Izlandi körutazás – jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete

11 napos körutazás Izlandon

A Közép-Atlanti-hátság felszínre emelkedett, állandóan változó, arktikus földje. A néhai vikingek Jégországa, ahol kontinensünk legnagyobb jégmezői terpeszkednek, legnagyobb vízesései dübörögnek a mélybe, s ahol mindennaposak a „rutinszerű” vulkánkitörések. A gejzír- és ezerszínű ásványmezők világa, forró vizes medencékkel a gleccseróriások tövében. Izland, az Északi sarkkörhöz simuló, 103.000 km2 méretű sziget természetileg Grönlandhoz (Észak-Amerika), míg társadalmilag Skandináviához (Észak-Európa) tartozó, egyedien ritkán lakott és szinte érintetlen ország. 4.970 km hosszúságú (!) óceáni partvonalán (s a mögött) ma is csak 370 ezer ember él. Nincs nem festői tája… még nemzeti parkjait is további védett területek ölelik körbe. Nincs ország természettudatosabb lakossággal, nincs szabadtermészet nagyobb változatossággal és állandóbb változással. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Jökulsárlón jéglagúna mélyétől – a jégbezárt Öræfajökull vulkánon át – a sarkvidéki viharokban is fehérlő Hvannadalshnúkur (2.119 m) piramisáig – meg azon is túl… minden méterén felrázóan szürreális környezet. Izland az ősi viking sagák - máig valódi és megtapasztalható mesevilága.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

A repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 10 kg, max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 120.000 Ft - változhat), 3 éjszakát Reykjavíkban, 7 éjszakát vidéken kétágyas szobákban, a reggelis ellátást, a megadott programokat, a belépőjegyet: a Saga Múzeumba, az Izlandi Bálna Múzeumba, a Maritime Múzeumba, a Myvatn termálfürdőbe és a Kék Lagúnába (comfort belépő), az idegenforgalmi adót, a program szerintiautóbuszos közlekedést, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár(limitált)
Feladható poggyász 
BBP utasbiztosítás

 

Hossz: 
11 nap

Szállás

3*-os hotelekben, faházakban, kétágyas szobákban.

Program: 
1. nap: Izland ősi históriája: A viking sagák igaz meséi
Találkozás a Liszt Ferenc reptéren délután 15:15-kor. Elrepülés WizzAir járattal Reykjavíkba 17:15-kor, megérkezéssel este 20:00 órakor. Transzfer a szállodánkba, útközben a viking sagákból merített történetekkel a sziget korai megtelepülőiről, illetve egyedi természeti adottságairól. Éj Reykjavíkban
Szállás: Fosshotel Baron 3* (vagy hasonló)
 
2. nap: Reykjavík
Reggeli után közös városnézés busszal és gyalogosan a Faxaflói-öböl mentén épült izlandi fővárosban. Látogatás az Arnarhóll városnegyedben, a települést 874-ben megalapító Ingólfur Arnarson emlékművénél, illetve a kormányzati negyedben. Néhány viking história a Landnámabók és a Hauksbók saga kódexek oldalairól, majd séta Hallgrímskirkja, Izland legnagyobb, “bazalt orgona szerű” templománál. Csoportkép készítése az Észak-Amerikát felfedező Leif Erikson (óészakiul: Leifr hinn Heppni) szobránál, megemlékezéssel Tyrkerről, Leif magyar nevelőapjáról, Séta az Althing (parlament) körül, majd látogatás Saga Múzeumban. Kiutazás az óceánparthoz a Sun Voyager Emlékműhöz. Közös látogatás a méltán híres Whales of Iceland (Izland Bálnái) Múzeumban. Séta, rövid szabadidő Földünk legtisztább, legzöldebb fővárosában, majd visszatérés a hotelbe. Késő délután fakultatív strandolási lehetőség a Nauthólsvík termálvizes (!) óceáni strandján (20,-EUR/fő).
Éj Reykjavíkban
Szállás: Center Hotels Plaza 3*
 
