Izlandi körutazás, északtól a déli partig szeptember 8

8 napos repülős utazás

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programokat programleírásban és a térkép felett található szürke négyzetben találhatja meg. Egyes utaknál lehetséges, hogy nincs fakultatív program. 
Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást repülővel, repülőtéri illetéket,egy kézipoggyászt, szállást megadott ellátással, magyar nyelvű idegenvezetőt. 

Részvételi díj nem tartalmazza

Utasbiztosítást, útlemondási biztosítást, feladott poggyászt, fakultatív programokat, belépőket, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

Szállás

3-4 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban 

Program: 

1.nap:
Elutazás Budapestről a Wizz Air járatával a menetrend függvényében, az érkezést követően transzfer a szálláshelyre, amely Reykjavík körzetében lesz. (1 éj)

2. nap:
A reggelit követően Reykjavikkal, az ország legnagyobb városával, a világ legészakibb fővárosával ismerkedünk egy informatív városnézés keretében. A Perlan dombról elénk tárul a "füstölgő öböl" páratlan látképe, a központban megnézhetjük a parlamentet, a városházát és felkeressük az ország építészetileg legérdekesebb templomát, a legyező alakú Hallgrimskirkját. Később sétát teszünk a Thingvellir nemzeti parkban, ahol egy vadregényes völgyben a szabad ég alatt tartotta gyűléseit a parlament, ugyanitt megszemlélhetjük az európai és az amerikai kontinentális földlemezek feltételezett találkozási helyét is. Délután elindulunk az ÉNy-i Snaefellsness félszigetre, amit az egyik leglátványosabb partszakaszként tartanak számon. Elhaladunk az Eldborg vulkán mellett, szállásunk Arnarstapi-ban lesz (1 éj).

3.nap:
A reggelit követően hangulatos sétát tehetünk a sziklás tengeri öblök mentén. Ezután megkerüljük a Snaefellsjökull gleccsert, amit Verne Gyula tett világhírűvé, ide helyezve a Föld középpontjába való utazás kiinduló pontját. Érintjük Djúpalonssandur fekete homokos gyönyörű strandját és Olafsvik-ot, a félsziget "fővárosát" is. Ezután irány az északi országrész, útközben a Vatnsness félszigeten a tengerből nagy eséllyel felbukkanhatnak. Szállásunk a Skaga fjordnál lesz (1éj).

4. nap:
Reggel a Glaumbaer skanzenbe utazunk. Ez az ország talán legkedvesebb múzeuma: egy 19. sz.-i farm tündéri, füves tetejű házakkal, tőzegből épült falakkal. Következő állomásunk a régió legjelentősebb városa, Akureyri, ahol a kedvező mikroklímának köszönhetően különféle egzotikus virágok is megélnek, melyeket a botanikus kertben csodálhatunk meg. Megállunk a Godafoss-nál, a nevében is "isteni" vízesésnél, majd körbejárjuk a Myvatn tavat, ahol különleges természeti jelenségek tanúi lehetünk: "álkrátereket" láthatunk Skútustadir-nál, igazit Hverfjall-nál és a Krafla vulkanikus területén, ahol " leereszkedünk a pokolba" is: a Viti krátertó a "pokol kapujaként", a Namafjall mező, pedig bugyogó iszap kútjaival a "pokol konyhájaként" ismert, Dimmuborgir-nál (jelentése sötétvár) sétálhatunk az óriás méretű lávagyűrődések között. Szállás Myvatn térségében. (1éj).

5. nap:
Indulás Húsavik-ba, ahol megtekintjük a híres bálna-múzeumot, majd az utazás egyik legizgalmasabb részeként bálnanéző hajótúrán (előzetes jelentkezés) vehetünk részt (csak jó idő esetén, kb. 3 órás). Az óriáscetek felbukkanását ugyan nem garantálhatjuk, de egész Izlandon leggyakrabban ebben az öbölben szoktak előfordulni. Tovább utazunk a Dettifoss-hoz, ami egy hosszú kanyonban található, Európa legnagyobb vízhozamú vízeséseként tartják számon. Szállás a keleti partoknál (1 éj).

