Izland, a tűz, jég és gejzírek földje

Izland, a tűz, jég és gejzírek földje

8 napos körutazás Izlandon

"A nyugalom és a szabadság páratlan. Mindeközben testközelben érződik a természeti erők mozgása: ropogó gleccser, bugyogó forró víz, sziszegő feltörő gáz... ."
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Helyszíni magyar nyelvű idegenvezetés
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
8 nap

Szállás

3 csillagos szálloda.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – KEFLAVIK – REYKJAVÍK
Indulás várhatóan a reggeli órákban Budapestről, délelőtt érke­zés a keflavíki repülőtérre. Bepakolunk az autóbuszunkba és indulunk a híres Kék Lagúnához. A Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő, és a láván felhevült tengervíz jótékony hatá­sára a helyiek jöttek rá, és az 1980-as években hoztak létre nyilvános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. (A belépő 70 €, mely a helyszínen fizetendő. Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható). Fürdés után transzfer Reykjavíkba, majd városnézés, mely során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egyben. Ennek különleges homlokzata nem kis munkával a dán Henning Larsen Architects, a dán-izlandi médiaművész-látványtervező, Olafur Eliasson irányításával valósult meg. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belváros­ban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Alþingot (parlament), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Szállás Reykjavík közelében lesz.

2. NAP: ARANY KÖRÚT – DÉLI PART – HVOLSVOLLUR
Egész napos kirándulásra indulunk az Arany Körútra. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, amely az UNESCO Világörökségi listáján szerepel, ez egyben Izland legelső nemzeti parkja is. Utunk során híres gejzíreket és vízeséseket csodálhatunk meg. A Strokkur nevű gejzírt például kb. 7 percenként láthat­juk működés közben, amikor kb. 40 méteres magasságra lövelli ki a forró vizet. Izland ikonikus vízesését, a Gullfoss-t. (Arany víz­esés) szintén megnézzük. Ezután továbbutazunk a déli partra. Útközben láthatunk 2 csodaszép vízesést; a Seljalandfoss-t és a Skogafoss-t. Ezt követően megtekintjük az ikonikus feketehomo­kos Reynisfjara tengerparti szakaszt. Itt ha szerencsével járunk, láthatunk néhányat Izland nem hivatalos nemzeti madarából, a lundából. Szállás Hvolsvollur közelében.

3. NAP: SKAFTAFELL – JÖKULSARLON – HÖFN
Első megállónk a Skaftafell Nemzeti Park lesz, amely a Vatnajökull Nemzeti Park része. Itt a legfontosabb látnivalók a gleccserek. Skaftafell látványát sokszor az Alpokhoz hasonlít­ják. Utunk során Ön is meggyőződhet erről. Gyönyörködhetünk a Svartifoss vízesésben, amely fekete bazaltoszlopairól híres. Innen ered a neve is, Fekete vízesés. Ez a vízesés adta az ihle­tet a fővárosi Hallgrímskirkja templomhoz. Következő megál­lónk Izland talán legkülönlegesebb látnivalója, a Jökursárlón gleccserlagúna lesz. Ez Izland egyik legmélyebb tava is a maga 248 méterével. Itt lehetőség lesz fakultatív kb. félórás kirándulásra, egy kétéltű hajóval a jéghegyek között 45 € (helyszínen fizetendő), de előre kell foglalnunk. Programunk végén továbbutazunk Hornafjördur régióba, ahol szállásunk is lesz.

4. NAP: KELETI FJORDOK – HALLORMSSTADUR – EGILSSTAÐIR
Ezen a napon a Keleti fjordok ismeretlen földjét járjuk be. A partvidék helyett azonban a belső területeket fedezzük fel. Itt található a Hallormsstadur-völgy és a Lagarfljot-tó. A legen­dák szerint ezen a részen egy tengeri szörny élt. Itt láthatjuk a sziget legnagyobb kiterjedésű erdős régióját is. Ennek a napnak egyik legszebb látnivalója lesz a Hengifoss vízesés, ezt követően Egilsstadirba utazunk, ahol a szállásunk lesz.

