Körutazás Indonéziában - Törzsek, vallások, istenek…

18 napos körutazás (+ fakultatív Komodo)

Indonézia több mint 18.000 szigetből áll, ebből négynek a csúcs-látnivalóit térképezzük fel az utunk során. A legnépesebb Jáva, mely a hindu és buddhista világörökségi helyszínek mellett a vulkánjainak is köszönheti a hírnevét. A pacifikus tűzgyűrű részeként 38 működő és inaktív vulkán kúpja gazdagítja a tájat, melyek közül a híres Bromót egészen közelről is szemügyre vesszük. Ezután meglátogatjuk Celebeszen (Sulawesin) az extrém temetkezési szokásaikról híres torajákat, majd az átélt izgalmakat kipihenjük Balin, az istenek szigetén. Fakultatív 3 napos kirándulási lehetőség: Komodo!

Alapár tartalmazza

Légkondicionált autóbuszt a körutazás és a transzferek során, elhelyezést 3-4* szállodákban, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, félpanziós ellátást (kivéve érkezés napja+Bali nyaraláson), magyar nyelvű idegenvezetőt, csoportkísérőt.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyeket + illetékeket: kb.220.000 Ft/fő, belföldi repülőjegyeket: kb.520 USD/fő, vízumokat, kilépési illetékeket: kb.45 USD/fő, fakultatív Komodo kirándulást (3 nap/2 éj), Storno, BBP biztosítást borravalókat, személyes fogyasztásokat.

Hossz: 
18 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 14 fő
Program: 

1.nap Budapest > Kuala Lumpur
Indulás Budapestről a délutáni órákban. Repülés átszállással Kuala Lumpurba.

2.nap Kuala Lumpur
Délutáni érkezés Kuala Lumpurba, majd transzfer a szállodába. Szállás: Kuala Lumpur (2 éj).

3.nap Kuala Lumpur
Egész napos városnézés Kuala Lumpurban. Először a Batu barlangokat keressük fel, ahol 272 lépcsőn felkapaszkodva jutunk fel a híres hindu szentélyhez. Délután a Királyi Palota, és a Parlament épülete felé vesszük az irányt, majd a régi városrész és a Merdeka tér, Kis-India, valamint a Petronas-ikertornyok fotózása következik. Túránk a Kínai-negyedben ér véget, ahol némi szabadidőt is kapunk, hogy kedvünkre nézelődhessünk, vásárolhassunk. Este vacsora az elegáns Atmosphere étteremben, ahonnan a város teljes panorámájában gyönyörködhetünk. Szállás: Kuala Lumpur.

4.nap Kuala Lumpur > Yogjakarta
A menetrend függvényében délnek repülünk, a világ egyik legsűrűbben lakott szigetének, Jávának a középső részére. Yogjakartában landolunk, amit szállodai transzfer követ. Ebéd után a környék egyik világörökségét, az indonéziai hindu kultúra legnagyobb méretű (47 m magas), IX-X. századi remekművét, a Prambanan templom együttest csodáljuk meg. A várostól 14 km-re fekvő komplexumot 2006-ban egy földrengés rongálta meg, helyreállítása napjainkban is folyik. A templom központi része a híres Trimurti (a hindu szentháromság), Brahma, Visnu és Siva tiszteletére épült, amelyhez további 224 aprócska szentély csatlakozik. Szállás: Yogjakarta (2 éj).

5.nap Yogjakarta > Borobudur > Yogjakarta
Mára is jut egy világörökség, a világ legnagyobb, egyik legismertebb és legérdekesebb indonéz kulturális nevezetessége, a Borobodur. A VIII.-IX. századi, többsoros platform a Mahajana buddhista építészet remekműve, az indiai mitológia Meru hegyét szimbolizálja, de perzsa, görög és babyloni hatást is tükröz. A Yogjakartától 42 km-re, északnyugati irányban fekvő műemlék 34 m magas, s mintegy 55 ezer köbméter kőből épült. Hatalmas, harang alakú sztúpáiban megannyi Buddha szobor rejtőzködik, míg a tetején lévő alakú hatalmas sztúpa 15 m átmérőjű. A templom 75 éven át épült, majd a buja trópusi vegetáció vette birtokába, melynek következtében gyakorlatilag eltűnt az emberek szeme elől. Felújítását 1907-ben a hollandok kezdték meg, majd az UNESCO a hetvenes években tíz évig támogatta helyreállítását. Ebéd után yogjakartai vársonézés következik: a Szultáni palota (Kraton), a Vízi palota (Tamansari, ez volt I. Hamengkubuwono szultán kedvenc pihenőhelye), valamint egy batik műhely. Szállás: Yogjakarta.

