Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

6 napos buszos körutazás Olaszországban

Olasz körutazásunk során megtekintjük a történelmi világvárost Rómát, a cölöpökön álló Velencét és Toszkána kultúrális központját Firenzét. Fedezze fel velünk a csizma alakú félszigetet!
“Jól éreztük magunkat. Az idegenvezetők külön dicséretet érdemelnek.”

Részvételi díj tartalmazza

Utazás autóbusszal, 5 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszíni belépők összegét, VOX készüléket a városnézésekhez.

Hossz: 
6 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő

Szállás

3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. nap: Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át, délután érkezés Velencébe. Behajózás a városba, majd séta a San Marco kerületben: Rakpart-Szent Márk tér és épületei-Rialto. Rövid szabadprogram után a szálláshely elfoglalása Velence környékén. 

2. nap: Reggeli után utazás Rómába. Városnézésünket a Szent Pál Bazilikánál kezdjük, mely egyike Róma négy nagy bazilikájának. A hagyomány szerint itt nyugszik Pál apostol. Innen indulunk informatív buszos városnézésünkre: Piramis – Circus Maximus – Colosseum – Lateráni Szent János Bazilika – Santa Maria Maggiore Bazilika – Termini pályaudvar – Repubblica tér –Via Veneto – Borghese park – Tevere part – Milviusi híd. Este a szállás elfoglalása Róma mellett.

3. nap: Reggeli után egész napos látogatás Rómában. Az ókori Rómával az ismerkedést a Colosseummal kezdjük. Miután láttuk a legnagyobb római építményt, végigsétálunk a Forum Romanumon, a császári fórumokon és a Palatinus-dombon. További programunk gyalogos séta keretében: Konstantinus diadalív – Capitolium domb – Viktor Emanuel emlékmű – Trevi kút – Spanyol tér és Spanyol lépcső – Pantheon – Navona tér. Visszautazás a szálláshelyre.

4. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a nápolyi öbölbe, ahol ízelítőt kaphatunk Dél – Olaszország hangulatából. Először látogatás Pompeibe, a világhírű pompeji ásatások megtekintése. A Vezúv i. sz. 79-es kitörése miatt elpusztult és megkövesedett, egykor virágzó római kereskedőváros hűen tükrözi a korabeli élet mindennapjait. Délután fél napos városnézés Nápolyban, Olaszország harmadik legnagyobb városában. A város történelmi központja, amely a Világörökség része, a műemlékek valóságos tárháza: Posillipo – Királyi Palota – Umberto Galéria – Piazza Plebiscito – San Carlo Operaház – Castel Nuovo – Castel dell'Ovo. Aki a fakultatív programon nem vesz részt: egész napos szabadprogram Rómában. Este visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Rómával: látogatás a kereszténység központjába: Először a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét, a Vatikáni Múzeumot és a Sixtus-kápolnát nézzük meg. Ezt követően a Szent Péter-bazilikába látogatunk, ahol megnézzük a templomon kívül a pápák sírját, majd a Bazilika előtti csodás barokk teret ismerjük meg és elsétálunk az Angyalvárhoz. Késő délután indulás észak felé, este a tranzitszállás elfoglalása Firenze mellett.

6. nap: Reggeli után utazás Firenzébe (a csoport vonattal megy be, vonatjegy külön fizetendő), városnézés: Santa Croce templom – Dante szülőháza – Dóm – Keresztelőkápolna – Giotto torony – Piazza della Signoria – Uffizi képtár (kívülről) – Ponte Vecchio. Az déli órákban hazaindulás Magyarországra. Folyamatos utazás, hazaérkezés az éjszakai órákban (várhatóan 2.00 óra körül).

Munkatársaink segítenek megtalálni
az Ön egyedi igényeinek megfelelő árat és időpontot.
Kérjen tőlünk ajánlatot!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2021. december. 28
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2021. december. 21
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2021. augusztus. 25
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2021. július. 19
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2021. április. 18
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2021. február. 07
» Velence szépségei - Kovács Attila, 2019. február. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Nápoly - Pompei: 30 Euro/fő + belépők

Fakultatív vacsora felár  (5  vacsora): 21.000 Ft/fő (itthon fizetendő).