5. NAP: MYVATN-TÓ – GODAFOSS – AKUREYRI
Reggelit követően a Myvatn tóhoz indulunk. A tó aktív vul­kanikus területen helyezkedik el, mivel a Katal vulkán nincs tőle messze. A tó közelében felfedezzük az örökké forrongó Námafjall geotermikus területet, amely meleg vizű források­ból, fumarolákból (olyan nyílás a földkérgen, amelyen keresztül gőz és gázok törnek a felszínre) és iszapmedencékből áll. Látni fogjuk Dimmuborgir láva alkotta sziklaformációt is, amely mai arculatát egy 2300 évvel ezelőtti vulkánkitörésnek köszönheti. Változatos domborzatát kőhalmok, üregek és barlangok tar­kítják. Ez a régió azonban nem csak a vulkanikus aktivitásáról híres, hanem gazdag madárvilágáról is. Következő megállónk az Istenek vízesése, a Goðafoss lesz. Ez Izland egyik leglátvá­nyosabb vízesése: a Skjálfandafljót folyó zuhan alá 12 méte­res magasságból. Programunk végén Akureyribe utazunk, ahol szállásunk lesz ezen az estén.

6. NAP: AKUREYRI – HRAUNFOSSAR – BARNAFOSS – BORGARNES
Délelőtt Akureyriben gyalogos városnézés lesz. A kis halász­falu Izland leghosszabb fjordjának, a 60 km hosszú Eyjafjörður végén fekszik. Itt fakultatív bálnalesre lesz lehető­ség 70 € (helyszínen fizetendő), de előre kell fog­lalnunk. Egy életre szóló élményt nyújt ezeknek a hatalmas teremtményeknek a látványa. Utunk ezt követően a Hraunfossar vízeséshez vezet, amely egy ritka természeti jelenség. Egy föld­alatti hideg vizű forrás utat törve a felszínre, apró vízesések formájában sebesen zuhan alá a Hvita folyóba. Következő állo­másunk a Barnafoss vízesés lesz. A Barnafoss név jelentése „Gyerekek vízesése”, amelyhez egy régi izlandi monda kapcso­lódik. Idegenvezetőnk természetesen ezt is elmeséli. Folytatjuk utunkat Borgarnesbe, ahol szállásunk lesz.

7.NAP: BORGARNES – THINGVELLIR – REYKJAVÍK
Délre indulunk ezen a napon Hvalfjördurba. Elmegyünk a Thingvellir Nemzeti Parkba, ahol 930-ban megalakult az izlandi parlament. Ezt követően visszamegyünk a fővárosba, ahol a nap hátralevő részében szabadprogram lesz. Szállásunk ezen az estén Reykjavík közelében lesz.

8. NAP KEFLAVIK – BUDAPEST
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan a délutáni órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Izland gyönyörű tájain - Kovács Attila, 2022. április. 12
» Vulkánkitörés Izlandon - Kovács Attila, 2021. december. 23
» Izland lenyűgöző tájain - Kovács Attila, 2021. július. 03
» Izland nyáron - Kovács Attila, 2020. október. 24
» Izland tájain barangolva - Kovács Attila, 2020. október. 10
» Izland csodálatos tájain - Kovács Attila, 2019. október. 26
» Mi a Hákarl? - Kovács Attila, 2012. november. 08
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2022. május. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív fürdési lehetőség. (A belépő 70 €, mely a helyszínen fizetendő. Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható).
Fakultatív kb. félórás kirándulás, egy kétéltű hajóval a jéghegyek között 45 € (helyszínen fizetendő), de előre kell foglalnunk.
Fakultatív bálnalesre lesz lehető­ség 70 € (helyszínen fizetendő), de előre kell fog­lalnunk.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Helyszíni magyar nyelvű idegenvezetés
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzfert, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Transzferdíj, repülőtéri illeték.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal budapesti indulással.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Izland, hivatalosan az Izlandi Köztársaság, egy szigetország az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között. Európa második legnagyobb szigete. Vulkáni sziget, a vulkáni kitöréseknek köszönhetően a sziget területe keletkezése óta állandóan növekszik. A szigeten 140 vulkán van, Legismertebb vulkánja az 1491 m magas Hekla. A települések szinte kizárólag a tengerparton találhatók, mivel az ország belseje nagyon nehezen lakható, kopár, terméketlen vidék. A legnagyobb város a főváros Reykjavík. Izland elnöki köztársaság, az ország nem tagja az Európai Uniónak.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!