India valódi arca - Az Aranyháromszög és Varanasi

India valódi arca - Az Aranyháromszög és Varanasi

11 napos körutazás Indiában

Indiai leghíresebb helyszíneit kutatjuk fel, köztük olyan kihagyhatatlan helyszíneket, mint a Taj Mahal. Magunkba szívjuk az indiai kultúrát és légkört, vásárolunk a bazárban, ősi díszes palotákat látogatunk meg, utazunk elefántháton, és közelebbről is megismerjük ezt a színponpás országot és lakótit.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, szállást, a félpanziós ellátást, idegenvezetést. A részvételi díj az útlemondási biztosítást tartalmazza.

Alapár nem tartalmazza

A helyszíni költségeket, reptéri illetéket, baleset-, betegség, poggyászbiztosítást, vízum díját. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Delhi
Elutazás menetrendtől függően (európai átszállással) Budapestről Delhibe. Érkezés az éjszakai órákban, transzfer a szállodába.

2. nap: Delhi felfedezése (60 km)
Reggeli után Delhivel ismerkedünk. Egész napos városnézésünk során egy különös világot ismerhetünk meg. Ó-Delhiben ellátogatunk a Vörös Erődbe, melyet meg Shah Jahan mogul uralkodó építtetett. Innen riksára szállva utazunk a Péntek Mecsethez, India legnagyobb mecsetjéhez. Tisztelgünk Mahatma Gandhi síremléke előtt, majd Humayun mogul időkben emelt hatalmas méretű mauzóleumát tekintjük meg. A nap végén Új-Delhi városrészbe látogatunk, ahol az angol behatás és tradíció nyomaival találkozunk. A Parlament épületei, elnöki rezidencia, a hivatali épületek mind a viktoriánus építészet jegyeit viselik. Végezetül láthatjuk Delhi legrégibb fennmaradt emlékeit: a művészi kivitelezésű Qutub Minart (73 m magas) és a mellette tálalható az Iszlám Hatalma Mecsetet (1193-ból, UNESCO Világörökség). Szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: Delhi – Jaipur (260 km)
Ezen a napon Rajasthan állam fővárosába, Jaipurba utazunk. Útközben megállunk a maharadzsák festői vízi palotájánál, a Jal Mahalnal. Délután érkezünk Jaipurba, ahol ellátogatunk a pazar szőnyegbazárba és a város nyüzsgő piacara. A színes bazársoron vásárlási lehetőség (kötelező alkudozással). Szállásunk 2 éjszakán át Jaipurban lesz.

4. nap: Amber és Jaipur – a rózsaszínű város (20 km)
Reggeli, majd Jaipur városával és környékével ismerkedünk. A városhoz közeli dombtetőre épült Borostyán erődből (Amber) páratlan kilátás nyílik a vidékre. A citadellához vezető fárasztó emelkedőt elefántháton tesszük meg, megtekintjük a palota termeit. Délután városnézés Jaipurban: Johari-bazár, a Szelek Palotája (kívülről). A lenyűgöző City Palace az óváros nagy részét elfoglalja, családjával itt lakik a mesésen gazdag jaipuri maharadzsa is. Itt tálalható az UNESCO Világörökség részét képező obszervatórium, továbbá miniatúra, drágakő és féldrágakő műhelyek, üzletek sokasága.

5. nap: Fatehpur Sikri  – az egykori főváros (240 km)
Ezen a napon Agrába utazunk. Útközben felkeressük Fatehpur Sikri-t, az Akbar császár által építtetett palotát (1569). Az egykori főváros vörös homokkőből készült épületei, palotái, kertjei mind-mind az egymással keveredő iszlám és hindu építészet jegyeit viselik (UNESCO világörökség). A régészeti zónából a világ legmagasabb kapuján, a Győzelem Kapun át léphetünk be a szufi szent, Salim sejk misztikus, hófehér márvány síremlékéhez. Továbbutazva délutánra Agrába érkezünk, ahol szállásunk lesz.

6. nap: Agra az erőddel, a Taj Mahal és a Baby Taj (20 km) 
Megreggelizünk, majd a Taj Mahalt, a Shah Jahan mogul által a fiatalon elhunyt felesége, Mumtaz Mahal tiszteletére építtetett remekművet tekintjük meg. Az építmény India jelképe – a világörökség része. 22 éven át mintegy 20.000 ember építette márványból, 1653-ban készült el. Következő állomásként a vörös kőből épült, monumentális Agra erődöt látogatjuk meg (2,5 km hosszú fallal körülvett erőd, benne az Andalúz csarnok, Tükrök Palotája.) Mai napunk délutáni állomása Itimad-ud-Daulah mauzóleuma, az un. Baby Taj (az elegánsan díszített kis épület a Taj Mahal közvetlen építészeti elődje). Vacsora és szállás Agrában. 

7. nap: Agra – Jhansi – Orchha – Khajuraho (430 km)
Reggeli után I. osztályú vonatra szállunk Agrában. Jhansi-ig utazunk vonaton, majd onnan saját busszal Khajuraho-ig megyünk. Útközben megtekintjük Belső-India kis ékszerdobozát, Orchha városát: a maharadzsa palotákat, a IX. században emelt monumentális Chaturbuj templomot és a Ráma-szentélyt, a hinduk egyik legszentebb zarándokhelyét. Kora estére érünk Khajuraho-ba. Szállás, vacsora.

