Ír sziget meghódítása - Dublin, Galway, Kerry gyűrű, Cashel-sziklák

6 napos körutazás Írországban

E mesés sziget történelme során rengeteg szenvedést, küzdelmet látott. A keltáktól a normannokon át az angolokig mindig valaki meg akarta szerezni ezt a területet. Mi is meghódíthatjuk most ezt a szigetet, de a célunk egészen más, mint az előbb felsorolt népeké. Olyan élményeket gyűjtünk az egyedülálló tájról, az ódon kolostorokról, a műemlékekről, mely életünk végéig kellemes emlékként a tulajdonunk marad.

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel, szállást, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket és a transzfert.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 20 fő
Program: 

1. nap: Magyarország – Dublin
Utazás Dublinba, az ír fővárosba a repülőgép menetrendjének megfelelően. Megérkezésünket követően buszos városnéző túrára indulunk. Az elegáns Merrion térrel kezdünk, ahol építészeti remekek és szép színes boltíves kapuk találhatók. Végighajtunk a Liffey folyó partján és az O’Connell Streeten, a főutcán, láthatjuk a „Félpennys” hidat, a híres postahivatalt, az 1916-os ír felkelés helyszínét és az „Emlékezés kertjét” is. A Phoenix parkba folytatjuk utunk, ahol számos emlékmű közt rátalálhatunk a pápai keresztre is. Ezt követően foglaljuk el szállásunkat.

2. nap: Dublin – Clonmacnoise – Galway (215 km)
Reggelit követően Nyugat-Írországba, Galwaybe utazunk. Először megtekintjük a Locke’s lepárlót, mely az egyik legkisebb és legrégebbi whiskey lepárlója Írországnak, 1757 óta készítik itt a finomabbnál finomabb nedűket. Folytatva utunkat megállunk Clanmacnoise-ban. Szt. Ciaran alapította ezt a kolostort a helyi herceg, Dermot segítségével. A XI – XII-sz-ban oktatási- és tudományos központ volt, rengeteg kézirat született itt, mint például a Book of Dun Cow. A XII. sz-ban a normannok megtámadták és felégették a kolostort és a várost. Az elkövetkező századok során is folytonosan fosztogatták a területet. A kolostor többé nem állt helyre. A csodálatos műemlékek megtekintése után folytatjuk utunkat Galwaybe, ahol a Várostörténeti Kiállítást tekintjük meg. A különböző szobákban a galwayiek életét és történetét ismerhetjük meg: Claddagh falu, Galway hajók, Galway törzsek. Szállásunkra este érkezünk.

3. nap: Galway – Moher-sziklák – Tralee (270 km)
Reggelit követően a Burren Nemzeti Parkba indulunk. Itt rengeteg megalitikus sír, kelta kereszt, és egy lerombolt XII. sz-i cisztercita apátság található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. A következő állomásuk a világhírű Moher-sziklák lesznek. 8 km hosszú szakaszon 230 m-es óriásként magasodik az óceán felett ez a sziklasor. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte, alatta a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Délután komppal átkelünk a Shannon a folyón, szállásunk Tralee és Killarneyközött lesz.

4. nap: Kerry gyűrű (160 km)
Reggeli után a híres Kerry gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző panoráma és kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egész napos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal. Sok élménnyel gazdagodva az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre.

5. nap: Cashel – Kilkenny – Dublin (360 km)
A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel-sziklához látogatunk el, mely Írország másik nagy látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. Ez a település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival, s vörös söréről is nevezetes. Kilkenny egyik legjelentősebb épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. sz-ban. A városnézés után folytatjuk utunkat Dublinba, ahol a szállásunk lesz.

6. nap: Dublin (30 km)
Reggeli után a Trinity Collage épületéhez megyünk, melyet 1592-ben I. Erzsébet királynő alapított és az ország legrégebbi egyeteme. Nem messze található a dublini vár, melyet hivatalos fogadótermei a legpatinásabb kastéllyá avatják az országban. Majd az ír védőszentről elnevezett Szt. Patrik-székesegyházat tekintjük meg, mely a második legnagyobb protestáns templom Írországban. A Krisztus-katedrálist is meglátogatjuk, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Kora délután megállunk a híres Guinness sörgyárnál egy látogatás erejéig. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták. Ma a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, a Guinness sör egészen a kezdetektől a fogyasztásig. Ezt követően transzfer a repülőtérre, és este hazarepülünk Budapestre. Liszt Ferenc reptérre érkezés éjfél körül.

Kapcsolódó cikkek

» Dublin képekben - Kovács Attila, 2013. március. 17
» A kocsmák fővárosa - Dublin - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Kilátó a Mátrára - Galyatető - Kovács Attila, 2016. október. 23
» A Hortobágy csodája - az őszi daruvonulás - Kovács Attila, 2016. október. 23
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2016. október. 22
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2016. október. 20
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2016. október. 17
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülővel, szállást, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket és a transzfert.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, transzfer díj.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 75 EUR/fő

Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

 ***-os szállodák 2 ágyas tusolós, WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!