Ír kocsma és műemlék-remekek

7 napos körutazás Írországban

Van-e ország, híresebb kocsma-kultúrával, mint a gyönyörű zöld sziget? Az ősi kelta legendák, a kolostorromok és Szent Patrik tisztelete békés összefonódásban él a Guinnessnek vagy az Old Jamesonnak naponta bemutatott gyakorlati tiszteletnyilvánítással…

Alapár tartalmazza

2 éjszaka Dublinban 4*-os szállodában reggelivel, 1 éjszaka Kilkennyben 3*-os szállodában reggelivel, 1 éjszaka Corkban 4*-os szállodában reggelivel, 2 éjszaka Galwayban 3*-os szállodában reggelivel, autóbusz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Ryanair repülőjegy illetékkel, kézipoggyásszal, elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását), helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás melletti ülőhelyeket), Whiskey üzem és sörgyár látogatások, kulturális belépők, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum: 15-20 fő

Szállás

3-4*-os szállodákban.

Program: 

1. nap: Budapest - Dublin
Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti Ryanair járattal 14:30-kor. Érkezés Dublinba 16:35-kor, majd transzfer a szállodába. Éjszaka Dublinban (2 éj).

2. nap: Dublin
Reggeli után városnézés az ír főváros legfontosabb látnivalóinál. Séták a South Bank mentén és a Trinity College-nél. Az egyetemi városrészt 1592-ben Oxford mintájára I. Erzsébet királynő alapította. Legismertebb részei a College Park és a múzeum. A Book of Kells, a világhírű, 8. századi kódexmegtekintése, ismerkedés a város legkorábbi történelmével.Séta a parlament mellett a kormányzói palotához, ahol 1919-ben Írország függetlenségét kikiáltották. Délután látogatás a világhírű Guiness sörgyárban, kóstolással.

3. nap: Kilkenny
Reggeli után látogatás az Ír Whiskey Múzeumban, részvétellel a Premium programon, kóstolással. Ezután utazás Kilkenny-be, a szigetország egyik legszebb középkori óvárosába. Útközben ismerkedés a kelta Ossory Királyság történetével és a város históriájának középkori fejezeteivel. Érkezés után látogatás és kóstoló a Smithwicks Experience-ben. Bepillantás az édeskés vörös sörök világába. Ezt követően irány a Kilkenny kastély és parkja, ismerkedés a 12. századi építtetők korával, illetve a kastélyt birtokló Butlerek életével. Ha még időnk engedi, rövid séta a Rothe House reneszánsz palotánál, majd az óriási St. Canice katedrálisnál. Este fakultatív programként elmélyülés a híres Kilkenny vörös sörök íz-világában (fizetés a helyszínen). Éjszaka Kilkennyben.

4. nap: Cashel szirtje – Cork
Reggeli után utazás Cashel szirtjéhez, „Írország Akropoliszához”. A tornyokból, kolostor, kastély és fellegvár romokból álló épületegyüttes az ír kereszténység és a korai ír királyság legmonumentálisabb emlékműve. A 10. században ez volt Cormac MacCullinan, a legendás papkirály fővárosa. Látogatás a legendás épületekben, majd a múzeumban. Ezután fotószünet Blarney kastélynál. Délután utazás Corkba. Itt megtekintjük Cork legrégebbi épületét, a magányosan álló 13. századi Vörös tornyot, az 1722-ben épült Szent Anna templomot, a Shandon harangokat és a Szent Finnbarr katedrálist. Időnk függvényében elsétálunk a híres angol piacra. Este megkóstolhatja a corkiak büszkeségét, a fekete Murphy sört, valamint a Beamish-t (a helyszínen fizetendő). Szállás Corkban.

