Déli ínyencségek - Körutazás Indiában

13 napos körutazás Dél-Indiában idegenvezetéssel

Tartson velünk ezen a rendhagyó 2 fős privát utazáson, amely a hagyományos utakkal ellentétben szárazföldön utazva tárja fel Ön előtt Dél-India legfőbb nevezetességeit és eddig még sosem látott tájait.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet odaúton Budapest – Dubai – Chennai, repülőjegyet hazaúton Kochi – Dubai – Budapest útvonalon, szállást 11 éjszakára kétágyas szobákban reggelis ellátással, transzfereket, angol nyelvű idegenvezetést Mahabalimpuram-ban egész nap, fél napot: Pondicherryben, Tanjore-ban, Chettinaduban és Mayduraiban és Cochinkan, ökör rodeót Chettinaduban, Kathakali tánc show programot Cochinban, belépőjegyeket, ásványvizet a transzferek során.

Alapár nem tartalmazza

Reptéri illetéket, vízumot, borravalókat, BBP biztosítás, kötelező útlemondási biztosítást, reggelin kívüli étkezéseket.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 2 fő
Program: 

1. nap:
Repülés Budapestről egy átszállással Chennai-ba.

2. nap:
Megérkezés Chennai-ba. Partnerirodánk angolul beszélő képviselője várni fogja Önöket a reptéren majd együtt transzferelnek a szállodába. Chennai volt a 17. században a Brit Nyugat India kapuja illetve a kereskedelem ugródeszkája. A város utcáiban sétálva szemünk elé tárul a Brit uralmat visszaidéző épületek sora. A nap során a következőket tekintjük meg: St. George Erőd, Pantheon, Kormány Múzeum és Művészeti Galéria, Kapaleeswara Templom Maylaporeban.

3. nap:
Reggelit és kicsekkolást követően délre, Mahabalipuram-ba vesszük az irányt (kb 2 óra az út). Megérkezést követően becsekkkolás, majd városnézés a kőből kivájt, masszív, korai Davidianizmus műalkotásai között. Este szabadprogram.

4. nap:
Reggelit követően kicsekkolás majd indulás Pondicherrybe. A 2 órás út során megállunk a nemzetközi egyeteméről híres  Auroville-ban. Pondicherrybe való megérkezést követően becsekkolás, majd városnézés veszi kezdetét. Ez a legismertebb Francia korszakból visszamaradott mely a Bengáli – öböl délnyugati partján tündöklő város. A Francia Negyed elegáns sugárútja, épületei, kávézói rabul ejtik a látogatót.

5. nap: 
Reggelit követően kicsekkolás, majd kezdetét veszi a közel 4,5 órás út Thanjavur-ba. útközben pár pillantást vetünk a meseszép templomairól híres Chidambaram városára. Tanjore-ban becsekkolást követően városnézés veszi kezdetét. Ez volt a 10 és 14. században uralkodó Chola dinasztia fővárosa, mely helyet ad látványos, hatalmas , közel 80 tonnás  egyedülálló gránit kupolájáról híres Brihadeeswara Templomnak. Később meglátogatjuk a Saraswathi Mahal Könyvtárat és Művészeti Galériát.

6. nap: 
Kicsekkolás után Chettinad felé vesszük az irányt, út közben, megismerkedhet Trichy kő erődjéről híres városával. Megérkezés Chettinadba majd becsekkolás a hotelbe és rövid pihenőidőt követően városnézés veszi kerdetét. Chettinad nyüzsgő, régiségek és kézzel készített ékszereiről, bútorairól valamint fűszeres húsételeiről híres régi kereskedőváros melyet sok útikönyv Karaikudinak említ.  Az estét egy helyi kuriózumnak számító ökör rodeóval koronázzuk meg.

7. nap: 
Reggeli majd kicsekkolást követően indulás Maduraiba. Az út kb 2 órát vesz igénybe. Később megismerkedünk a helyi nevezetességekkel, mint például a méltán híres Ghandi Múzeummal valamit a Meenakshi Amman Templommal.

8. nap:
Reggelit és kicsekkolást követően 4 órás autóút végén érjük el Thekkady városát. Gyönyörködhetünk az illatos fűszernövények fölé magasodó hegyláncokban Itt található Dél-India leghíresebb tigris rezervátuma. Becsekkolás a hotelbe. Délután megtekintjük Kumily városát illetve az illatos fűszernövény ültetvényeket.

