Izland körutazás (Iceland)

Izland körutazás

Körtazás Izlandon : tűzhányók, gleccserek, zuhatagok....

Izland a csodák szigete, a fantasztikus színek és formák birodalma. Legendás föld, ahol a mesék valóra válnak: gleccserek, gejzírek, északi fény és kócos pónik hazája. Utazás vagy körutazás...Izland egy felejthetetlen élmény!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyeket Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon illetékkel, a szállás 3*-os szállodában, kétágyas szobákban, a reggelit , a csoport méretéhez igazodó különjáratú busz a meghirdetett útvonalon és programokhoz belépőt a Kék lagúnába és a magyar csoportkísérőt.

Részvételi díj nem tartalmazza

a biztosításokat, a további étkezéseket, 5% sztornó biztosítást

Hossz: 
5 nap

Szállás

3*-os szálloda, kétágyas szobákkal.
Egyágyas felár: 38.000 Ft.

Biztonság
Izlandon még a skandináv viszonyokhoz képest is kiemelkedően jó a közbiztonság. Mindössze a szokásos elővigyázatosságra van szükség.

Diplomáciai képviselet
Izlandon nincs hivatalos magyar képviselet. A legközelebbi akkreditált magyar külképviselet Oslóban van (Sophus Lies gt. 3. 0244 Oslo, Norvégia; telefon +47 22 55 24 18, ügyeleti telefon: +47 92 44 78 76), de ha helyben szeretnénk személyes segítséget, bármelyik Európai Uniós tagállam képviseletéhez fordulhatunk.

Főváros
Reykjavík (115 ezer fő, elővárosokkal kb. 200 ezer fő)

Gyerekek
Izlandon a higiéniás helyzet kiemelkedően jó, a szállodák jól fel vannak készülve a gyerekek fogadására. A farmszállásokon gyakran vannak háziállatok, ami a gyerekeknek garantáltan nagy élményt jelent. Fel kell készülni arra, hogy a távolságok nagyok lehetnek.

Hivatalos nyelv
Izlandi. Gyakorlatilag mindenki beszél angolul és dánul.

Időzóna
Nyáron -2 óra, télen -1 óra az időeltolódás Magyarországhoz képest.

Költségek
Izland a drága országok közé tartozik. A szupermarketekben a nyugat-európainál némileg magasabb árakkal találkozunk. A büfékben és benzinkutaknál kb. 600-800 koronáért vehetünk szendvicset vagy 2000 koronáért egy kétszemélyes pizzát. Az éttermekben a jó minőségű, gasztronómiai színvonalú főétekért kb. 2500-3000 koronát kérnek, míg egy tenger gyümölcseiből álló büfévacsora ára 4000-5000 korona.
Egy izlandi utazás során azonban nem kell feltétlenül sok pénzt költeni. A nagyon csábító fürdők és uszodák olcsóbbak, mint Magyarországon. A természeti látványosságokhoz nincsen belépőjegy; a parkolásért általában nem kell fizetni; vidéken az ember alig költ vásárlásra.

Közlekedés
Az 1-es főút majdnem végig aszfaltozott, jól lehet rajta haladni. A kétszámjegyű utak vékonyabbak, aszfaltozottak vagy murvásak. Lassabban, de kiszámíthatóan lehet rajtuk autózni, terepjáró nélkül is. Az F-fel jelölt felföldi utak csak nyáron vannak nyitva; használatuk terepjárót igényel. A kijelölt utakról letérni tilos. Benzinkút minden jelentősebb településen van. A sebességhatár lakott területen 50 km/h, ezen kívül 90 km/h. Autópályák nincsenek. Reykjavíkban is könnyen lehet autózni; a parkolásért csak a belvárosban kell fizetni. Az autó alapbiztosítása nem terjed ki a kavicsfelverődés okozta károkra.
Vannak távolsági buszok, ezek azonban ritkán járnak, és két személy esetén már drágábbak lehetnek, mint autót bérelni. Reykjavíkból Akureyribe, Egilsstadirba, Höfnbe, Ísafjördurba és a Vestmann-szigetre lehet repülni. Vasút nincs.

Lakosság
Kb. 300 ezer fő (Magyarországnál 33-szor kevesebb)

Pénz
Izland pénzneme az izlandi korona (ISK). 1 ISK = kb. 1,8 Ft. Eurót, dollárt vagy dán koronát lehet a legkönnyebben váltani. Kártyával mindenhol lehet fizetni, még kisebb összegeket is.

Szállások
A szállások egységesen jó színvonalúak.

Az ifjúsági szállások barátságosak, kellemesek. Kérhetünk saját szobát vagy hálótermet (általában max. 4 ággyal). Bizonyos helyeken vannak saját zuhanyozóval rendelkező szobák. A vidéki ifjúsági szállások sok esetben családi házban vannak.

