Izland, a tűz, jég és gejzírek földje

Izland, a tűz, jég és gejzírek földje

8 napos körutazás Izlandon

"A nyugalom és a szabadság páratlan. Mindeközben testközelben érződik a természeti erők mozgása: ropogó gleccser, bugyogó forró víz, sziszegő feltörő gáz... ."
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 3 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Helyszíni magyar nyelvű idegenvezetés
 • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
 • Repülőtéri transzfert
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
 • Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét.
Hossz: 
8 nap

Szállás

3 csillagos szálloda.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – KEFLAVIK – REYKJAVÍK
Indulás várhatóan a reggeli órákban Budapestről, délelőtt érke­zés a keflavíki repülőtérre. Bepakolunk az autóbuszunkba és indulunk a híres Kék Lagúnához. A Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő, és a láván felhevült tengervíz jótékony hatá­sára a helyiek jöttek rá, és az 1980-as években hoztak létre nyilvános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. (A belépő 70 €, mely a helyszínen fizetendő. Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható). Fürdés után transzfer Reykjavíkba, majd városnézés, mely során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egyben. Ennek különleges homlokzata nem kis munkával a dán Henning Larsen Architects, a dán-izlandi médiaművész-látványtervező, Olafur Eliasson irányításával valósult meg. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belváros­ban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Alþingot (parlament), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Szállás Reykjavík közelében lesz.

2. NAP: ARANY KÖRÚT – DÉLI PART – HVOLSVOLLUR
Egész napos kirándulásra indulunk az Arany Körútra. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, amely az UNESCO Világörökségi listáján szerepel, ez egyben Izland legelső nemzeti parkja is. Utunk során híres gejzíreket és vízeséseket csodálhatunk meg. A Strokkur nevű gejzírt például kb. 7 percenként láthat­juk működés közben, amikor kb. 40 méteres magasságra lövelli ki a forró vizet. Izland ikonikus vízesését, a Gullfoss-t. (Arany víz­esés) szintén megnézzük. Ezután továbbutazunk a déli partra. Útközben láthatunk 2 csodaszép vízesést; a Seljalandfoss-t és a Skogafoss-t. Ezt követően megtekintjük az ikonikus feketehomo­kos Reynisfjara tengerparti szakaszt. Itt ha szerencsével járunk, láthatunk néhányat Izland nem hivatalos nemzeti madarából, a lundából. Szállás Hvolsvollur közelében.

3. NAP: SKAFTAFELL – JÖKULSARLON – HÖFN
Első megállónk a Skaftafell Nemzeti Park lesz, amely a Vatnajökull Nemzeti Park része. Itt a legfontosabb látnivalók a gleccserek. Skaftafell látványát sokszor az Alpokhoz hasonlít­ják. Utunk során Ön is meggyőződhet erről. Gyönyörködhetünk a Svartifoss vízesésben, amely fekete bazaltoszlopairól híres. Innen ered a neve is, Fekete vízesés. Ez a vízesés adta az ihle­tet a fővárosi Hallgrímskirkja templomhoz. Következő megál­lónk Izland talán legkülönlegesebb látnivalója, a Jökursárlón gleccserlagúna lesz. Ez Izland egyik legmélyebb tava is a maga 248 méterével. Itt lehetőség lesz fakultatív kb. félórás kirándulásra, egy kétéltű hajóval a jéghegyek között 45 € (helyszínen fizetendő), de előre kell foglalnunk. Programunk végén továbbutazunk Hornafjördur régióba, ahol szállásunk is lesz.

4. NAP: KELETI FJORDOK – HALLORMSSTADUR – EGILSSTAÐIR
Ezen a napon a Keleti fjordok ismeretlen földjét járjuk be. A partvidék helyett azonban a belső területeket fedezzük fel. Itt található a Hallormsstadur-völgy és a Lagarfljot-tó. A legen­dák szerint ezen a részen egy tengeri szörny élt. Itt láthatjuk a sziget legnagyobb kiterjedésű erdős régióját is. Ennek a napnak egyik legszebb látnivalója lesz a Hengifoss vízesés, ezt követően Egilsstadirba utazunk, ahol a szállásunk lesz.

