A perzsa birodalom - a mai Irán

9 napos Iráni körutazás

Mit tudunk róla? Az újságok főcímei, a Televíziók főhírei elhomályosítják a többezer éves perzsa kultúra értékeit, Firdauszí, Omar Khajjam perzsa költők, filozófusok nevét, gyönyörű költeményeiket. Ezért megyünk Iránba, ezt megismerni, át-barangolni hétezer évet az antik kultúrától a mai Iránig.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Isztambul-Teherán, illetve Shiraz-Isztambul-Budapest útvonalon, Szállást kétágyas szobákban, középkategóriájú hotelekben, Félpanziós ellátást, Transzfereket légkondicionált autóbusszal, Program szerinti belépőket illetve a Magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

Reptéri illetékek, kötelező útlemondási biztosítást, BBP biztosítást, esetleges egyágyas felárat, helyszínen fizetendő szervízdíjat, vízum díjat

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
minimum 20 fő

Szállás

elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb.3-4*-os), kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban
Egyágyas felár:  69.000,- Ft

Program: 

1. nap, péntek: Budapest – Isztambul – Teherán
Esti indulás Budapestről Teheránba, Isztambuli átszállással.

2. nap, szombat Teherán
Érkezés Teheránba 05:50 óra körül a Török légitársaság járatával. Városnézés Teheránban. Látogatás a méltán híres Ókori Irán Múzeumban, majd a Szőnyegmúzeumban. Ezt követően megtekintjük a Szá'ád-Abad Palotakomplexumot, amely egyike a Pahlaví dinasztia és udvara egykori rezidenciáinak. Vacsora és szállás Teheránban.

3. nap, vasárnap: Teherán – Kasan – Iszfahán
Reggeli, majd utazás Iszfahánba. Útközben megállunk néhány fotó erejéig a tizenkettes síiták kedvelt női szentje, a Szeplőtelen Fateme aranykupolás síremlékénél Qom városában, majd folytatjuk utunkat. Kasanban megtekintjük a Fin kertet (világörökség) valamint a Borúdzserdí kereskedőházat. Továbbutazunk, vacsora és szállás Iszfahánban.

4. nap, hétfő: Iszfahán
A reggelit követően egész napos látogatás Iszfahán városában. Ismerkedés az Imám tér lenyűgöző épületeivel, az iszlám építészet lenyűgöző példáival. Ezt követően az Imám téren (világörökség) megtekintjük az Imám és a Lotf-Allah mecseteket, valamint az Ali-Qapu palotát. A közel 5 kilométer hosszú bazáron átsétálva jutunk a meseszép Szi-o-Sze és Khadzsú hidakhoz. Vacsora és szállás Iszfahánban.

5. nap, kedd: Iszfahán
Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Iszfahánnal a Csehel Szotún (40 oszlopos) palotánál. Ezt követően a város Örmény negyedében megtekintjük a Vank katedrálist, és a „Lengő Minareteket”. Délután szabadidő a Nagybazárban. Vacsora és szállás Iszfahánban.

6. nap, szerda: Iszfahán – Jazd
Reggeli és a szállodából való kijelentkezést követően tovább haladunk délre. Útközben Nain városában meglátogatunk a helyi néprajzi múzeumot (Pírnía ház) és a helyi 10. századi nagymecsetet, majd továbbutazunk Jazd felé. Érkezéskor megtekintjük az egykori zoroasztriánus temetőt, a Hallgatás Tornyait. Vacsora és szállás Jazdban.

7. nap, csütörtök: Jazd – Síráz
Reggeli, majd látogatás a zoroasztriánus Tűz templománál és a jazdi nagymecsetnél, majd ismerkedés az óvárossal. Innen Síráz felé vesszük az irányt. Útközben Paszargadaiban megnézzük a nagy perzsa uralkodó, II. Kürosz király sírját (világörökség). Érkezés Sírázba a koraesti órákban, vacsora, szállás.

