Izland - A természeti csodák szigete

8 napos körutazás Izlandon

Izland föld­tör­té­ne­tileg nagyon fiatal sziget ennek a ténynek is köszön­heti szép­ségét, kü­lön­le­ges termé­szeti jelen­ségeit. A szigeten tett köru­tazás során látunk majd vulká­nokat, kanyo­nokat, gyönyörű hegysé­geket egészen kü­lön­le­ges formákkal, szép tenger­öb­löket, vad­re­gé­nyes fjordokat, egészen a tenger­szintig lenyúló gleccse­reket és nem utol­só­sorban rengeteg látvá­nyos vízesést. Sokszor kelünk majd át érdekes, hold­béli tájakon, és megte­kin­tünk majd olyan geoló­giai kü­lön­le­gességeket, amiket a legtöbben korábban csak termé­szet­fil­mekben láthattak. Gondo­lunk itt például pszeudo kráte­rekre, geoter­mikus mezőkre, óriási láva­alak­za­tokra, gejzí­rekre, hatalmas jégtöm­bökkel teli gleccser­lagúnákra stb.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyeket, a helyi autó­buszos közle­ke­dést, a 7 éj­sza­kai szál­lást büfé­reg­gelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat belé­pő­dí­jakkal (bele­értve a séta­ha­jó­zást a gleccser­la­gúnán), valamint az iroda ide­gen­ve­ze­tő­jét a bu­da­pesti indul­ástól a bu­da­pesti érke­zésig.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. Nap: Hraunfossar-Vízesés
Kora reggel elutazás Ferihegyről Reykjavíkba. Az érkezést követően elindulunk a 6 napos körútra, melynek során körbejárjuk az egész szigetet.
Az első megállónk az egészen különleges Hraunfossar-vízesés, ahol a víz egy lávamező alól bukkan elő közel 1 km-es hosszúságban.
Szállás egy kisvárosban, Izland észak-nyugati részén (1 éj).

2. Nap: Vidimyri-Templom, Akureyri, Godafoss-Vízesés, Myvatn-Tó Vidéke (Pszeudo Kráterek, Lávaalakzatok)
A sziget északi részén haladva útközben először a Vidimyri-templomnál tartunk fotószünetet. Ez a tőzegből és fából épült templomocska az ősi izlandi templomépítészet egyik legértékesebb példánya.
Ezt követően megérkezünk a szép fekvésű Akureyribe, mely a maga 18.000 lakosával a legnagyobb olyan izlandi város, amely nem tartozik a reykjavíki agglomerációhoz. Kellemes meglepetés a turistáknak a hangulatos belváros és a szépen gondozott botanikus kert. Hihetetlen, hogy az északi sarkkör közelében ennyi pompás növényben gyönyörködhetünk.
Délután továbbutazunk kelet felé a Myvatn-tó irányába. Útközben megnézzük az istenek vízesését, a Godafosst. A Myvatn-tó környéke Izland egyik legváltozatosabb tája. Mivel a híres geológiai törésvonal mentén fekszik, a vulkáni működés legkülönbözőbb formáival találkozhatunk. Megnézzük Skútustadirban a sok-sok pszeudo krátert és a bizarr lávaalakzatokról nevezetes Dimmuborgirt.
Szállás a Myvatn-tó környékén (jún. 2-i csoport) vagy Akureyriben (aug. 28-i csoport) – (1 éj).

