Isten hozta délen

7 Napos Buszos Körutazás Olaszországban

Vár Itália egyik legfestőibb régiója! Toszkánát említve először szinte biztosan a ciprusokkal tarkított toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt. Programunk során bejárjuk a tartomány legszebb városait és pihenhetünk is toszkán tengerparton.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, hajójegy árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
7 nap

Szállás

3*-os szálloda.

Program: 

1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál, majd megkezdjük utazásunkat Olaszországba. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül a toszkán szállásra. Utazásunk alkalmával Campania tartomány varázslatos helyszíneit keressük fel. Igazi dél-olasz hangulat, mesés tengerpartok, ízletes konyha és hamisítatlan mediterrán vendégszeretet vár ránk. Programunk betekintést enged a Benvenuti al Sud című film forgatási helyszíneibe is, és ízelítőt kapunk az igazi Dolce Vita hangulatából is. Megkóstolhatjuk az igazi bivalymozzarellát, a híres fehér fügét és a soppressata di Gioi nevű helyi szalámi különlegességet is.

2. nap: Caserta-Paestum
Reggeli után folytatjuk utunkat az olasz csizmán dél felé haladva. Vár a Nápoly Versailles-ának is nevezett Caserta, mely a Világörökség része. Méreteivel, pompájával és a hozzátartozó kertekkel a versailles-i, madridi és szentpétervári paloták mellett az egyik legnagyobb és legimpozánsabb királyi palota Európában. A nápolyi királyok egy monumentális barokk kastélyt építtettek a Párizs melletti Versailles-i kastély mintájára. A palota igen népszerű a filmrendezők körében is, hiszen a Mission Impossible III., valamint a Star Wars filmekben is feltűnt, utóbbiban mint Amidala Királynő kastélya a Naboo bolygón. Ezenkívül itt forgatták a vatikáni részt Dan Brown egyik bestsellerének filmfeldolgozásában, az Angyalok és Démonok cimű film jelenetében. A királyi palota és kert megtekintése után folytatjuk utunkat a szállásra. Szállásunk a Nápolytól délre fekvő Paestum városában lesz. Érkezés a szállodába a kora esti órákban. (A medencés szálloda a tengerparttól 300 méterre helyezkedik el.)

3. nap: Paestum-Agropoli-Castellabate-Santa Maria di Castellabate
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás. (Ár: 30EUR/fő, mely tartalmazza a belépőt Paestum romvárosába, és a tárlatvezetést is!) A mai napon megkezdjük Cilento varázslatos régiójának felfedezését, melynek jelentős része nemzeti park, és több, az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelő kincset rejt magában. A régió három Világörökséghez tartozó helyszínnel is büszkélkedhet, melyek közül Paestum régészeti lelőhelye a legismertebb. Ma itt találhatjuk a világ talán legjobb állapotban fennmaradt görög templomait. Paestum különlegességét jelzi, hogy korábban olyan nagynevű írók, illetve költők merítettek belőle ihletet műveikhez, mint Goethe, Shelley vagy Hemingway. Mai napunk első állomásaként Paestum városában lévő romterületet keressük fel, melyet Poseidon városának építettek i.e.600 körül. A képekről már valószínűleg sokszor látott, napsugarak által bearanyozott fenséges dór templomokkal büszkélkedő város, Magna Graecia legszebb városa volt hajdanán. Különös jelentőséggel bír a három dór stílusú templom. A romvárosban megtekinthetőek a város kövezett utcái, házai, a római fórum, fürdők és egy görög színház, valamint templomok is. Legfontosabb látnivalók: a legrégebbi templom a Tempio di Hera,  Tempio di Nettuno (Kr.e. V.sz.) és a Tempio di Athene épülete. Látogatás az ásatási területen, tárlatvezetéssel, majd az innen nem messze lévő régészeti múzeum megtekintése. Kirándulás Agropoli városába, séta a kikötőnél és a szűk utcákkal szegélyezett középkori városrészben. Sétánk során felmegyünk az Anjou-Arragóniai kastélyhoz. Rövid szabadidő után felkeressük az Isten hozta délen című film forgatási helyszínét, a XII. században épített Castellabate városát, mely Itália legszebb települései közé tartozik. A városban lehetőség nyílik betérni a hangulatos sikátorokba, tavernákba és kávézókba, majd a délutáni órákban visszautazás Paestum városába. Visszaérkezés a szállodába a délutáni órákban, fürdési lehetőség a tengerparton.

