India-Arany háromszög a színek ünnepén, Dubai és Abu Dhabi

11 napos körutazás Indiában

Agrába érkezés után fakultatív program: részvétel a színpompás és látványos Holi ünnepen. A fakultatív programvégeztével a Vörös erődöt látogatjuk meg. A nap zárásaként felkeressük a „mini Taj Mahal”- ként ismert I’timád-ud-Daulah síremléket.

A 2021-es ár tájékoztató jellegű.

Alapár tartalmazza

6 éjszaka szállást Indiában félpanziós ellátással (italok nélkül)
3 éjszaka szállást Dubaiban, reggelivel és 2 vacsorával
a program szerinti transzfereket
kirándulásokat légkondicionált gépjárművel
belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
vízum díja ügyintézéssel
borravalók
útlemondási biztosítás
egyéb személyes kiadások
baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
fakultatív programok

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

Helyi 4*-os szállodák kétágyas szobáiban.

Program: 

1 - 2. nap: Budapest - Delhi  
Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság menetrend szerinti járatával, egy átszállással Delhibe. Másnap, a fővárosba való érkezés után rögtön megkezdjük ismerkedésünket India vallásaival, kultúrájával és Delhi műemlékeivel. A Laksmi Narayan hindu templom után a szikh vallásúak legnagyobb Delhiben található templomát, a Bangla Sahib gurudwarat látogatjuk meg, ahol lehetőségünk lesz a szikh vallásúak adományaiból finanszírozott közösségi konyhába betekinteni vagy akár kicsit besegíteni. Buszos városnézésünk során láthatjuk a Parlament épületét, a város jelképének számító India kaput és amennyire lehet, megközelítjük a monumentális elnöki palotát is. Szállás Delhiben (2 éj).

Szállás: The Piccadily Janakpuri Hotel 5*

3. nap: Delhi 
Második Delhiben töltött napunk során a város legrégebbi részébe, Ó-Delhibe látogatunk el, ahol bejárjuk India legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot. Ezt követően biciklis riksákkal teszünk egy kört a mecset körüli bazár negyedben, így igazán át tudjuk élni a hihetetlen indiai hangulatot. Ó-Delhiben programunkat Mahatma Gandhi, a nemzet atyja emlékhelyének meglátogatásával zárjuk. A nap során megnézzük a Világörökség részét képező Qutub komplexumot a világ legnagyobb minaretjével és a csodával határos módon épségben megmaradt kb. 1600 éves Delhi vasoszloppal. 2005-ben adták át az Akshardam modern hindu templomot, amely lenyűgözi a látogatót faragásaival, márvány és féldrágakő díszítéseivel.

4. nap:  Agra - Taj Mahal
Korán reggel Agra felé vesszük utunkat, ahol fakultatív programként részt vehetünk a színpompás és látványos Holi ünnepen. Ezt követően felkeressük a „mini Taj Mahal”-ként, vagy „a Taj Mahal előfutárként ismert I’timád-ud-Daulah síremléket. Napunkat a 17.században Sah Jahan mogul uralkodó által felesége, Mumtaz Mahal részére épült, a „szerelem műemlékeként is ismert mauzóleummal, a Taj Mahallal zárjuk.

Szállás: Mansingh Palace Hotel Agra 4*

5. nap: Agra – Fatehpur Sikri – Bharatpur  
Reggel a masszív vörös falakkal körbevett Vörös erődöt látogatjuk meg, amely egykor a Mogul Birodalom fővárosa volt. Ezt követően folytatjuk utunkat tovább Fatehpur Sikribe. Az Agrától 40 km-re található, a nagy mogul uralkodó, Akbar császár által épített és mindössze 15 éven keresztül használt fővárost elszórtan épült vörös homokkő épületegyüttesek tagolják. A hozzákapcsolódó óriási mecset Szálim Csiszti szúfi szent gyöngyház baldachinos síremlékével ma is kívánságok helyszíne. A „Szellemváros” megtekintése után Bharatpur városába érkezünk a délutáni órákban, ahol egy palotastílusban épült szálloda szökőkutakkal és belső udvarokkal tagolt nyugalmát élvezhetjük. Szállás Bharatpurban (1 éj).

