A mesés aranyháromszög, a varázslatos Himalája, a Gangesz szent ága

15 napos körutazás Indiában és Nepálban

Jöjjön velünk Indiába, a Föld hetedik legnagyobb, de második legnépesebb országába. India misztikus kulturális hagyatékai, változatos történelmének emlékei a hindu vallás építészeti remekei, a szerelmet jelképező Taj Mahal elkápráztatják az ázsiai országba látogatókat. Kulturális gazdagsága mellett lélegzetelállító növény- és állatvilággal is büszkélkedhet.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedést légkondicionált autóbusszal, belföldi repülővel, csónakkal, szállást középkategóriájú szállodákban (kb.3-4*-os), a Chitwan Nemzeti Parkban lodgeban, kétágyas, szobákban, reggelikkel, magyar nyelvű csoportkísérőt idegenvezetőt a helyszínen. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 285 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, belépőket, további étkezések és a vízum díját.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.
 
2. nap: … Delhi (India)
Érkezés Delhibe a reggeli órákban, majd transzfer a szállodába. Reggeli, felfrissülési, átöltözési lehetőség, majd ismerkedés India fővárosával. Felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Megnézzük Indira Ghandi egykori lakóházát és a Hindusztán hetedik csodájának mondott, a világ örökségeként számon tartott egykori minaretet, a Qutab Minart és a mellette még az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlopot. Végezetül ismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Delhiben.
 
3. nap: Delhi – Mathura - Yamuna folyó - Agra
Reggeli után utazás a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába, Krisna isten szülőhelyére. Ott riksába szállunk, így érjük el a Szent Yamuna folyót, ahol csónakból gyönyörködhetünk az áldozati szertartásokban. Folytatjuk utunkat, Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Vacsora és szállás Agrában.
 
4. nap: Agra
Reggeli, majd bejárjuk az UNESCO Világörökségnek számító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori citadellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora és szállás Agrában.
 
5. nap: Agra - Taj Mahal - Fathepur Sikri - Jaipur
Korai reggeli után egy újabb UNESCO Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, állhatatos szerelme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, európai és indiai munkás építette. „Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Ezt követően utazás Fathepur Sikribe, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. „Amikor az Erzsébet korabeli angolok 1583-ban Fathepur Sikribe mentek, hogy találkozzanak a nagy császárral, Akbarral, elámultak: egy Londonnál mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve jelentősebb várost találtak. Rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult szemük elé. Ma Fathepur Sikri elhagyottan, magányosan mereng a régmúlt dicsőségén.” Továbbutazás Jaipurba. Vacsora és szállás Jaipurban.
 
6. nap: Jaipur
Reggeli után kirándulunk az Amber palotához. A kirándulás külön érdekessége, hogy a magasan a tó felett emelkedő építményt, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik, lehetőség szerint elefántokon közelítjük meg. Az Amber palota a mai napig hirdeti Rajastan XVII. századi uralkodóinak nagyságát. Délután elbámészkodunk az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jelképező rózsaszínben pompázó Jaipur városában. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palota múzeumait, felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart és látjuk a Szelek Palotáját (Hawa Mahal). Vacsora és szállás Jaipurban. 
 
7. nap: Jaipur – Delhi
Reggeli, majd indulás Delhibe. Folytatjuk városnézésünket az indiai fővárosban, visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely „az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt, felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét. Vacsora és szállás Delhiben.
 
8. nap: Delhi – Kathmandu (Nepál) – Nagarkot
Reggeli után transzfer a reptérre, elutazás Nepálba. A repülőtérről egyenesen Nagarkotba megyünk. A település 2000 méter magasan fekszik, ha az időjárás engedi, lenyűgöző a kilátás a világ legmagasabb hegyláncára, a Himalájára. Vacsora és szállás Nagarkotban.
 
9. nap: Nagarkot - Chitwan Nemzeti Park
Reggeli után folytatjuk utunkat a Chitwan Nemzeti Parkba. Szállásunk elfoglalása után ebéd, majd körülnézünk a környéken. Felkeresünk egy, a Radjaszthanból menekült Tharu nép lakta falut, és ellátogatunk egy elefántiskolába. Vacsora és szállás a nemzeti parkban, bungalowban.
 
