India - Az Aranyháromszögtől az Aranytemplomig

11 napos körutazás Indiában

Vajon elviseli-e az európai lélek a mérhetetlen gazdagság és szegénység látványát? Kibogozható-e számunkra a kasztrendszer, meg a hindu istenek bonyolult szövevénye? Indiát nem érteni kell, hanem érezni. Lehetetlen befogadni egy olyan ország kultúráját, ahol több mint egymilliárdan laknak, ahol a 18 hivatalos nyelven kívül elfér még több száz, és ahol a hinduk, szikhek, muszlimok mellett számtalan vallási irányzat megtalálható. Ám ha kellő nyitottsággal, toleranciával vágunk neki az utazásnak, akkor hihetetlen élményekben és kalandokban lesz részünk!

Alapár tartalmazza

elhelyezés 4* hotelekben, reggelivel
transzferek, mikrobuszok a körutazás során
magyar nyelvű idegenvezető

A részvételi díj minimum 10 fős létszám esetén érvényes, 8 fő esetén kiscsoportos felár fizetendő (30 000 Ft/fő)

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőjegy illetékeket kb. 150.000 Ft, félpanziós ellátást+belépőket 190 €, Gwalior fakultatív programot 55 €, vízumot 20.000 Ft, storno biztosítást, egyéni kiadásokat, borravalót.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 10 fő
Program: 

1.nap Budapest > Delhi

Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal, európai átszállás után érkezés Delhibe a hajnali órákban. Transzfer a szállodába.

Szállás: Delhi (2 éj)

2.nap Delhi

Egész napos városnézés Delhiben. Ó-Delhiben utunk a Vörös Erőd mellett vezet el, ahol meglátogatjuk Ázsia egyik legnagyobb mecsetjét, a mogul Shah Jahan által épített Jama Masjidot. Ó-Delhi hangulatához szervesen hozzátartozik a Chandi Chowk bazár, amelyet autentikus módon, biciklis riksán járunk be. Tiszteletünket tesszük a Raj Ghaton, mely ma a szentként tisztelt Mahatma Gandhi emlékhelye. Új-Delhi az angol gyarmati kor lenyomata; széles sugárútjaival, a Parlament épületével, az India Kapuval és rendezett, elegáns lakónegyedeivel a hatalmas birodalom egykori dicsőségét hirdeti. Megnézzük a Laxmi Narayan templomot, valamint a Bahá’i Lótusz templomot, majd visszatérünk a hotelbe.

Szállás: Delhi

3.nap Delhi > Jaipur

Reggeli után elhagyjuk a szállodánkat, de mielőtt Jaipur felé vennénk az irányt, megtekintjük a Kutub Minar-t és Delhi egyik nevezetességét, a nem rozsdásodó híres vasoszlopot, valamint Humajun sírját, amely indo-perzsa stílusával a Taj Mahal előképeként szolgált. Késő délután megérkezünk Jaipurba, Rajastán fővárosába. (kb.6 óra buszozás)

Szállás: Jaipur (2 éj)

4.nap Jaipur > Amber > Jaipur

Felfedezőutunkat a város fölé magasodó Amber erőd meglátogatásával folytatjuk, ahová elefántháton jutunk fel. A Városi Palota megépítése előtt Amber biztonságos erődítménye volt a jaipuri maharadzsák székhelye. Visszatérve Jaipurba, meglátogatjuk az egykori maharadzsák fényűző életmódjáról tanúskodó Városi Palotát, rövid pihenővel a Szelek Palotája, a Hawa Mahal előtt. Swai Man Singh széleskörű érdeklődését dicséri a Jantar Mantar Csillagászati Obszervatórium, amely máig kifogástalanul működik. Rajasthan évszázadok óta híres kézművesiparáról, melynek változatosságát a helyi, finom kelmékkel, fűszerekkel, ruhákkal roskadásig megtöltött bazárban mi is megcsodálhatjuk.

Szállás: Jaipur

5.nap Jaipur > Fathepur Sikri > Agra

Reggel búcsút veszünk Jaipurtól és az Uttar Pradesh-beli Agra városa felé vesszük az irányt (kb. 6 óra buszozás), mely keleti forgatagával már az igazi India. Útközbent megállunk Fatehpur Sikriben, az elhagyott, homokkőből épült városban, mely a földi élvezeteket igencsak kedvelő mogul uralkodó, Akbar birodalmának fővárosa volt.

Szállás: Agra (3 éj)

6.nap Agra > Sikandra > Agra

Ma megismerkedünk Agra nevezetességeivel, ám szándékosan hagyjuk az utolsó agrai napunkra a Taj Mahalt! Először a közeli Sikandrába utazunk, ahol megtekintjük a nagy mogul uralkodó, Akbar síremlékét, melyet életében még maga tervezett meg. A márványból és vörös homokkőből épült mauzóleum után Itmad-Ud Daulah síremléke következik, mely kevéssé ismert, de ez volt az első mogul építmény, mely márványból készült, és a csupán néhány évvel később épült Tádzs Mahalt láthatóan ennek az építménynek alapján emeltékDélután megtekintjük a Vörös Erődöt, ahonnan a nagymogulok igazgatták az egész országot. Lenyűgöző méreteivel ez India legfontosabb erődje.

