Nagy írországi körutazás

Nagy írországi körutazás

11 napos buszos körutazás Írországban

Íroszág körutazásunk során mindenki meggyőződhet róla, hogy hangulatos kocsmák, ír zene, gyönyörű, ködös, misztikus táj, vidám emberek jellemzik ezt a vidéket. Úton útfélen jellegzetes pubokban egy korsó jó hűvös Guiness mindig várja a megfáradt utazót. Egy hely, ahol napjaink pörgős világában az ember lelke igazán megnyugodhat.

Az oldalon feltüntetett legkedvezőbb árak, foglaláskor történő TELJES ÖSSZEG befizetése esetén érvényesek!
Előleggel történő foglalás esetén, kérjük, a magasabb összeget jelölje meg a jelentkezés beküldésekor.
Amennyiben segítségére lehetünk, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel, szállást 3-4* szállodákban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (az út alap árának 1,5 %-a), és a belépőjegyeket. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1.nap :  Budapest-Dublin
Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal Dublinba. Érkezést követően buszos panorámás városnézés Írország fővárosában, majd a szállás elfoglalása Dublin közelében.

2.nap: Boyne völgye-Belfast
Reggeli után útra kelünk, hogy felfedezzük Észak-Írország szépségeit. Útban Belfast felé azonban még megállunk az ország egyik leghíresebb vallási helyén. Monasterboice ma is működő temetőjében megtekintjük az egykori monostor maradványait és  Írország két legszebb és legmagasabb kelta kőkeresztjeit, melyeket homokkőből készítettek még a IX-X-században. Folytatjuk utunkat Belfastba, mely az eltelt években hatalmas változásokon ment keresztül, ahol turisták új generációja tapasztalja meg a dinamikus fejlődést és ahol az embereknek még mindig van ideje beszélgetésbe elegyedni a látogatókkal. Sétálunk a katedrálisáról elnevezett negyedében mely évszázadokon keresztül a tengerészek, művészek forradalmárok és írók találkozóhelye volt.  A gyönyörű városháza, 19.század-i eredeti gázlámpás pub-ok ,a kikötő,a vörös téglákból épült Titanic mérnöki irodája, a Queen's Egyetem tudor stílusban tervezett impozáns épülete csak néhány helyszín melyek elvarázsolják az idelátogatót. Látogatás a 2012-ben megnyílt Titanic múzeumban, ahol az interaktív,fantasztikus kiállitáson a látogatók nyomon követhetik a hajó történetét a megszületésétől az elsüllyedéséig.Belfast környéki szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

3.nap: Carrickfergus-Antrim tengerpart-Óriások lépcsője-Londonderry
A mai nap folyamán elsőként Carrickfergus, normann váránál tartunk egy fotószünetet, majd továbbutazunk  a gyönyörű és változatos Antrim tengerpart mentén, a világ egyik legszebb tengerparti útján.. A bátrabbak átkelhetnek a lazachalászok által kötélből készített függőhídon a Carrick-a-Rede szigetre. Érkezés a világörökség részét képező Giant's Causeway-hez másnéven Óriások útjához, ahol megcsodálhatjuk a 60 millió évvel ezelőtt, a természet ereje által formálódott, többségében hatszögletű oszlopokat. Sok legenda született már a leginkább óriások lépcsőjére hasonlító bazaltokról. Whisky kóstolás Bushmills-ben (belépő: 3.500,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő !), Írország legrégebbi, működő párlójában. Érkezés a szállásra az esti órákban.

4.nap: Londonderry-Glenveagh Nemzeti Park
A sziget egykori legfontosabb városaként számon tartott Derry volt Írországban az utolsó város, melyet fallal építettek körül. Séta az 1600-as években épített és a mai napig sértetlen városfalon, majd utazás a Derryveagh hegység szívében elterülő Gleanveagh Nemzeti Parkba, melynek lenyűgöző természeti szépsége magával ragadja a látogatót. Ezen a vadregényes, csillogó tavakkal tűzdelt, kísértetiesen gyönyörű vidéken található a Glenveagh birtok, ahol megtekintjük a John George Adair által a XIX.században építtetett kastélyt és egzotikus kertjét. Továbbutazás a  W.B Yeats országaként is ismert Sligo megyébe, ahol a költő a táj szépségétől megihletve számos emlékezetes versét vetette papírra, majd a szállás elfoglalása Sligo környékén.

5.nap: Westport-Kylemore Apátság-Galway
Séta az elbűvölő városkában, Westportban, melyet az írek csak a nyugat Velencéjének emlegetnek. A város elnyerte Írország legélhetőbb városa címet is. Ezután a Kylemore Apátságba látogatunk. Az 1920-tól a Szent Benedek rend által használt kolostort eredetileg romantikus ajándéknak szánta imádott feleségének Mitchell Henry. Ismerkedés a kastély történelmével és gyönyörű kertjével, majd utazás Galwayba. A várost gyakran emlegetik mint a legírebb, hiszen talán az egyetlen hely az országban ,ahol még hallani az utca emberét írül beszélni. Városnézés a művészektől hemzsegő bohém városban, majd a szállás elfoglalása Galway környékén.