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 5 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés. Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza. Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, helyszíni belépők összegét, VOX készüléket a városnézésekhez.

Kötelező költségek: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, VOX készülék.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Róma, Colosseum és Forum Romanum: kb. 25 Euro/fő
Vatikáni Múzeum: kb. 40 Euro/fő
Pantheon kb. 3 Euro/fő
Róma, tömegközlekedés: kb. 10 Euro/fő
Pompei: kb. 25 Euro/fő
Velence, hajójegy: kb. 15 Euro/fő
Firenze, vonatjegy: kb. 10 Euro/fő
VOX készülék (városnézéshez): 2.400 Ft/fő 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, VOX készülék.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.

Felhívjuk figyelmüket, hogy ennél az útnál a vacsorák megrendelésére csak előzetesen van lehetőség. A vacsorák megrendelését javasoljuk, mivel a program sűrű, általában fáradtan érkezünk vissza a szálláshelyre. Kérdéses, hogy a programokból visszaérkezve a szálláshelyek környékén találnak-e még nyitva tartó éttermet. Továbbá az éttermekben valószínűleg ennél magasabb áron tudnak csak étkezni. Vacsorát nem igénylő kedves utasainknak a napközbeni szabadidőben javasoljuk az étkezés megoldását.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
73 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.1
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence
5.0
2019. október végén utaztunk. Idegenvezető Tompos Gabi. Sofőrök: Gábor és Tamás. Precíz, pontos szervezés, kényelmes busz. Szuper időjárás (25C körüli). Nagyon jó utastársakhoz volt szerencsénk, senki sem késett vagy veszett el, mindenki kedves volt.
A programok kiválóak, nagyon látványosak. A lehetőségekhez mérten a lehető legtöbbet szeretnék megmutatni. Persze, jó lett volna, ha Pompejiben vagy Firenzében több az idő, de el is mondták a helyi idegenvezetők, hogy ez a pár óra bizony csak kedvcsináláshoz elég. És valóban, hiszen pl. Pompejiből is alig láttunk valamit és bizony Nápoly is megérdemelt volna több időt.
Azért választottuk ezt a programot, mert a számunkra "bakancslistás" helyekre vittek el és amit kiemelnék, az a Vatikáni látogatás!!! Fantasztikus volt!
A szállások minősége jó volt, vacsorát mindenképpen érdemes igényelni. Talán csak a Róma közeli szálloda reggelije volt színvonal alatti, mert az 1 szelet sonka és az 1 szelet sajt a kollégiumi menza elvárásainak sem felelne meg. Maguk a szállodai szobák viszont modernek, tiszták voltak. Jesolóban szinte tengerparti a Hotel Athene, ami nyáron egy esti vagy egy kora reggeli úszás okán szuper adottság!!!
Az egész utazással, a szervezéssel nagyon meg voltunk elégedve. Külön köszönet Tompos Gabinak, aki egy rendkívüli hölgy. Remélem, hogy lesz szerencsénk találkozni még vele utazásaink alkalmával!
Amit ajánlok a leendő utasoknak: nagyon kényelmes cipő, mert a római városnéző séta minimum 13 km!!!!!!!! De egy métert sem hagynék ki, ha újra mennék! :)
Mindenkinek nagyon ajánlom a programot! Örülök, hogy részt vettünk rajta! :)


