7 napos kombinált utazás Izraelbe (Tel Aviv **** és Jeruzsálem ****)

7 napos utazás 3éj Tel Aviv 4* és 3éj Jeruzsálem 4*

Izrael az „ígéret földje”. Vallások, kultúrák, tengerek és sivatagok országa. Az alig 100 éve alapított fővárosban egy sétával egy évszázad bejárható, ahol egyszerre van jelen a városalapítók neo-klasszikus és arab behatása, a későbbi art deco, majd a Bauhaus fehér negyede. A város modern múzeumai is rendkívül gazdagok. Ha pedig közeledik az este, élénk éjszakai élet veszi kezdetét, ami könnyen végződhet a város festői tengerparti strandján, a napkelte köszöntésével...

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet a Wizzair légitársaság menetrend szerint közlekedő repülőjáratra, szállást megadott ellátással a választott turnusra, személyenként 1 db nagyméretű kézipoggyászt (maximum 10 kg, maximum 56x45x25 cm). A repülőgépek telítettségének függvényében a részvételi díj emelkedhet! A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, kötelező útlemondási biztosítást, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást, repülőtéri transzfereket (Tel Aviv repülőtér -szálloda; Tel Aviv szálloda - Jeruzsálem szálloda; Jeruzsálem szálloda - Tel Aviv repülőtér útvonalakon)..

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
min. 2 fő
Program: 

1.nap - Budapest, Tel Aviv
Elutazás menetrend függvényében Budapestről Tel Aviv-ba. Utazás a szállodába (választható transzfer), a szobák elfoglalása. Szabadprogram.

2.nap - Tel Aviv
Reggeli után szabadprogram.

3.nap - Tel Aviv

Reggeli után szabadprogram.

4.nap - Tel Aviv - Jeruzsálem

Reggeli után utazás Tel Avivból Jeruzsálembe (választható transzfer)

5.nap - Jeruzsálem

Reggeli után szabadprogram.

6.nap - Jeruzsálem
Reggeli után szabadprogram.

7.nap - Jeruzsálem - Tel Aviv - Budapest
Reggeli után szabadprogram, majd a menetrend függvényében utazás a repülőtérre (választható transzfer), hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila, 2013. november. 20
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa, 2013. július. 02
» Már nem veszélyeztetett világörökség az iráni Bám fellegvára - Etédi Alexa, 2013. június. 18
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» IZRAEL - Ezt látnia kell! - 7 nap
» Három tenger partjai közt, nagy körutazás Izraelben - 10 nap
» Körutazás Izraelben, látogatással Petrában - 9 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet a Wizzair légitársaság menetrend szerint közlekedő repülőjáratra, szállást megadott ellátással a választott turnusra, személyenként 1 db nagyméretű kézipoggyászt (maximum 10 kg, maximum 56x45x25 cm). A repülőgépek telítettségének függvényében a részvételi díj emelkedhet! A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, kötelező útlemondási biztosítást, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást, repülőtéri transzfereket (Tel Aviv repülőtér -szálloda; Tel Aviv szálloda - Jeruzsálem szálloda; Jeruzsálem szálloda - Tel Aviv repülőtér útvonalakon)..

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás menetrend szerint közlekedő repülőjárattal történik, amely fedélzeti ellátást nem tartalmaz.

Szállás: 

Elhelyezés 6 éjszakára 4* szálloda kétágyas szobáiban.

Várható szálloda:

Hotel Metropolitan **** Tel Aviv
Hotel Addar **** Jeruzsálem

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar útlevéllel rendelkezők számára vízum nem szükséges. Az útlevélnek hazaérkezéstől számított minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

Tel-Aviv Nagykövetség
Cím: Tel-Aviv 62661, Pinkas St. 18. (PO Boksz 21095)
Előhívó: (00)-(972)-(3)
Telefon: 546-6991, 546-6985
Ügyelet: 546-6981
Fax: 546-7018
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Szentgyörgyi Zoltán
E-mail: mission.tlv@kum.hu
Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/telaviv

Beutazás
Magyar állampolgárok turizmus céljából vízum nélkül max. 90 napig tartózkodhatnak Izraelben. Bizonyításképpen szükséges a hazautazás napjától számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél, az oda-vissza útra megváltott repülőjegy, a kinn tartózkodás idejére 100 USD költőpénz, illetve javasolt a visszaigazolt szállásfoglalás vagy meghívólevél bemutatása is. Amennyiben gond adódna a határon való belépéssel, a tel-avivi magyar nagykövetség telefonon segítséget nyújthat a probléma tisztázásához.

Az Izraelbe érkező magyar állampolgárok szigorú ellenőrzésre számíthatnak a repülőtéri beléptetés során, fel kell készülni a bevándorlási tisztek hosszabb kihallgatására.

Devizaszabályok: a fizetőeszköz sékel

Izraelbe eurót vagy USA dollárt érdemes magunkkal vinni, helyben ugyanis ezeket a külföldi fizetőeszközöket tudják helyire váltani. Természetesen bankkártyával is fizethetnek, és a legtöbb hitelkártyatípust (Visa, MasterCard, American Express) is gond nélkül elfogadják.  Készpénzfelvétel izraeli bank automatából is lehetséges, ekkor azonban a hazai bankok magas illetéket számolnak fel, s így kedvezőtlenebb lehet az árfolyam.

Hálózati feszültség: A hálózati feszültség 220 V, szinte minden szállodában található magyar szabványnak megfelelő csatlakozó.

Vélemények, értékelések
4.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.0
Utazás értékelése
4.0
Biatorbágy
4.0
Jeruzsálem egyszerűen elképesztő történelmi emlék. Egy nagy vallási és etnikai kavalkád. pl. be tudtam menni abba kis kőbe vájt börtön cellába, ahol Jézus raboskodott. Mellette volt Barabásé, meg a többi tolvajé. Kész! Tel avivban pedig szuper a tenger és nagy az éjszakai élet. Az egész kicsit koszos európai szemmel, azt meg kell szokni.
A média végig a terrorista akciókról írt, de mi nem láttunk semmi veszélyt, főleg nem a turistákra. Az utca tele van kis iskoláslányokkal, stb. Ajánlom mindenkinek.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!