3. nap: Az izlandi vulkánosság; A Geyzír-föld
Reggeli után utazás a Pingvellír Nemzeti Parkba. Vezetés a festő Kaldilalur völgy földútjain, rövid fényképszünetekkel. Séták a száraz, szinte sivatagos tájon. Jó látási viszonyok esetén a hófödte ormok és jégmezők fényképezése. (Az út mellett látható jégmezők: Langjökull, Eiríksjökull, Okjökull). Megérkezés a Geysírek völgyébe, ahol a Strokkur „munkájában” gyönyörködhetünk, a Langjökull gleccser alatt. Hegyvidéki útvonalon utazunk a világ egyik legszebb vízeséseként számon tartott Gullfosshoz, az „Aranya Vízeséshez”, ahol a lépcsőzetes szirteken pazar fotókat készíthetünk a lezúduló gleccserolvadékról. Séta és fényképezés a Pingvellír Nemzeti Parkban, a természeti erők által kettéhasított völgyben. Ezen a területen találkoznak az Eurázsiai és az Amerikai kontinentális lemezek, valamint itt volt a székhelye az ősi, 930-től összeülő viking parlamentnek, az Althing-nek. Rövid séta Észak-Amerikába… majd vissza Észak-Európába…, s ezt követően, koraesti utazás a szállásra.
Éj Árhús körzetében
Szállás: Árhús cabins (faházakD közöstípusú faház saját fürdőszobával 2 fő részére) (2 éj)
 
4. nap: Reykjadalur csodái; a Közép - Atlani-hátság
(Figyelem! Fürdőruha hozatala nyomatékosan javasolt.)
Reggeli után utazás Reykjadalur, vagyis a Gőzök-völgye vidékére. Az állandóan formálódó, geotermikus vidéket már meghódította a növényzet zöldjének ötven árnyalata. A gazdag ásványtartalmú meleg vizek, a bennük élő algák ugyanakkor az élénkvöröstől – liláig ívelő festőpalettává színezik a domboldalakat. 3 km hosszú, könnyű terepen tett sétánk az első forró-vizes forrásokig, meleg iszapfürdőkig, illetve a völgy meleg, gyógyvizes folyójáig (!) tart. Strandolás - illetve hangulatunktól függően további túralehetőség. „Kitekintés” az alattunk „tátongó” Közép - Atlanti-hátság (Mid-Atlantic Ridge) további híres vulkáni utóműködéses területeire (Azori-szigetek; Kanári-szigetek). Késő délutáni visszaérkezés szálláshelyünkre.
Éj Árhús körzetében
 
5. nap: Víztömegek bűvöletében
Délelőtti látogatás a hatalmas víztömegekkel a mélybe szakadó Seljlandsfoss, majd a Skógafoss vízeséseknél. Séta a Seljalandfoss vízfüggönye mögé, s túra a Skógafoss fölé, a folyóvölgyben, az olvadó jégmezők közelébe. Utazás az Atlanti-óceán partjára, látogatással Dyrhólaey szikláinál. A lunda kolóniák megfigyelése és fényképezése. Séta az „óceán pereme” fölött, szó szerint szédítő panorámákkal, majd alant, az óceán partján, Reynisfjara kavicsos fövenyein. Néhány szó az Atlanti-óceán északi medencéjének “közeli” skandináv szigetéről (Jan Mayen; Feröer; Svalbard; Grönland). Koraesti megérkezés Európa legnagyobb jégmezője, a Vatnajökull közelébe.
Éj a Vatnajökull déli peremén
Szállás: Fosshotel VatnajökullNúpar 3*
 
