Dél-India - Tamilföld - Srí Lanka

18 napos barangolás Kerala lagúnáitól Ceylon szigetéig

Körutazásunk alatt megismerkedünk a keresztény és zsidó emlékkel Indiában – séták a cochini óvárosban, teaültetvényekkel - Munnar és vidéke, Tamil templomvárosokkal – Madurai és Tanjavur, Fahéj, szerecsendió és szegfűszeg hazájával – látogatás Sri Lanka fűszerkertjeiben. Srí Lankán lehet az az érzésünk, mintha a buddhizmus itt született volna.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

15 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, hajó), a magyar csoportvezetők díját, a csoportos vízumügyintézés díját, az idegenvezetést, a Budapest – Cochin- Colombo- Budapest, Thiruvananthapuram- Colombo repülőjegyeket.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, a vízumok díját, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat.

Hossz: 
18 nap
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő

Szállás

Az elhelyezés 3*-4* szállodában és lakóhajón.

Program: 

1-2. nap: Budapest - Cochin
Elutazás átszállással Cochinba, Kerala állam fővárosába. Érkezés másnap reggel. Transzfer a szállodába. Délutántól másfél napos program következik (részletezés a 3.napnál) Szállás: Cochin.

3. nap: Cochin
Nekivágunk Cochin felfedezésének. Az egykori holland és portugál gyarmati központban számos érdekes látnivaló vár ránk: Fort Cochin, halpiac, holland temető, Szent Ferenc templom, Santa Cruz Bazilika, Mattancherry palota, zsidó negyed, zsinagóga. Este tradicionális Kathakali táncbemutató megtekintése (fakultatív). Szállás: Cochin.

4. nap: Backwater lagúnarendszer
Ma izgalmas vízi kalandok várnak ránk. A híres ‘Backwater’ hajóút nem véletlenül szerepel a kihagyhatatlan programok között. Pálmákkal övezett, álmos trópusi lagúnákon, különleges építésű helyi járművel hajókázunk. Szállás: a lakóhajón

5. nap: Munnar
Reggeli után szárazföldön folytatjuk utunkat a hegyek közé. A nilgiri hegyvidék smaragdszín teaültetvényei páratlan látványt nyújtanak, míg felkanyargunk a környék központjába, Munnarba. Itt kiváló minőségű teát és fűszereket vásárolhatunk, valamint meglátogatjuk a helyi teamúzeumot is. Szállás: Munnar

6. nap: Munnar - Madurai
A hegyek túlfelén ereszkedünk le Tamil Nadu tartomány központjába, Maduraiba, mely az idők során számos dél-indiai állam jelentős városa volt. Délután meglátogatjuk a Síva feleségének, Laksminak szentelt Minaakshi templomvárost, ami a tamilok egyik legszentebb helye. 40-50 méter magas gopurái messziről mutatják a híveknek a bejáratokat. Szállás: Madurai.

7. nap: Madurai - Periyar
Délelőtti pihenés után Maduraiból a Periyar Nemzeti Parkba tartunk melynek India szerte egyedülálló állatvilága és faunája kápráztat el minket. Szállás: Periyar

8. nap: Periyar
Egész napos program, vadles és hajókázás az elefántok, leopárdok, tigrisek otthonában. Szállás: Periyar

9. nap: Periyar - Thiruvananthapuram
Délelőtti pihenés után Thiruvananthapuramba (Trivandrum) utazunk, hogy közelebbről megismerkedjünk egy nyugati parti indiai nagyváros életével. Itt várjuk be majd Sri Lankai repülőnket. Szállás: Trivandrum

10. nap: Trivandrum - Colombo
Repülőre szállunk, s magunk mögött hagyjuk a szubkontinenst, de csupán azért, hogy újabb kalandokat keressünk, ezúttal Ceylonon (Srí Lanka). A főváros, Colombo megismerésével töltjük trópusi délutánunkat. Szállás: Colombo.

11. nap: Anuradhapura
Colomboból Anuradhapuráig tartó első szárazföldi szakaszunk során még egy elefánt árvaháznál is megállunk Pinnawalában, ahol a dzsungelben elárvult, beteg elefántokat gondozzák, nevelik, tanítják. Az állatok etetésének, fürdetésének megtekintése érdekes, látványos napi esemény. A hetvenes években alapított központ már komoly sikereket tud felmutatni a folyamatosan csökkenő létszámú Srí Lanka-i elefántállomány megmentésében. Anuradhapura a Kr. e. 5–Kr. u. 10. századig volt az ország fővárosa, napjainkban Srí Lanka legjelentősebb ókori feltárt romvárosainak egyike. Legértékesebb kincsei a különféle korokból származó dagobák (buddhista szentélyek), legismertebb relikviája azonban a Szent Bó fa, mely abból a fügefából származik, amely alatt a Buddha elnyerte a Megvilágosodást. Szállás: Habarana

12. nap: Sigiriya - Polonnaruwa
Reggeli után Sigiriya híres „Oroszlán-sziklájának” meghódítása vár ránk. A mélyzöld környezetből kétszáz méter magasra emelkedő kőszirt tetejére az 5. században a menekülő Kassjapa király építtetett erődöt. A vár romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Nem csupán lépcsők és medencék maradtak ránk örökül, de itt találhatók a mennyei leányokat ábrázoló híres freskók is. Délután egy másik különleges buddhista romváros, a sziget középkori központja, Polonnaruwa meglátogatása következik. A királyi palota maradványai, hatalmas Buddha szobrok, az ún. Lótusz-fürdő és számos templom látogatható a világörökségi védelem alatt álló helyen. Szállás: Habarana

