Izrael közelről

8 napos utazás Izraelbe: Évezredek történelme, vallásai, kultúrája

Izrael talán az egyik legfiatalabb, azon országok között amely több évezredes történelmi múlttal, hagyományokkal rendelkező ország, amelyre három monoteista világvallás is szent helyként tekint, ahol a legnagyobb vendégszeretettel és életörömmel várnak bennünket.

Alapár tartalmazza

- repülőjegyet, 40x30x20 kézipoggyászt, és 20 kg-os feladható bőröndöt,
- helyi autóbusz költségét 8 napra
- repülőtéri illetéket
- 7 éj 2 ágyas 3* szállodai szobákban
- félpanziós ellátást (7 reggeli + 7 vacsora)
- idegenvezetés, végig a program során

Alapár nem tartalmazza

- Szervízdíj + helyszínen fizetendő járulékos költségek + belépők
- ajánlott borravaló
- BBP biztosítás Stornó biztosítás (Irodánkban köthető)
- egyéb személyes kiadások

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Szállás

7 éj 2 ágyas 3* szállodai szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. nap: Debrecen - Tel-aviv - Názáret
Gyülekezés a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 04:15 kor. Elutazás: a WIZZ AIR menetrend szerinti járatával 06:15-kor, Tel Avivbaérkezés 10:25-kor. Utazás Joppéba(Jaffa), városnézés, a régi kikötő, Simon tímár háza, Tel-Aviv panoráma, majd utazás a szálláshelyre Názáretbe.Éjszaka és szállás Názáretben. (2 éjszaka).

2. nap: Názáret - Kána - Tabgha - Kapernaum - Jardenit
Reggeli után kezdjük az egész napos programunkat. Először keresztül utazunk Kánán a híres menyegző helyszínén.  Elsőként aBoldogmondások hegyéremegyünk, a Hegyi Beszéd helyszínére, majd onnan leereszkedünk a Genezáreti-tóhoz.  Itt Tabghában a halszaporítás csodája helyszínén épült templomot és híres mozaikjait nézzük meg és felkeressük a Mensa Christit, azaz az Úr Asztala templomot, amely közvetlenül a tó partján található. Innen  a következő megállónk  Kapernaum (Kefar Nahum) lesz, ahol a város romjait, a Zsinagógát és a Szent Péter házának alapfalai fölé épített különleges templomot nézzük meg. innen továbbutazunk a Jordán-folyóhoz  Yardenitbe, a híres bemerítő helyre. A program végeztével utazás vissza Názáretbe. 

3. nap: Názáret - Akkó - Haifa - Betlehem
Reggel megnézzük az  Angyali Üdvözlet bazilikát, majd Mária kútját, és utazunk  Akkóba, a keresztes lovagok városába, ahol az UNESCO Világörökség listáján szereplő várat nézzük meg. Innen a következő állomásunk Haifalesz. Haifában megcsodáljuk a Bahá’i kertet és felmegyünk aKármel-hegyre, ahol Illés próféta legyőzte Baál prófétáit.A programunk végeztével utazunkBethlehembe. Szállás és vacsora Betlehemben. (5 éjszaka)

4. nap: Holt-tenger: Qumrán - Masszada - Betlehem
Egész napos kirándulást teszünk a Holt-tenger környékén, ahol  elhaladunk Qumran mellett. Elsőként Ein Gedi vízeséseitkeressük fel a Júdeai-sivatagban, ahol egykor Dávid bujkált Saul elől. UtánaMasszadát, Heródes egykori fellegvárát keressük fel, mely a római-zsidó háborúban a zsidó ellenállás utolsó erőssége volt. Az erőd megtekintése után, fürdőzési lehetőség a Holt-tengerben. Visszaúton megállunk, és kívülről megnézzük a Szent György kolostort.  Szállás és éjszaka Betlehemben.

5. nap: Jeruzsálem - Betlehem
Reggel utazunk Jeruzsálembe. Az Olajfák hegyén szállunk le, innen gyalogosan a Dominus Flevit templomhoz megyünk, ahol gyönyörű panoráma fogad minket. Előttünk látható egész Jeruzsálem a Templom-heggyel. Leereszkedünk a Getsemáné-kertbe a Nemzetek Templomához.  Következő megállónk a Mária sírja fölé emelt templom lesz, majd gyalogosan felmegyünk Jeruzsálembe. Az Oroszlánok kapuján lépünk be a Szent Városba. Hamarosan már a Via Dolorosán haladunk tovább a Szent Sír bazilikáig, végig a stációk mentén. A programunk végén visszautazunk a szálláshelyre Betlehembe.

6. nap: Betlehem - Jeruzsálem
Reggel Betlehemben felkeressük a Születés templomát, majd a Pásztorok mezejét. Délután Jeruzsálembeutazunk. Megnézzük a Sion-hegyen az Utolsó Vacsora termét, Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés templomát, visszaúton megállunk a Siratófalnál.
Éjszaka és szállás Betlehemben.

7. nap: Ein Kerem - Jeruzsálem - Betlehem
A mai napon Ein Karembe látogatunk, ahol elsőként a Keresztelő Szent János templomot keressük fel, majd felmegyünk a Mária találkozása Erzsébettel templomhoz, útközben megnézzük Mária kútját. Visszaúton, megnézzük a Jád Vásem Múzeumot, majd Jeruzsálemben a Knesszet (Parlament) épületét kívülről és a Menorát. Éjszaka és szállás Betlehemben.

8. nap: Tel-aviv - Debrecen
Korai reggeli után transzfer a Ben Gurion repülőtérre,repülés a WIZZ AIR menetrend szerinti járatával Debrecenbe 11:20-kor, hazaérkezés 13:35-kor.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Közel-Kelet:

A beutazási szabályok gyakori módosítása miatt kérjük, ellenőrizze az aktuális és hivatalos információkat a Konzuli Szolgálat holnapján! https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

- repülőjegyet, 40x30x20 kézipoggyászt, és 20 kg-os feladható bőröndöt,
- helyi autóbusz költségét 8 napra
- repülőtéri illetéket
- 7 éj 2 ágyas 3* szállodai szobákban
- félpanziós ellátást (7 reggeli + 7 vacsora)
- idegenvezetés, végig a program során

Alapár nem tartalmazza: 

- Szervízdíj + helyszínen fizetendő járulékos költségek + belépők
- ajánlott borravaló
- BBP biztosítás Stornó biztosítás (Irodánkban köthető)
- egyéb személyes kiadások

Helyszíni költségek leírása: 

- Szervízdíj + helyszínen fizetendő járulékos költségek + belépők: 150 USD
- ajánlott borravaló/nap/fő 5 EUR

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Wizz air menetrend szerinti járatával

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!

Szállás: 

7 éj 2 ágyas 3* szállodai szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Izrael éghajlata mérsékelt mediterrán, a hosszú meleg évszak áprilistól októberig tart. A tél enyhén csapadékos. A hőmérséklet télen sem esik 12-13 fok alá, júliusban 25-28 fok van, a Jordán-árok környékén ez az érték kb. 30 fok.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Minden Izraelbe látogató külföldi állampolgárnak Izraelben érvényes teljes körű egészségbiztosítással (azaz teljeskörű balesetbiztosítást is magában foglaló utasbiztosítást) kell rendelkeznie itt-tartózkodása időtartamára. Ennek hiányában az esetleges baleset vagy megbetegedés, illetve elhalálozás esetén felmerülő minden egészségügyi és egyéb szolgáltatás költségét saját forrásból kell fizetni.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!