Ínyenc Erdély

5 napos buszos körutazás idegenvezetővel Erdélyben

Utunk során átkelünk a Gyalui-havasok nyúlványain, és elérjük az Európa Nostra díjas Torockót, az egykori bányászvároskát. A kisvárosból a szomszédos Torockószentgyörgyre megyünk, és felkeressük a Thoroczkay család várát. Vargyason a bútorfestő Sütő család portáján teszünk látogatást, Kisbaconban Benedek Elek szülőházát és az író ott élő unokáját látogatjuk meg. Átkelve az Olt völgyén a Torjai-hegységben megállunk az „Apor lányok feredőjénél”, ismerkedünk az egyedülálló vulkáni utóműködéssel.

Alapár tartalmazza

Az utazási költséget kényelmes, légkondicionált autóbusszal, az elhelyezést faluturizmusban kétágyas elhelyezéssel, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas, fürdőszobás szobában, félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1,5%, belépők árát kb.: 90 RON.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház
Program: 

1. nap: Nagykároly - Kaplony - Kismajtény - Érmindszent - Sződemeter - Magyarvista
Kora reggel indulás Budapestről. Határátkelés Nagykárolynál, látogatás a szépen felújított Károlyi kastélyban. Utána Kaplonyba megyünk, ahol felkeressük a Károlyi család kriptáját, ahol a család majd negyven tagja nyugszik. Innen Kismajtényba utazunk a Rákóczi-féle szabadságharc fegyverletételének emlékművéhez. Folytatva az érvidéki barangolást megtekintjük Érmindszenten Ady Endre szülőházát, Sződemeteren Kölcsey Ferenc szülőházát és szobrát. Majd átkelve a Szilágyságon és a Meszes-hegységen, Zilah érintésével Magyarvistára megyünk a református templomhoz. Szállás és vacsora Kolozsvár környékén

2. nap: Torockó - Torockószentgyörgy - Nagyenyed - Bözödújfalu - Székelyderzs
Reggeli után átkelünk a Gyalui-havasok nyúlványain, és elérjük az Európa Nostra díjas Torockót, az egykori bányászvároskát. A kisvárosból a szomszédos Torockószentgyörgyre megyünk, és felkeressük a Thoroczkay család várát. Nagyenyeden sétát teszünk főtéren, ismerkedünk a gyászos 1848-49-es eseményekkel. Átutazva Aranyosszéken és a Marosmezőn eljutunk a Székelyföldre. Erdőszentgyörgyről felmegyünk a bözödi tározó mellett a falurombolásnak áldozatul esett Bözödújfalura, megnézzük az emlékparkot. Következő állomásunk Kőrispatak, ahol a méltán híres Szalmakalap Múzeumot tekintjük meg. Székelykeresztúron át Székelyderzsre utazunk, hogy megnézzük a híres erődtemplomot, ahol a tartós élelmiszert még ma is a bástyákban tartják. Rövid székelyudvarhelyi városnézés után napunkat Székelyszentléleken fejezzük be.

3. nap: Homoródkarácsonyfalva - Vargyas - Kisbacon - Kézdiszentlélek - Perkő - Gelence
Első állomásunk Homoródkarácsonyfalva, megnézzük a Szent László freskókkal díszített erődített templomot, benézünk egy neves fafaragóhoz. Vargyason a bútorfestő Sütő család portáján teszünk látogatást, Kisbaconban Benedek Elek szülőházát és az író ott élő unokáját látogatjuk meg. Átkelve az Olt völgyén a Torjai-hegységben megállunk az „Apor lányok feredőjénél”, ismerkedünk az egyedülálló vulkáni utóműködéssel. Kézdiszéket elérve felmegyünk Kézdiszentléleken a Perkőre a Szent István kápolnához. Napunkat a gelencei freskókkal díszített templomnál fejezzük be. Vacsora és szállás Gelencén.

4. nap: Kökös - Szászhermány - Bogáti-erdő - Keresd - Almakerék - Gyulafehérvár
A háromszéki medencében Kökösre utazunk, hogy Gábor Áronra emlékezzünk, majd a szászhermányi erődtemplomot keressük fel. Átkelve a Bogáti-erdőn Segesváron rövid városnézést tartunk felsétálva a várnegyedbe. A Szászföld északi peremén a Nagyküküllő völgyében utazunk tovább. Keresden megtekintjük a Bethlen kastélyt, megismerjük a jövőjével kapcsolatos elképzeléseket, majd a szomszéd völgybe utazunk Almakerékre, ahol a még ma is működő szász közösség szép erődtemplomát nézzük meg. Innen Gyulafehérvárra, Erdély egykori politikai fővárosába utazunk: séta a szépen felújított várnegyedben, látogatás az erdélyi katolicizmus központját képező bazilikában, ahol sok nagyunk között Hunyadi János is nyugszik. Vacsora és szállás a városban.

5. nap: Magyarigen - Ompolygyepü - Verespatak - Brád
Gyulafehérvárról Magyarigenre utazunk, ahol megtekintjük a református templomot, Bethlen Gábor egykori „nyaralóját”, valamint Bod Péter, a késő barokk jelentős tudósának sírját. Az Ompoly völgyében kanyarogva ismét szembesülünk az 1848-49-es borzalmakkal, fejet hajtunk áldozataink előtt Ompolygyepünél. Verespatakon sétálunk a halálra ítélt városka hangulatos régi házai között, felfedezzük a magyar múlt és jelen jeleit. Brádon az Európában egyedülálló aranymúzeumot keressük fel, betekintést nyerve a térség aranybányászatába, megismerve az aranyérceket. Utunkat a borosjenői várnál zárjuk, mely oly fontos erősség volt a fejedelemség korszakában. Gyulai határátkelés után érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2018. május. 25
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazási költséget kényelmes, légkondicionált autóbusszal, az elhelyezést faluturizmusban kétágyas elhelyezéssel, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas, fürdőszobás szobában, félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza: 

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1,5%, belépők árát kb.: 90 RON.

Kötelező költségek: 

Betegség-, baleset-, poggyász biztosítás
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Belépődíjak: kb. 90 RON/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
90 RON belépőkre, további költőpénz szükséglet, igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Faluturizmusban kétágyas elhelyezéssel, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas, fürdőszobás szobában.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!