Dél-India és Sri Lanka körutazás

13 napos körutazás Dél-Indiában és Sri Lankán

India vallási és kulturális sokszínűsége szinte rabul ejtő! Kerala államot és Sri Lanka legszebb látványosságait felfűző utunkat jó szívvel ajánljuk azoknak az utazóknak, akik Indiában már lefutották a „kötelező kűröket”, azaz megismerték az Aranyháromszög és környékének építészeti és vallási csodáit. Kerala állam egészen más…India legsűrűbben lakott, ugyanakkor legműveltebb és legtöbb vallású állama: hinduk, muzulmánok, katolikusok, szikhek és buddhisták alkotják a lakosságot.

Alapár tartalmazza

Elhelyezést 4* hotelekben reggelis ellátással, transzfereket, mikrobuszos utazást a körutazás során végig és a magyar nyelvű idegenvezető, aki Cochinban várja a csoportot! A feltüntetett árak 1 Euro = 315 Ft árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belföldi repülőjegyeket, repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, vízum díját, a belépők és plusz étkezések díját.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 8 fő
Program: 

1.nap Budapest > Cochin
Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal, utazás egy átszállással Cochinba.

2.nap Cochin
Érkezés a reggeli órákban Cochinba, az Arab-tenger partján található városba, mely főleg a hajógyártásáról, fűszerkereskedelméről és textiljeiről híres. Kerala államban vagyunk, mely India legműveltebb és legtöbb fajta vallású állama, melynek híres partvidéke, a Malabár-part, fontos szerepet játszott az egykori gyarmati kereskedelemben. Délután városnézésre indulunk, ahol megtekintjük a zsinagógát, a hagyományos kínai stílusú halászhálókat, és a Szent Ferenc templomot, ahol eredetileg Vasco da Gama portugál felfedezőt eltemették. Szállás: Cochin (1 éj).

3.nap Cochin > Munnar
Délelőtt utazás Munnarba, mely a Nyugati-Ghatok nevű hegységben, 1600 méter magasságban található, gyönyörű természeti környezetben. (kb. 4 óra utazás) A város nevének jelentése „három folyó”, mivel a közelében folyik össze a Nallathanni, Madhurapuzha és a Kundaly folyó. Munnar elsősorban a fűszer- és teaültetvényiről vált híressé, de az utunk során számtalan egzotikus növényt is láthatunk. Szállás: Munnar (2 éj).

4.nap Munnar
A mai napot a természet és a tea szerelmesei minden bizonnyal élvezni fogják! India a világ második legnagyobb tea termelője és exportőre, és itt található a világ legnagyobb egybefüffő teatermesztő vidéke. A Brit Kelet-India Társaság hozta az első cserjéket Kínából, a 19. század közepén, a legtöbb híres angol fekete tea india teából készül. Munnar hegyvidéke ideális a teatermesztésre, melynek kulisszatitkaiba minket is beavatnak egy látogatás során. Az ültetvény után még ellátogatunk a kilátóba és a Mattupetty-tóhoz. Szállás: Munnar.

5.nap Munnar > Thekkady
Reggeli után utazás Thekkadyba, mely a Periyar Vadrezervátum mellett fekszik. (kb. 4 óra utazás) A rezervátum a mesterségesen kialakított Periyar-tónál található. Eddig elsősorban Kerala állam flórájában gyönyörködhettünk, most viszont a faunán van a sor! Az eredetileg a maharadzsák által használt vadászövezet napjainkban nemzeti parkként látogatható. A vadrezervátum tigriseknek, leopárdoknak, majmoknak, lajhároknak, tarajos sülnek, a Malabári repülő mókusnak és számos madárfajnak – mint például az indiai szarvascsőrűmadár – ad otthont. A 350 négyzetkilométernyi nemzeti parkban a buja dzsungel és a szavanna váltja egymást, és ideális hely arra, hogy az állatokat természetes közegükben megfigyelhessük. Szállás: Thekkady (1 éj).

6.nap Thekkady > Kumarakom
Kora reggel hajókirándulásra indulunk a Periyar-tavon. A kora reggeli órák a legideálisabbak arra, hogy az állatokat szemügyre vehessük, a vízparton pihenő elefántcsordákat. A kirándulás után meglátogatunk egy fűszerültetvényt, majd útnak indulunk Kumarakom felé. (kb.4 órás utazás) Kumarakom az úgynevezett Backwaters vizek területén található, mely pálmafás lagúnák és csatornák bonyolult szövevénye. Szállás: Kumarakom (1 éj).

7.nap Kumarakom > Alleppey
A mai napot és éjszakát egy lakóhajón töltjük. Kerala jellegzetes hajói a „kettuvallamok”, melyek érdekessége, hogy építésük során egyetlen szöget sem használnak, a fából készült elemek mindössze kókuszrosttal vannak rögzítve. Hajónkon utazva megismerkedünk a Backwaters vízi világával, mely egy természetes és mesterséges csatornarendszer. A 38 folyó és 3 nagy tó alkotta vízi útvonalat eredetileg áruszállításra használták, de mára Kerala legfontosabb turisztikai látnivalójává vált. Szállás: lakóhajó (1 éj).