5. NAP: MYVATN-TÓ – GODAFOSS – AKUREYRI
Reggelit követően a Myvatn tóhoz indulunk. A tó aktív vul­kanikus területen helyezkedik el, mivel a Katal vulkán nincs tőle messze. A tó közelében felfedezzük az örökké forrongó Námafjall geotermikus területet, amely meleg vizű források­ból, fumarolákból (olyan nyílás a földkérgen, amelyen keresztül gőz és gázok törnek a felszínre) és iszapmedencékből áll. Látni fogjuk Dimmuborgir láva alkotta sziklaformációt is, amely mai arculatát egy 2300 évvel ezelőtti vulkánkitörésnek köszönheti. Változatos domborzatát kőhalmok, üregek és barlangok tar­kítják. Ez a régió azonban nem csak a vulkanikus aktivitásáról híres, hanem gazdag madárvilágáról is. Következő megállónk az Istenek vízesése, a Goðafoss lesz. Ez Izland egyik leglátvá­nyosabb vízesése: a Skjálfandafljót folyó zuhan alá 12 méte­res magasságból. Programunk végén Akureyribe utazunk, ahol szállásunk lesz ezen az estén.

6. NAP: AKUREYRI – HRAUNFOSSAR – BARNAFOSS – BORGARNES
Délelőtt Akureyriben gyalogos városnézés lesz. A kis halász­falu Izland leghosszabb fjordjának, a 60 km hosszú Eyjafjörður végén fekszik. Itt fakultatív bálnalesre lesz lehető­ség 70 € (helyszínen fizetendő), de előre kell fog­lalnunk. Egy életre szóló élményt nyújt ezeknek a hatalmas teremtményeknek a látványa. Utunk ezt követően a Hraunfossar vízeséshez vezet, amely egy ritka természeti jelenség. Egy föld­alatti hideg vizű forrás utat törve a felszínre, apró vízesések formájában sebesen zuhan alá a Hvita folyóba. Következő állo­másunk a Barnafoss vízesés lesz. A Barnafoss név jelentése „Gyerekek vízesése”, amelyhez egy régi izlandi monda kapcso­lódik. Idegenvezetőnk természetesen ezt is elmeséli. Folytatjuk utunkat Borgarnesbe, ahol szállásunk lesz.

7.NAP: BORGARNES – THINGVELLIR – REYKJAVÍK
Délre indulunk ezen a napon Hvalfjördurba. Elmegyünk a Thingvellir Nemzeti Parkba, ahol 930-ban megalakult az izlandi parlament. Ezt követően visszamegyünk a fővárosba, ahol a nap hátralevő részében szabadprogram lesz. Szállásunk ezen az estén Reykjavík közelében lesz.

8. NAP KEFLAVIK – BUDAPEST
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan a délutáni órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív fürdési lehetőség. (A belépő 70 €, mely a helyszínen fizetendő. Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható).
Fakultatív kb. félórás kirándulás, egy kétéltű hajóval a jéghegyek között 45 € (helyszínen fizetendő), de előre kell foglalnunk.
Fakultatív bálnalesre lesz lehető­ség 70 € (helyszínen fizetendő), de előre kell fog­lalnunk.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 3 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Helyszíni magyar nyelvű idegenvezetés
 • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
 • Repülőtéri transzfert
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
 • Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét.
Kötelező költségek: 

Transzferdíj, repülőtéri illeték.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal budapesti indulással.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Izland, hivatalosan az Izlandi Köztársaság, egy szigetország az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között. Európa második legnagyobb szigete. Vulkáni sziget, a vulkáni kitöréseknek köszönhetően a sziget területe keletkezése óta állandóan növekszik. A szigeten 140 vulkán van, Legismertebb vulkánja az 1491 m magas Hekla. A települések szinte kizárólag a tengerparton találhatók, mivel az ország belseje nagyon nehezen lakható, kopár, terméketlen vidék. A legnagyobb város a főváros Reykjavík. Izland elnöki köztársaság, az ország nem tagja az Európai Uniónak.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!