6.nap:  Galway-Moher sziklája-Bunratty
Déli irányba vesszük utunkat a Burrenen, a tengerparti mészkőmezőn keresztül. A karsztvidéken keresztül vezető út "holdbéli tájhoz" hasonlítható a számtalan érdekes kőalakzattal és ugyanakkor megdöbbentően változatos növényvilággal lepi meg az utazót. (2000 fajta ritka növényfaj, köztük sarkvidéki, alpesi és szubtrópusi növények, virágok) Megálló az egyik legszebb és leghíresebb természeti jelenségnél, az óceán fölé falként magasodó Moher szikláinál. Ismerkedés a Bunratty Kastéllyal és a lábánál elterülő, látványos Skanzennel. Utcáin sétálva a XIX. Századi Írországban érezhetjük magunkat, köszönhetően a korhű ruhákba öltözött embereknek, akik megismertetnek bennünket a tradicionális kézművesség rejtelmeivel is. Szállás Kerry környékén.

7.nap : Kerry gyűrű
Reggeli a szállodában, majd utazásunk egyik legszebb látnivalója következik. Mai programunk a Brit-szigetek egyik legszebb panorámaútján kezdődik. Kirán­dulás a Kerry-gyűrűn, mely Írország dél-nyugati partvidékének egy nagy félszigetét járja körül. Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, innen nyílik csodálatos panoráma a Dingle öbölre. A hegyek, völgyek, tavak és a vadregényes tengerpart hatását fokozza a dús vegettáció, mely a Golf-áramlás rendkívül erős hatásának köszönhető. Fotószünet a Muckross kastélynál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Muckross tóra és környékére. A tó partján álló kastélyt 1843-ban, vadászkastélynak építette Henry Arthur Herbert. 1861-ben egyetlen éjszakára megszállt itt Viktória királynő is. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban.

8.nap: Rock of Cashel-Kilkenny
Utazás az Arany-völgy lapálya fölé emelkedő Cashel sziklájához, mely Írország "Akropolisza", rajta XI-XIII. századból származó vár és székesegyház romjaival. A 60 m magas sziklán található épületegyüttes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt, kétezer év zavaros történelmi eseményeinek tanúja. Mára a nagyszerű romok maradtak meg: kerek torony, katedrális, Cornac-kápolna-az ország legszebb római kori emléke, érseki palota, Szt. Patrick keresztje. A délutáni órákban felfedezzük Kilkenny-t, az egyik legkedvesebb és legszebb középkori kisvárost ahol a Szt. Canice székesegyház és a gyönyörű Vár a legfőbb látnivalók. Az ősi márványvárosban a középkori egyházi épületek mellett, kézműves és népművészeti üzletek varázsolják el a látogatót, majd továbbutazás a szállásra.

9.nap: Glendalough-Powerscourt kert-Dublin
Reggeli után utazás  Wicklow megyébe, melyet Írország zöld kertjének is neveznek. Zömében romantikus hegyi útszakaszokon érünk Glendaloughba. Séta a Szt.Kevin által  alapított kolostor építményei, romjai közt, majd tovább indulunk, hogy a Powerscourt kert csodálatos kertépítészetében gyönyörködhessünk. Szállás Dublin környékén.

10.nap: Dublin
Egésznapos buszos-gyalogos városnézés a smaragd sziget  fővárosában.  A Phoenix parkban található Írország elnökének otthona, de a hatalmas, tavakkal és kertekkel tűzdelt terület több száz dámszarvasnak is otthona. Európa legnagyobb bekerített városi parkja kedvelt célpontja a kikapcsolódásra és sportolásra vágyóknak.  Dublin híres az  elegáns György korabeli tereiről, melyek sajátossága a színes, boltíves ajtók.  A Trinity College-ben, az ország legrégebbi egyetemének 200.000 könyvet számláló könyvtárában megtekintjük a Book of Kells-t, a IX.századból származó kódexet. Városnézésünk nem lenne teljes a St Patrick katedrális meglátogatása nélkül. Az 1191-ben alapított templom esperesei között volt a Gulliver utazásai írója Jonathan Swift is. A mai napon megismerkedünk a híres barna sör a Guiness készítésével. A túra végén a 7. emeleten található bárból nemcsak Dublin teljes körpanorámája tárul elénk ,de lehetőségünk lesz a élet elixírének-a Guiness megkóstolására is.

11.nap:Dublin-Budapest
Menetrend szerint transzfer a repülőtérre, majd hazautazás. 

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Dublin képekben - Kovács Attila, 2017. május. 25
» A kocsmák fővárosa - Dublin - Kovács Attila, 2014. január. 09
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2017. december. 15
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. december. 14
» Villányi hétvége: bor és bringa - Kovács Attila, 2017. december. 13
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2017. december. 12
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2017. december. 11
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2017. december. 10
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Whisky kóstolás Bushmills-ben (belépő: 3.500,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő !), Írország legrégebbi, működő párlójában.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülővel, szállást 3-4* szállodákban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (az út alap árának 1,5 %-a), és a belépőjegyeket. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők (tájékoztató jellegű árak):

Glendalough 3,00 EUR
Glenveagh Castle  7.00 EUR
Powerscourt 8.50 EUR
Cashel sziklái 6,00 EUR
Kilkenny Castle 6.00 EUR
Muckross 6,50 EUR
Bunratty 12 EUR
Moher sziklái 6,00 EUR
Clonmacnoise 6,00 EUR
Trinity College 10 EUR
St Patrick katedrális 5.50 EUR
Guiness Storehouse 13.00 EUR
Titanic Múzeum Belfast 13.50 GBP
Giant’s Causeway  6.00 GBP
Bushmills Distillery 3.500,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő !

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

10 éjszaka 3-4*-os szállodákban, zuhanyzós/wc-s szobákban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében kérhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Írországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!