13-14. nap: Dambulla - Kandy
Innen Dambullába utazunk. A Kr. e. 1. században épült sziklakolostor szobrokkal és festményekkel pazarul díszített termei a Srí Lanka-i buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei, s nem csupán a legnagyobb barlangtemplomot alkotják az egész szigeten, de UNESCO védelem alatt is állnak. Majd Folytatjuk utazásunkat, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, Kandybe. Út közben megállunk Mataleban, a híres ceyloni fűszerkertek egyikében. Kandy kellemes természeti környezetben, egy tó partján terül el. Felkeressük a Királyi Botanikus Kertet, mely gondozott pázsitjával, orchideáival és fáival kétség kívül az egyik legszebb a térségben. A délutáni városnézés során a tó, a piactér, a kézműves centrum, valamint a Fog Templomának megtekintése következik. Ez utóbbi a Megvilágosodott egy fog-ereklyéjére épült, és a leghíresebb buddhista zarándokhely a szigetországban. Szállás: Kandy

15. nap: Kandy - Nuwara Eliya
Délelőtt folytatjuk kalandozásainkat. Először egy teaültetvényt keresünk fel, így lehetőségünk nyílik megkóstolni a ceyloni teákat is, melyek – a helyiek szerint legalábbis – a legjobbak a föld kerekén. Ezután a hegyvidéki üdülőhelyre, Nuwara Eliyába érkezünk. Ez a káprázatos fekvésű, egyedi település trópusi környezetben is angliai hangulatot idéz. A brit gyarmatosítás idejéből származó épületei, szép parkja, kellemes klímája itt egyedi, külön világot képvisel. Szállás: Nuwara Eliya

16. nap: Nuwara Eliya - Galle
Reggeli után Galle ókori kikötővárosba indulunk, amely az egészen korai időktől kezdve a fűszerkereskedelem ceyloni központja volt. Legtöbb mai emléke a holland gyarmati időszakból maradt ránk. Városnézésünk során felkeressük a 17. századi holland erődöt, amit megérkezésük után a britek is központjuknak használtak, a Holland Múzeumot és templomot, majd a tengerparton szállunk meg. Szállás: Galle.

17. nap: Galle - Colombo
Tengerparti szállodánkban pihenünk délutánig, majd felutazunk a fővárosba, a repülőtérre. Hazautazás. (hosszabbítási lehetőség a Maldív-szigeteken)

18. nap: Colombo - Budapest
Várhatóan a déli órákban érkezünk Budapestre.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

15 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, hajó), a magyar csoportvezetők díját, a csoportos vízumügyintézés díját, az idegenvezetést, a Budapest – Cochin- Colombo- Budapest, Thiruvananthapuram- Colombo repülőjegyeket.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, a vízumok díját, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás, vízumdíj, belépők, kötelező biztosítások, engedélyek, melynek aktuális összege az árkalkulációnál látható.

Helyszíni költségek leírása: 

Személyes kiadások egyéni kiadások (hordár, fotóengedélyek, stb.), fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal a Budapest–Cochin, a Madras–Colombo és a Colombo–Budapest útvonalon.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Az ország konyhája változatos, ízletes és finom, próbáljuk ki! Érzékenyebb gyomrúaknak a keleti higiénés viszonyok miatt feltétlenül óvatosnak kell lenni. Ajánlott védekezés: hasfogó, némi tömény alkohol (utcán fogyasztani szigorúan tilos és büntetendő), rendszeres kézmosás szappannal. A csapvíz nem fogyasztható! Palackozott vizet, üdítőket mindenhol lehet kapni, aki sörre vágyik, azt is megtalálhatja. A gyümölcsök közül csak a meghámozhatókat szabad fogyasztani. Az utcán és az éttermekben dél-ázsiai konyha található (sokkal csípősebb a hazainál!), illetve az éttermekben sokszor kaphatóak kínai, kontinentális és muszlim ételek is. Salátákat sose fogyasszunk. Az utcai étkezésnél figyeljünk arra, hogy mindig előttünk süssék ki az ételt, akkor teljesen megbízható és friss étkeket kapunk.

Időjárás: 
A fő turistaszezon novembertől márciusig tart, mivel ez a száraz és nem forró évszak a legkellemesebb a külföldiek számára. Eső nem várható, az átlag hőmérséklet 30-35 °C fok körüli, esténként 18-22 °C.
Csomagolás: 
Könnyű nyári ruházat + némi rétegesen felvehető meleg ruhanemű, esetleg egy széldzseki. Télikabát nem szükséges! Hosszú nadrág a sok templomlátogatás miatt feltétlenül szükséges (hölgyeknek vállkendő is), valamint egy kényelmes könnyen levehető cipő, szandál vagy papucs (szintén a templomok miatt), esetleg egy templomjáró zokni. Az erős napsütés miatt ajánlott a napszemüveg, kalap, ill. napvédő krém használata. Jó, ha a felszerelés része: szúnyogriasztó, magas faktorú napkrém, kalap vagy kendő, frissítő kendő, füldugó, övtáska amit a ruhánk alatt hordhatunk, zseblámpa. Ajánljuk, hogy csak egy nagyobb csomagot, illetve egy kézipoggyászt hozzanak magukkal.
Vízum: 
A magyar állampolgároknak a hazaérkezéstől számított legalább fél évig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Az utazás során vízumra szükségünk lesz, az ehhez kapcsolódó ügyintését az iroda végzi.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!