5. nap: Cork – Moher sziklák - Galway
Továbbutazás az Atlanti-óceán partjára, Írország legnyugatibb szegletébe, a Moher sziklákhoz. A 8 km hosszúságban, nyaktörő mélységekkel „őrt álló” sziklák látványa életre szóló élmény. Délután továbbutazás Galwaybe. A város afféle „angol telepként” évszázadokon át az amerikai hajóforgalom legfontosabb kapuja volt. Templomában állítólag Kolumbusz Kristóf is járt, kikötőjében ma is áll az Armada ellen épített Spanyol kapu. Este fakultatív látogatás helyi buszjárattal a Corrib folyó menti óváros kocsmáiban (a helyszínen fizetendő). Éjszaka Galwayban (2 éj).

6. nap: Connemara Nemzeti Park - Kylemore apátság
A Connemara Nemzeti Park az érintetlen tengerpartok, hegyek, tavak és vízesések földje, ahol a legtöbb helyen ma is csak keltául (gael) beszélnek. Fotószünetek a Sky Road legszebb panoráma pontjain. A hagyományos életmód megfigyelése, ismerkedés a csodaszép vidék természeti földrajzával. Délben várnak minket a tóparton álló Kylemore viktoriánus apátságban, amely Írország egyik turisztikai látványossága. Este fakultatív látogatás helyi buszjárattal Galway óvárosában és kikötői kocsmáiban.  

7. nap: Clonmacnoise – Kilbeggan Lepárló – Dublin - Budapest
Reggeli után utazás Írország legfontosabb kolostor-rom együtteséhez, Clonmacnoise-be. Ismerkedés a 6. században élt Szent Kieran életével, az ősi Connaught és Tara Királyságok legendáival. Látogatás a múzeumban és a rommezőn: kelta keresztek, Meaghlin templom, Kieran templom, katedrális, uralkodói sírok. Délben a legrégebbi ír whiskey üzembe, Kilbeggan-ba látogatunk. Délután transzfer a repülőtérre. Elutazás Dublinból közvetlen menetrend szerinti Ryanair 19:40-kor, érkezés Budapestre 23:40-kor.

Kapcsolódó cikkek

» Dublin képekben - Kovács Attila, 2019. január. 07
» Írország zöldellő tájain - Kovács Attila, 2019. február. 16
» Élet a vízen: Az írországi Craggaunowen Crannog - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 26
» A kocsmák fővárosa - Dublin - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Dublin őszi hangulata - Kovács Attila, 2011. október. 14
» Vadregényes ír vidék Aran- szigeteken - Kovács Attila, 2011. január. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

Fakultatív programok

Whiskey üzem és sörgyár látogatások, kulturális belépők: 43.000 Ft/fő/csomag (kötelező)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

2 éjszaka Dublinban 4*-os szállodában reggelivel, 1 éjszaka Kilkennyben 3*-os szállodában reggelivel, 1 éjszaka Corkban 4*-os szállodában reggelivel, 2 éjszaka Galwayban 3*-os szállodában reggelivel, autóbusz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Ryanair repülőjegy illetékkel, kézipoggyásszal, elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását), helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás melletti ülőhelyeket), Whiskey üzem és sörgyár látogatások, kulturális belépők, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Ryanair repülőjegy illetékkel, Whiskey üzem és sörgyár látogatások, kulturális belépők, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 14 €/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Ryanair repülőjárattal.

Várható menetrend (változhat):
Légitársaság: Ryanair
Oda út: Budapest - Dublin: 21:30-23:50
Haza út: Dublin - Budapest: 19:55-23:55

Poggyászinformáció:
Kézipoggyász: személyenként 1 db max. 10 kg max. 55 x 40 x 23 cm lehet.

Max. 20 kg bőrönd feladás: 19.000 Ft/db

Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását): kb. 5.000 Ft/fő-től

Helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás melletti ülőhelyeket) kb. 3.000 Ft/fő-től

Utazás Ryanair járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve külön fizetendő : max. 20 kg súlyú  bőrönd feladása. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti. Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja az Ryanair poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő. Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az Ryanair járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Szállás: 

3-4*-os szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!