Szállás: Agra

7.nap Agra > Gwalior > Agra

Fakultatív program keretében egész napos program Gwaliorba.  A környék leghíresebb épületegyüttese a város fölötti homokkő fennsíkon álló erőd. Az erődítményben több palota és hindu templom is áll; ezek némelyike ezer évesnél is idősebb; több a 11–12. században épült. Az erőd külső fala 3,2 km hosszú és 25 m magas, a maga nemében a világon a legnagyobb. Az erődítménytől nem messze áll több dzsaina szent monumentális szobra. Ezeket 1450 körül faragták; némelyik 18 m magas. Délután visszatérünk Agrába.

Szállás: Agra

8.nap Agra > Mathura > Delhi

Napfelkelte a Tadzs Mahalnál, mely perzsául a paloták koronája, és a halhatatlan szerelem leghíresebb szimbóluma az egész világon. A mauzóleumot a XVII. században élt mogul császár, Sah Dzsahan építtette szeretett felesége, Mumtaz Mahal emlékére, aki a 14. gyermekük születésekor vesztette életét. Közel húsz éven keresztül, mintegy 20.000 kézműves dolgozott a síremlék elkészítésén, mely megvalósította az arányok és a szimmetria tökéletes harmóniáját. A programunk után visszaindulunk Delhibe, de előtte útba ejtjük Mathura szent városát, ahol Krishna, India egyik legkedveltebb istene született.

Szállás: Delhi (1 éj)

9.nap Delhi > Amritsar

Korai indulás a Shatabdi Expressel Amritsarba, mely Pandzsáb államban található, és a szikhek vallási, szellemi és kulturális központja. 1557-ben alapította a szikhizmus vallási vezetője, Rám Dász. Itt található az Aranytemplom, a szikhek legszentebb gurdvarája (temploma). Érkezés után részt veszünk a Wagah Border nevű ceremónián, melyen látványos katonai tiszteletadás keretében bezárják a csak nappal üzemelő indiai-pakisztáni határátkelő kapuit. Este pedig megnézzük, hogyan búcsúztatják a szikhek a szent könyvüket a kivilágított Aranytemplomban.

Szállás: Amritsar (1 éj)

10.nap Amritsar > Delhi

A Harmandír Szahib, vagy Darbar Szahib, közismert nevén az Aranytemplom a szikh vallás központi temploma. Az ötödik szikh guru, Ardzsan Dév építtette a 16. század végén. Az 1604-ben, amikor Guru Ardzsun összeállította a vallás szent könyvét, eredeti példányát ebbe a templomba helyezte el. Márványlépcsőkkel körülvett tó közepén áll. Népszerű elnevezését a felületét borító arannyal bevont bronzlemezekről kapta. A templomot többször lerombolták, majd újjáépítették. Legutóbb 1984-ben került a figyelem központjába, amikor az indiai hadsereg szikh terroristák elleni akciójában megrohamozta az épületet. A templomban működik a világ legnagyobb ingyenkonyhája, napi átlagban mintegy százezer éhező jut itt élelemhez. Programunk után a késő délutáni vonattal visszatérünk Delhibe.

Szállás: Delhi (1 éj)

11.nap Delhi > Budapest

Rövid éjszaka után transzfer a repülőtérre, majd átszállás után érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Sah Dzsahan, az ötödik mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25
Fakultatív programok

Gwalior fakultatív program 55 Euro/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

elhelyezés 4* hotelekben, reggelivel
transzferek, mikrobuszok a körutazás során
magyar nyelvű idegenvezető

A részvételi díj minimum 10 fős létszám esetén érvényes, 8 fő esetén kiscsoportos felár fizetendő (30 000 Ft/fő)

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőjegy illetékeket kb. 150.000 Ft, félpanziós ellátást+belépőket 190 €, Gwalior fakultatív programot 55 €, vízumot 20.000 Ft, storno biztosítást, egyéni kiadásokat, borravalót.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékeket kb. 150.000 Ft, vízum 20.000 Ft

Helyszíni költségek leírása: 

Félpanziós ellátás +belépők 190 €, Gwalior fakultatív program 55 €

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
245 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Igények szerint váltózó
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Budapestről Delhibe átszállással, helyben légkondicionált mikrobuszokkal.

Szállás: 

Delhi: Hotel Welcom by ITC****

Jaipur: Hotel Country Inn****

Agra: Hotel Clarks Shiraz****

Amritsar: Hotel Holiday Inn****

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát  irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető a helyszínen.
A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart. Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is. Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál. FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akar el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
India vízumköteles ország. Vízumigényléshez a formanyomtatvány kitöltésén túl szükség van 2 db. fényképre, a repülőjegy másolatára és a személyi igazolványról készített másolatra. A résztvevőknek az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a higiénés alapkövetelményeket.. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott vizet igyunk!!! A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező védőoltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező oltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a SMECTA-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A nyilvános WC-k legtöbbször ázsiai jellegűek, olyan luxuscikkek, mint a melegvíz, szappan, WC papír hiányoznak. Érdemesebb az éttermekben használni a toilettet. A Külügyminisztérium tanácsolja az Indiába és Nepálba látogató magyar állampolgároknak a védőoltások (hepatitis A és B) felvételét: Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ: Nemzetközi oltóközpont Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 2-6 (E épület-oldalszárny); Tel: 06-1-476-1364
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!