India - Kulturális körutazás és jóga egy ashramban

13 napos körutazás Indiában

Egyre többen vágynak arra, hogy egy indiai út majd választ ad a kérdéseikre. Sokan eltöltenek akár egy hónapot is egy ashramban, a körülöttük levő országot azonban alig látják. Míg mások inkább a kulturális örökségekre kíváncsiak, ugyanakkor szívesen megmártóznának egy rövid időre a csend és a meditáció világában. Áprilisi utunk e két verzió egyesítése: klasszikus India körutazás, az út végén két nap pihenővel egy ashramban, Rishikesh szent városában, ráadásként mindezt egy jógában járatos, Indiát rendkívül jól ismerő idegenvezetővel! India a mesék országa volt és marad.

Alapár tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyeket, menetrend szerinti járatokon, átszállással, légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során, elhelyezést 4* szállodákban, 3 éjszaka ashramban, vonatjegyet, jóga és meditációs gyakorlatok díja az ashramban, az ashrami tartózkodás idején ayurvédikus, vegetariánus teljes ellátás, magyar idegenvezető, csoportkísérő költségei, aki Delhiben várja a csoportot! A feltüntetett árak 1 Euro = 315 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belföldi repülőjegyeket, vízumdíjat, félpanziós ellátást, belépőjegyeket, BBP-t, vízum díját, valamint a kötelező útlemondási biztosítást. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
*****
Létszám: 
Minimum létszám: 8 fő
Program: 

1.nap Budapest > Delhi
Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal, európai átszállás után érkezés Delhibe a késő éjszakai órákban. Szállás: Delhi (2 éj).

2.nap Delhi
Egész napos városnézés Delhiben. Ó-Delhiben utunk a Vörös Erőd mellett vezet el, ahol meglátogatjuk Ázsia egyik legnagyobb mecsetjét, a mogul Shah Jahan által épített Jama Masjidot. Ó-Delhi hangulatához szervesen hozzátartozik a Chandi Chowk bazár, amelyet autentikus módon, biciklis riksán járunk be. Tiszteletünket tesszük a Raj Ghaton, mely ma a szentként tisztelt Mahatma Gandhi emlékhelye. Új-Delhi az angol gyarmati kor lenyomata; széles sugárútjaival, a Parlament épületével, az India Kapuval és rendezett, elegáns lakónegyedeivel a hatalmas birodalom egykori dicsőségét hirdeti. Naplemente táján meglátogatjuk a Kutub Minar-t éa a híres vasoszlopot, valamint Humayun sírját, amely indo-perzsa stílusával a Taj Mahal előképeként szolgált. Szállás: Delhi.

3.nap Delhi > Jaipur
Reggeli után utazás busszal Jaipurba, Rajasthan fővárosába (kb. 5-6 óra buszozás). Megérkezés után az egykori maharadzsák fényűző életmódjáról tanúskodó Városi Palotát látogatjuk meg, rövid pihenővel a Szelek Palotája, a Hawa Mahal előtt. Swai Man Singh széleskörű érdeklődését dicséri a Jantar Mantar Csillagászati Obszervatórium, amely máig kifogástalanul működik. Rajasthan évszázadok óta híres kézművesiparáról, melynek változatosságát a helyi, finom kelmékkel, fűszerekkel, ruhákkal roskadásig megtöltött bazárban mi is megcsodálhatjuk. Szállás: Jaipur (1 éj).

4.nap Jaipur > Agra
Felfedezőutunkat a város fölé magasodó Amber erőd meglátogatásával folytatjuk, ahová elefántháton jutunk fel. A Városi Palota megépítése előtt Amber biztonságos erődítménye volt a jaipuri maharadzsák székhelye. Programunk után az Uttar Pradesh-beli Agra városa felé vesszük az irányt (kb. 6 óra buszozás), mely keleti forgatagával már az igazi India. Útközbent megállunk Fatehpur Sikriben, az elhagyott, homokkőből épült városban, mely a földi élvezeteket igencsak kedvelő, mogul uralkodó, Akbar birodalmának fővárosa volt. Szállás: Agra (2 éj).

5.nap Agra
Megérkeztünk az indiai proram legfontosabb állomásához: a Tadzs Mahal, perzsául a paloták koronája, a halhatatlan szerelem leghíresebb szimbóluma az egész világon. A mauzóleumot a XVII. században élt mogul császár, Sah Dzsahan építtette szeretett felesége, Mumtaz Mahal emlékére, aki a 14. gyermekük születésekor vesztette életét. Közel húsz éven keresztül, mintegy 20.000 kézműves dolgozott a síremlék elkészítésén, mely megvalósította az arányok és a szimmetria tökéletes harmóniáját. Délután megtekintjük a Vörös Erődöt, ahonnan a nagymogulok igazgatták az egész országot. Lenyűgöző méreteivel ez India legfontosabb erődje. Szállás: Agra.

6.nap Agra > Khajuraho
Reggeli után indulás a Shatabdi Expresszel Jhansi városába (2 óra), ahonnan busszal folytatjuk utunkat a Káma Szútra-féle, mithuna párokról elhíresült templomvárosba, az UNESCO Világörökség listáján szereplő Khajurahoba (4 óra). Délután megkezdjük az ismerkedést a szentélyekkel, melyek az észak-indiai templomépítészet csúcspontját képviselik. Érzéki szimbolikájuk életigenlő filozófiai tartalma minden látogatót magával ragad. Szállás: Khajuraho (1 éj).