6.nap Yogjakarta > Tosari > Bromo
Kora reggel elindulunk a Bromo vulkán felé. Először vonattal elmegyünk Mojokertoig, majd onnan még kb. 4-5 óra buszozás után jutunk el a Bromo-Tengger körzetben található, hatalmas vulkanikus homokkal fedett nemzeti parkba, ahol több vulkanikus képződmény található, melyek közül a legismertebb, egyben legaktívabb a 2329 m magas Bromo vulkán. Utunk során megállunk Pasuruanban, melynek kikötőjében láthatjuk a hagyományos jávai hajókat, melyekkel a helybéliek a szigetek között közlekednek. Szállás: Bromo (1 éj)

7.nap Bromo > Surabaya > Makassar (Celebesz)
A mai éjszaka a megszokottnál lényegesen rövidebb lesz, mert a hajnali ébresztő után a szállásunktól mintegy egy órányi távolságra lévő vulkanikus mezőre megyünk (Pananjakanig gépjárművel). A korai kelés célja a varázslatos napfelkelte megörökítése. Ezután felmászunk a Bromo kráterének peremére – 245 lépcsőfok -, ahonnan bepillanthatunk a Föld gyomrába. Erős illatú gőzök és gázok csípik szemünket és facsarják orrunkat, de a lenyűgöző látvány mindenért kárpótol. A túra végén visszatérünk szálláshelyünkre, majd kis pihenő után busszal folytatjuk az utunkat Surabayába, ahol repülőre szállunk és a Celebeszre (Sulawesi) repülünk. Szállás: Makassar (1 éj)

8.nap Makassar > Rantepao
Reggeli után indulás a toraják földjére. Kezdetben a tengerparttal párhuzamosan haladunk Pare Pare felé északnak, aztán egy jobbkanyarral keletnek fordulunk, a félsziget belsejében található hegyvidék irányába. Puncak Lakawangnál kávészünetet tartunk, s felülről letekintünk a varázslatos celebeszi tájra. Késő délutánra érjük el a toraják településeit. Szállás: Rantepao (2 éj)

9.nap Rantepao
Az egész napot a felföldnek szenteljük! Ellátogatunk Lemo faluba, ahol a függő sírok találhatók, majd Londában egy másik ősi temetkezési helyet tekintünk meg. Utána jön Kete Kesu a jellegzetes toraja település, ősi formájú házakkal (tongkonan-házak), rizsteraszokkal, fafaragó műhelyekkel. Estére visszatérünk a hotelbe. Szállás: Rantepao

10.nap Rantepao > Makassar > Bali
Ma Rantepaóból visszatérünk Makassarba. Útközben ebéd, majd lassan elbúcsúzunk Celebesz varázslatos tájaitól és halászfalvaitól. Makassarba érkezve egyenesen a repülőtérre megyünk, és egy rövid repülés után megérkezünk Balira. Bali a Kis-Szunda szigetek legnyugatibb tagja, mintegy Bács-Kiskun megyényi méretű: az Egyenlítő alatt mindössze 8 fokkal délre fekvő üdülőparadicsom a legnépszerűbb idegenforgalmi desztináció Indonézián belül. Szállás: Bali (7 éj)

11.nap Bali
Egész napos túra Indonézia legismertebb szigetén, a buddhizmus, iszlám, keresztény és hindu kultúrákat egyaránt ötvöző Balin. A kirándulás során különféle templomokat (Tanah Loh és Besakih), kézműipari műhelyeket (fafaragók, batikolók /Batu Bulan/, festők stb.) és egy vulkánt (Gunung Agung, 3142 m) keresünk fel. Gyönyörködünk az apró, de hangulatos településekben, a teraszosan művelt rizsföldekben, valamint a megszámlálhatatlan pálmafában. Szállás: Bali

12.nap Bali
A mai nap a jól megérdemelt fürdés és pihenés jegyében telik. Szállás: Bali

13.nap Denpasar > Labuanbajo
13-14-15-16. nap pihenés Balin, vagy fakultatív program Komodóra. (3 nap/2 éj)
Reggeli után repülés Floresre. Kirándulásunk első állomása a Mirror Stones cseppkőbarlang, majd autóbusszal továbbmegyünk a kikötőbe, ahol két órás hajózás után jutunk el Rinca szigetére, ahol komodói varánusz lesre indulunk. A komodói varánusz a ma ismert legnagyobb termetű gyíkféle, ennek ellenére a legkésőbb felfedezett varánuszfaj: 1911-ben egy pilóta, kis repülőgépe meghibásodása miatt, kénytelen volt a Komodo-sziget közelében a tengerre leszállni. Ő volt az első európai, aki látta a hatalmas gyíkokat. Túránk után visszatérünk Labuanbajóba, de előtte még megállunk egy kis fürdésre-búvárkodásra a Kelor-szigetnél.
Szállás: Labuanbajo (2 éj)

14.nap Labuanbajo > Komodo > Labuanbajo
Kora hajnali indulás hajóval Komodóra, ahol természetes élőhelyükön láthatjuk a sárkánygyíkokat. Programunk után a hajó megáll Pink Beachen, ahol színpompás halak között fürödhetünk, vagy búvárkodhatunk. Ebéd a hajón, majd visszatérünk Floresre. Szállás: Labuanbajo

15.nap Labuanbajo > Bali
Délelőtt visszatérünk Balira, transzfer a szállodába. Pihenés Balin. Szállás: Bali

16.nap Bali
Pihenés, szabad program Balin. Szállás: Bali

17.nap Denpasar > Doha
Pihenés Balin. Délután elhagyjuk a szállodát, majd transzfer a repülőtérre az esti órákban. Repülés Dohába.