6.nap:
A reggelit követőn a sziget keleti fjordjai mentén haladunk el, előbb egy érdekes kőgyűjteményt, majd Djúpivogurnál különös faragott gránit tojásokat tekinthetünk meg. Höfn városán átutazva elérjük a Föld legnagyobb gleccserét, a Vatnajökull-t, majd az Izland csúcsélményeként emlegetett Jökulsárlón gleccserlagúnában egy csónakos túra (előzetes jelentkezés) keretében közelről is megcsodálhatjuk a kéklőn csillogó jéghegyek csúcsait. Szállás a déli part közepén (1 éj).

7. nap:
Reggel a Skaftafell Nemzeti Parknál teszünk egy megállót. Megcsodálhatjuk a lélegzetelállító Fjardargljufur kanyont, majd folytatjuk utunkat a legismertebb déli városba, Vikbe, ami a tengerparton fekszik, de nincs kikötője. Körutazásunk következő szívet-lelket /és testet/ melengető kuriózuma a "Láva show"(előzetes jelentkezés), melynek keretében egy mesterségesen létrehozott kisebb vulkánkitörés részesei lehetünk, egészen közelről érzékelhetjük a szétfolyó izzó lávát, az abból kiáradó hatalmas hőt - mindezt biztonságos körülmények között. Reynisfjara strandján különleges sziklaképződmények láthatók, a közelben található Dyrhólaey is, ahol egy kapu alakú szikla emelkedik ki az óceánból. A Skógar múzeum skanzen, néprajzi- és technikai kiállítás is egyben, ahol izlandi népszokásokba és a hajdani életkörülményekbe nyerhetünk bepillantást. A tőzeggel fedett egykori lakóházakban elképzelhetjük, mennyire embert próbáló élete lehetett a nem is oly távoli múltban itt élt izlandiaknak. Mellette található a Skógafoss, az egyik legmagasabb vízesés, 25 m széles és 60 m magas. Elhaladunk az Eyjafjallajökull vulkán mellett, melynek kitörése pár éve az európai légtér lezárását okozta. A Seljalandsfoss kuriózuma egy kiugró szikláról lehulló vízfüggöny, a látogató mögé is besétálhat. Szállás a déli parton Reykjavik térségében (1 éj).

8. nap:
A mai napra maradt a legnépszerűbb izlandi túra, az "arany körút": Geysir, ahol Izland leghíresebb gejzírjei törnek fel a mélyből, illetve az ország szó szerint "aranyérmes" vízesése, a Gulfoss, ahol két lépcsőben s egy kanyarulatot leírva fenségesen zúdul le a folyó vize. A délután órákban szabadidő vagy fakultatív látogatás a legismertebb és leglátványosabb fürdőhelyen, a Kék Lagúná-ban, ahol lemoshatjuk magunkról az út fáradalmait, megmártózva a selymes termálvízben, mely úgy hírlik, szépít is. A fekete lávakövek között húzódó, természetesen meleg tó (37-39 fokos) vize gőzölög. Transzfer az esti órákban a repülőtérre, hazautazás menetrendszerinti járattal.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást repülővel, repülőtéri illetéket,egy kézipoggyászt, szállást megadott ellátással, magyar nyelvű idegenvezetőt. 

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Utasbiztosítást, útlemondási biztosítást, feladott poggyászt, fakultatív programokat, belépőket, egyéb személyes kiadásokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő egyéb belépők 10 850 ISK (1 EUR =153 ISK)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti, közvetlen járattal

Tervezett menetrend:
IX.8. BUD KEF 15,15-18,00
        ​KEF BUD 18,50-01,05 

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Az Izlandi Köztársaság szigetország az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között. Európa második legnagyobb szigetének számít. A vulkáni kitöréseknek köszönhetően keletkezése óta állandóan növekszik. Izlandon legalább 140 vulkán van, melyek közül a legismertebb az 1491 méter magas Hekla. Az ország települési szinte kizárólag a tengerparton találhatók, mivel a belseje nagyon nehezen lakható, mivel az egy kopár, terméketlen vidék. A legnagyobb város a főváros Reykjavík. Fontos tudni, hogy Izland nem tagja az Európai Uniónak.
Időjárás: 
Izland éves legmagasabb nappali hőmérséklete 18-24 °C között mozog, a reggelek azonban hűvösek lehetnek. Az időjárás változékony lehet, így a napsütés mellett felhőkre és záporokra is számíthatunk. Érdemes magunkkal megfelelő vízálló ruházatot hozni (esőkabát, vízálló cipő).
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!