Izland - a tűz, jég és gejzírek földje

Izland - a tűz, jég és gejzírek földje

8 napos utazás izlandon

Izland; ez a kis ország egy igazi kuriózum. Földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően bővelkedik a természeti csodákban, hiszen egyrészről ez a Föld egyik legaktívabb vulkanikus területe, ugyanakkor itt húzódik Európa legnagyobb jégmezője is. Utunk során a két véglet, jég és tűz között barangoljuk végig a lenyűgöző természeti látványosságokat és a hangulatos városokat.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, szállást reggelis ellátással, helyi idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást..

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, transzfert, BBP biztosítást, egyéb étkezéseket, fakultatív programok díját.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Keflavik – Kék Lagúna – Reykjavik (70 km)
Menetrend függvényében, repülés Keflavikba. Várható érkezés a délutáni órákban. Utunkat Izland egyik legismertebb nevezetességével, a Kék Lagúnával kezdjük. A fekete lávakövek között húzódó természetes tó átlagos hőmérséklete kb. 37-39 fok. Az ebben való fürdőzés igazán felejthetetlen élményt nyújt minden idelátogatónak. A víznek fantasztikus hatása van, egyesek szerint akár 20 évet is fiatalít a bőrön. Ki tudja, érdemes kipróbálni! A fürdőzés után transzfer belvárosi szállásunkra (2 éj).

2. nap: Reykjavik – Kleifarvatn tó - Krýsuvík - Reykjavik (80 km)
Reggeli után a főváros felfedezésére indulunk. Buszos majd gyalogos városnézés Reykjavikban, a világ legészakibb fővárosában. Néhány látnivaló: Parlament, Városháza, belváros, kikötő és a Harpa mely operaház és kulturális központ is egyben. A Hallgrímskirkja az ország legnagyobb temploma, a város közepén, egy dombtetőre épült. Napközben szabadprogram is lesz a belvárosban. Ezt követően kimegyünk a Perla nevű kilátóhoz, ahol ebédelési lehetőség is lesz. Délután látogatás a reykjavíki skanzenbe, majd a Reykjanes-félsziget látnivalóinak a felfedezése: a Kleifarvatn tó és a Krýsuvík geotermikus terület. Krýsuvík különlegessége a föld különböző repedéseiből előtörő kénes gőzök és gázok látványa. A kora esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre.

3.nap: Þingvallavatn - Þingvellir Nemzeti Park - Gullfoss - Nagy-Gejzír – Hella (215 km)
Reggeli után a híres Arany Háromszög látványosságaihoz indulunk. Mesés tájakon áthaladva a Þingvellir Nemzeti Parkot keressük fel, ahol Izland államalapító klánjai tartották éves gyűléseiket. Itt alakult meg a világ legelső parlamentje is 930-ban. Továbbá itt található egyrészt a sziget legnagyobb tava, a Þingvallavatn,valamint egy egyedülálló látványosság az eurázsiai és észak-amerikai kőzetlemezek eltávolodása. Felejthetetlen élmény annak felismerése, hogy a hatalmas vulkáni kőzetek egy belső erő hatására szétszakadtak és eltávolodtak egymástól. Ezt követően a sziget egyik legimpozánsabb vízeséséhez, a Gullfoss-vízeséshez érkezünk. Lenyűgöző mind a hangja, mérete és a látványa az „Aranyvízesésnek”. Napsütés esetén szivárványok ívelnek át a vízesés felett. A következő megállónk Izland egyik leghíresebb látványossága, a Gejzír-vidék lesz. A névadó hőforrás: a Nagy Gejzir tölcsérét láthatjuk, de már nem lövell ki évtizedek óta. A mellette lévő Stukker gejzír azonban igen aktív. Csupán néhány percet kell várni ahhoz, hogy egy kitörés különleges élményét közelről átélhessük, lefényképezhessük. A területen számtalan kis gejzír és mofetta található. Ezt követően dél-kelet felé vesszük az irányt. Szállás Hella környékén (2 éj).

4. nap: Seljalandsfoss – Skógafoss - Sólheimajökull - Dyrhólaey (186 km)
Ezen a napon folytatjuk utunkat az 1-es számú főúton. Ez az egyetlen út, amely teljesen körbe megy Izland körül. Ez az út csak nyáron járható, ezért is és a hosszabb nappalok miatt is szervezzük utunkat a főszezonban, nyáron és nem tavasszal, bővítve a tavalyi év tapasztalatai alapján. Utunk során először a szépséges Seljalandsfoss vízesést láthatjuk, majd csodás rálátás nyílik az Eyjafjallajókull vulkánra, amely csupán néhány éve tört ki legutoljára. Ezután Izland legnagyobb vízesését, a Skógafoss vízesést tekintjük meg, mely 25 méter széles és 60 méter magas. Napsütéses időben a hatalmas vízesés előtt egy vagy akár két szivárványt is láthatunk. Ellátogatunk a Skógar Múzeumba is. Továbbhaladva kisebb túrával elmegyünk a Sólheimajökull gleccserhez. Kedvező időjárási viszonyok esetén pár métert a gleccser jégmezőjén is megtehetünk. Továbbhaladva a Dyrhólaey sziklákat csodáljuk meg. Ezt az öblöt beválasztották a világ 10 legszebb tengerparti öble közé, pedig nem is lehet itt fürdeni. Az öblöt ölelő sziklákon több ezer északi lundafészket találhatunk a nyár folyamán. A lunda egy igen ritka és különleges madár, mely az Atlanti-óceán északi részén lévő szigeteken él. Izland jelképe is. Nem mindennapi élmény látni őket. Este látogatási lehetőség a hvolsvölluri uszodában. Szállásunkon ma is megtapasztaljuk, hogy este 11 órakor még világos van.