6. nap: A Vatnajökull peremén; A Jökullsarlón úszó jéghegyei között
Délelőtti látogatás a Skaftafell Nemzeti Parkban. 2 órás séta a jégen, helyi kísérők irányításával, a Vatnajökull peremének egyik gleccserén. Jó idő esetén a sziget legmagasabb csúcsa, a 2.119 m magas Hvannadalsnúkur és a csillogó jégsapkájú Örefajökull fényképezése. Ismerkedés kontinensünk legnagyobb jégmezője, a 8.000 km2 (!) területű - a látóhatáron mindent elfedő, s épp a lábunk alatt csikorgó „Tavak Gleccsere” természet földrajzával. Utazás az óceánparton a Jökullsarlón gleccserlagúna partjára. Hajózás az úszó jéghegyek között (!) a gleccserlagúnán. Séta és a jéghegyek fotózása, szerencsés esetben fókák társaságában az óceánparton. Koraesti visszaérkezésérkezés a szállásunkra.
Éj a Vatnajökull déli peremén
Szállás: Hótel Smyrlabjörg 3*
 
7. nap: A Keleti Fjordvidék, “1 nap Feröeren”
Reggeli utazás a Keleti Fjordvidék partjain. Ismerkedés a fjordok képződésével, illetve a sziget éghajlati viszonyaival. Séta a Berufjördur fjord partján épült ősi halászfalu, Djúpivogur kikötőjében. Továbbutazás a fjordok mentén északra. Fotószünet a „tengerből kinövő” 1.069 m magas (!) Búlandstindur hegy tövében. A 4 legendás csúcs nyugati sziklája a Godaborg (Isten bérce), ahonnan 1000-ben, a keresztény hitre térés lezárulásakor, az utolsó pogány vikingek is a tengerbe dobták régi kegytárgyaikat. Az Isten bérce fényképezése a Zöld-szikla partszakaszról. A terület nagyon hasonlít az innen 430 km távolságra lévő, 18 nagyobb szigetből álló Feröer-szigetekre (Føroyar), s ha ez még nem lenne elég, az itteni halászfalvak lakóinak zöme rokonsággal is rendelkezik a keleti “szomszéd” falvakban. Néhány izlandi – feröeri földrajzi összehasonlítás a buszon. Átutazás Breiddalsvík faluján, ami az „Izland Erős Embere” versenyről vált nemzetközi hírűvé. Stödvarfjördurban fakultatív látogatási lehetőség Petra’s ásvány- és kőgyűjteményében. A Golf-áramlat hatásait „élvezve” érkezünk a keleti partszakasz és szédítően magashegyi hágók mentén Egilsatddirba, a szállásra.
Éj Egilstaddírban
Szállás: Hotel Valaskjálf 3*
 
8. nap: Rénszarvasok legelői; Prometheus vízesésénél
Utazás az északi Felföldre, a zuzmók borította „rénszarvaslegelők” mentén, fotószünetekkel, ha rénszarvasokkal, vagy éppen izlandi pónis lovasokkal találkozunk. Utazás Izland második legnagyobb folyója, a Grönlandi-tenger felé rohanó Jökulsá á Fjöllum partján, Európa legnagyobb és legnagyobb energiájú vízeséséhez, a 193 m³/s. vízhozamú Dettifoss-hoz. A 100 m széles, 44 m mély, elemi erővel dübörgő vízesést minden sci-fi kedvelő ismeri, hiszen itt játszódik Ridley Scott Prometheus c. szuperprodukciójának nyitójelenete. Séta a vízesés partján, majd túra a tőle délre lévő Selfoss-hoz. Továbbutazás a Krafla lávamezők, illetve krátertavak vidékére. Séta a sokszor füstölgő, valószínűtlen színekkel tarkított „űrbéli” tájon. A rendelkezésre álló időtől függően további rövid túra a Leirnjukur vulkáni mezején. Késő délutáni érkezés a Myvatn-tóhoz.
Éj Myvatn körzetében
Szállás: FosshotelSelhotel Myvatn 3*
 
9. nap: A Myvatn-tó csodái; Szilás- és fogascetek
(Figyelem! Fürdőruha hozatala nyomatékosan javasolt.)
Séta és fényképezés a madárvilágáról és vulkáni formáiról is híres Myvatn-tó partján. Ismerkedés a különleges vegetációval, majd Námaskard kénes kigőzölgéseinek fényképezése, illetve hévizes fürdőzés.
 