18.nap Budapest
Dohai átszállás után érkezés Budapestre.

A körutazást 12-13 fő jelentkezése esetén is tudjuk indítani felár ellenében.

Kapcsolódó cikkek

» Bali látnivalói - Kovács Attila, 2014. április. 14
» Hajóval Indonézia szigetvilágában - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Rózsaszín tengerpart, Komodó, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Lusta szörny - a komodói varánusz - Kovács Attila, 2013. december. 17
» Gili Air, Lombok - Kovács Attila, 2013. december. 05
» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2016. január. 22
» Vihar a szigeten, Lombok, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
» Moyo sziget, Indonézia - Kovács Attila, 2013. december. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Komodo 3 nap/2 éj (Részvételi díj: 220.000 Ft/fő; Egyágyas felár: 29.000 Ft/fő)

repülőjegyek, légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, hotel3*, félpanzió, magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő  8 főtől)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Légkondicionált autóbuszt a körutazás és a transzferek során, elhelyezést 3-4* szállodákban, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, félpanziós ellátást (kivéve érkezés napja+Bali nyaraláson), magyar nyelvű idegenvezetőt, csoportkísérőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyeket + illetékeket: kb.220.000 Ft/fő, belföldi repülőjegyeket: kb.520 USD/fő, vízumokat, kilépési illetékeket: kb.45 USD/fő, fakultatív Komodo kirándulást (3 nap/2 éj), Storno, BBP biztosítást borravalókat, személyes fogyasztásokat.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek, repülőtéri illetékek.
Víumdíj és kilépési illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyközi repülőjegyek és illetékek: kb 520 UDS/fő
Víumdíj és kilépési illeték: kb. 45 USD/fő
Belépők, borravalók.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Helyközi repülőjegyek és illetékek: kb. 565 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 3-500 USD/fő (igényektől függően)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Qatar Airways menetrend szerinti repülőjárataival átszállással, helyközi járatokkal.

Szállás: 

Kuala Lumpur: Hotel 5 Elements***
http://www.the5elementshotel.com/
Yogjakarta: Hotel Saphir***
http://www.newsaphirhotel.com/
Bromo: Bromo Cottage***
http://www.bromocottages.com/
Bali: Hotel Jayakarta Bali****
http://bali.jayakartahotelsresorts.com/
Makasszar (Celebesz): Hotel Singgasana Makassar***
http://makassar.singgasanahotels.com/
Rantepao: Toraja Misiliana Hotel***
http://www.torajamisiliana.com/
Bali: Hotel Aston Bali****
http://www.grandastonbali.com/
Komodo: Hotel Bintang Flores***
http://www.bintangfloreshotel.com/index.php

Az iroda a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz (kivéve az érkezés napján illetve a Bali nyaralás alatt)
Időjárás: 
Malajzia: Trópusi éghajlat jellemzi, egyenletesen magas hőmérséklettel, minden évszakban bőséges csapadékkal. A délelőtt napos, száraz, a délután esős. A relatív légnedvesség az egész év folyamán magas (75-85 százalék), az éghajlat ezáltal fülledt. A fennsíkokon hűvösebb, elviselhetőbb klíma uralkodik. Kuala Lumpur leghidegebb hónapja a január (középhőmérséklet: 27°C; maximum: 34°C; minimum: 20°C), legmelegebb hónapja pedig a május (középhőmérséklet: 28°C; maximum: 35°C; minimum: 22°C). A legcsapadékosabb hónap a november (19 csapadékos nap), a legkevésbé csapadékos a február (9 nap). A legderültebb hónap a február, a viszonylag legkevésbé derült a november. Indonézia éghajlata trópusi, májustól szeptemberig tartó száraz, illetve októbertől áprilisig tartó esős évszak jellemzi. Nagy meleg van, magas páratartalommal. Balin egész évben kellemes klíma uralkodik. A hőmérséklet napközben 30 °C körüli, az éjszaki órákban viszont számítani lehet kisebb hirtelen lehűlésekre is. Trópusi záporok természetesen ritkán, de az év ezen időszakában is előfordulhatnak, azonban nagyon kevés az esős napok száma. Ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a többrétegű öltözködéshez alkalmas ruhatár, kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg és nagyon erős napvédő krém. A hotelek, autóbuszok, éttermek többsége légkondicionált, ezért javasolt kardigán, melegebb felsőruházat csomagolása is.
Vízum: 
A résztvevőknek az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Malajzia: magyar állampolgárok turisztikai céllal, vízummentesen utazhatnak Malajziába, amennyiben ott tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 90 napot. Indonézia: vízum beszerezhető a budapesti Indonéz Nagykövetségen, ára kb. 40 USD, de a helyszínre érkezve is kiváltható kb.25 USD-ért.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
18
Egészségügyi tudnivalók: 
Malájzia-Indonézia: kötelező védőoltás nincs, de az egyenlítői égövi fekvése miatt a hepatitisz (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!