4. nap: Cilento-Palinuro-Acciaroli
Mai uticélunk az olaszok kedvence, a mesés Cilento partszakasza, melynek kristálytiszta tenger vize mindenkinek a szívét megdobogtatja. Nem véletlen, hiszen Vergilius, Aeneas című művében is említést kap Palinuro, az ókori mítoszok fontos helyszíne, ahol mesés strandok, öblök és tengeri barlangok lepik meg szépségükkel a látogatókat. Kirándulásunk alkalmával megismerjük a város nevéhez kapcsolódó legenda történetét is, mely az Aeneas hajókormányosának, Palinurus nevéhez fűződik, majd hajóra szállva a sziklás part meseszép barlangjainak felfedezésére indulunk.(Hajójegy: 30EUR/fő) Délután felkeresünk egy agriturismot, ahol a vidék jellegzetes termékeiből vásárolhatunk és a híres fehér füge feldolgozásából is ízelítőt kapunk. Következő megállónk, Salerno tartományban, Acciaroli kis halászfalva, melynek aranyhomokos strandja a legtisztábbak egyike Olaszországban, de nem ez a fő érdekessége a kisvárosnak…Európa legegészségesebb városában, a hosszú élet titkait kutatjuk. Ebben a pici városkában él a világon a legtöbb 100 éves kort meghaladó lakos. Valamint ez a város ihlette Ernest Hemingway Az öreg halász és a tenger című művét, ugyanis a második világháború után Acciaroliban vendégeskedett a híres író is. A legenda úgy tartja, hogy egy öregedő halászember, Antonio Masaron mindennap kivitte halászni Hemingwayt csónakján a tengerre. Egyesek szerint Hemingway Masaronról formálta a történet főszereplőjét. Regényében az író így jellemezte a halászt: „Minden öreg volt rajta, csak a szeme nem, mert a szemepárja vidám volt és törhetetlen, s olyan kék, akár a tenger.” Séta a hangulatos kisvárosban, majd visszautazás a szállásra.

5. nap: Salerno – Vietri sul Mare – Battipaglia Mozzarella üzem
Reggeli a szállodában, majd fakultatív kirándulási lehetőség vagy pihenés a tengerparton. Salerno mediterrán városát keressük fel, ahol több éven keresztül élt és alkotott Márai Sándor. Az első látnivaló a Lungomare Trieste pálmafákkal szegélyezett sétánya, mely Salerno promenádja. A városnézés során megtekintjük a híres Dómot is, melynek kriptájában Szent Máté evangélista sírját láthatjuk. Búcsú a gyönyörű fekvésű, sziklák ölelésében fekvő várostól, majd továbbutazás az Amalfi partszakasz legvégén fekvő Vietri sul Mare városába. Campania elbűvölő kisvárosa, a színes kerámiáiról is híres, Olaszország egyik legszebb tengerszakasza, a Vietri sul Mare és Positano közötti part, mely nem véletlenül került fel az UNESCO listájára. A meredek partokról rálátni a tengerre, a környéken pedig a magas hegyek látványa bűvöli el a látogatókat. A hangulatos teraszokról tiszta időben egészen Amalfi városáig ellátunk, séta a majolika és kerámia üzletekkel teli egykori kis halászfaluban, vásárlási lehetőség a színes kerámiákból és a Limoncello likőrből, majd délután látogatást teszünk egy igazi mozzarella manufaktúrában, ahol nem csak betekintést nyerhetünk a készítési folyamatba, de meg is kóstolhatjuk a bivaly mozzarellát, Battipaglia jellegzetes sajtkülönlegességét. (Ár: 30EUR/fő) Visszaérkezés a szállásra a délutáni órákban.

6. nap: Avellino-Chianciano Terme
Indulás Avellino városába, ahol felkeressük a Santa Maria Assunta dómot, a fehér márványból faragott Bellerofonte kutat, a Piazza Libertát és a Prefettura épületét, majd folyamatos utazással, rövid pihenőkkel utazunk Toszkánába. Chianciano Terme városában található szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk. A város története az etruszk időkig vezethető vissza, neve azonban a római időkben gyógyító vizéről vált ismertté, így az „egészség városának” is nevezik.

7. nap: Chianciano Terme-Budapest
Reggeli után indulás Budapestre. Érkezés a Déli Pályaudvarhoz a késő esti órákban

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2021. augusztus. 25
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2021. augusztus. 24
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2021. július. 30
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2021. július. 19
» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2021. május. 03
» Olaszország leghíresebb városai - különleges képsorokon - Kovács Attila, 2021. május. 02
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2021. április. 18
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2021. február. 28

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív kirándulás Paestumba. (Ár: 30EUR/fő, mely tartalmazza a belépőt Paestum romvárosába, és a tárlatvezetést is!)

Fakultatív kirándulás, Salerno – Vietri sul Mare – Battipaglia Mozzarella üzem. (Ár: 30EUR/fő)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, hajójegy árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó, hajójegy ára.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
audio-guide: 2.100 Ft/fő
IFA Chianciano Terme 1EUR/fő/éj
IFA Paestum 1,50EUR/fő/éj
Caserta 20EUR/fő
Hajójegy Cilento 30EUR/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás:  Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Balatonakarattya-Lukoil: 06:45
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20 

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Az Adriai-tenger északi partvidéke, Friuli-Venezia Giulia és Veneto régiókban számos ismert nyaralóhely (Velence, Bibione, Lignano, Lido di Jesolo, Grado, Aprilia Marittima, Caorle, Porto Santa Margherita, Duna Verde, Cavallino) Hosszú homokos tengerpartok, kellemes időjárás, művészeti és kulturális kincsek. Ezenfelül sok tematikus és szórakoztató Park. A konyha művészetről nem is beszéltünk..
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!