India - Aranyháromszög - Jaipur, Bharatpur, Keolodeo Nemzeti Park, Fatehpur Sikri, Taj Mahal

8 napos körutazás Indiában

Ámulatba ejtő templomok, vallási emlékek, a különleges vidékek, és az indiai emberek kedvessége. Egy hét alatt India legcsodálatosabb műemlékeit fedezhetik fel: Delhiben a fantasztikus Vörös Erőd, a hatalmas Amber erőd Jaipurban, a Szelek Palotája és a szerelem emlékműve, a Taj Mahal, mind felejthetetlen élmény!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

utazást repülővel a program alatt légkondicionált autóbusszal, szállást reggelis ellátással, magyar idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

repülőtéri illetékeket, esetleges árfolyam pótdíjat, belépőjegyeket, BBP-t, vízum díját, valamint az útlemondási biztosítást. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Szállás

5 éj 3-4* jó minőségű hotelekben

Program: 

1. nap: Isztambuli átszállással repülés Delhibe.

2. nap: DELHI Érkezés Delhibe, majd transzfer a szállodába. A hotelben lehetőséget biztosítunk a felfrissülésre, tisztálkodásra, majd Ó-Delhi felfedezése: a Chandi Chawk (ezüst utca) bazári forgatagán keresztül átsétálunk India legnagyobb mecsetéhez, a 10000 hívőt befogadni képes Jama Masjid-hoz. Humájun mogul uralkodó pompás mauzóleuma szintén elbűvöli a látogatót; majd felkeressük a néhai Ghandi elnökök síremlékeit

3. nap: DELHI - JAIPUR A napot a Qutab Minar (Világörökség) megtekintésével kezdjük: a minaretet Delhi első szultánja építette a XIII. században. Reliefjei világszerte ismertek. Itt látható a legendás, 1500 éve nem rozsdásodó vasoszlop. Utazás Jaipurba, a „rózsaszín városnak" is nevezett gazdag múltú történelmi város. Szállás Jaipurban (2 éj).

4. nap: JAIPUR Reggel látogatás az Amber-erődbe: Jaipur-tól nem messze északra egy Mogul királyi székhely volt. Felmegyünk a hegytetőn álló pompás erőd-palotába, ahol megtekinthetők díszes kapuk, udvarok, csarnokok; tó közepén álló mogul díszkert. Majd városnézés Jaipurban. Maharadzsa palota (City Palace): csodás kertjei álomszerűek. Jantar Mantar: Jai Singh maharadzsa csillagvizsgálója, Hawa Mahal (kívülről): Szelek palotája, erről a homokkő emelvényről szemlélhették a palota hölgyei az utcai életet. Bari Chaupar: vásárlási lehetőség.

5. nap: JAIPUR - BHARATPUR A Jaipurtól 2,5 km-re, festői szurdokban található vallási központ, Galta (Napisten Temploma) megtekintése. Utazás Bharathpuba, mely elsősorban Madárrezervátumáról (világörökség) híres. A barathpuri királyságot a dzsátok alapították. A XVIII. században épített Bharatpur-erődöt (Vas erőd), még a britek sem tudták bevenni. Szállás Bharatpurban (1 éj).

6. nap: Keolodeo Nemzeti Park (Madárrezervátum) - FATHEPUR SIKRI - AGRA Kora reggel látogatás a Keolodeo Ghana Nemzeti Parkba (Ázsia egyik legszebb madárrezervátumába). A parkban, a több mint 375 madárfaj mellett például hiéna, sakál, antilop, és ún. „kék tehén" (nilgai) is megtalálható itt. Utazás Agrába, útközben Fatehpur Sikri, Akbar mogul uralkodó fővárosának megtekintése. Egykoron paloták, templomok, mecsetek pazar sokasága állt itt, de miután a várost a vízhiány miatt elhagyták, „szellemvárossá" vált. Érkezés Agrába, szállás elfoglalása, majd felkeressük az egykori mogul birodalom irányító központját az Agrai erőd, amit Vörös Erődként is ismernek (Világörökség); ha időnkbe belefér a kevésbé ismert Itimad-ud-DailahBaby Taj-ként emlegetnek. Intarziái a Taj Mahal szépségét is felülmúlják. Ez volt az első mogul-építmény, mely márványból készült. A néhány évvel később épült Taj Mahalt láthatóan ennek az építménynek alapján emelték. Szállás.

7. nap: AGRA - DELHI Reggel a Taj Mahalt tekintjük meg (Világörökség): kétségbevonhatatlanul a világ legcsodálatosabb emlékműve a XVII. századból. A fehér márvány kolosszális tökéletes remeke, valódi ékszere a világ építészetének és betetőzése a nagymogul stílusnak. Az építkezés 20 évet vett igénybe. Több száz meggyilkolt mesterember és 20.000 segédje „faragott" „örökös" emléket Sah Dzsahan kedvenc feleségének. Utazás Delhibe, útközben megtekintjük a Sikandra-t, Nagy Akbar mogul uralkodó hatalmas nyughelyét is. Akbar síremléke személyiségének sokoldalúságát jeleníti meg. Az óriási, gyönyörűen faragott, vörös-sárga homokkő sír egy kert közepén emelkedik, illetve megállunk India egyik legősibb településénél, Mathuránál. Ez Krisna isten egyik központja, a különböző vallások olvasztótégelye. Szállás.

8. nap: Hajnalban transzfer a reptérre, utazás haza. Érkezés Budapestre kora délután.

A program 10-14 fő jelentkezése esetén is indul felár ellenében!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2023. június. 29
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Sah Dzsahan, az ötödik mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

utazást repülővel a program alatt légkondicionált autóbusszal, szállást reggelis ellátással, magyar idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

repülőtéri illetékeket, esetleges árfolyam pótdíjat, belépőjegyeket, BBP-t, vízum díját, valamint az útlemondási biztosítást. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Reptéri és egyéb illetékek + jegykiállítási díj
Árfolyam pótdíj
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések és személyes jellegű kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Isztambuli átszállással repülés Delhibe

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető.

A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart.
Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is.
Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál.
FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akar el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a higiénés alapkövetelményeket.. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott vizet igyunk!!! A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező védőoltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező oltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a SMECTA-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A nyilvános WC-k legtöbbször ázsiai jellegűek, olyan luxuscikkek, mint a melegvíz, szappan, WC papír hiányoznak. Érdemesebb az éttermekben használni a toilettet.
A Külügyminisztérium tanácsolja az Indiába és Nepálba látogató magyar állampolgároknak a védőoltások (hepatitis A és B) felvételét:
Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ: Nemzetközi oltóközpont
Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 2-6 (E épület-oldalszárny); Tel: 06-1-476-1364

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!