Írországi kitekintő sör és whiskey kóstolókkal

5 napos körutazás Írországban

Megtekintjük Cork legrégebbi épületét, a magányosan álló 13. századi Vörös tornyot, az 1722-ben épült Szent Anna templomot, a Shandon harangokat és a Szent Finnbarr katedrálist.

Alapár tartalmazza

a megadott szállást reggelis ellátással 1 alkalommal vacsorát (1. nap)a helyszíni közlekedést, a megadott programokat, Whiskey üzem látogatások, sörkóstoló, kulturális belépők program szerint, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel, útlemondási biztosítás: 1,5%, idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), borravalók, EGYÉB KÖLTSÉGEK feladható poggyász, elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal, BBP biztosítás, Egyágyas felá.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Kis létszámú csoport, garantált indulás!

Szállás

Három éjszaka 4* szállodában, egy éjszaka 3* szállodában.

Program: 

1. nap: Budapest - Cork
Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti Ryanair járattal 16:20-kor. Érkezés Corkba 18:25-kor, majd transzfer a belvárosba és közös vacsora egy helyi pubban. Idegenvezetőnk segítségével megkóstoljuk a corkiak büszkeségét, a fekete Murphyt, vagy akár a Beamish sört. Éjszaka Corkban. Szállás: Clayton Hotel Silver Springs 4*

2. nap: Cork - Jameson Lepárló – Cashel szirtje Kilkenny
Reggeli után rövid városnéző séta Cork városában, kívülről megcsodáljuka város legrégebbi épületét, a magányosan álló 13. századi Vörös tornyot. Egy kis szabad idő után tovább utazunk, hogy részt vegyünk egy kóstolóval egybekötött üzemlátogatáson a több, mint 200 éves Jameson Midleton Distilleryben. A hely arról híres, hogy itt készítik a világ legkelendőbb ír whiskey-jét. Az érdekes program után indulás Cashel szirtjéhez, „Írország Akropoliszához”. A tornyokból, kolostor, kastély és fellegvár romokból álló épületegyüttes az ír kereszténység és a korai ír királyság legmonumentálisabb emlékműve. A 10. században ez volt Cormac MacCullinan, a legendás papkirály fővárosa. Látogatás a legendás épületekben, majd a múzeumban. Ezt követően utazás Kilkenny-be, ahol a szigetország egyik legszebb középkori óvárosa található. Útközben ismerkedés a kelta Ossory Királyság történetével és a város históriájának középkori fejezeteivel. Este szállás elfoglalása a városban, majd idegenvezetőnk segítségével közös pub túrára indulunk, melynek keretén belül megkóstoljuk a híres Kilkenny édeskés vörös sört is. Éjszaka Kilkennyben. Szállás: Kilford Arms Hotel 3*

3. nap: Kilkenny  – Moher sziklák - Galway
Reggeli után megtekintjük Írország egyik legszebb várát, melyet még a normannok építettek a 12. században, a kilkenny várat. Ezután rövid városnézés a városban: séta a Rothe House reneszánsz palotánál, majd az óriási St. Canice katedrálisnál. Ezt követően tovább utazás az Atlanti-óceán partjára, Írország legnyugatibb szegletébe, a Moher sziklákhoz. A 8 km hosszúságban, nyaktörő mélységekkel „őrt álló” sziklák látványa életre szóló élmény. Este érkezünk Galwaybe. A város afféle „angol telepként” évszázadokon át az amerikai hajóforgalom legfontosabb kapuja volt. Este szabad idő függvényében fakultatív látogatás a Corrib folyó menti óváros kocsmáiban (a helyszínen fizetendő) Szállás Galwayben. Szállás: Hotel Oranmore Lodge 4*

4. nap: Galway – Kilbeggan Lepárló – Dublin
 A napot városnézéssel kezdjük Galwayben. Templomában állítólag Kolumbusz Kristóf is járt, kikötőjében pedig ma is áll az Armada ellen épített Spanyol kapu. A délután folyamán a legrégebbi ír whiskey üzembe, Kilbeggan-ba látogatunk, ahol az 1757-ben alapított lepárlóban 3 különböző whiskeyt kóstolunk meg. Ezt követően Írország fővárosa felé vesszük az irányt. Este szállás Dublinban. Szállás: Maldron Hotel Smithfield 3* Idegenvezető segítségével fakultatív pub túra a híresTemple Bar környékén .

5. nap: Dublin- Budapest
Reggeli után gyalogos városnézés az ír főváros legfontosabb látnivalóinál. Séták a South Bank mentén és a Trinity College-nél. Az egyetemi városrészt 1592-ben Oxford mintájára I. Erzsébet királynő alapította. Legismertebb részei a College Park és a múzeum. Itt fakultatív program: A Book of Kells világhírű, 8. századi kódexmegtekintése, ismerkedés a város legkorábbi történelmével.(Belépő a helyszínen fizetendő!) Séta a parlament mellett a kormányzói palotához, ahol 1919-ben Írország függetlenségét kikiáltották. Ezután látogatás az Ír Whiskey Múzeumban, részvétellel a Premium programon, melynek keretén belül 4 fajta whiskeyt kóstolunk meg, köztük egy idősebb itallal. Ezt követően transzfer a dublini repülőtérre. Indulás 19:55-kor, majd érkezés Budapestre 23:55-kor.

Kapcsolódó cikkek

» Dublin képekben - Kovács Attila, 2019. szeptember. 13
» A kocsmák fővárosa - Dublin - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2020. szeptember. 17
» Villány: bor és kerékpártúra - Kovács Attila, 2020. szeptember. 16
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2020. szeptember. 14
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2020. szeptember. 13
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2020. szeptember. 09
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2020. szeptember. 08

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

 

 

 

Fakultatív programok

Whiskey üzem látogatások, sörkóstoló, kulturális belépők (kötelező)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a megadott szállást reggelis ellátással 1 alkalommal vacsorát (1. nap)a helyszíni közlekedést, a megadott programokat, Whiskey üzem látogatások, sörkóstoló, kulturális belépők program szerint, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegy illetékkel, fix ülőhellyel, útlemondási biztosítás: 1,5%, idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), borravalók, EGYÉB KÖLTSÉGEK feladható poggyász, elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal, BBP biztosítás, Egyágyas felá.

Kötelező költségek: 

Whiskey üzem és sörgyár látogatások, kulturális belépők, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 8 EUR/fő.
Borravalók: 10 EUR/fő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Várható RyanAir menetrend:

Budapest -  Cork: 16:20 - 18:25 óra.
Dublin - Budapest: 19:55 - 23:55 óra

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Szállás: 

Három éjszaka 4* szállodában, egy éjszaka 3* szállodában.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis, egy alkalommal vacsorás ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!