A vendégházak jellemzően közös zuhanyozós szobákat kínálnak családi házban, jellemzően a városokban, mérsékelt áron.

A farmházak szerte az országban szép természeti környezetben kínálnak barátságos szálláslehetőséget. Választhatunk közös vagy fürdőszobás kategória között. A szállások családi házban, ma is működő farmon vagy vidéki szállodában vannak.

A szállodák közül a kedvezőbb árúak egy része a nyáron üresen álló, Magyarországon nehezen elképzelhető, magas színvonalú kollégiumokból lett kialakítva, míg a magasabb kategóriájúak a skandináv stílusnak megfelelő, kényelmes hotelek.

Szokások
A skandináv országokban megszokott módon jellemző a korrektség és pontosság. A csalás vagy a tisztességtelen üzleti viselkedés ismeretlen (Izlandon a világon a legalacsonyabb a korrupció). A megbeszélt találkozókra pontosan érkeznek. Az izlandiak a tolakodó magatartást elkerülik, nem szólnak bele a másik dolgába, de segítőkészek, barátságosak, közvetlenek.

Izlandon - Észak-Európa más részeihez hasonlóan - nagyon fejlett a demokrácia. Valós a különböző társadalmi csoportok, a férfiak és a nők, a különböző generációk közötti egyenlőség. A gyerekeket, időseket, nőket, mozgássérülteket, valamely kisebbséghez tartozókat teljesen egyenrangú félként kezelik.

Telefon
A magyar mobiltelefonok - ha a roaming aktiválva van - működnek.

Terület
103 000 km² (Magyarországnál kicsit nagyobb)

Utazás
Budapestről évi néhány alkalommal van közvetlen repülőjárat Izlandra. Az év többi részében koppenhágai, esetleg amszterdami, londoni, frankfurti vagy düsseldorfi átszállással mehetünk. A nemzetközi járatok a Reykjavíktól 50 km-re található keflavíki nemzetközi repülőtérre érkeznek. Itt lehet felvenni a bérelt autókat, vagy busszal elmehetünk Reykjavíkba (1950 ISK). A busz a reykjavíki buszterminálra megy, ha közvetlenül a szállodáig szeretnénk utazni, 2500 ISK a menetdíj. A reykjavíki városi repülőtér egyből a belváros mellett van. Ide taxival vagy akár gyalog juthatunk el. A két repülőtér között nincs közvetlen járat; taxival kb. 12 000 ISK-ba kerül az út.

Program: 

1.nap -  Budapest, Kefalvik, Reykjavik
Találkozás Budapest Liszt Ferenc 2/B repülőtéren reggel 6.00-kor. Elutazás közvetlen járattal, érkezés Keflavikba délelőtt 10.30-kor. A repülőtérről különbusszal a fővárosba, Reykjavíkba hajtunk, útközben felkeresve Bessastadirt a Köztársasági elnök rezidenciáját. A szálláshely elfoglalása után kétórás városnézésre indulunk Európa legészakibb fővárosában: a Parlament (Alting) épülete, kikötő, belvárosi séta, Perlan, Dóm-templom, Höfdi palota (a Gorbacsov - Reagan találkozó színhelye)
Este vacsora egy helyi étteremben.

2.nap - Borgarfjord, Deildartunguhver, Láva-vízesés, Grábrók-vulkán, Borgarnes
Reggeli után a festői szépségű Bálna-fjordot megkerülve Borgarfjord kies tanyavilágába látogatunk. Megálló a Deildartunguhver hőforrásnál, Snorri Sturluson XIII. sz.-i államférfi középkori fürdőjénél, illetve Gustav Vigeland norvég szobrászművész Snorri-szobránál, majd a Láva-vízesés fátylában gyönyörködhetünk. Innen utunk a Grábrók-vulkán kalderáihoz vezet, melyeket rövid gyalogtúra keretében megmászunk, élvezve a tengerig nyúló változatos táj panorámáját. Hazafelé megálló Borgarnes városkában, majd hazatérés a tenger alatt húzódó 6 km-es alagúton keresztül. Délután némi szabadidő Reykjavíkban majd vacsora egy étteremben.

