Közép-Ázsia csúcslátnivalói - Irán

9 napos körutazás Iránban - Üzbegisztán arany háromszöge hosszabbítási lehetőséggel

9 napos kalandozás az ókori Perzsia klasszikus emlékei és Irán csodálatos természeti látnivalói között: Pahlavi sahok palotája, Nagy Homoksivatag, Selyemút mecsetei és karavánszerájai, Shiraz rózsaligetei, Háfez szúfi misztikus sírja.

Alapár tartalmazza

7 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézés díját, a Budapest – Teherán és a Síráz – Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (120 EUR/fő), a vízum díját: 17 000 Ft, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Teherán
Repülés Teheránba.

2. nap: Teherán
Teherán: gazdag program a modern iráni metropoliszban: a Pahlavi sahok palotája és minden gazdagságot felülmúló ékszer múzeuma, a Régészeti Múzeum korokon átívelő gyűjteménye, Észak-Teherán gazdag villái és nyugatias dekadenciája.

3. nap: Teherán – Qom
Qom, a síiták fellegvára: vallásos életképek a jogtudósok és teológusok látványos központjában, majd Kasan gyöngyszemei a kereskedőházak következnek és séta a napsütötte hegycsúcsok tövében Abyaneh falujában, Abyaneh falu látnivalói következnek. Az este Iszfahánban ér minket.

4. nap: Iszfahán
Rendkívüli barangolás Nagy Abbász fővárosában a Negyvenoszlopos Palotától a “Nyolc Édenkert” pavilonig, az Imám tér felejthetetlen mecseteitől a zegzugos bazárokig. Esti teázás a város régi hídjainál.

5. nap: Iszfahán – Nain – Meibod
Reggel az örmény negyed eltérő kultúrájával, templomaival ismerkedünk, majd utazás Jazd sivatagi oázisvárosába, megállókkal a Selyemút mecsetei és karavánszerájai mentén Nainban és Meibodban.

6. nap: Jazd
Gazdag program Jazdban, a “tűzimádók” városában: Ámir Csáqmáq tér épületei, Nagy Sándor börtöne, Tizenkét imám sírja, séta a régi városnegyed sikátoraiban, zoroasztriánus temetőhegy, széltornyok, jazdi édességek.

7. nap: Jazd – Perszepolisz – Síráz
Utazás Marco Polo nyomában a Nagy Homoksivatag mentén az „ókori Iránba”: a lenyűgöző Perszepolisz, Náqs-e Rosztám óperzsa királysírjai, Nagy Kürosz emlékhelye és Paszargadai ezernyi részletében találjuk meg az egykori uralkodók nagyságát. Estére Sírázba érünk.

8. nap: Síráz
Barangolás a rózsaligetek városában, zarándoklat Háfez szúfi misztikus sírjához, ahol a mai napig a középiskolás lányok szeme sarkában megjelenik a könny költeményei hallatán. Felemelő lezárása ez romantikus iráni utunknak.

9. nap: Síráz – Budapest
Hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» Már nem veszélyeztetett világörökség az iráni Bám fellegvára - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Nincs nyoma Noénak az Araráton - Etédi Alexa, 2013. június. 10
» Perzsia színes mészkőmedencéi - Etédi Alexa, 2013. június. 03
» Örmény kolostorok - Etédi Alexa, 2013. április. 30
» Iráni képeslapok II. - Etédi Alexa, 2013. április. 12
» Iráni képeslapok I. - Etédi Alexa, 2013. április. 10
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

7 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézés díját, a Budapest – Teherán és a Síráz – Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (120 EUR/fő), a vízum díját: 17 000 Ft, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték.
Vízum díj.
Kötelező biztosítások

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, engedélyek, egyéb étkezések, személyes kiadások.
Belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek kb. 120 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 30 nappal indulás előtt foglalva a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járatokkal Budapestről Teheránba.

Szállás: 

Választásnak megfelelően 4*, vagy 5* szállodákban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében kérhető.
Csomagolás: 
Vízum: 
Magyar állampolgárok számára Irán vízumköteles: A vízum ügyintézést irodánk végzi, szükséges hozzá: a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényes útlevél, 2 db színes igazolványkép, kitöltött vízumkérdőív.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az egészségügyi ellátás elérhetősége és színvonala a nagyobb városokban megfelelő, vidéken nehezebb jó minőségű orvosi ellátást találni. Kötelező védőoltás nincs. Bár a csapvíz az ország nagy részén egészségesnek mondható, az utazóknak fogyasztásra mégis inkább a palackozott víz ajánlott. A nagyvárosok légszennyezettsége miatt a légúti betegségekben szenvedőknek (asztma, allergia, stb.) fel kell készülniük esetleges nehézségekre. A városokban mindenhol vízautomatákból vételezhetünk friss vizet. Ugyanígy bátran ehetünk minden helyi ételt és gyümölcsöket is (természetesen mosás után). Egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!