8. nap, péntek: Síráz
A reggelit követően Perszepolisz (világörökség) és Naqs-e-Rosztam régészeti területén teszünk látogatást. Utóbbi híres és egyedülálló sziklába vájt síremléke négy akhamenida királynak. Délután utazás vissza Sírázba, ahol megtekintjük Hafez, a perzsa misztikus költő, síremlékét a hozzá tartozó gyönyörű kertekkel és egy tradicionális teaházzal. Vacsora és szállás Sírázban.

9. nap, szombat: Síráz – Isztambul – Budapest
Hajnali transzfer a repülőtérre, repülés Budapestre Isztambuli átszállással.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Egyágyas felár: 69.000 Ft 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Isztambul-Teherán, illetve Shiraz-Isztambul-Budapest útvonalon, Szállást kétágyas szobákban, középkategóriájú hotelekben, Félpanziós ellátást, Transzfereket légkondicionált autóbusszal, Program szerinti belépőket illetve a Magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Reptéri illetékek, kötelező útlemondási biztosítást, BBP biztosítást, esetleges egyágyas felárat, helyszínen fizetendő szervízdíjat, vízum díjat

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Vízum díj: kb. 30.000,- Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Szervíz díj (45,- EUR/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
45,- EUR/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 200,- EUR/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről átszállással Teheránba (Budapest – Isztambul - Teherán, illetve Shiraz –Isztambul - Budapest útvonalon). Érkezést követően transzfer a szállodába.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

A területről: 
Irán az iszlám világ talán legérdekesebb országa, melynek megítélését a nyugati világban komoly előítéletek befolyásolják. Fanatikus hívők, elnyomott nők, terroristák és még sorolhatnánk az emberek többségének Irán hallatára eszébe jutó képeket. Utunk során a sztereotípiák mögé bepillantva megtapasztalhatjuk a városokban, a falvakban, a hegyekben, a sivatagokban, hogy milyen a valódi Irán. Barátságos, nyitott emberek, akik szívesen látják vendégül az utazót, beszélgetnek az odalátogató külföldivel. Szerencsés csillagzat alatt indítjuk utunkat egy rendkívüli tudós idegenvezető, dr. Sárközy Miklós irányítása mellett. A DUNA TV forgatócsoportja segít „hazahozni”, emlékezetünkben ébren tartani és a többszöri vetítéssel mindkét „Dunán” másokkal is megosztani kincseinket. Hívjuk és várjuk mindazokat, akik velünk jönnek „Egy Keleti Utazásra” az építészet, díszítőművészet, szőnyegszövés csúcsaira.
Időjárás: 
Általánosságban elmondható, hogy Irán éghajlata mérsékelt égövi és nagyon száraz. Legszárazabbak a magashegyi medencék, ahová a nedvességet hozó szél már nem jut el. A csapadék valamivel több nyugaton, ezért a lakosság is a nyugaton tömörül. Az ország északi peremén, a Kaszpi-tenger síkságán a hőmérséklet néha fagypont alá esik. Eső egész évben eshet. A nyári meleg ritkán haladja meg a 29 °C-t. A síkság keleti részén az évi csapadékmennyiség 680 mm, a nyugati részén meghaladja az 1000 mm-t. Nyugaton a Zagrosz medencéiben alacsonyabb a hőmérséklet, télen délben is fagypont alatt marad, sok a hó. Az ország keleti és középső részének medencéi szárazak, a csapadék 200 mm alatt marad, helyenként valódi sivatag alakult ki. A nyári meleg meghaladja a 38 °C-t. Dél-Iránban a Perzsa-öböl és az Ománi-öböl parti síkságain enyhe a tél, a nyár nagyon forró és párás. Az évi csapadékmennyiség 135–355 mm.
Csomagolás: 
Vízum: 
Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet, retúr repülőjegy, biztosítás felmutatásával utazhat be Iránba. Az ügyintézéhez a kitöltött vízumigénylő lapnak, az útlevél érvényességi oldalának és 2 darab igazolványkép szükséges irodánknak eljuttatva.Az útlevélnek a hazautazástól számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie! Izraeli pecsét nem lehet benne!!
Biztosítás: 
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott, melyre irodánkban van lehetőség.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.
Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!