India gazdagon

India gazdagon

13 napos körút Indiában

Utazás a híres Pushkar-i tevevásár idején! Az ellentmondások országában különlegesen izgalmas programot állítottunk össze. Esetenként riksákkal vagy elefántháton közlekedünk, reményeink szerint tigrisekkel nézünk farkasszemet, hogy aztán szelídebb vizek felé evezzünk.

Alapár tartalmazza

A nemzetközi repülőjegyet és a belső repülőjegyet, az utazást Észak-Indián belül bérelt busszal, a szállásokat szállodákban és a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

 

Alapár nem tartalmazza

A a repülőjegyek illetékét (kb.: 149 900 Ft/fő), a belépők (kb. 120 Euro/fő), a kötelező borravalók (45 Euro/fő), az esetleges védőoltások, a biztosítás és az indiai vízum árát (kb.: 21 000 Ft/fő), útlemondási biztosítást 1%, foglalási díjat 500 Ft/fő, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítsát.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimális létszám 8 fő, maximális létszám 14 fő

Nehézség:

Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk. Azonban India az ellentmondások országa, így a gyönyörű helyek mellett a nyomorral is találkozhatunk. Némi alkalmazkodó képességgel és jókedvvel azonban életünk egyik legemlékezetesebb utazása elé nézünk.

Program: 

1. nap: Budapest
A délutáni órákban elkezdjük utazásunkat India fővárosa felé.

2. nap: Delhi
A hajnali/reggeli órákban érkezünk India fővárosába, Delhibe. A reptérről egyenesen a szállásunkra indulunk. Csomagjainkat letesszük a szállodába és egy könnyed reggelit követően felfedezzük Delhi látnivalóit. Felkeressük az Unesco Világörökségének részét képező Qutub Minar épületegyüttest, majd Humayun császár síremlékét (Unesco Világörökség) tekintjük meg, mely a mogul építészet egyik remekműve, ami állítólag ihletül szolgált a Taj Mahal építéséhez. A pompás kerttel körülvett Humajun császár síremlékét 1562-ben kezdték el építeni, melynek befejezéséhez 8 évre volt szükség. Szállásunkra a késő délutáni órákban térünk vissza.

3. nap: Delhi, Agra
A reggeli elfogyasztása után Ó-Delhi felé vesszük az irányt és a város jelképének is számító csodás Vörös Erőd (Unesco Világörökség) felfedezésére indulunk. A Yamuna folyó partján épített 17. századi erőd márvány pavilonjai a színes díszítésekkel igazán remek fotótémát szolgáltatnak. Innen India legnagyobb mecseteként számon tartott Jama Masjid-hoz utazunk. A monumentális épület nagyságát mutatja, hogy péntekenként akár 20000 ember is imádkozhat a mecsetben. A délutáni órákban indulunk Agra városába, ahova a késő esti órákban érkezünk.

4. nap: Agra (Taj Mahal, Agra Erőd)
A délelőtti órákat utazásunk egyik csúcspontjának is nevezhetjük: India legismertebb épülete, a Taj Mahal fényképezésével töltjük. A szerelem emlékműveként is emlegetett épület apró részleteitől kezdve, az azt körbeölelő parkig csodás látványt nyújt és egységet alkot. A felejthetetlen délelőtti program után a délutáni órákat az Agra Erőd megismerésével töltjük. Remek kilátás nyílik innen a Taj Mahalra, de az erőd sem fog csalódást okozni a pompás márvány pavilonjaival és a robosztus falaival.

5. nap: Agra, Fatehpur Sikiri, Ranthambore Nemzeti Park (Rajasthan)
A kora reggeli órákban indulunk bérelt buszunkkal Fatehpur Sikiri régi palotái és óriás mecsete felé. Akbar mogul császár uralkodása alatt a birodalom fővárosaként funkcionált a mesterséges dombra épített város. Az épületegyüttes a mai napig inspirációt nyújt az indiai építészet számára. 1986-ban méltán került föl az Unesco Világörökségi listájára. A palota mellett található mecset India legnagyobb és egyben legősibb iszlám vallási építményei közé tartozik, hatalmas impozáns kapukkal lenyűgözve az idelátogatókat. Napunk hátralévő részében Rajasthan tartományban utazunk, hogy a késő délutáni órákban elérjük India egyik legnagyobb nemzeti parkjának a bejáratát.