10. nap: Chitwan Nemzeti Park
A Chitwan Nemzeti Park a Himalája lábainál fekvő, 1984 óta UNESCO védelem alatt álló 93.200 ha területű nemzeti park India és Nepál határán. Flórája és faunája rendkívül gazdag. Különlegességét annak köszönheti, hogy az egyszarvú rinocérosz és a bengáli tigris utolsó természetes élőhelye. A nap folyamán ismerkedés a dzsungellel elefántháton, kenuval és gyalogosan. Napközben ebéd. Vacsora és szállás az előző napi szálláshelyen.
 
11. nap: Chitwan Nemzeti Park – Pashupatinath és a Szt. Bagmati folyó
Reggeli után indulunk vissza a fővárosba. Felkeressük Pashupatinath-t, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik. A Gangeszbe torkolló Bagmati folyó ghat-ján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Vacsora és szállás Kathmanduban.
 
12. nap: Kathmandu-völgy – Swayambhunath – Patan - Kathmandu
Reggeli, majd Kathmandu Palota terét látogatjuk meg – az UNESCO Világörökség része - és felkeressük az élő szűz istennőt, a Kumarit. Délután a Swayambhunath-t, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. A sztúpától gyönyörű a kilátás a városra. Délután ellátogatunk Patanba, a négy III. századi, még Ashoka császár emeltette sztúpákkal határolt kézművesek, művészek városába. Körbesétálunk az egykori uralkodói „palota téren”, a Durbar Squeren. Vacsora egy városi étteremben, és megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is. Szállás Kathmanduban.
 
13. nap: Kathmandu-völgy – Bhaktapur – Kathmandu
Reggeli után kirándulunk Bhaktapurba, mely város építészeti emlékei az UNESCO Világörökség részét képezik. Felkeressük a Durbar teret, ahol megcsodálhatjuk a Malla uralkodók palotáját, benne a Taleju szentéllyel, elsétálunk a Taumadhi, Datattraya és a fazekasok terére. Végezetül megnézzük Boudhanat sztúpáját, a világ legnagyobb ilyen létesítményét és búcsúzóul részt veszünk egy buddhista szertartáson, ahol áldásban is részesülünk. Vacsora és szállás Kathmanduban.
 
14. nap: Kathmandu – Delhi (India)
Reggeli, majd menetrendtől függően elrepülés Delhibe. A gép indulásáig Delhiben esetleg vásárlási lehetőség, vacsora. A repülőtéri indulásig lelhetőség van egy kis pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 főnek).  Transzfer a nemzetközi repülőtérre.
 
15. nap: Delhi – Budapest
A hajnali órákban elrepülés Delhiből egy átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» India és Nepál - élmények Ázsiából - Turányi-Vadnay Szabolcs, 2011. január. 14
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2015. április. 17
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedést légkondicionált autóbusszal, belföldi repülővel, csónakkal, szállást középkategóriájú szállodákban (kb.3-4*-os), a Chitwan Nemzeti Parkban lodgeban, kétágyas, szobákban, reggelikkel, magyar nyelvű csoportkísérőt idegenvezetőt a helyszínen. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 285 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, belépőket, további étkezések és a vízum díját.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízum díj.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (menü vacsorák, folklór műsoros vacsora Kathmanduban, búcsúvacsora Új-Delhiben, valamint a Chitwan Nemzeti Parkban teljes ellátás) szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak fizetendők.
Ára: kb. 375 USD+-5%

Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn. 

Szállás: 

Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban (kb.3-4*-os), a Chitwan Nemzeti Parkban lodgeban, kétágyas szobákban,reggelikkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Ha Delhibe érkezünk, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk fel. A főváros remek kiindulópontot nyújt az agrai és a jaipudi kirándulásokhoz. Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre. A parkban található az óriási fehérmárvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és a Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját. Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik. Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon emiatt meglátszik az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen. Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca. A városra remek kilátás nyílik a Hawa Mahalból, az 1799-ben épített palotából. A magyarra Szelek Palotájaként fordítható épületet azért építették, hogy a királyi udvartartás hölgyei innen figyelhessék a város életét. Udaipur, India egyik legromantikusabb városa, a Pichola-tó partján és szigetein található. A város nevezetességei a Jagniwas és a Jagmandir Palota, a városi palota, a Jagdis templom és a Bagore ki Haveli. Kochi történelmi emlékeiről híres kikötőváros. Óvárosa magán viseli a portugál, a holland és az angol építészet jellegzetes jegyeit. Itt található India legrégebbi temploma, de látható itt 16. századi zsinagóga is. A Kanha Nemzeti Park India legnagyobb nemzeti parkja, ez a dzsungel ihlette Kiplinget a Dzsungel Könyvének megírására.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymásssal szembeni üres oldalnak kell benne lennie!
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!