Irán - perzsa emlékek

9 napos körutazás Iránban

Utunk során a sztereotípiák mögé bepillantva megtapasztalhatjuk a városokban, a falvakban, a hegyekben, a sivatagokban, hogy milyen a valódi Irán. Barátságos, nyitott emberek, akik szívesen látják vendégül az utazót, beszélgetnek az odalátogató külföldivel. Egy ország, amelyben a 2500 éves civilizáció emlékei, az ősi Perzsia öröksége, a sivatagi, a hegyi falvak mellett létezik egy dinamikus, nyüzsgő világ az olyan nagyvárosokban, mint Teherán, vagy Iszfahán.

Alapár tartalmazza

Utazást Budapest-Teherán és Shiraz-Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal turista osztályon, átszállással, a körutazás során autóbusszal, 6 éjszakai szállást, félpanziós ellátást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, valamit a szervizdíjat, vízum díját.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 25 fő
Program: 

1. nap Budapest - Teherán
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Irán fővárosába, a mintegy 14 millió lakosú Teheránba. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap Teherán
Érkezés a kora reggeli órákban. Transzfer a szállodába. Rövid pihenés után félnapos városnézés Teheránban: látogatás az ősi Perzsia 2500 éves történelmének emlékeit bemutató Archeológiai Múzeumban, valamint a Pávatrónt és az iráni sahok koronáit kiállító Ékszer múzeumban. A program végén az egykori uralkodói rezidencia, a Golesztán Palota-együttes megtekintése. Szállás Teheránban.

3. nap Kashan, Isfahan
Reggeli után elutazás autóbusszal Isfahanba. Útközben Khomeini Ayatollah mára zarándokhellyé vált síremlékének megtekintése kívülről. Az iráni körutazás következő megállója Kashan, a sivatag szélén fekvő oázisváros, mely tradicionális stílusban épült házairól híres. Broujerdi, a dúsgazdag kereskedő gyönyörű széltornyokkal díszített házának megtekintése, majd pihenő a természetes forrású kútjairól nevezetes Fin kertben. A program után továbbutazás Isfahanba. Szállás Isfahanban.

4. nap Isfahan
Egész napos városnézés Isfahanban, Irán talán legtöbb látnivalójával rendelkező városában: séta az Imam téren, látogatás az Ali Qapou palotában, és az iszlám építészet remekműveinek számító Imam és Sheikh Lot Follah mecsetekben. Rövid vásárlási lehetőség a térről nyíló nagybazárban. Délután látogatás a Chehel Sotun palotában, majd a város folyóján átívelő hangulatos, régi hidak megtekintése. Szállás Isfahánban.

5. nap Isfahan, Yazd
Reggeli után látogatás az örmény negyedben található Vank Katedrálisban, mely Isfahan egyik legnagyobb és legszebb temploma, majd a Péntek mecset megtekintése. Továbbutazás Irán és a világ egyik legrégebbi óvárosával büszkélkedő Yazdba. Szállás Yazdban.

6. nap Yazd
Reggeli után városnézés Yazdban: séta a nyüzsgő sikátorokban, látogatás a Jame mecsethez és az Amir Chakhmaq komplexumhoz. Majd az iszlám előtti, ősi perzsa vallás, a zoroasztrizmus jegyében épült Tűz Templomának felkeresése. Nevezetessége az itt őrzött, több mint ezernégyszáz éve lobogó szent tűz. Az iráni körutazás napi programja egy kirándulással zárul a város melletti, sivatagi temetkezési helyhez, a Csend tornyához. Szállás Yazdban.

7. nap Shiráz, Pasargad
Továbbutazás autóbusszal Shirázba. Útközben megálló Pasargadban, ahol az Akhamenid dinasztia alapítójának, Kürosz királynak a sírhelye található. Elutazás a Naqshe Rostam sziklafalhoz, ahol több perzsa uralkodó, többek között Dareios, valamint Xerxes kőbe vájt sírhelye látható. Továbbutazás Irán egyik legcsodásabb helyére, a Világörökség részét képező Persepolisba, melyet mintegy 2500 évvel ezelőtt, a legendás királyok, Dareios és Xerxész építettek. Séta az egykori főváros romjai között. Szállás Shirazban.

8. nap Shiráz
Egész napos városnézés Shirázban, Irán és Perzsia egyik legrégebbi városában, mely gyönyörű kertjeiről is híres: ezek közül a Narenjestan vagy az Eram kert, majd a város egyik legszebb mecsetének a Nasir ol Molk mecsetnek a megtekintése. Látogatás a híres perzsa költő Háfiz sírjánál. Délután séta a belvárosban: a Karim Kán erőd (Arg) és a Vakil mecset felkeresése. Az iráni körutazás este szabadprogrammal, vásárlási lehetőséggel zárul, majd transzfer a repülőtérre.

9. nap Shiráz - Budapest
A hajnali órákban elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» Már nem veszélyeztetett világörökség az iráni Bám fellegvára - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Nincs nyoma Noénak az Araráton - Etédi Alexa, 2013. június. 10
» Perzsia színes mészkőmedencéi - Etédi Alexa, 2013. június. 03
» Örmény kolostorok - Etédi Alexa, 2013. április. 30
» Iráni képeslapok II. - Etédi Alexa, 2013. április. 12
» Iráni képeslapok I. - Etédi Alexa, 2013. április. 10
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást Budapest-Teherán és Shiraz-Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal turista osztályon, átszállással, a körutazás során autóbusszal, 6 éjszakai szállást, félpanziós ellátást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, valamit a szervizdíjat, vízum díját.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Szervizdíj.
Vízum díj.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Teherán és Shiraz-Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal turista osztályon, átszállással

Szállás: 

1 éjszaka Teheránban, 2 éjszaka Isfahánban, 2 éjszaka Yazdban, 1 éjszaka Shirazban, helyi besorolás szerinti standard 3-4 csillagos szállodákban. A végleges szálloda neveket indulás előtt kb. 3 héttel tudjuk pontosítani.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Irán a közel-keleti térség második legnagyobb területű országa, területe 1 648 195 km2. Szomszédai északon Örményország, Azerbajdzsán, a Kaszpi-tenger, valamint Türkmenisztán, keleten Afganisztán és Pakisztán, délen az Ománi-öböl és a Perzsa-öböl, nyugaton pedig Irak és Törökország. Területének központi részét sivatagos, illetve sztyepp-borította, mocsarakkal, sós tavakkal tarkított felföld teszi ki, amelyhez északon a Kaszpi-tenger partján húzódó Alborz, délnyugaton pedig a Zagrosz-hegység láncai kapcsolódnak.
Időjárás: 
Irán éghajlata változatos, több éghajlati égöv egyszerre jelen van területén. Legszárazabbak a mérsékelt övi sivatagi éghajlat uralta fennsíki medencék, elsősorban a keleti részek, ahová a nedvességet hozó szél nem jut el. A csapadék valamivel több a fennsík nyugati részén, amely ebből fakadóan sűrűbben lakott. A nyár forró és száraz, az átlaghőmérséklet meghaladja a 38 fokot. Dél-Iránban a Perzsa-öböl és az Ománi-öböl parti síkságain a nyár nagyon forró és párás, a tél pedig enyhe. A hegyvidéken kontinentális éghajlat uralkodik, magashegységi éghajlati jegyek jellemzők.
Vízum: 
A vízumügyintézéshez szükséges dokumentumok: helyesen kitöltött vízumkérő lap (irodánk biztosítja), 2 db igazolványkép, útlevél két egymással szemben lévő üres oldallal. Az útlevélnek az utazás kezdetétől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP-t és az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!