India nagy körutazás

14 napos körutazás indiában

Ezt a különleges körutazást azoknak ajánljuk, akik szeretnék beleképzelni magukat a maharadzsák világába: a palotáikban lakni, fényűző étkezőikben vacsorázni, végigsétálni a paloták festői kertjében. Mindemellett pedig megismerni a varázslatos Indiát: a nyüzsgő Delhit, a fenséges Agrát és a Taj Mahal-t, a rózsaszín várost, Jaipurt, az egykori gazdag kereskedővárost, Mandawát, Bikanert, a sivatag közepén virágzó, tündérmesébe illő Jaisalmert, a kék várost, Jodhpurt, majd a tavak városát, a hófehér Udaipurt.

Alapár tartalmazza

11 éjszaka szállást a megadott ellátással, a szükséges belépőket, transzfereket és utazást Indián belül légkondicionált autóbusszal, belső repülőjárattal, elefánt- és dzsip- utazást Agrában, érkezéskor és elutazáskor helyi asszisztenciát, utas-, poggyász- és baleset biztosítás, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a vízumdíjat, valamint a belépőket, felárakat és az ajánlott borravalót (kb. 5 USD/nap)

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
*****
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő
Program: 

1. NAP
Elutazás Mumbai-ba (Bombay) a menetrend szerint Budapestről, átszállással.

2. NAP
Megérkezés a kora hajnali órákban az indiai szubkontinensre, transzfer a szállodába. Mumbai az Arab-tenger partjánál fekszik, több mint 13 milliós lakosságával a Föld egyik legnépesebb települése. A portugál majd brit gyarmati időkben fejlődő város ma hatalmas, modern, ellentmondásokkal teli metropolisz. Felhőkarcolók, viktoriánus épületek, zajos tradicionális bazárok és vadonatúj bevásárlóközpontok állnak egymás mellett. Rövid pihenés, reggeli majd városnézés Mumbai-ban, az UNESCO Világörökségek megtekintése: Elefánt Barlang – India legszebb hindu templomegyüttese, hatalmas sziklába vájt műemlék csodás szobrokkal, szentélyekkel. Wales Hercege Múzeum, régi fegyvergyűjteménnyel, szobrokkal, ritka érmékkel és miniatűr festményekkel. India Kapuja – V.György látogatására emelt kapu. A tengerparti városrész és Mani Bhawan, Mahatma Gandhi egykori rezidenciája gazdag gyűjteményű könyvtárral. Vacsora és szállás Mumbai-ban.

3. NAP
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Udaipurba, megérkezés után transzfer a szállodához. Udaipurvárost a 16. században alapította Maharana Udai Singh, a királyság központjaként. A város természeti szépségének és egyben természetes védelmének köszönhette az uralkodó választását. Három tó partjánál terül el szépséges palotákkal a romantikus hangulatú város kertekkel, templomokkal. Vacsora és szállás Udaipurban.

4. NAP
Reggeli, majd városnézés keretében a Városi Palota és Múzeum meglátogatása: a Pichola tó partjánál díszelgő palota korának mesterműve, háromhajós bejárata a kertekbe vezet, a palotában gazdag mozaik- és üvegdíszítések csodálhatók meg. A következő állomás a Jagdish Templom, mely az indo-indoeurópai építészet nagyszerű alkotása. Program közben hajókázás a Pichola tavon. Vacsora és szállás Udaipurban.

5. NAP
Reggeli, majd elutazás Jodhpurba, útközben megállás a Jain Templomnál Ranakpur helységben. A templom alapja majd 15 ezer négyzetméter, termeit összesen 1444 oszlop tartja. Megérkezés Jodhpurba, a szállodai szobák elfoglalása. Jodhpur a 15. században alpított város, kiváló stratégiai pont, melynek virágzó kereskedelmét köszönhette.Vacsora és szállás.

6. NAP
Reggeli után elutazás Pushkarba, ahol városnézés: a Pushkar-tó a hinduk legszentebb tava, a legenda szerint a tó Brahma istenség kezéből lehullott lótuszvirág szirmából ered. Itt található az egyetlen Brahmának szentelt templom, mely istenség a hinduk szerint a Világ megalkotója. Továbbutazás Jaipurba, a Rózsaszín Városba, mely Rajasthan központja, a 18. században alapította Amber uralkodója. Manapság majd 4 millióan lakják a várost, az üzleti élet fontos központja. Vacsora és szállás Jaipurban.

7. NAP
Reggeli után az Anber Erőd meglátogatása: Kali Templom, a Győzelem Terme, Jai Mahal, Jagmandir. Felutazás elefántháton, leutazás dzsippel. A jaipuri városnézés folytatása: Városi Palota (kívülről), Hawa Mahal (Szelek palotája) majd rövid szabadidő. Vacsora és szállás Jaipurban.

8. NAP
Reggeli után elutazás Agrába, útközben a hatalmas mogul császár, Akbar erődjének megtekintése: Fatehpur Sikri, mely Agrától 4 km-re található a sivatagban.A sok évig uralkodói központként használt város Akbar távozása után teljesen elnéptelenedett, de máig nagyszerűen fennmaradtak az épületek a szellemvárosban: Jama Masjid, Salim Chisti sírja, Panch Mahal Palota és sok más palota, melyek a mogul uralom nagyságáról mesélnek. Továbbutazás Agrába: a város a Yamuna folyó partján terül el, alapításáról a Mahabharata eposzban írnak, és a mogul uralom fővárosa volt a sok évtizeden keresztül. Vacsora és szállás Agrában.