Szolnok
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XIV. kerület
4.4
Remek, élményekben gazdag utazás volt, egyszer mindenképp érdemes végigjárni ezeket a helyeket! A túravezetők és az autóbuszvezetők segítőkészek és felkészültek. Negatívumnak elsősorban azt tudnám mondani, hogy a mivel gyakran csak benzinkutaknál vagy a hotel éttermében volt lehetőség ebédelni és vacsorázni, ezért sokszor túl drága és kényelmetlen volt az étkezés. Ezen kívül a programok elég kötöttek és kevés a szabadidő, ami mondjuk a rengeteg látnivaló miatt érthető. Összegezve tényleg egy jó utazás volt, amit ajánlok mindenkinek, aki egy kis aktív pihenésre vágyik.
Szeged
5.0
Nagyon tetszett az idegenvezetők felkészültsége és hozzáállása. Különösen az utaskísérő Gabi és a Róma városi idegenvezető Anett. A buszvezetők is jeleskedtek a tapasztaltságukban, biztonságosnak éreztük az utazást. A szállások tiszták voltak, a reggeli finom. A programok gazdagon tervezve, élménnyel fűszerezve ami az egész napot betöltötte. A feleségemmel nagyon jól éreztük magunkat.
Csongrád
5.0
Rendkívül színvonalas, élményekben gazdag utazás volt.Mind a buszvezetők, mind az idegenvezetők kiválóak voltak, csak ajánlani tudom mindenkinek az utazást.
Kecskemét
4.8
Sok utazáson vettem már részt, de ilyen felkészült idegenvezetővel, illetve vezetőkkel még nem találkoztam. Annyira gazdag információval álltak az utasok rendelkezésére, hogy már a rengeteg információt befogadni is képtelenség volt. Minden pontosan szervezett volt!!! Szóval, fantasztikus, és csak gratulálni tudok a nagy tudásukhoz!!!!
Erdély / Székelyvaja
4.4
A program nagyon sűrű. Jó lett volna kicsit több időt tölteni egy- egy nevezetességnél.Velencére és Firenzére nagyon kevés idő jutott, amit nagyon sajnáltunk a párommal, annál is inkább, mert Firenzében végig szakadt az eső, tehát , esély sem volt megnézni a dolgokat.Ha egész napos lett volna, ne adj Isten ,
napos a Velence / Firenze, szívesen bevállaltuk volna a költségeket.

Szállás: Hotel Atene - Lido de Jesolo - jó
Euro Hotel - Fiano Romano - épp csak elégséges - egyetlen ismerősömnek sem merném ajánlani
IH Hotel Firenze Businness -Scandicci - nagyon jó

A túravezetők, sofőrök minden elváráson felüliek. Nagyon jók.
Sződliget
4.6
Az időjárásban még lehetne javítani :)
Az étel színvonala nem mindig ütötte meg a *-ok számát.
Fót
4.8
Nagyon jó,tartalmas,kirándulás volt .Jól éreztük magunkat.
Nemti
4.8
Jól szervezett út volt az időpontokat betartották.
Magyargéc
5.0
Tisztelt Vivaldi Travel !

Erről az utazásról felejthetetlen élményekkel tértünk haza, ezért hálás köszönet a szervezésért és mindenért.
Az idegenvezető - Vigh Julianna- kedvességével, felkészültségével minden képzeletünket felülmúlta !!!
A gépkocsivezetők - Attila és Gábor - biztonságosan értek velünk célba, még a legnehezebb körülmények között is profin oldották meg feladatukat !!!!
Fenti értékelésből kiderül, hogy legközelebb is az Önök utazási irodáját választjuk.
Még egyszer köszönjük, hogy Önökkel utazhattunk !
Kál
5.0
Kiváló utazás, nagyszerű idegenvezető- Horváth Zoltán kiemelkedő hozzáállása, szakértelme felejthetetlenné és élménygazdaggá tette számunkra. Köszönjük!!
Budapest, XX. kerület
4.4
Az utazás során nagyon sok élménnyel gazdagodtunk. Köszönet az Vivaldi Travelnek és dolgozóinak. A három éjszaka szállás rendben volt. Az egy-egy éjszaka nem. Volt ahol nem működött a klíma. A reggeli kritikán aluli volt. Száraz kenyér, száraz sütemény, egy szelet sonka, egy szelet sajt stb. Szerintem az utazási irodának tájékoztatni kéne az utasokat erről, mert a magyar ember nem ennyit és ilyen minőségben szokott reggelizni. Biztosítani kéne supert market látogatási lehetőséget is a, csak reggeliző utasoknak.
Összességében mindenkinek ajánlom ezt az utazást és a Vivaldi Travel utazási irodát is.
Budapest, XX. kerület
4.4
Jól éreztük magunkat. Az idegenvezetők külön dicséretet érdemelnek.
Pilismarót
4.8
Kedves leendő utazó!

