Isztanbult látni kell

6 napos buszos körutazás

„Ha csak egyetlen pillantást vethetnénk e világra, „Isztambul az, mit látni kell.” Mesebeli nagyváros kelet és nyugat találkozásánál, Európa és Ázsia határán. A gyönyörű Márványtenger, a Boszporusz és egy hosszúra nyúlt tengeröböl, az Aranyszarv is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyedülálló látványt nyújtson az egykori főváros Konstantinápoly, mai nevén Isztambul. A misztikus kelet kapuja számos szállal kötődik a magyar történelemhez. Isztambul misztikája, romantikus keleties hangulata, illatai, ízei és gyönyörű épületei, kulturális sokszínűsége tette ezt a csodáktól hemzsegő barátságos metropoliszt a világ 34. leggazdagabb városává.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét, helyi idegenvezetőt, turisztikai illetéket.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Budapest – Szeged – Belgrád - Szófia

Indulás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora hajnali órákban. Utazás Budapest – Szeged – Belgrád - Szófia útvonalon, rövid pihenőkkel. Este tranzitszállás elfoglalása Szófia környékén. (1 éj)

2. nap: Rodostó – Isztambul

Reggeli után Bulgáriát teljes hosszában átszelve rácsodálkozhatunk a balkáni táj igen változatos világára. A délutáni órákban érkezünk Törökországba, a Márvány tenger partján fekvő Rodostóba. Itt töltötte életének utolsó 15 évét száműzetésben II. Rákóczi Ferenc hűséges kísérőivel. Az emlékmúzeum és a Rákóczi ház meglátogatása után tovább indulunk a Márványtenger mentén Isztambulba (régi nevén Bizánc, Konstantinápoly). Érkezés a szállodába az esti órákban, a müezzinek imára hívó hangja mellett. Szállás elfoglalása. (3 éj) Esti séta, szabadprogram.

3. nap: Mesebeli Isztambul

Reggeli után autóbuszos és gyalogos városnézés Isztambulban, a kultúrák metszéspontjában. A város három világbirodalom: a római, a bizánciés az oszmán fővárosa volt. A meseszép Óváros nevezetességeit tekintjük meg, kecses minaretek, tornyok kíséretében. Kevés olyan hely létezik, melyet ennyire átjár a történelem. A bizánci időktől máig etalonként ismert 1500 éves Hagia Sophia székesegyházzal ismerkedünk, melynek történelme hűen tükrözi a város sorsát. Ezt követően az 1616-ban elkészült Kék mecsetet látogatjuk meg, amely hat minaretjével kiemelkedő eleme Isztambul látképének. Délután a város egyik legizgalmasabb, legrejtélyesebb látnivalója, a Topkapi (Ágyukapu palota) következik a Divánnal és a Szerájjal, mely szinte már város volt a városban, s amely Isztambul talán legszebb kilátással büszkélkedő részén, az Aranyszarv-öböl és a Márvány-tenger közti kiszögellésen, az ún. Szeráj Csúcson fekszik. Szabad program, vásárlási lehetőség a Nagy Bazár évszázados épületében, amely mintegy 3000 üzletet foglal magában.

4. nap: Varázslatos Isztambul - Aranyszarv-öböl – Boszporusz-híd – Hajózás a Boszporuszon

Reggeli után autóbuszos kirándulás az egykori (bizánci) városfalak mentén a színpompás és illatokkal teli fűszer bazárig (rövid szabad program), majd az Aranyszarv-öböl hídján át, a Galata-torony érintésével a a Dolmabahce Palota látványában gyönyörködhetünk. A Pazar pompával épített palota homlokzata 600 méter hosszan húzódik a Boszporusz mentén. Különleges kertekkel övezett palotakomplexum megtekintése. Ezt követően Isztambul egyik kedvelt látványossága, a földalatti ciszterna, másképpen az „Elsüllyedt Palota” kerül megtekintésre. Délután fakultatív hajókirándulás az Európát Ázsiától elválasztó, kiemelten nagyhajóforgalmat is lebonyolító festői tengerszoroson, a Boszporuszon. Részvételi díj: 20 euró/fő. Szabadprogram (vásárlási lehetőség a nagy bazárban). Este fakultatív programlehetőség minimum 30 fő esetén: török folklórest zenével, hastánccal, dervis tánccal, korlátozott italfogyasztással. Program ára: 40 euró/fő

5. nap: Drinápoly – Szófia

Reggeli után indulás Drinápolyba, ahol a város szívében álló, Szinan mester által épített nagy mecsetet és bazárt tekintjük meg (vásárlási lehetőség) Ismerkedés a jellegzetes Edirne-i birkózó kultúrával, a XIV. századi török hódítás korszakával. Továbbutazás Szófia térségébe, a tranzit szállásra. (1 éj

6. nap: Nándorfehérvár – Pétervárad – Szeged – Budapest – Debrecen – Nyíregyháza

Reggeli után utazunk Nándorfehérvárra (Belgrád), a középkori Magyar Királyság kulcs erődítményébe. Ismerkedés az 1456-os esztendő nagyszabású eseményeivel, Kapisztrán és Hunyadi cselekedeteivel, majd a vár későbbi történetével. Továbbutazás rövid pihenőkkel Szeged, Budapest útvonalon. Érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Különleges látványosság - a gólyák vonulása a Boszporusz felett - Kovács Attila, 2018. február. 12
» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2016. november. 15
» Látnivalók Isztambulban: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 31
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét, helyi idegenvezetőt, turisztikai illetéket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, turisztikai illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára:
Kb. 90 €/fő
Turisztikai illeték: 
2-5 €/nap/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Turisztikai illeték.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.
Ingyenes csatlakozási lehetőségek: Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest, Kecskemét, Szeged, M5 autópálya pihenői.

Szállás: 

3*-os szállodában, a szobákban fürdőszoba, WC, TV található. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, vacsora ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak Törökországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!