9. nap: 
Reggel 3 órás erdei sétával kezdődik a napi program. Ebéd után fakultatív hajókázás a Periyar tavon, ahol testközelből, biztonságosan lehet a vad állatokat megtekinteni.

10. nap: 
Reggelit követően kicsekkolás majd transzfer Kumarakomba (kb 4 óra). Itt található Dél-India egyik lenyűgöző holtága.

11. nap: 
Reggeli majd kicsekkolás. Indulás Cochinba (kb 2 óra). Este hajókázás a lemenő napfényben.

12. nap: 
Reggeli után egész napos városnézés Cochinban. Látnivalók között említhetjük a Szent Francis Templomot, Holland Palotát, Zsinagógát (zárva: minden pénteken és szombaton). Pihenés a szállodában, hajnali indulás a reptérre.

13. nap: 
Hajnalban transzfer a reptérre, megérkezés Budapestre a déli órákban.

Várható szállodák az utazás során (változhat):

Chennai (1 éj)           -  Hotel Deccan Plaza (deluxe szoba)

Mahabalipram (1éj)   -  Hotel Ideal Beach Resort (standard szoba)

Pondicherry (1éj)      -  Hotel Athithi (standard szoba)

Tanjore (1 éj)            -  Hotel Ideal River View (standard szoba)

Chettinadu (1 éj)       -  Hotel Chidambara Vilas (deluxe szoba)

Madurai (1éj)            -  Hotel GRT Regency (superior szoba)

Thekkady (2 éj)        -  Hotel Greenwoods

Kumarakom (1 éj)    -  Hotel Backwater Ripples (kertre néző szoba)

Cochin (2 éj)            -  Hotel Killian Boutique

Kapcsolódó cikkek

» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Sah Dzsahan, az ötödik mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25
» A mogul India: Bábur, az első mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet odaúton Budapest – Dubai – Chennai, repülőjegyet hazaúton Kochi – Dubai – Budapest útvonalon, szállást 11 éjszakára kétágyas szobákban reggelis ellátással, transzfereket, angol nyelvű idegenvezetést Mahabalimpuram-ban egész nap, fél napot: Pondicherryben, Tanjore-ban, Chettinaduban és Mayduraiban és Cochinkan, ökör rodeót Chettinaduban, Kathakali tánc show programot Cochinban, belépőjegyeket, ásványvizet a transzferek során.

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri illetéket, vízumot, borravalókat, BBP biztosítás, kötelező útlemondási biztosítást, reggelin kívüli étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek
Útlemondási biztosítás
Vízum díj
Karácsonyi és/vagy szilveszteri gálavacsora felárak

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.
Borravaló: kb. 5 USD/fő/nap (kötelező!)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 150 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 500 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 60 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről átszállással nemzetközi repülőjáratokkal turista osztályon.

Szállás: 

11 éjszaka 2 fős szállodai szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezések kb. 10-15 USD/fő/étkezés áron lehetséges.
Időjárás: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart. Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is. Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál. FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akar el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
Magyar állampolgár vízum birtokában utazhat be Indiába. Az útlevélnek a hazaérkezéstől számított fél évig érvényesnek kell lennie (2 egymás mellett lévő üres oldal legyen benne!). A vízum kiállítása 20.000,- Ft (2 db 5*5 méretű igazolványkép valamint érvényes személyi ás lakcímkártya másolata szükséges). Az útlevelet indulás előtt legkésőbb 2 héttel le kell adni az irodánkban!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a higiénés alapkövetelményeket.. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott vizet igyunk!!! A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező védőoltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező oltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a SMECTA-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A nyilvános WC-k legtöbbször ázsiai jellegűek, olyan luxuscikkek, mint a melegvíz, szappan, WC papír hiányoznak. Érdemesebb az éttermekben használni a toilettet. A Külügyminisztérium tanácsolja az Indiába és Nepálba látogató magyar állampolgároknak a védőoltások (hepatitis A és B) felvételét: Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ: Nemzetközi oltóközpont Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 2-6 (E épület-oldalszárny); Tel: 06-1-476-1364
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!