6. nap: Ranthambore Nemzeti Park
Az 1955-ben alapított nemzeti park népszerűségét az 1973-ban létrehozott Tigris Projektnek köszönheti. A vadonban élő tigrisek az orvvadászok gaztettei miatt a kihalás szélére kerültek, ezért Indiában számos program indult a megmentésükre. Az ország egyik legnagyobb tigris rezervátumába indulunk a hajnali órákban. Helyi vezetőink tapasztalatára hagyatkozunk a túránk alatt, bízva abban, hogy lencsevégre kapjuk India egyik jelképének számító nagyragadozót. A gazdag növény- és állatvilág látványa garantálva van az út során. A délutáni órákban felkeressük a dombtetőn 215 méteres magasságban fekvő Ranthambore Erődöt, amiről az egész nemzeti park kapta a nevét.

7. nap: Sawai Madhopur, Jaipur
A reggeli órákban indulunk Rajasthan legszínpompásabb városa, Jaipur felé, ahol fölfedezzük a város nevezetességeit. A Városi Palota csodás épületei, kapui közt kezdjük a barangolásunkat, ahol többek közt a világ legnagyobb ezüst kancsói is megtalálhatóak. Innen átsétálunk a szomszédságában fekvő Jantar Mantar obszervatóriumába. Érdekes műszerek sokasága vár itt ránk. A nap további részét Jaipur leghíresebb épületénél, a Szelek Palotájánál töltjük. Időutazásunk végeztével visszatérünk a szállásunkra.

8. nap: Jaipur, Amber, Jaipur
Kora délelőtt indulunk Amber csodálatos erődje felé. Magába, az erődbe elefántháton kapaszkodunk fel, hogy a robosztus falak mögött rácsodálkozzunk az évszázadok óta érintetlenül álló pompás palotákra, lakosztályokra. Gyönyörű panoráma nyílik innen föntről az alattunk elterülő kisebb dombokra. Miután befejeztük a látogatásunkat a visszavezető úton egy fotószünet erejéig megállunk a Jal Mahal „Úszó” palotánál. A nap további részét Jaipurban töltjük, szabad program keretében.

9. nap: Jaipur, Pushkar
Korán reggel indulunk a tavak és a tevék városa felé. A legenda szerint a Teremtő Istenség, azaz Brahma kezéből kihulló virágszirmok nyomából keletkeztek azok a csodás tavak, amik ma Pushkár fő vonzerejének számítanak. Brahma miatt a hinduk különös jelentőséget tulajdonítanak a pushkari ghátaknak (lépcsősorok), ahova igyekeznek az ország minden pontjából eljutni és elvégezni a rituális fürdést a szent ghátakon. Reményeink szerint ennek mi is szemtanúi leszünk. A Thár-sivatag közelsége miatt a tevék különösen fontos értéket képviselnek ezen a vidéken, a városban rendezik a földkerekség legnagyobb tevevásárát is. A kellemesen eltöltött nap után az estét a szállásunkon töltjük átbeszélve az elmúlt napok varázslatos és egyben hihetetlen eseményeit.

10. nap: Pushkar (a híres Tevevásár napja)
A reggelink elfogyasztása után egy kis tevegelésre indulunk és a Thar-sivatag szélének tekinthető területen kirándulunk. Az igazán kellemes kirándulás után a délutáni órákat már a nyüzsgő városban töltjük (a tevevásáron kalandozunk) és a színes festékekkel bűvöletében vívunk “csatákat” a többi festékporos kalandorral és természetesen helyi ünneplővel.

11. nap: Pushkar, Jodhpur
Korán reggel indulunk Rajasthan második legnagyobb városába, a Kék Városként is emlegetett Jodhpurba. Pár órás buszozást követően érkezük India egyik legnagyobb és legjobb állapotában fennmaradt erődjéhez. A Mehrangarth Fort-ból csodás kilátás nyílik a környékre, illetve belső palotáinak köszönhetően évszázadokat repülünk vissza az időben. Kipling nemes egyszerűséggel ezt írta róla: „angyalok, tündérek és óriások teremtménye”. A délután folytatásában megnézzük II. Jaswant síremlékét, ami egy letisztult csipkeberakásokkal díszített márvány emlékmű, ahova a helyiek gyakran járnak imádkozni. A városban még érdemes felkeresni a fényűző hercegi palotát. Az Umaid Bhawan Palota picivel több, mint 15 évig épült, ezalatt 3000 munkás dolgozott rajta. A számtalan udvarában, termében, kertjében könnyű elveszni. A maharadzsa unokája a mai napig lakja a palota egy részét, míg a másik fele luxusszállóként üzemel.