3. Nap: Húsavík (Bálnales), Myvatn-Tó Vidéke (Geotermikus Mező), Dettifoss-Vízesés, Jökulsarg-Kanyon
Utazás Húsavik városkába, mely Izland északi partjai mentén található.
Fakultatív program: Bálnales
Húsavík a bálnales túrák európai fővárosa, itt a 3 órás hajókirándulásokon a bálnaészlelések valószínűsége állítólag 99%-os, magasabb, mint bárhol Európában.
A fakultatív program ára: 26.700 Ft. Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt. (Akik nem mennek a bálnalesre, azoknak lehetőségük lesz Húsavíkban a kiváló Bálna-múzeum megtekintésére.)
Visszatérve a Myvatn-tó vidékére folytatjuk a környék felfedezését. Egészen különleges élmény lesz a Námafjall-hegy lábainál fekvő Hverarönd geotermikus mező megtekintése.
A következő programunk a Dettifoss-vízesés. A festői Jökulsarg-kanyonban lezúduló víztömeget sokan a legimpozánsabb vízesésnek tartják Európában.
Késő délután holdbéli tájakat átszelve érkezünk meg Egilsstadir városkába, mely Izland keleti részének adminisztratív központja, szállás (1 éj).

4. Nap: Fjordvidék (Seydisfjördur, Stödvarfjördur), Djúpivogur
Egy hágón átkelve jutunk el Seydisfjördur városkába. Az azonos nevű fjord szépsége a leghíresebb norvég fjordokéval vetekszik, a csücskében lévő kisváros a szép, tarka házaival pedig a leghangulatosabb izlandi települések közé tartozik. A közös séta után lesz egy kis szabadidő is, majd folytatjuk utunkat a keleti fjordvidéken. A Reydar-fjord és a Fáskruds-fjord érintésével (fotószünetek) jutunk el a Stödvar-fjordhoz. A fjord partján, Stödvarfjördur városkában található egy híres múzeum: Petra néni kőgyűjteménye. A bájos múzeum megtekintése után még egy darabig a fjordvidéken haladunk, majd pihenőt tartunk Djúpivogur városka kikötőjében. A fő nevezetesség itt a „hosszú, vörös ház”, mely Izland egyik legrégibb épülete.
Szállás Izland délkeleti részén (1 éj).

5. Nap: Vatnajökull Gleccsermező, Jökulsárlón (Gleccserlagúna), Skaftafell-Gleccser, Fekete-Öböl, Vík
Utazás nyugat felé Izland déli partjai mentén. A sziget délkeleti részén található egy óriási gleccsermező, a Vatnajökull, melynél nincs nagyobb az európai kontinensen. A több mint 2000 méter magas hegységből lenyúló gleccsernyelvek leérnek majdnem a tengerszintig, utazásunk során számtalan gleccserben gyönyörködhetünk. Hosszabb pihenőt tartunk majd a legnagyobb gleccserlagúnánál (Jökulsárlón), különleges élmény az óriási jégtömbökkel „teleszórt” tó látványa (a grandiózus gleccserrel a háttérben). Körülbelül 45 perces sétahajózás a gleccserlagúna hatalmas jégtömbjei között, majd a déli, kora délutáni órákban pihenőt tartunk a Skaftafell Nemzeti Park kiváló látogatói központjánál. Lehetőség lesz egy könnyű túrára a Skaftafell gleccserhez.
Ezután gyönyörűszép tájakon keresztül utazunk tovább nyugat felé Izland déli partjai mentén. Délután a híres Fekete-öböllel ismerkedünk (óriási bazaltoszlopok, merész alakú sziklák a tengerben). Szállás a szomszédos Vík városkában (1 éj).

6. Nap: Skógafoss-Vízesés, Seljalandsfoss-Vízesés, Skálholt, Arany Körút (Gullfoss-Vízesés, Geysir, Thingvellir Nemzeti Park)
Utazás Reykjavík irányába. Útközben két vadregényes vízesésnél is megállunk hosszabb időre. A Skógafoss különlegessége, hogy a vízesés mentén kiépített turista útvonalon fel lehet menni a vízesés felső részébe, míg a Seljalandsfoss esetében a látogatók akár a vízesés mögé is besétálhatnak.
Skálholt falucska Izlandon fontos történelmi emlékhelynek számít, itt volt valaha a sziget ősi püspöki székhelye. A modern templom és a hozzá kapcsolódó kiállítás megtekintése után a lenyűgöző Gullfoss-vízesést nézzük meg. Ezt követően izlandi körutazásunk egyik legfontosabb attrakciója következik: Geysir (innen származik a gejzír szó, amit a világ szinte minden nyelvében használnak). Bár az eredeti gejzír néhány évtizede már nem működik, a mellette lévő Strokkur gejzír továbbra is aktív, 5-10 percenként feltör 15-20 méteres magasságig.
Késő délután az UNESCO világörökséghez tartozó Thingvellir Nemzeti Parkba látogatunk. Ez utóbbi nevezetesség két okból is nagy jelentőséggel bír. Egyrészt itt tartották a világ egyik legelső parlamentjét több mint 1000 évvel ezelőtt, másrészt sehol máshol a Földön nem lehet tanulmányozni ilyen jól a geológiai tektonikus lemezek szétválását.
Körutazásunk végén a kora esti órákban érkezünk vissza az izlandi fővárosba. Szállás Reykjavíkban vagy környékén (2 éj).