3.nap - Gullfoss, Geysir, Thingvelliri Nemzeti Park, Seljalandsfoss és Skógafoss
Reggeli után kiköltözünk szállodánkból, s egésznapos program keretében az „Arany körút”, vagyis Izland klasszikus látnivalóit fűzzük csokorba. A Gullfoss, az Arany-vízesés, a hőforrások legszebbikének nevet adó Geysir, és a történelmi emlékhely, a Thingvelliri Nemzeti Park töltik ki délelőttünket. Az Európát Amerikától elválasztó törésvonalat itt a Föld felszínén szemlélhetjük, s beható ismereteket szerezhetünk a szigetország történelmi múltjáról és földtani jövőjéről. Ebédszünet után Kelet felé folytatjuk utunkat. Megálló a Seljalandsfoss és Skógafoss vízeséseknél, kitekintés a Dyrhólaey szikláról, majd a Katla vulkán mentén kietlen lávamezőn át haladva Kirkjubaejarklaustur falucska határában az Efri-Vík tanyára utazunk, ahol következő 2 éjszakai szállásunk lesz. (www.hotellaki.is) Vacsora a szállodában.
.
4.nap - Breidarmerkurjökulsar, Skaftafelli Nemzeti Park, Fjadrárgljúfur-kanyon
Utunk fénypontjaként a Breidarmerkurjökulsárlón gleccserlagúnához utazunk. Itt Európa legrövidebb folyója dagálykor visszafelé folyik, s a tenger sós vize a gleccser nyelvéből többtonnás jégsziklákat szakít le magának. A Skaftafelli Nemzeti Park gyalogtúra lehetőségeket kínál, a hasonnevű gleccserre való felkapaszkodási lehetőséggel. Visszafelé a Laki vulkán völgyében található Fjadrárgljúfur-kanyon szépségében gyönyörködünk. Estére visszatérünk a szálláshelyünkre, ahol vacsora vár bennünket.

5.nap -  Reynisfjara, Eyrarbakki, Svartseng, Budapest
Reggeli után elhagyjuk szálláshelyünket, s a déli part mentén haladunk immár hazafelé. Vík mellett a Reynisfjarát ostorozó óceánhullámokban merengünk, Eyrarbakki halászfalu letűnt korokat idéző utcájában időzünk, majd a Krysuvíki hőforrásokhoz tartunk. Egy rövid séta után a Svartsengi geotermikus erőmű tövében települt hires Kék lagúna fürdőkomplexumba tartunk, ahol kétórás lazító fürdőzéssel készülünk az esti hazarepülésre. A repülőgép 19.30-kor indul, érkezés éjjel 01.50-kor Liszt Ferenc 2/a repülőtérre. 

Foglalását a helyek függvényében tudjuk véglegesíteni, melyről a jelentkezést követően tudunk bővebb információval szolgálni.

Kiemelt látnivalók:

 • Eyjafjallajökull vulkán
 • Seljalandsfoss és Skógafoss vízesések
 • diadalív szikla Dyrhólaey tövében
 • Breidarmerkurjökulsárlón gleccserlagún
 • Skaftafelli Nemzeti Park
 • Svínafelsjökull gleccsernyelv
 • Fjadrárgljúfur-kanyon
 • Reykjavík
 • „Arany körút”, : Gullfoss, Geysir, Skálholti dóm, Kerid vulkán
 • Thingvelliri Nemzeti Park
 • Borgarfjord tanyavilága
 • Láva-vízesés
 • Reykholt történelmi emlékei
 • Deildartunguhver hőforrás
 • Grábrók vulkán megmászása
 • Krysuvík iszapfortyogói
 • Grindavík halászfalu
 • Kék-lagúna
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Izland csodálatos tájain - Kovács Attila, 2022. július. 30
» Izland gyönyörű tájain - Kovács Attila, 2022. április. 12
» Vulkánkitörés Izlandon - Kovács Attila, 2021. december. 23
» Izland lenyűgöző tájain - Kovács Attila, 2021. július. 03
» Izland nyáron - Kovács Attila, 2020. október. 24
» Izland tájain barangolva - Kovács Attila, 2020. október. 10
» Mi a Hákarl? - Kovács Attila, 2012. november. 08
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2022. augusztus. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyeket Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon illetékkel, a szállás 3*-os szállodában, kétágyas szobákban, a reggelit , a csoport méretéhez igazodó különjáratú busz a meghirdetett útvonalon és programokhoz belépőt a Kék lagúnába és a magyar csoportkísérőt.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a biztosításokat, a további étkezéseket, 5% sztornó biztosítást

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről közvetlen járattal Izlandra. Helyszínen bérelt busszal. 

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz

Időjárás: 
Izlandon egész évben kiegyenlített óceáni klíma van. Télen általában egy-két fokkal melegebb van, mint Magyarországon. Nyáron az átlaghőmérséklet 10-14 fok, mivel a levegő rendkívül tiszta, ezt azonban jóval melegebbnek érezzük. Csapadék bármikor előfordulhat.
Télen a legrövidebb időszakban napi négy órán át van világos, míg nyáron heteken át nem megy le nap.
Vízum: 
Magyar állampolgárok számára vízum nem szükséges, de csak a hazajöveteltől számított 3 hónapig érvényes útlevéllel lehet utazni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. A túravezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!