8. nap: Khajuraho – Varanasi 
A délelőttöt teljes egészében Khajuraho világörökségének szenteljük. Itt tálalható a 17 tagból álló, mintegy ezer esztendős, világhírű hindu és dzsaina templom együttes. A templomokat a Chandela dinasztia építtette és pont a rejtettség miatt maradhattak meg az utókor számára. Csupán 1838-ban „fedezte fel” egy angol, T.S. Burt, aki csodálatosnak, ugyanakkor nemiképp felháborítónak tartotta az erotikus szobrokkal gazdagon díszített templomokat. A délutáni órákban Khajuraho repülőteréről helyi repülőjárattal a Gangesz-parti Varanasiba repülünk. Szállás elfoglalása, vacsora.

9. nap: Varanasi és Sarnath (40 km)
Még reggeli előtt kihajózunk a Gangeszre, hogy a felkelő nap fényében fürdő óváros pazar látványát a vízről élvezhessük. A parton ott tálaljuk a hajnali rituális fürdőzésüket végző hindukat. A város India egyik legszentebb városa, sokak szerint az „igazi” Indiát itt tálalja meg az utazó. A belváros sikátorai kész labirintust alkotnak, ahol közel 200 szentély áll egymás mellett. Az utcák a hindu halottégetési szertartások Gangesz- parti helyszínére, az un. ghat-okhoz futnak. Óvárosi kalandozásunk után visszatérünk a szállodánkba, majd a reggeli elfogyasztása után a Varanasi közelében fekvő Sarnath-ba buszozunk. A nyugodt kis település a buddhizmus egyik indiai központja. Mintegy 2500 évvel ezelőtt az Őzparkban kezdte meg a tanítást Gautama Buddha. Körbejárjuk a hatalmas sztúpákat (Dhamek, Chamkhandi), megtekintjük a Kr. e. III. század óta folyamatosan épült kolostorokat, Asóka császár legendás oszlopát. A Régészeti Múzeumban az ország egyik legnagyobb buddhista gyűjteményét láthatjuk. A Varanasi déli peremén álló Ramnagar XVIII. századi erődje a Gangesz fölé magasodik. Megtekintése után „lazításként” vásárolni megyünk a híres selyembazárba.

10. nap: Varanasi – Delhi
Elbúcsúzunk Varanasitól és visszarepülünk Delhibe. Menetrendtől függően további program lehetőségek Delhiben, illetve szabadidő és vásárlási lehetőség. Vacsora, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Európa felé az éjszakai órákban.

11. nap: Delhi – Budapest
Folyamatos repülőút után (európai átszállással) érkezés Budapestre a nappali órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Levelek Indiából - Szenczi Zsolt, 2013. január. 23
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, szállást, a félpanziós ellátást, idegenvezetést. A részvételi díj az útlemondási biztosítást tartalmazza.

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszíni költségeket, reptéri illetéket, baleset-, betegség, poggyászbiztosítást, vízum díját. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték.
Vízumdíj.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, borravalók, további étkezések, személyes kiadások.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 USD/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek:40 USD/fő
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

9 éjszaka 4*-os szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Indiában 22 hivatalos nyelvet használnak, legelterjedtebb a hindi. Az angol nyelvet viszont általában megértik. A magyarországi időhöz képest +4,30 óra az eltérés. 220-230 V a hálózati feszültség, azonban gyakoriak az áramingadozások. A dugaszoló aljzat kerek, 3 pólusú, használatukhoz átalakító adapter szükséges (elektronikai szaküzletekben beszerezhető).
Vízum: 
Útlevelének a hazautazást követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. (Javasoljuk, útleveléről készítsen másolatot, melyet más helyen tart az utazás alatt, mint az eredetit. Amennyiben útlevele elveszik, szükség lehet rá.) Indiába belépni és onnan kilépni kizárólag vízummal lehet. Érkezésnél ki kell tölteni egy adatlapot, melyet még a beutazó repülőgép fedélzetén kiosztásra kerül, és amelyet a repülőtéren az útlevél ellenőrzésnél elkérnek. Az Indiából történő kilépésnél hasonló eljárást kell követni. Belépésnél kérdezhetik, milyen országokban járt az elmúlt 6 hónapban? Ha nincs az útlevélben afrikai, ázsiai stb. pecsét, érdemes csak nyugat-európait említeni. (Főként a sárgaláz behordása miatt érdekli őket.)
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelezően előírt védőoltás nincs. Egyéb megelőző oltásokkal kapcsolatos tanácsért (Hepatitisz A,B, kolera) forduljon háziorvosához vagy Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközponthoz (Rendelési idő: hétfő-szerda -csütörtök: 9-14 óra. Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől Tel.: (06 1) 476-1364 . Ingyenes járványügyi tájékoztató szolgálat zöld száma: 06 80 204 217 (hívható h-p. 9 – 15-ig) További információk: http:// www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!