Ír körutazás látogatással Észak-Írországban

8 napos csoportos körutazás

Fedezze fel velünk a Smaragdsziget zöldellő tájait, barangoljon óceánparti sziklákon, tengerparti utakon, tavak, várromok és bájos városkák között, a nap végén pedig igyon meg egy Guinnesst a helyi pubban, a vidám helyiek dalolását hallgatva!

Alapár tartalmazza

Repülőjegy, szállást 7 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, feladott poggyászt, belépőjegyeket (kötelezően fizetendő), borravalókat, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő.

Szállás

3* és 3*+ csillagos szállodákban

Program: 

1. nap: Belfast
Elutazás Budapestről a reggeli órákban londoni átszállással Belfastba, majd rögtön a város felfedezésére indulunk: először látogatást teszünk az izgalmas Titanic látogatóközpontban, majd a város szívén áthaladva érjük el a hotelt. Este az energiaszintünknek megfelelően lehetőség van visszatérni a belvárosba és megvacsorázni. Szállás Belfastban (1 éj).

2. nap: Észak-Írország
Délelőtt a Giant’s Causeway különleges bazaltképződménye felé vesszük az irányt, majd ellátogatunk Derry falakkal körülvett városában. Szállás Donegal környékén (1 éj).

3. nap: Connemara tájai
Kis tavak százai, birkanyájak, kőfalak, apró farmok, elhagyatott homokos tengerpartok jellemzik ezt a tájat. Rövid megálló Leenane festői falvában, Írország egyetlen fjordja, a Killary Harbour partjainál, és látogatás a tóparton fekvő gyönyörű Kylemore apátságban és a kertjében. Szállás Galway környékén (1 éj).

4. nap: Moher sziklái, Bunratty
Reggel utunk a Burren karsztvidékén keresztül a Moher szikláihoz vezet: az Atlanti-óceán felett magasodó, hosszan elnyúló függőleges sziklafal lenyűgöző látvány. Továbbutazás Bunratty várához, melynek tornyából csodálatos kilátás nyílik a Ratty folyóra. Szállás Kerry vidékén (1 éj).

5. nap: Ring of Kerry
Írország legszebb tájain vezet utunk, az ún. Ring of Kerry útvonalon. Mesés panoráma nyílik az út több pontjáról az Atlanti-óceánra, a partvidék gazdag és változatos növényzete és apró falvak szegélyezik az utat, a hegyeken keresztül pedig Killarney tavaira nyílik kilátás. Látogatás a Muckross Gardens kertjeiben; a 19. századi szubtrópusi kertekben fekszik a Muckross udvarház impozáns épülete. Szállás Killarney-ben (1 éj).

6. nap: Cork, whiskey lepárló, Rock of Cashel
A mai nap Kerry csodálatos tájain át vezet utunk, rövid megálló Corkban, majd Midleton-ban a Jameson Heritage Centerben ismerkedhetünk meg a híres ír whiskey történelmével. Utazás északra a látványos Cashel sziklájához, melyhez természetesen helyi mitológiai történet is társul. Szállás Kilkenny környékén (1 éj).

7. nap: Kilkenny-től Dublinig
Kilkenny hangulatos városkáját magunk mögött hagyva utunk az Írország kertjének is nevezett Wicklow megyén át vezet Glendalough-hoz, ami Írország legvarázslatosabb helyeinek egyike. A két tó völgyében fekvő kolostor-együttes romjai a 8. és a 12. századból maradtak fenn. Ezután látogatás a Powerscourt House látványos kertjeinél, majd irány a nyüzsgő főváros, Dublin és Temple Bar negyed esti hangulata, ahol lehetőség nyílik megkóstolni a finom helyi ételeket valamelyik kellemes ír pub-ban. Szállás Dublin belvárosában (1 éj).

8. nap: Dublin, utazás Budapestre
Városnézéssel zárjuk programunkat az ír fővárosban. A fő látnivalók: a Parlament épülete, a Trinity College, a St. Patrick katedrális, az O’Connel Street, a Phoenix Park és a György korabeli épületek a híres színes ajtókkal! Rövid szabadidő ebédelésre, majd délután transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre londoni átszállással, érkezés röviddel éjfél után.

A programok sorrendje változhat.

Kapcsolódó cikkek

» Dublin képekben - Kovács Attila, 2019. szeptember. 13
» Írország zöldellő tájain - Kovács Attila, 2019. október. 06
» Élet a vízen: Az írországi Craggaunowen Crannog - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 26
» A kocsmák fővárosa - Dublin - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Dublin őszi hangulata - Kovács Attila, 2011. október. 14
» Vadregényes ír vidék Aran- szigeteken - Kovács Attila, 2011. január. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy, szállást 7 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, feladott poggyászt, belépőjegyeket (kötelezően fizetendő), borravalókat, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépőjegyek, borravalók.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók (kb. 20 EUR/fő)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal.

Szállás: 

3* és 3*+ csillagos szállodákban

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Európa északnyugati részén és harmadik legnagyobb szigetén, az Ír-szigeten található állam. A sziget északi része (hat megye) brit fennhatóság alá tartozik, ezt nevezik Észak-Írországnak. A sziget többi része a tulajdonképpeni Írország.
Időjárás: 
Írország éghajlata az Észak-atlanti-áramlat meleg vizeinek köszönhetően sokkal enyhébb, mint más, hasonló földrajzi szélességű területeké. Az átlagos téli hőmérséklet +4,5 – +7 °C, ami 14 fokkal magasabb, mint az azonos szélességi körön fekvő helyeké általában. Mivel nyáron az óceán hűt, ezért a hőmérséklet csak 15–17 °C. A csapadék sok, 1500–2500 mm. Megoszlása egész évben egyenletes.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!