A különleges Rajasthan - Delhi, Bikaner, Jaipur, Agra

12 napos körutazás Indiában

Rajasthan tartomány – India több államához képest is – kiemelkedő kulturális és táji értékekkel rendelkezik. Amennyiben Önt érdeklik a pazarul díszített paloták, a meseszerű fellegvárak, a tavak köré épült szent helyek, a nyüzsgő bazárok – akkor ez a program a helyes választás!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

utazást repülővel a program alatt légkondicionált autóbusszal, szállást reggelis ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

repülőtéri illetékeket, BBP-t, valamint az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, a magyar idegenvezetés felárat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
12 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 15-19 fő

Szállás

10 éj 3-4-5*-os jó minőségű szállodákban

Program: 

1. nap: Utazás Delhi-be átszállással

2. nap: DELHI csodái: Ó-Delhi-ben meglátogatjuk India legnagyobb mecsetéhez, a 10.000 hívőt befogadni képes Jama Masjid-hoz. Humájun mogul uralkodó pompás mauzóleuma szintén elbűvöli a látogatót; majd felkeressük a néhai Ghandi elnökök síremlékeit. Utazás Mandawa-ba.

3. nap: SHEKHAWATI régió kincsei: Észak-Rajasthan e történelmi régiója (Delhitől 200 km-re, nyugatra) a gazdag kereskedő családok által épített, gazdagon díszített „haveli”-kről (családi paloták) nevezetes. A kedves kisvárosokban (Mandawa, Fatehpur) ezeket a csodás, festett falú palotákat (haveli-k) tekintjük meg. Továbbutazás Bikaner-be (160 km), szállás.  

4. nap: BIKANER – az ősi erődváros: Hatalmas erődjéről nevezetes sivatagi város, ahol megtekintjük a Junagarh erődöt pompás udvaraival és palotáival. Délután az óvárost fedezzük fel, ahol a szűk utcácskákon palotákban és díszes dzsaina templomokban gyönyörködhetünk. Du. folytatjuk utunkat érdekes sivatagos tájon Nyugat-Indiában, Jaisalmer-ig (320 km), ahol elfoglaljuk szállásunkat.

5. nap: JAISALMER – India egyik misztikuma: Látogatás a hatalmas Jaisalmer erődben: palotaterek, üvegmozaikok és fafaragásos dísztermek, különleges faragott dzsaina templomok. Az erődön kívüli városban megcsodálhatjuk a kereskedők gazdagon díszített, aranysárga homokkőből épült palotáit (haveli-k), melyek a Radzsasztáni építészet mestermunkái. Késő du. teve szafarin veszünk részt a közeli Thar-sivatag homokdűnéin.

6. nap: JODHPUR – a paloták városa: Kora reggel utazunk a Thar-sivatogon át Jodhpur-ba: hegytetőn álló Mehrangar-erőd gazdagon díszített termekkel, kapukkal; maharadzsa síremléke. Szállás Jodhpur-ban.

7. nap: RANAKPUR – Lake Pichola: Jodhpur-ból Rajasthan déli nevezetességei felé halad utunk. Ranakpur – a dzsaina templomépítészet csúcsremekeit tanulmányozhatjuk, lenyűgöző látvány a fehérmárványból faragott, több mint 1400 oszlopból álló főtemplom. Szállásunk Udaipur városban lesz.

8. nap: UDAIPUR – a maharadzsák városa: Hajókázás a város híres taván, a paloták fényeiben tündöklő Lake Pichola-n. Megtekintjük a tóparton álló impozáns Városi Palotát és értékes gyűjteményét. Rajasthan legnagyobb uralkodói palotájának tornyai, kupolái és a lenyűgöző kilátás rabul ejtik a látogatót. További: a Pazar faragású Jagdish templom látogatása; séta a Pichola-tó partján. Du. utazás Pushkar-ba (280 km), szállás.

9. nap: PUSHKAR – a hinduk szent városa: Egy idillikus helyen, sivatag széli misztikus tó partján fekvő hindu zarándokhely, ahol megcsodáljuk – egyebek közt – a kevés létező Brahma templom egyik nagyszerű példányát, a tóparti fürdő „ghat”-eket, ahol a zarándokok a rituális fürdőzést végzik. Késő du. utazás Jaipur-ba (145 km), érkezést követően a Városi Palota (díszkapuk, gyűjtemények), és a Dzsantar Mantar XVIII.sz. csillagvizsgáló megtekintése, szállás.

10. nap: JAIPUR – FATEHPUR SIKRI: Jaipur – a „rózsaszín városnak” is nevezett gazdag múltú történelmi város megtekintése: Szelek Palotája (kívülről).
Fatehpur Sikri – a korabeli mogul főváros hindu és muzulmán stílusjegyeket egyaránt ötvöző palota-komplexumának (pazar tornyos épületek, díszes udvarok) valamint a kapcsolódó hatalmas Jami Masjid mecset megtekintése. Szállás Agra-ban (1 éj)

11. nap: AGRA – ÚJ-DELHI: Az utazás egyik fénypontja a Taj Mahal, melyet a mogul uralkodó Sah Dzsahan építtetett kedvenc felesége emlékére. A világ legféltettebb síremlékében a drágakő berakások, márványfaragások apró részleteiben gyönyörködhet az utazó. Felkeressük a híres Agra-i Vörös Erődöt is. Késő du. Új-Delhi-ben megtekintjük az India Kaput és a kormányzati negyedet. Felkeressük a Hindusztán csodájának nevezett Kutub Minar imatornyot és India legrégibb mecsetét, udvarán a híres vasoszlopokkal. Szállás Új-Delhiben.

12. nap: repülés haza

A program 6-14 fő részvételével is indul felár ellenében!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

utazást repülővel a program alatt légkondicionált autóbusszal, szállást reggelis ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

repülőtéri illetékeket, BBP-t, valamint az útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, a magyar idegenvezetés felárat. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték
útlemondási biztosítás
magyar idegenvezetés díja
árfolyam pótdíj
vízum díj

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, borravalók, egyéb étkezések, személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 
A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

repülővel Delhibe, átszálással

Étkezés: 

A részvételi díj 10 hideg-meleg büféreggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart.
Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is.
Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál.
FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akar el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a higiénés alapkövetelményeket.. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott vizet igyunk!!! A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező védőoltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező oltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a SMECTA-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A nyilvános WC-k legtöbbször ázsiai jellegűek, olyan luxuscikkek, mint a melegvíz, szappan, WC papír hiányoznak. Érdemesebb az éttermekben használni a toilettet.
A Külügyminisztérium tanácsolja az Indiába és Nepálba látogató magyar állampolgároknak a védőoltások (hepatitis A és B) felvételét:
Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ: Nemzetközi oltóközpont
Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 2-6 (E épület-oldalszárny); Tel: 06-1-476-1364

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!