9. NAP
Korai reggeli, majd a Taj Mahal meglátogatása napfelkeltében. A légies síremlék a 17. században épült az örök szerelem jelképeként. Továbbutazás az Agra Erődhöz, mely a Yamuna folyó partjánál emelkedik 20 méter magas fallal, majd látogatás egy márványmanufaktúrában. Elutazás Sinkadrába, ahol Akbar mauzóleuma található. Az uralkodó saját maga kezdte el építtetni a mauzóleumot, az épület több vallás jegyeit is magán hordozza a hindutól a keresztény témák megjelenítéséig. Vacsora és szállás Agrában.

10. NAP
Reggeli után elutazás Delhibe, útközben Mathura megtekintése, mely a hindu és krisna hívők szent helye, Krishna istenség szülőhelye. Megérkezés Delhibe az esti órákban. Delhi –helyi kiejtés szerinti Dilli – a Yamuna folyó partján terül el, az i.e. 6. század óta folyamatosan lakott város, és a legendák szerinti Indraprastha székhely része volt Mahabharata idejében. Manapság India második legnépesebb városa, politikai, kulturális és kereskedelmi központ. Az 1920-as években itt épült fel az új főváros, Újdelhi. Vacsora és szállás Delhiben.

11. NAP
Reggeli, majd egésznapos városnézés Delhiben, az óváros és Újdelhi megtekintése. Qutab Minar – a legmagasabb kőtorony Indiában; Humayun sírja; India Kapu – háborús emlékmű; Elnöki Palota, Parlament, Cunnaught tér, Bangla Sahib Gurudwara; Birla Tneplom, Raj Ghat – Gandhi emlékmű, Vörös Erőd (kívülről); Chandni Chowk ezüstnegyed; Jama Masjid mecset. Vacsora és szállás Delhiben.

12. NAP
Reggeli, majd rövid szabadidő. Elutazás Swaminarayan Akshardham-hoz, Újdelhi területén lévő „isteni lakóhelyre, ahol India 10 000 éves kultúrája lélegzetelállító látványban egyesül. Az indiai építészet kifinomultsága, tradíció és időtlen spiritualitás érződik az Akshardhamban, ahol kertek és épületek szépségében gyönyörködhet az utazó. Visszautazás egy szállodához, ahol egy vagy két szoba áll rendelkezésre fefrissüléshez a csoport részére, majd vacsora. Transzfer a repülőtérre.

13-14. NAP
Visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Sah Dzsahan, az ötödik mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

11 éjszaka szállást a megadott ellátással, a szükséges belépőket, transzfereket és utazást Indián belül légkondicionált autóbusszal, belső repülőjárattal, elefánt- és dzsip- utazást Agrában, érkezéskor és elutazáskor helyi asszisztenciát, utas-, poggyász- és baleset biztosítás, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a vízumdíjat, valamint a belépőket, felárakat és az ajánlott borravalót (kb. 5 USD/nap)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Belépők.
Vízumdíj.

 

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest–Mumbai és Delhi–Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal és egy alkalommal belső repülőjárattal.

Szállás: 

Helyi négycsillagos szállodákban, kétágyas szobában (2 éjszaka Mumbai, 2 éjszaka Udaipur, 1 éjszaka Jodhpur, 1 éjszaka Pushkar, 2 éjszaka Jaipur, 2 éjszaka Agra, 2 éjszaka Delhi). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanzió (második nap reggelitől utolsó nap vacsoráig) tartalmaz.
A területről: 
India, hivatalosan Indiai Köztársaság, dél-ázsiai független ország, földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. A gyakran szubkontinensként emlegetett ország hosszú történelme, ami mind a mai napig nagyon élénken él a mindennapokban is, méltán tette Indiát a sokszínű kulturális értékek országává. A kezdeti Indus-völgyi civilizáció, majd a fontos kereskedelmi útvonalak és az ókortól megalakuló roppant indiai birodalmak fontos szerepet játszottak a szubkontinens tudományos, kulturális és kereskedelmi felemelkedésében. Négy nagy világvallás, a hinduizmus, a buddhizmus, a dzsainizmus és a szikh vallás ered a mai India területéről, míg az első évezredben megjelenő zoroasztrizmus, a zsidó vallás és az iszlám alapvetően befolyásolta az ország kulturális fejlődését.
Időjárás: 
Időeltolódás: +4,5 óra. Időjárás: India nagy részén három évszakot különböztethetünk meg: a telet, a nyarat és a monszunt. A téli hónapokra (novembertől márciusig) kellemes időjárás és mérsékelt esőzések jellemzők, a nyári hónapokra (áprilistól júniusig) nagy meleg és szárazság, míg a monszun idején június és szeptember között az ország nyugati részén vannak nagy esőzések, az ország keleti részén pedig október közepétől decemberig.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak vízum és a hazautazás dátumától számítva 6 hónapig érvényes útlevél szükséges Indiába. Az ügyintézés kb. 1 hetet vesz igénybe. Hivatalos fizetőeszköz: indiai rúpia (INR)
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Egészségügyi előírások: a csapvíz fogyasztása tilos, kötelező védőoltás nincs. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!