Izrael közelről

8 napos utazás Izraelbe: Évezredek történelme, vallásai, kultúrája

Izrael talán az egyik legfiatalabb, azon országok között amely több évezredes történelmi múlttal, hagyományokkal rendelkező ország, amelyre három monoteista világvallás is szent helyként tekint, ahol a legnagyobb vendégszeretettel és életörömmel várnak bennünket.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, 40x30x20 kézipoggyászt, és 20 Kg-os feladható bőröndöt, helyi autóbusz költségét 8 napra, félpanziós ellátást (7 reggeli,7 vacsora), idegenvezetés végig a program során

Alapár nem tartalmazza

Reptéri illeték, transzfer a repülőtérre és vissza, kötelező szervízdíj + helyszínen fizetendő járulékos költségek és belépők, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Szállás

3*-os szállodában.

Program: 

1. nap: Debrecen - Tel-aviv - Názáret
Gyülekezés a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 04:15 kor. Elutazás: a WIZZ AIR menetrend szerinti járatával 06:15-kor, Tel Avivbaérkezés 10:25-kor. Utazás Joppéba(Jaffa), városnézés, a régi kikötő, Simon tímár háza, Tel-Aviv panoráma, majd utazás a szálláshelyre Názáretbe.Éjszaka és szállás Názáretben. (2 éjszaka).

2. nap: Názáret - Kána - Tabgha - Kapernaum - Jardenit
Reggeli után kezdjük az egész napos programunkat. Először keresztül utazunk Kánán a híres menyegző helyszínén.  Elsőként aBoldogmondások hegyéremegyünk, a Hegyi Beszéd helyszínére, majd onnan leereszkedünk a Genezáreti-tóhoz.  Itt Tabghában a halszaporítás csodája helyszínén épült templomot és híres mozaikjait nézzük meg és felkeressük a Mensa Christit, azaz az Úr Asztala templomot, amely közvetlenül a tó partján található. Innen  a következő megállónk  Kapernaum (Kefar Nahum) lesz, ahol a város romjait, a Zsinagógát és a Szent Péter házának alapfalai fölé épített különleges templomot nézzük meg. innen továbbutazunk a Jordán-folyóhoz  Yardenitbe, a híres bemerítő helyre. A program végeztével utazás vissza Názáretbe. 

3. nap: Názáret - Akkó - Haifa - Betlehem
Reggel megnézzük az  Angyali Üdvözlet bazilikát, majd Mária kútját, és utazunk  Akkóba, a keresztes lovagok városába, ahol az UNESCO Világörökség listáján szereplő várat nézzük meg. Innen a következő állomásunk Haifalesz. Haifában megcsodáljuk a Bahá’i kertet és felmegyünk aKármel-hegyre, ahol Illés próféta legyőzte Baál prófétáit.A programunk végeztével utazunkBethlehembe. Szállás és vacsora Betlehemben. (5 éjszaka)

4. nap: Holt-tenger: Qumrán - Masszada - Betlehem
Egész napos kirándulást teszünk a Holt-tenger környékén, ahol  elhaladunk Qumran mellett. Elsőként Ein Gedi vízeséseitkeressük fel a Júdeai-sivatagban, ahol egykor Dávid bujkált Saul elől. UtánaMasszadát, Heródes egykori fellegvárát keressük fel, mely a római-zsidó háborúban a zsidó ellenállás utolsó erőssége volt. Az erőd megtekintése után, fürdőzési lehetőség a Holt-tengerben. Visszaúton megállunk, és kívülről megnézzük a Szent György kolostort.  Szállás és éjszaka Betlehemben.

5. nap: Jeruzsálem - Betlehem
Reggel utazunk Jeruzsálembe. Az Olajfák hegyén szállunk le, innen gyalogosan a Dominus Flevit templomhoz megyünk, ahol gyönyörű panoráma fogad minket. Előttünk látható egész Jeruzsálem a Templom-heggyel. Leereszkedünk a Getsemáné-kertbe a Nemzetek Templomához.  Következő megállónk a Mária sírja fölé emelt templom lesz, majd gyalogosan felmegyünk Jeruzsálembe. Az Oroszlánok kapuján lépünk be a Szent Városba. Hamarosan már a Via Dolorosán haladunk tovább a Szent Sír bazilikáig, végig a stációk mentén. A programunk végén visszautazunk a szálláshelyre Betlehembe.

6. nap: Betlehem - Jeruzsálem
Reggel Betlehemben felkeressük a Születés templomát, majd a Pásztorok mezejét. Délután Jeruzsálembeutazunk. Megnézzük a Sion-hegyen az Utolsó Vacsora termét, Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés templomát, visszaúton megállunk a Siratófalnál.
Éjszaka és szállás Betlehemben.

7. nap: Ein Kerem - Jeruzsálem - Betlehem
A mai napon Ein Karembe látogatunk, ahol elsőként a Keresztelő Szent János templomot keressük fel, majd felmegyünk a Mária találkozása Erzsébettel templomhoz, útközben megnézzük Mária kútját. Visszaúton, megnézzük a Jád Vásem Múzeumot, majd Jeruzsálemben a Knesszet (Parlament) épületét kívülről és a Menorát. Éjszaka és szállás Betlehemben.

8. nap: Tel-aviv - Debrecen
Korai reggeli után transzfer a Ben Gurion repülőtérre,repülés a WIZZ AIR menetrend szerinti járatával Debrecenbe 11:20-kor, hazaérkezés 13:35-kor.

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, 40x30x20 kézipoggyászt, és 20 Kg-os feladható bőröndöt, helyi autóbusz költségét 8 napra, félpanziós ellátást (7 reggeli,7 vacsora), idegenvezetés végig a program során

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri illeték, transzfer a repülőtérre és vissza, kötelező szervízdíj + helyszínen fizetendő járulékos költségek és belépők, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

kötelező szervizdíj + helyszínen fizetendő járulékos költségek + belépők: 130 USD

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával 06:15-kor

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!

Szállás: 

3*-os szállodában.

Étkezés: 
Félpanziós ellátás
Időjárás: 
Izrael éghajlata mérsékelt mediterrán, a hosszú meleg évszak áprilistól októberig tart. A tél enyhén csapadékos. A hőmérséklet télen sem esik 12-13 fok alá, júliusban 25-28 fok van, a Jordán-árok környékén ez az érték kb. 30 fok.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Minden Izraelbe látogató külföldi állampolgárnak Izraelben érvényes teljes körű egészségbiztosítással (azaz teljeskörű balesetbiztosítást is magában foglaló utasbiztosítást) kell rendelkeznie itt-tartózkodása időtartamára. Ennek hiányában az esetleges baleset vagy megbetegedés, illetve elhalálozás esetén felmerülő minden egészségügyi és egyéb szolgáltatás költségét saját forrásból kell fizetni.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!