Az Aranyháromszög és a vad India csodálatos világa

11 napos körutazás Indiában

Delhi, Jaipur és Agra mellett 2 napot töltünk a Ranthambore Nemzeti Parkban. Körutazás maharadzsák, bengáli tigrisek és elefántok árnyékában.

Alapár tartalmazza

Szállást félpanzióval, a Ranthambore Nemzeti Parkban teljes panziót, a leírásban szereplő programokat, 2 napos belépő és szafari program a Ranthambore Nemzeti Parkba, a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és illetéket, a vízum díjat, a belépőjegyeket, a borravalókat, az útlemondási biztosítást (1, 5%), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1-2. nap: Budapest - Delhi
Utazás Budapestről átszállással Delhibe. Másnap kora reggeli érkezés, transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd pár óra pihenés. Később megkezdjük városnézésünket India fővárosában, Delhiben. Megnézzük a Hindusztán hetedik csodájának mondott, az UNESCO Világörökségeként számon tartott egykori minaretet, a Qutab Minar-t. Felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az első világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, amely ma az elnöki rezidencia, a Parlamentet, a Titkárság épületeit és a hivatali negyedet. Megnézzük Indira Ghandi egykori lakóházát. Azután pár száz évet visszautazunk az időben Ó-Delhibe, mely az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye. Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt és felkeressük a Jama Masjid-ot, India legnagyobb mecsetét. Ezt követően riksával felkeressük a Chandi Chowk bazárt. Szállás Delhiben (1 éj).

3. nap: Jaipur
Reggeli után Jaipurba utazunk. Délután érkezés Jaipurba, a szállás elfoglalása, majd szabadidő. A „rózsaszínű város” 1956-ban lett Rajasthan fővárosa, melynek lakossága mára meghaladja a 3 millió főt. Az Amba istennőről elnevezett Amber hat évszázadon át volt Rajasthan fővárosa és egyben a rádzsput birodalom központja. A város az ékszereiről és a drágaköveiről is híres. Szállás Jaipurban (2 éj).

4. nap: Jaipur
Reggeli után az Amber palotához kirándulunk. A város melletti hegyeken emelkedik a híres Borostyán erőd, az Amber Fort, az egykori birodalom határain húzódó kőfalaival és őrtornyaival, átölelve, és óvva India legelbűvölőbb palotáját, az indiai maharadzsa és családja lakhelyét. A magasan a tó felett emelkedő palota a mai napig Rajasthan XVII. századi uralkodóiak nagyságát hirdeti. Az oda vezető utat elefántháton is megtehetjük. A palota épületei és termei lenyűgöző szépségűek. Városnézésünk során megtekintjük a City Palace –t (Királyi Palota), mely a maharadzsa lakhelye, és amely különlegesen szép ötvözete a mogul és hindu stílusú építészetnek. Bejáratánál található az 1728-ban alapított csillagászati obszervatórium, a Jantar Mantar, melynek precíz műszerei még ma is használhatók. A nap utolsó állomása a Szelek Palotája. Nevét rengeteg ablakáról kapta, melyek által az épületen belül állandó a légmozgás.

5. nap: Ranthambore Nemzeti Park
Reggeli után Ranthambore-be utazunk. Az elkövetkező két napban bőven lesz mit felfedeznünk. A Ranthambore Nemzeti Park az egyik legnagyobb nemzeti park Indiában. A 400 négyzetkilométeres területű parkban rengeteg állat, madár és hüllő él. A terepviszonyok igen változatosak, a sűrű trópusi száraz erdőtől a sziklás terepig váltakozva. Főbb látnivalói közé tartoznak a park területén élő több száz tigris. Szállás Ranthambore területén (2 éj).

6. nap: Ranthambore Nemzeti Park
A mai teljes napot a nemzeti park területén töltjük. Felfedező és szafari programokon veszünk részt, hogy jobban beleláthassunk India múltjába. Az egykori királyi vadászterület színhelyén megtekintjük a X. században épült, a parknak is nevet adó erődöt, melynek 70 méter magas tornyából gyönyörű kilátás nyílik. Ebéd és vacsora a park területén.

7. nap: Abhaneri - Fatehpur Sikri
Reggeli után Agra felé vesszük az irányt. Útközben egy rövid látogatást teszünk Abhaneriben, ahol Harshat Mata templomát keressük fel. Következő állomásunk Fatehpur Sikri, a ”szellemváros”. 1569-ben Nagy Akbar építtette és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. Itt található többek között Salim Chisti sírja, mely a gyermektelen asszonyok zarándokhelye, és az 1000 hívőt befogadó császári mecset. Érkezés Agrába, szállás elfoglalása. Szállás Agrában (2 éj).

8. Nap: Agra – Taj Mahal
Kora reggel egy újabb Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahal-nak szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahal-nak, állhatatos szerelme jeléül. A Taj Mahal-t 22 éven át, 22 ezer közép-ázsiai, európai és indiai munkás építette. Kései reggeli a szállodában, majd meglátogatjuk a Világörökségnek számító Vörös Erődöt. Míg Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori citadellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták, addig Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ezt követően ellátogatunk a fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez, illetve egy márvány feldolgozó üzembe.

9. nap: Sikandra – Mathura - Delhi
Reggeli után visszautazunk Delhibe, de előtte még Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Útközben ellátogatunk a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába is, Krisna isten szülőhelyére. Szállás Delhiben (1 éj).

10. nap: Delhi - Budapest
Transzfer a repülőtérre, elutazás Delhiből átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Jaipur nevezetességei - Szenczi Zsolt, 2012. szeptember. 26
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India valódi arca... - Kovács Attila, 2017. szeptember. 04
» Őszintén az ezerarcú Indiáról - Szalai Krisztina, 2015. március. 05
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást félpanzióval, a Ranthambore Nemzeti Parkban teljes panziót, a leírásban szereplő programokat, 2 napos belépő és szafari program a Ranthambore Nemzeti Parkba, a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetéket, a vízum díjat, a belépőjegyeket, a borravalókat, az útlemondási biztosítást (1, 5%), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Vízum.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, borravalók, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal, átszállással.

Szállás: 

4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
India a vízumköteles országok körébe tartozik, minden magyar állampolgár csak az utazása előtt megigényelt vízummal léphet be az országba. Vízumhoz szükséges: a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényes útlevél 1 db vízumkérdőív 2 db színes igazolványkép (5x5 cm méretű, fehér hátterű igazolványkép) személyi igazolvány másolata lakcímkártya másolata.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Ne igyanak csapvizet és még a fogmosáshoz, a fogkefe leöblítéséhez is palackozott vizet használjanak. Ezt általában a szobába bekészítve találják, de fillérekért a boltban is megvásárolhatják. Arra figyeljenek, hogy a palack mindig gyárilag perforált legyen. A vízfogyasztási tilalom a jégkockára is vonatkozik! Dobozos italokat ne fogyasszanak, mivel biztosan szennyezett a teteje, helyette a kupakos innivalókat válasszák. Ne feledkezzenek meg a kézfertőtlenítő kendőről vagy zseléről, ezek hasznosak lesznek az út során.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!