Ír körutazás látogatással Észak-Írországban

8 napos csoportos körutazás

Fedezze fel velünk a Smaragdsziget zöldellő tájait, barangoljon óceánparti sziklákon, tengerparti utakon, tavak, várromok és bájos városkák között, a nap végén pedig igyon meg egy Guinnesst a helyi pubban, a vidám helyiek dalolását hallgatva!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegyek, repülőtéri illeték, szállás 7 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

Részvételi díj nem tartalmazza

borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 35 euró/fő), utasbiztosítás*.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 18 fő.

Szállás

3 és 4 csillagos szállodákban.

Program: 

1. nap: Dublin
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, amszterdami átszállás után késő délelőtti érkezés Dublinba. Félnapos városnézés keretében ismerkedés az ír fővárossal. A fő látnivalók: a Parlament épülete, Trinity College (photostop), dublini vár, St. Patrick katedrális belépővel, O’Connel Street, Phoenix Park és a György korabeli épületek a híres színes ajtókkal! Transzfer a szállodába, este szabad program: fedezzék fel a nyüzsgő Temple Bar negyed hangulatát, térjenek be egy vagy akár több hangulatos ír pubba! Szállás Dublinban (1 éj).

2. nap: Dublintól Kilkenny-ig Glendalough völgyén át
Utunk ma az Írország kertjének is nevezett Wicklow megyébe vezet. Látogatás a Powerscourt-birtok látványos kertjeiben, majd Glendalough völgyében, amely Írország legvarázslatosabb helyeinek egyike. A két tó völgyében fekvő kolostoregyüttes romjai (a kolostorfalak, Szt. Mária-templom, Nagykereszt, Kerektorony) a 8. és a 12. századból maradtak fenn. Továbbutazunk Kilkenny-be, ahol rövid gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a hangulatos városkával, majd transzfer a szállodába. Szállás Kilkennyben (2 éj).

3. nap: Rock of Cashel, Midleton Jameson Heritage Centre
Kényelmes reggeli után utazás a látványos Cashel sziklájához, melyhez természetesen helyi mitológiai történet is társul. A következő megálló Midleton, ahol a Jameson Heritage Centerben ismerkedhetnek meg az ír whiskey történelmével. Délután visszautazunk Kilkennybe, a szállásunkra.

4. nap: Ring of Kerry
Írország legszebb tájain vezet utunk az ún. Ring of Kerry útvonalon. Mesés panoráma nyílik az út több pontjáról az Atlanti-óceánra, a partvidék gazdag és változatos növényzete és apró falvak szegélyezik az utat, a hegyeken keresztül pedig Killarney tavaira nyílik kilátás. Szállás Killarneyben (1 éj).

5. nap: Bunratty vára, Moher sziklái, Galway
Reggeli után utazás Bunratty várához, amelyet parkjával együtt felfedezünk, majd látogatás Moher híres szikláinál – az Atlanti-óceán felett magasodó, hosszan elnyúló függőleges sziklafal lenyűgöző látvány. Továbbutazás Galway városába, ahol rövid városnézés után lehetőség nyílik a vacsorára, majd az esti órákban a különleges Burren karsztvidékén keresztül a szálláshelyünkre, Gort településre utazunk (1 éj).

6. nap: Connemara tájai
Kis tavak százai, birkanyájak, kőfalak, apró farmok, elhagyatott homokos tengerpartok jellemzik ezt a tájat. Látogatás a tóparton fekvő gyönyörű Kylemore apátságban és a kertjében. Délután továbbutazás észak felé, rövid megállóval Leenane festői falvában, Írország egyetlen fjordja, a Killary Harbour partjainál, majd folytatjuk az utat Donegalba, a szálláshelyünkre (1 éj).

7. nap: Észak-Írország
Délelőtt körülnézünk Derry falakkal körülvett városában, majd a Giant’s Causeway különleges bazaltképződménye felé vesszük az irányt. Délután érkezés Belfastba, rövid városnézés. Este szabadprogram. Szállás Belfastban (1 éj).

8. nap: Belfast
Reggeli után látogatás az izgalmas Titanic látogatóközpontban, majd szabadidő Belfastban. Délután transzfer Belfast repülőterére, hazautazás Budapestre egy átszállással, érkezés a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegyek, repülőtéri illeték, szállás 7 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 35 euró/fő), utasbiztosítás*.

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók (kb. 35 EUR/fő)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal.
Repülési idő: Kb. 4 óra

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Európa északnyugati részén és harmadik legnagyobb szigetén, az Ír-szigeten található állam. A sziget északi része (hat megye) brit fennhatóság alá tartozik, ezt nevezik Észak-Írországnak. A sziget többi része a tulajdonképpeni Írország.
Időjárás: 
Írország éghajlata az Észak-atlanti-áramlat meleg vizeinek köszönhetően sokkal enyhébb, mint más, hasonló földrajzi szélességű területeké. Az átlagos téli hőmérséklet +4,5 – +7 °C, ami 14 fokkal magasabb, mint az azonos szélességi körön fekvő helyeké általában. Mivel nyáron az óceán hűt, ezért a hőmérséklet csak 15–17 °C. A csapadék sok, 1500–2500 mm. Megoszlása egész évben egyenletes.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk. A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!