Szállás: Laxmi Vilas 4*

6. nap: Bharatpur madárrezervátum – Jaipur  
Hajnalban reggeli előtt biciklis riksákkal fedezzük fel a bharatpuri madár rezervátumot és nemzeti parkot, hiszen ebben az időben a legaktívabbak a madarak. Az UNESCO Világörökség részét képező, Indiában a legtöbbféle madárfajjal büszkélkedő vízi paradicsomban, a vízi és költöző madarakon túl szambár szarvasokat és antilopokat is láthatunk. A program végeztével utazás a szálláshelyre, majd reggeli után utazunk tovább Jaipurba, Rajasthan állam fővárosába. Útközben megállunk a világ egyik csodájának tartott Abhaneri lépcsős kútnál, amely az egyik legrégebbi és legmélyebb ilyen jellegű építmény egész Indiában. Közvetlen mellette állnak a 8. században épült ősrégi hindu Harshat Mata templom romjai. Szállás Jaipurban (2 éj). 

Szállás: Park Regis 4*

7. nap: Jaipur - Amber-erőd
Egész napunkat Jaipur, „a rózsaszín város” felfedezésével töltjük. Először a Jaipur melletti Amber erődbe látogatunk el, ahova elefántháton jutunk fel. Az erőd Jaipur megalapítása előtt az egyik rádzsput dinasztia fővárosaként szolgált. A belső kert, az apró tükrökkel díszített fogadópalota és háremhölgyek palotája ámulatba ejti a látogatót. Az erőd megtekintése után megállunk fotószünetre a Jal Mahal vízipalotánál, az indoszaracén stílusban épült, árkádokkal, pavilonokkal tagolt Albert Hall művészeti múzeumnál, valamint Jaipur egyik leghíresebb látnivalójánál, az apró lyukakkal tagolt Szelek Palotájánál. Felkeressük Jaipurban a Város palotát és Múzeumot, amely Jaipur város megalapítása óta az uralkodó maharaja rezidenciája. Itt betekintést nyerünk a jaipuri maharaják életébe, öltözékébe és megnézhetjük a világ legnagyobb ezüstedényeit. Az egyik legérdekesebb látnivaló a Jantar Mantar csillagvizsgáló, amellyel óriási műszereinek köszönhetően annak idején hihetetlen pontosságú számításokat tudtak végezni. A programból nem maradhat ki a bazárlátogatás, ahol a helyi kis üzletek forgatagában lehet gyakorolni az alkudozást.

8. nap: Jaipur – Delhi – Dubai
A reggeli utáni kis pihenővel utazás autóbusszal Delhibe, az Indira Gandhi nemzetközi repülőtérre. Utunk indiai szakasza ezzel véget ér és egy egész más világba csöppenünk, amikor Dubaiba érkezünk. India és az Emirátusok közötti nagy kontraszt különleges élményt jelent számunkra. Érkezés után transzfer a szállodába, majd idegenvezetőnkkel lehetőség lesz gyalogosan a szomszédos Emirates Mall bevásárlóközpontot felkeresni, ahol a fedett sípálya megtekintése mellett vacsorázásra is lesz lehetőség. Szállás Dubaiban (3 éj).

Szállás: Hilton Garden Inn****

9. nap: Dubai  
Reggeli után félnapos, autóbuszos Dubai városnéző programra indulunk. Elsőként a mesterségesen feltöltött Pálma-szigetre megyünk el, ahol fotószünetet tartunk a híres Atlantis Hotelnél. Sorra vesszük a város ikonikus épületeit, mint a Burj Al Arab vitorlás alakú szálloda és a világ legnagyobb épülete, a 828 méter magas Burj Khalifa és a Zabeel királyi palota. A legrégebbi városrészben áthajózunk az öböl (creek) túloldalára, ahol rövid megállót tartunk a híres fűszer-és arany bazárban. A városnézést követően visszamegyünk a szállodába és egy rövid pihenő után terepjáró autókkal indulunk a sivatagi szafari programra. Szakavatott gépkocsivezetőink visznek minket a homokdűnéken keresztül a dűnék között felállított táborig, ahol táncos és zenés programok mellett elfogyasztjuk vacsoránkat. A program során lehetőség lesz hennakészítésre, vízipipázásra és tevegelésre is.