5. nap: Vik – Systrafoss - Jökulsárlón – Höfn (375 km)
Reggel folytatjuk utunkat Dél-Izland gyönyörű tájain. Megállás Vikben, a különleges fekete homokos tengerparton, majd továbbutazás Kirkjubæjarklausturbe, a Systrafoss ikervízesésekhez. Ezt követően a hatalmas 8100 négyzetkilométeres Vatnajökull jégmező mentén haladunk, mely Izland és egyben Európa legnagyobb összefüggő jégmezője, az ország területének több mint 8%-át foglalja el. A jég átlagos vastagsága 400 méter, de van, ahol eléri az 1000 métert is. A mező területe néhány éve csökkenőben van, feltehetőleg az éghajlatváltozás és az utóbbi időben tapasztalt vulkanikus aktivitás miatt. Délután a gyönyörű Jökulsárlón gleccserhez megyünk. A jeges lagúnák között egy fakultatív hajókirándulással megkoronázhatjuk napunkat. Láthatjuk, ahogy a gleccserről leszakadó jéghegyek úsznak le az óceánhoz. Fakultatív hajózás jéghegyek között (jelentkezés a helyszínen az idegenvezetőnél): 3500 ISK. Ezt követően Höfn városába látogatunk el, mely a homár halászat központja is. Este szállás.

6. nap: Djupivogur - Myvatn-tó (395 km)
Ezen a napon haladunk tovább a szigeten. Először ellátogatunk a Hvalnes világítótoronyhoz és Djupivogur festői halászfaluba, majd továbbutazunk Kelet-Izland mesés tájain. Megtekintjük a Myvatn-tónál lévő geotermikus területet. A hely érdekessége, amellett, hogy a víz látványosan bugyborékol, hogy itt forgatták a Majmok bolygója című film egyes jeleneteit. Szállásunk már Észak-Izlandon.

7. nap: Goðafoss - Akureyri – Reykjavik (455 km)
Reggeli után a lenyűgöző Goðafoss vízeséshez megyünk. A vízesésnek érdekes története is van, melyet elmesél idegenvezetőnk. Ezután ellátogatunk Észak-Izland legnagyobb városába, Akureyribe. Sétálóutcájában sok ajándéktárgyat árusító üzletet találunk. Temploma mely a város fölé magasodik modern és látványos. Innen különösen szép rálátás van a város előtt húzódó fjordra. Szabadprogramunk után visszautazunk Reykjavikba és elfoglaljuk szálláshelyünket.

8. nap: Reykjavik – Keflavik - Budapest (50 km)
Ezen a napon délelőtt, jó időjárási viszonyok esetén fakultatív bálnalesre invitáljuk utasainkat, mely során lesz alkalmunk egész közelről megfigyelni ezeket az óriási állatokat. Fakultatív bálnales (jelentkezés a helyszínen az idegenvezetőnél): 9.900 ISK. Programunk után transzfer a repülőtérre és a késő délutáni órákban hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» Izland lenyűgöző tájain - Kovács Attila, 2016. szeptember. 09
» Izland csodálatos tájain - Kovács Attila, 2016. szeptember. 02
» Izland nyáron - Kovács Attila, 2015. április. 26
» Vulkánkitörés Izlandon - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
» Izland tájain barangolva - Kovács Attila, 2014. március. 07
» Mi a Hákarl? - Kovács Attila, 2012. november. 08
» Izland gyönyörű tájain - Kovács Attila, 2012. augusztus. 08
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2016. október. 26
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, szállást reggelis ellátással, helyi idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást..

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, transzfert, BBP biztosítást, egyéb étkezéseket, fakultatív programok díját.

Kötelező költségek: 

Transzferdíj, repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 50 EUR + 5700 ISK/fő + fakultatív

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal budapesti indulással.

Szállás: 

Elhelyezés *** jellegzetes izlandi szálláshelyeken, 2 ágyas tusolós szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető.
A területről: 
Izland, hivatalosan az Izlandi Köztársaság, egy szigetország az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között. Európa második legnagyobb szigete. Vulkáni sziget, a vulkáni kitöréseknek köszönhetően a sziget területe keletkezése óta állandóan növekszik. A szigeten 140 vulkán van, Legismertebb vulkánja az 1491 m magas Hekla. A települések szinte kizárólag a tengerparton találhatók, mivel az ország belseje nagyon nehezen lakható, kopár, terméketlen vidék. A legnagyobb város a főváros Reykjavík. Izland elnöki köztársaság, az ország nem tagja az Európai Uniónak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak a Izlandra.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!