Most jártunk életünkben először Olaszországban, ezért különösen boldogok vagyunk, hogy ilyen sok élménnyel tudtunk gazdagodni, és ilyen sok helyre eljutottunk alig 1 hét alatt. Jól éreztük magunkat, minden zökkenőmentesen ment, a szállás megfelelő volt, az olasz emberek nagyon kedvesek és barátságosak. Hálásak vagyunk a szervezők, az autóbuszvezetők és a túravezetők munkájáért.

Véleményünk szerint, amin érdemes lenne változtatni az a reggeli minősége és mennyisége, ez ugyanis eléggé szegényes kivitelű volt, ezt többen megjegyeztük.
Továbbá fel kell készülni arra is, hogy az út során lévő autópálya melletti pihenőhelyeken (ahol lehet vásárolni vizet, hideg és meleg ételt) elég magas árak lesznek. Az önálló szabadidő, ha engedi (ami ilyen sűrű program mellett nem sok lesz) és nem rest az ember sétálni egy kicsit, akkor lehet találni hipermarketet, ahol jóval olcsóbb minden (csak példaként: autópálya melletti pihenőhelyen 0,5 l víz kb. 3 euró, hipermarketben 1,5 l víz 0,22 euró).
Sok helyen lehet kártyával fizetni, ahol általában 10 euró a limit, de ezt mindenhol el is mondták miután rákérdeztünk. Mindent összevetve, érdemes lehet itthonról vinni egy kisebb túlélőcsomagot. :)

Élményekben gazdag jó utazást kívánunk!

Üdvözlettel:
Nóri és Attila
Budapest,
4.4
Tökéletes
Dány
4.8
Idegenvezetőnk Julika, fantasztikus tudással rendelkezik, aki folyamatosan mesélt menetközben a látnivalókról érdekességekről. Csodálatos energiákkal rendelkezik, óriási türelemmel és odafigyeléssel, szeretettel végzi feladatát! Gépkocsivezetők, felkészültek, rutinosan vezettek. Amit náluk hiányoltam, leszálláskor sosem éreztük a segítséget. Idősebb kolléga kedvességén volna mit csiszolni! A háromnapos szállás teljesen rendben volt, az egy-egy éjszakások nem voltak a toppon. A reggelik sehol nem voltak változatosak, zöldség is egyszer volt és vadászni kellett, hogy jusson! A vacsora helyi étkezési szokásoknak megfelelően alakult. Ami mindenkinek problémát jelentett, hogy túl későn volt vacsora. A programok fantasztikusak voltak, idegenvezetők ügyesen és jó humorral fűszerezetten vezettek minket! Kicsit túl sűrű volt a program. Szabadidő kissé másképp kellene szervezni. Összességében nagyon tartalmas volt, kicsit sok utazással fűszerezve. Köszönjük szépen!
Érd
4.8
Csodálatos élményt kaptam.
Budapest, XI. kerület
4.8
Az utazásra elsősorban a gazdag program miatt jelentkeztünk - de az út még a vártnál is többet adott. Ez elsősorban a kiváló idegenvezetőknek, elsősorban Horváth Zoltánnak köszönhető, aki kedvességével, maximális odafigyelésével, pontosságával - és persze széleskörű tudásával lenyűgözte a csoportot. Ez azért is figyelemre méltó teljesítmény, mert a csoportban 9-84 évesig minden korosztály képviseltette magát.
Tehát: program, idegenvezető, buszvezetők: csillagos ötös. Köszönet az irodának is a remek szervezésért - mindenkinek ajánlani tudom.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!