7. Nap: Reykjavík, Kék Lagúna
Autóbuszos és gyalogos városnézés a gyönyörű fekvésű izlandi fővárosban, Reykjavíkban. A fő attrakciók a következők: a Höfdi palota (Reagan és Gorbacsov emlékezetes 1986-os találkozójának színhelye), a szép tengerparti sétány, a Harpa üvegpalota, a régi kikötő, a Perlan kilátó, a Hallgrims-templom (melynek homlokzata az amerikai űrrepülőgépekre emlékeztet), a Tjörnin-tó partján álló városháza, az Arbaer-skanzen stb. A városnézés után szabadidő a hangulatos sétálóutcákon, illetve lehetőség múzeumlátogatásra idegenvezetőnkkel.
Fakultatív program: Kék Lagúna
Kirándulás a Reykjavík közelében található híres geotermikus fürdőbe, melynek vízhőmérséklete 38 Celsius fok körül van télen, nyáron.
A fakultatív program ára: 32.900 Ft (belépődíjjal, transzferrel, törölköző használattal). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.

8. Nap:
Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Figyelem: A programok sorrendje a visszaigazolások függvényében változhat.

Kapcsolódó cikkek

» Izland gyönyörű tájain - Kovács Attila, 2018. január. 24
» Izland tájain barangolva - Kovács Attila, 2017. szeptember. 03
» Izland csodálatos tájain - Kovács Attila, 2017. március. 15
» Izland lenyűgöző tájain - Kovács Attila, 2017. március. 02
» Vulkánkitörés Izlandon - Kovács Attila, 2017. január. 18
» Izland nyáron - Kovács Attila, 2017. január. 14
» Mi a Hákarl? - Kovács Attila, 2012. november. 08
» Bringatúra Kanadában - Kovács Attila, 2018. május. 26
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Bálnales
Húsavík a bálnales túrák európai fővárosa, itt a 3 órás hajó­ki­rán­du­lásokon a bálnaészlelések való­színű­sé­ge állítólag 99%-os, magasabb, mint bárhol Európában.A fakultatív program ára: 26.700 Ft. Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt. (Akik nem mennek a bálnalesre, azoknak lehetőségük lesz Húsavíkban a kiváló Bálna-múzeum megtekintésére.)

Kék Lagúna
A fakultatív program ára: 32.900 Ft (belépődíjjal, transzferrel, törölköző használattal). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyeket, a helyi autó­buszos közle­ke­dést, a 7 éj­sza­kai szál­lást büfé­reg­gelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat belé­pő­dí­jakkal (bele­értve a séta­ha­jó­zást a gleccser­la­gúnán), valamint az iroda ide­gen­ve­ze­tő­jét a bu­da­pesti indul­ástól a bu­da­pesti érke­zésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás megléte utazási feltétel!

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A Wizzair menetrendszerinti, közvetlen járatával Reykjavíkba.

Szállás: 

7 éj­sza­ka 3 csil­la­gos szín­vonalú szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban. Az egyágyas felárról kérjük, érdeklődjön irodánknál!

Étkezés: 
A részvételi díj büféreggelit tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!