Továbbutazás Skútustaðagígar krátereihez, közös terepbejárással, a megint csak „hihetetlen” tájon. Délutáni pihenés és szabadidő vagy fakultatív utazás a sziget északi kikötőjébe (és utazásunk legészakibb pontjára), Húsavikba. A 2.500 lakosú, festői település „Izland bálna fővárosa”. 12 különböző cet faj képviselői táplálkoznak a kikötő előtti öböl mindig friss vizein. A 2 órás nyári bálnales hajókirándulások során az órási emlősökkel való találkozás esélye 95%. A Húsavíki-öbölben zajló bálnales során púposbálna, Minkebálna és óriásbálna látogatása is remélhető. EstiEste visszautazásérkezés Myvatn-baa szállásra. (A fakultatív program csak a teljes csoport részvétele esetén valósul meg. Részvételi díj: 80,-EUR.)
Éj MyvatnAkuyeri körzetébenközelében
Szállás: Saelhús Hotel
 
10. nap: Az Istenek vízesése; Az izlandi lovak völgyei
Reggeli indulás Reykjavíkba. Folyamatos utazás nyugat- délnyugat felé, rövid fényképszünetekkel. Séta és fényképezés a gleccserek vízével táplálkozó Godafoss – Istenek vízesése zuhatagánál. Ismerkedés az óriási zuhatag legendáival. Rövid pihenő a 17.000 lakosú Akureyríben, az északi bálnavadászat és kereskedelem 6 központjában. Átkelés az Oxnadalur-hágón, az izlandi lovak (pónik) völgyein át. A lovak fényképezése, az izlandi lovak tulajdonságainak, jellemzőinek ismertetése. Átkelés a Holtavörduheidi fennsíkon, majd esti visszaérkezés a fővárosba, a szállásunkra.
Éj Reykjavíkban
Szállás: FosshotelCenter BaronHotels 3*Plaza (vagy hasonló)3*
 
11. nap: Rejkjavík és a Kék lagúna
Reggeli után pihenő, vásárlási lehetőség. Kijelentkezés a hotelből délben, majd utazás a Tengerészeti Múzeumba. 2 órás látogatás, strandolás a Kék Lagúnában, 17:00 óráig. (Zuhanyzási, átöltözési lehetőség.) Megérkezés a reptérre 18:00 órakor. Elrepülés Budapestre 20:15-kor, megérkezés a Liszt Ferenc reptérre hajnali 02:40-kor.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
 
 
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok
helyszínen fizetendő, a részvételi szándékot már a programra való jelentkezéskor jelezni szükséges: 
Húsavik kirándulás és bálnales: 80 EUR
Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 10 kg, max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 120.000 Ft - változhat), 3 éjszakát Reykjavíkban, 7 éjszakát vidéken kétágyas szobákban, a reggelis ellátást, a megadott programokat, a belépőjegyet: a Saga Múzeumba, az Izlandi Bálna Múzeumba, a Maritime Múzeumba, a Myvatn termálfürdőbe és a Kék Lagúnába (comfort belépő), az idegenforgalmi adót, a program szerintiautóbuszos közlekedést, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár(limitált)
Feladható poggyász 
BBP utasbiztosítás

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend (változhat):

Budapest–Reykjavík 17:15-19:55                 4 óra 35 perc
Reykjavík–Budapest 20:35-02:55 (+1 nap)   4 óra 15 perc

Az indulás és érkezés helyi időben értendő.

*A repülőjegy díja a program készítésekor a Wizz Air honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál. 

Étkezés: 

Reggeli

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben: Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés. Minden egyéb esetben az önrész: 20% Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!