Izrael Körutazás

Izrael Körutazás

8 napos körutazás Izraelben

Míg Jeruzsálem az ország történelmi és vallási központja, addig a Földközi-tenger partján fekvő Tel-Aviv az izraeli gazdasági élet centruma. A vibráló, európai hangulatú városban gondozott tengerparti sétányok, gyönyörű Bauhaus épületek, árnyas utcák és Jaffó művészvárosának girbegurba utcácskái várják, hogy felfedezzék őket. A Biblia szent helyei: Názáret, mely az angyali üdvözletnek és Jézus gyermekkorának helyszíne, a Genezáreti-tó, melynek partján, Tabghában történt a kenyér- és halszaporítás csodája, a világ legszentebb folyamaként ismert Jordán-folyó és a Születés templomát őrző, palesztin fennhatóság alá tartozó, különleges hangulatú Betlehem is része többek között a gazdag programú izraeli körutazásnak.

Alapár tartalmazza

Utazást az EL-AL légitársaság "UP" márkanévvel megjelölt repülőjárataival Budapest–Tel Aviv–Budapest útvonalon, 7 éjszakai szállást háromcsillagos szállodákban, félpanziós ellátást, transzfereket, kirándulásokat, városnézéseket a program szerint, baleset, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, szervizdíjat.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 25 fő
Program: 

Izraeli körutazás 1. nap: Budapest - Tel Aviv
Elutazás Budapestről Tel Avivba az EL AL légitársaság repülőjáratával. Érkezés után autóbusszal transzfer Tiberiasba, bejelentkezés a szállodába, majd  vacsora és szállás.

Izraeli körutazás 2. nap: Karmel hegy, Názáret, Haifa
Reggeli után egész napos autóbuszos kirándulás, melynek során látogatás a Karmel-hegyre, ahol a Karmelita rend temploma és kolostora található. Továbbutazás Kánába, az újszövetségi menyegző helyszínére, majd, Názáretben az Angyali Üdvözlet Templomának megtekintése és látogatás Mária kútjánál. Továbbutazás a Tábor-hegyre, mely Krisztus színeváltozásának helyszíne volt. Utazás Haifába, ahol  városnézés, majd a Bahai kert és a német negyed megtekintése. Vacsora és szállás Tiberiasban.

Izraeli körutazás 3. nap: Galileai-tó, Nyolc Boldogság hegye, Yardenit
Reggeli után elutazás a Galileai-tó szent helyeire. A kirándulás során Capernaumban látogatás Szent Péter házánál, a régi zsinagógánál és az Úr Asztala Kápolnánál, Tabghában, a kenyér- és halszaporítás csodájának helyszínének és a bizánci mozaiknak megtekintése. Továbbutazás a Nyolc Boldogság hegyére, a Ferences Kápolnához, mely a Hegyi Beszéd színhelye volt. Továbbutazás a Jordán-völgybe, a híres keresztelő hely, Yardenit megtekintése, majd visszautazás a szálláshelyre.

Izraeli körutazás 4. nap: Betlehem, Szent György monostor, Holt-tenger
Kora reggel elutazás Betlehembe. Útközben látogatás a Szent György monostornál, Jézus megkísértésének helyszínénél, majd Jerikóban, az Elisha forrásnál. Elutazás a Izrael egyik természeti csodájához, a Holt-tengerhez, fürdési lehetőség, majd továbbutazás Betlehembe,szállás.

Izraeli körutazás 5. nap: Jeruzsálem
Egész napos városnézés Izrael vallási központjában, Jeruzsálemben. Látogatás az Olajfák hegyén, Mennybemenetel kápolna, Miatyánk temploma, Gecsemáné-kert, ősi olajfák. Látogatás Szűz Mária sírjánál, a Nagyboldogasszony apátságban. Majd séta a Via Dolorosán követve a Keresztút állomásait egészen a Szent Sír templomáig a Golgota hegyén. Séta a Nyugati Falnál, szabadidő, vásárlási lehetőség az óvárosi bazárban. Szállás Betlehemben.

Izraeli körutazás 6. nap: Sion-hegy, Mahane Yehuda piac
Látogatás a Sion-hegyen, ahol az Elszenderülés temploma, az Utolsó vacsora terme és Dávid király feltételezett sírja található. Majd utazás Ein Karembe, ahol látogatás Keresztelő Szent János templomában és a festői völgy túlsó oldalán található Erzsébet és Szűz Mária találkozásának templomában. Visszatérve látogatás Nyugat-Jeruzsálemben, a Mahane Yehuda piac és az izraeli politikai élet központjának, a Kneszet épületének megtekintése kívülről.

Izraeli körutazás 7. nap: Születés temploma, Pásztorok mezeje
Látogatás a Születés templomában – Jézus feltételezett születési helyén, majd kirándulás a Betlehemtől 3 km távolságra található Pásztorok mezejére. Itt jelent meg egy angyal a pásztoroknak, hogy hírül adja nekik a Megváltó születését. Transzfer Jeruzsálembe, szabad program, lehetőség az óváros ismételt felkeresésére. Szállás Jeruzsálemben.

Izraeli körutazás 8. nap: Tel Aviv - Budapest
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd szabad program Jeruzsálemben. Transzfer Tel Avivba, ahol autóbuszos városnézés után séta Jaffában, Tel Aviv óvárosában: az óratorony, a Carmel piac, bolhapiac, a Bauhaus házak, a művésznegyed és a világítótorony megtekintése. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás az EL AL légitársaság repülőjáratával Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila, 2013. november. 20
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa, 2013. július. 02
» Már nem veszélyeztetett világörökség az iráni Bám fellegvára - Etédi Alexa, 2013. június. 18
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást az EL-AL légitársaság "UP" márkanévvel megjelölt repülőjárataival Budapest–Tel Aviv–Budapest útvonalon, 7 éjszakai szállást háromcsillagos szállodákban, félpanziós ellátást, transzfereket, kirándulásokat, városnézéseket a program szerint, baleset, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, szervizdíjat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Szervizdíj

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás az EL AL légitársaság menetrend szerinti repülőjárataival Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon, turista osztályon

Szállás: 

Az első három éjszakai szállás Haifán, a második három éjszakai szállás Betlehemben, az utolsó éjszakai szállás Jeruzsálemben lesz. Valamennyi hotel háromcsillagos besorolásnak felel meg. A végleges szálloda neveket indulás előtt kb. 3 héttel tudjuk megadni.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Izrael éghajlata mérsékelt mediterrán, a hosszú meleg évszak áprilistól októberig tart. A tél enyhén csapadékos. A hőmérséklet télen sem esik 12-13 fok alá, júliusban 25-28 fok van, a Jordán-árok környékén ez az érték kb. 30 fok.
Vízum: 
Magyar állampolgárok turisztikai és üzleti célból évente maximum 3 hónapig tartózkodhatnak vízum nélkül Izraelben. Az országba történő belépéskor a hatóságok megkövetelik, hogy az útlevél a kiutazás napjától számítva még további hat hónapig érvényes legyen. (Belépéskor az útlevélbe való izraeli beléptetési pecsét helyett beléptetési különlapot kap a külföldi, amelyet kiutazáskor fel kell mutatni.) A beutazó útlevelében található arab vagy más muzulmán országok pecsétjei nem jelentenek beléptetési akadályt. Az ilyen pecséttel/pecsétekkel rendelkező utazók ugyanakkor alaposabb biztonsági ellenőrzésre számíthatnak.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a BBP-t és az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!