8.nap Alleppey > Kovalam
Reggeli után visszatérünk a szárazföldre, és busszal folytatjuk tovább az utunkat Kovalamba. (kb.4,5 óra utazás) Kovalam a 20. század elején csendes kis halászfalu volt, majd gyönyörű partjai miatt a hátizsákos utazók és a hippik kedvenc strandja lett. Ma a szerény szálláshelyektől kezdve a luxus szállodákig terjedő skálán India egyik legkellemesebb tengerparti üdülőhelyévé vált. Bejelentkezünk a szállodánkba, a délután hátralevő része a napozásé, pihenésé. Szállás: Kovalam (2 éj).

9.nap Kovalam
Reggeli után megtekintjük India egyik legrégebbi városát, Thiruvananthapuramot, mely fontos szerepet játszott a gyarmati kereskedelem során. Első megállónk a Padmanabha Swamy templom, mely a legfontosabb Vishnu templomok közé tartozik Indiában. Utána megnézzük a Puthenmalika palotát, melyet Travancore maharadzsája építtetett, aki államférfi, költő és zenész volt egyszemélyben. A palota múzeuma ízelítőt ad az egykori maharadzsák mesés gazdagságából. Szállás: Kovalam

10.nap Kovalam (Trivandrum) > Colombo > Sigiriya
Reggel elköszönünk Kerala államtól és Indiától, ma Sri Lanckára, Colomboba repülünk. Érkezés után buszra szállunk és Sigiriyába utazunk. Sigiriya Sri Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. Építményei csodálatos kompozícióként fonódnak össze a természetes formákkal. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll. Szállás: Sigiriya (2 éj).

11.nap Sigiriya > Polonnaruwa
Délelőtt felfedezzük Sigiriyát. A sziklához simuló épületegyüttes a Kr. e. III. században a ma ismert legősibb Theravada buddhista iskola egyik központja volt. A település virágkora a jelenlegi kutatások szerint mindössze néhány évtizedig tartott az Kr. u. V. század végén, amikor ellentmondásos, viszályokkal teli időszakban királyi székhely lett. Programunk után továbbutazunk Polonnaruwa régészeti körzetébe, mely egy körülbelül 120 hektáros területen található. Polonnaruwa volt Sri Lanka egykori fővárosa, a szingaléz királyok székhelye a 11-13. század között. A romváros ma a Világörökség része. Szállás: Sigiriya.

12.nap Sigiriya > Pinnawala > Colombo
Reggel utazás Pinnawelába, mely Sri Lanka egyik legnépszerűbb látnivalója. Itt gondozzák azokat az elárvult elefántbébiket, amelyeket a vadonban találnak. A program után visszatérünk Colombóba, és a délután folyamán megismerkedünk a város nevezetességeivel. Colombo már kétezer évvel ezelőtt is ismert volt a római, arab és kínai kereskedők számára. Később muzulmánok telepedtek le itt, akik a szingaléz királyság területén bonyolították a kereskedelmet a külvilággal. A 16. században érkeztek ide a portugálok, később a hollandok foglalták el, majd 1802-ben a britek Colombót tették meg Ceylon nevű gyarmatuk székhelyéve. Bár már nem Sri Lanka fővárosa, még láthatjuk az épületeken az egykori gyarmati pompát. Szállás: Colombo (1 éj).

13.nap Colombo > Budapest
Hajnali indulás a repülőtérre, érkezés egy átszállás után Budapestre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Irány Srí Lanka! - Kovács Attila, 2016. november. 12
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2016. február. 02
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Elhelyezést 4* hotelekben reggelis ellátással, transzfereket, mikrobuszos utazást a körutazás során végig és a magyar nyelvű idegenvezető, aki Cochinban várja a csoportot! A feltüntetett árak 1 Euro = 315 Ft árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyeket, repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, vízum díját, a belépők és plusz étkezések díját.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és repülőtéri Illeték
Vízumdíjak - India és Sri Lanka.
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (büfé ill. menü vacsorák) szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak fizetendők.
Ajánlott borravaló kb. 5 USD/fő/nap

 

 

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, átszállással Indiába.

Szállás: 

Cochin: Hotel Dream****
http://www.dreamcochin.com/default-en.html

Munnar: Hotel Tall Tree****
http://www.ttr.in/

Kumarakom: Hotel Backwater Ripples****
http://www.backwaterripples.com/

Alleppey: AC Houseboat
http://www.rainbowcruises.in/

Kovalam: Hotel Travancore heritage****
http://www.thejoys.in/travancore_overview.html

Sigiriya: Chaaya Village****
http://www.cinnamonhotels.com/ChaayaVillagehabarana.htm

Colombo: Hotel Ozo****
http://www.ozohotels.com/colombo-srilanka/

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, félpanziós ellátás a helyszínen igényelhető.
Csomagolás: 
Vízum: 
India vízumköteles ország. Vízumigényléshez a formanyomtatvány kitöltésén túl szükség van 2 db. fényképre, a repülőjegy másolatára és a személyi igazolványról készített másolatra. Sri Lanka szintén vízumköteles, a vízum kiállítása elektronikus úton történik. A résztvevőknek az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Indiába utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a higiénés alapkövetelményeket.. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott vizet igyunk!!! A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező védőoltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező oltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a SMECTA-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A nyilvános WC-k legtöbbször ázsiai jellegűek, olyan luxuscikkek, mint a melegvíz, szappan, WC papír hiányoznak. Érdemesebb az éttermekben használni a toilettet. A Külügyminisztérium tanácsolja az Indiába és Nepálba látogató magyar állampolgároknak a védőoltások (hepatitis A és B) felvételét: Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ: Nemzetközi oltóközpont Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 2-6 (E épület-oldalszárny); Tel: 06-1-476-1364
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!