10. nap: Dubai – Abu Dhabi fakultatív kirándulás  
A reggelit követően szabad program, vagy fakultatív egész napos kirándulási lehetőség Abu Dhabiba, az Egyesült Arab Emirátusok fővárosába. A kirándulás keretében megismerkedünk a város leghíresebb épületeivel, látványosságaival. A látogatás fénypontja a világ egyik legnagyobb mecsetjének, a Zayed Sejk mecset meglátogatása a világ legnagyobb szőnyegével és egyik legnagyobb csillárjával. Megállunk fotószünetre az Emirates Palacenál, amely a világ egyik legdrágább szállodája. Ha időnk engedi, megállunk a Yas szigeten található Forma 1 es autópályánál. A fakultatív programot követően visszatérünk Dubaiba a szállodába, majd zárásképpen hajókirándulással egybekötött vacsorán veszünk részt a Creek (öböl) vagy a Dubai Marina mentén egy fából készült hajó (dau) fedélzetén.

11. nap: Dubai - Budapest  
Kora reggel transzfer a repülőtérre, és utazás Budapestre repülővel, közvetlen menetrendszerinti járattal. 

 A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
Delhi – Vörös Erőd
Delhi – Qutub Minaret
Agra – Taj Mahal
Agra – Vörös Erőd
Fatehpur Sikri
Jaipur – Jantar Mantar
Rádzsasztáni erődök – Amber erőd

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Sah Dzsahan, az ötödik mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Dubai:

Dubaiba egy 96 óránál nem régebbi, negatív eredményű PCR teszt felmutatásával lehetséges a belépés, illetve az utasbiztosítás meglétét is ellenőrzik. A második tesztet a repülőtéren végzik el, melynek eredményét (kb. 24 óra) a szálláshelyen, izolációban kell megvárni, majd indulhat a zavartalan nyaralás!

A biztonságos utazást az Emirates légitársaság biztosítja. Járataik minden egyes repülés előtt alapos takarításon és fertőtlenítésen esnek át. A legszigorúbb szintű higiénia és biztonság fenntartása érdekében a fedélzeten, ha a járat menet ideje meghaladja az 1 óra 30 percet, személyzetüket kiegészítik plusz egy fővel, aki a mosdók takarításáért felel. A kabinok légterét a kórházakban is használatos erősségű, továbbfejlesztett HEPA  légszűrők folyamatosan tisztítják. A repülőgépen arcmaszk viselése kötelező, étkezést, ivást kivéve. Az adott úti cél szabályozásaitól függően kesztyűt vagy egyéb személyes védőfelszerelés viselése kötelező lehet. 2021. január 31-ig a légitársaság Covid-19 fedezetet nyújt az utasainak, részletek az ajánlatok leírásában olvashatók.

Dubairól mindenki tudja, hogy a legek városa. Bármiről legyen szó, építészet, vendéglátás, szálláshelyek, szolgáltatások, stb. a legkorszerűbb megoldások, a legmodernebb technikai eszközök ejtik bámulatba az oda érkezőt. Ez a technikai fejlettség és a dubai turizmusban dolgozók tudatos hozzáállása biztosítja, hogy higiénikus környezetben, biztonságban kapcsolódhasson ki a nyaralása során. Az ott lakók vigyáznak egymásra, vigyáznak magukra és ezt várják el a turistáktól is. A látványosságok, attrakciók nyitva vannak, nincs tömeg, figyelnek és betart(tat)ják a távolságtartást és mindenhol kötelező a maszk használata 6 éves kor felett.

Utazásainkoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!

Honlapunkon számos ajánlat közül válogathatsz, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keresel, de akár kész útitervedet segítsünk megvalósítani, írj nekünk: ajanlatkeres@utazom.com

Fakultatív programok

Holi ünnep (fehér ruha , színes festékek): 23 900 Ft
Abu Dhabi egész napos kirándulás: 20 000 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka szállást Indiában félpanziós ellátással (italok nélkül)
3 éjszaka szállást Dubaiban, reggelivel és 2 vacsorával
a program szerinti transzfereket
kirándulásokat légkondicionált gépjárművel
belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
vízum díja ügyintézéssel
borravalók
útlemondási biztosítás
egyéb személyes kiadások
baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
fakultatív programok

Kötelező költségek: 

Vízum

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók kb. 50 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, átszállással.

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

Helyi 4*-os szállodák kétágyas szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós (Indiában - büféreggeli és büfévacsora, italok nélkül. Dubaiban - 3 reggeli és 2 vacsora) ellátást tartalmaz.
A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart.
Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is.
Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál.
FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akar el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!