7.nap Khajurajo > Varanasi
Pihenés, majd transzfer a repülőtérre, repülés Kasi fénnyel övezett városába, Varanasiba. Az életünket feloszthatjuk Varanasi előtti és Varanasi utána korszakra, hiszen senki nem fogja ott folytatni, ahol látogatása előtt. Az örökkévaló Siva városa egész életre szóló, mély nyomot hagyó élmény. Spirituális kitérőnket Sarnath ligetében kezdjük, ahol a hagyomány szerint egy másik világvallás alapító, a későbbi Buddha megkezdte tanítói működését. Este séta a ghatoknál. Szállás: Varanasi (2 éj).

8.nap Varanasi
Körutazásunk egyik fénypontja a mintegy 23 000 (!) szentélyt számláló Siva város, Varanasi. Kora hajnalban Napfelkeltekor csónakról követjük a szent Gangesz partján bemutatott hagyományos áldozatot, a Ganga aarti-t. A szent város és a folyó a létezés nagy kérdéseire próbál választ adni. Reggeli a szállodában. A nap folyamán templom-túra a zsúfolt városban; ismerkedés a szűk sikátorokkal, a tengernyi szentéllyel, zarándokkal. Délután látogatás Benares Hindu Egyetemén. Szállás: Varanasi.

9.nap Varanasi > Rishikesh
Délelőtt repülés Delhibe, onnan utazás busszal a Jóga fellegvárába, Rishikeshbe (6 óra buszozás). A Himalája Kapujának is nevezett hely zarándokok ezreit vonzza a csendes, békés elmélyülésre, meditációra. Egykor még a Beatles tagjai is megfordultak itt, az átélt élmények több tucat dal komponálására ihlették meg a zenekar tagjait. Szállás: Rishikesh, ashram (3 éj).

10-11.nap Rishikesh
Az ashram-beli napirend 4:30-kor, a hajnali harang szavával kezdődik, majd közös meditáció és jóga gyakorlás következik. Reggeli után ismerkedés a várossal, templomokkal, a gyors sodrású, fenséges Gangesszel. Ebéd után pihenés vagy séta a városban a délutáni teázásig és az esti jóga gyakorlásig. Az étkezés, az ashramokban megszokott ayurvédikus, vegetáriánus hagyománynak megfelelő. Szállás: Rishikesh, ashram.

12.nap Rishikesh > Delhi
Reggeli után indulás busszal Delhibe (6 óra buszozás). Útközben pihenő Haridwar szent városában, az Istenek kapujában. A Gangesz folyó Haridwar körzetében lassítja le robogó folyamát és lép 253 km-es himalájai utazását követően az Észak-indiai síkságra, hogy megkezdje méltóságteljes, termékeny menetelését a Bengáli-öböl irányába. A település India hét szent városa közül az egyik. Szállás: Delhi (1 éj).

13.nap Delhi > Budapest
Hajnali indulás a repülőtérre. Érkezés egy európai átszállást követően a délután folyamán Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Levelek Indiából - Szenczi Zsolt, 2013. január. 23
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyeket, menetrend szerinti járatokon, átszállással, légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során, elhelyezést 4* szállodákban, 3 éjszaka ashramban, vonatjegyet, jóga és meditációs gyakorlatok díja az ashramban, az ashrami tartózkodás idején ayurvédikus, vegetariánus teljes ellátás, magyar idegenvezető, csoportkísérő költségei, aki Delhiben várja a csoportot! A feltüntetett árak 1 Euro = 315 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belföldi repülőjegyeket, vízumdíjat, félpanziós ellátást, belépőjegyeket, BBP-t, vízum díját, valamint a kötelező útlemondási biztosítást. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Reptéri és egyéb illetékek
Belföldi repülőjegyek
Árfolyam pótdíj (amennyiben van)
Kötelező útlemondási biztosítás
Vízumdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések és személyes jellegű kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Budapestről Delhibe átszállással, helyben légkondicionált mikrobuszokkal.

Szállás: 

Delhi: Hotel Vivanta by Tai Dwarka*****
https://vivanta.tajhotels.com/​

Jaipur: Hotel Holiday Inn****
https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/jaipur/jaicc/hoteldetail

Agra: Hotel Four Points by Sheraton****
http://www.starwoodhotels.com/fourpoints/property/overview/index.html?propertyID=3944​

Khajuraho: Hotel Ramada****
https://www.ramadakhajuraho.com/​

Varanasi: Hotel Rivatas by Ideal****
http://www.rivatas.com/​

Rishikesh: Parmath  Ashram
http://www.parmarth.org/​

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát  irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető a helyszínen.
A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart. Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is. Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál. FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akár el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
India vízumköteles ország. Vízumigényléshez a formanyomtatvány kitöltésén túl szükség van 2 db. fényképre, a repülőjegy másolatára és a személyi igazolványról készített másolatra. A résztvevőknek az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a higiénés alapkövetelményeket.. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott vizet igyunk!!! A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező védőoltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező oltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a SMECTA-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A nyilvános WC-k legtöbbször ázsiai jellegűek, olyan luxuscikkek, mint a melegvíz, szappan, WC papír hiányoznak. Érdemesebb az éttermekben használni a toilettet. A Külügyminisztérium tanácsolja az Indiába és Nepálba látogató magyar állampolgároknak a védőoltások (hepatitis A és B) felvételét: Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ: Nemzetközi oltóközpont Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 2-6 (E épület-oldalszárny); Tel: 06-1-476-1364
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!