12. nap: Jodhpur, Delhi
A reggeli órákban érdemes ajándéktárgy-beszerző útra indulni, mert a mai nap elhagyjuk Rajasthan tartományt és visszatérünk Delhibe. Belső repülőjáratunk a kora délutáni órákban indul és az esti órákban már Delhiben teszünk rövid pihenőt a szállásunkon.

13. nap: Delhi, Budapest
Várhatóan a hajnali órákban indul a repülőgépünk Európa irányába. Egy átszállást követően menetrendtől függően, de várhatóan a kora délutáni órákban érkezünk Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Jaipur nevezetességei - Szenczi Zsolt, 2012. szeptember. 26
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India valódi arca... - Kovács Attila, 2017. szeptember. 04
» Őszintén az ezerarcú Indiáról - Szalai Krisztina, 2015. március. 05
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A nemzetközi repülőjegyet és a belső repülőjegyet, az utazást Észak-Indián belül bérelt busszal, a szállásokat szállodákban és a reggeliket, a helyi vezetők díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

 

Alapár nem tartalmazza: 

A a repülőjegyek illetékét (kb.: 149 900 Ft/fő), a belépők (kb. 120 Euro/fő), a kötelező borravalók (45 Euro/fő), az esetleges védőoltások, a biztosítás és az indiai vízum árát (kb.: 21 000 Ft/fő), útlemondási biztosítást 1%, foglalási díjat 500 Ft/fő, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítsát.

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték: kb.: 149 900 Ft/fő 
Vízumdíj: kb.: 21 000 Ft/fő
Foglalási díj: 500 Ft/fő
Útlemondási biztosítás 1%

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők (kb. 120 Euro/fő), a kötelező borravalók (kb. 45 Euro/fő)
Egyéb személyes kiadások

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
165 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Delhibe. Indiában: bérelt légkondicionált autóbusszal és belső repülőjárattal utazunk (Jodhpur-Delhi).

Szállás: 

2 éjszakát töltünk Delhiben, 2 éjszakát Agrában, 2 éjszakát Sawai Madhopur, 2 éjszakát Jaipurban, 2 éjszakát Pushkárban, 1 éjszakát Jodhpurban. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 4*-os szállodákban alszunk. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: kb. 1400-1800 Forintnak megfelelő rúpia. Az ételek leginkább az indiai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása szigorúan tilos, csak palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az ára kb. 100-120 Ft.
Időjárás: 
Utazásunk időpontja az októbertől áprilisig tartó száraz évszakra esik, ezért jó időre számíthatunk, kevés csapadékkal és átlagosan magas, de kellemes hőmérséklettel. Napközben 25-35 Celsius fok várható, de éjszaka sem hűl le a levegő 20 Celsius fok alá.
Csomagolás: 
Egy kis hátizsákot a napi felszerelésünknek és egy nagy hátizsákot vagy sporttáskát ajánlunk a többi csomagunknak. Gurulós bőröndöt nem célszerű magunkkal hozni erre az utazásra.
Vízum: 
Vízum: Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges. Ára: kb. 21000 Ft.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyeljünk oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmossuk, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomruk. Ha odafigyelünk, jó eséllyel elkerüljük az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás indiai tartózkodás esetére nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és B védőoltást. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Kötelezően előírt védőoltás nincs. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

Pénz: India hivatalos pénzneme a rúpia (INR). Célszerű eurót hozni magunkkal és azt beváltani. A hitelkártyák elfogadása limitált és ATM automaták is kevés helyen találhatóak. India olcsó ország, bár a minőségi árukat meg kell fizetni. Ajánlott költőpénznek kb. 80 000 forintot ajánlunk + 60 eurót a belépőkre és az elefátolásra. A belépők árát az idegenvezető a helyszínen szedi össze.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!