India-Arany háromszög a színek ünnepén, Dubai és Abu Dhabi

11 napos körutazás Indiában

Agrába érkezés után fakultatív program: részvétel a színpompás és látványos Holi ünnepen. A fakultatív programvégeztével a Vörös erődöt látogatjuk meg. A nap zárásaként felkeressük a „mini Taj Mahal”- ként ismert I’timád-ud-Daulah síremléket.

Alapár tartalmazza

6 éjszaka szállást Indiában, félpanziós ellátással (italok nélkül), 3 éjszaka szállást Dubaiban, reggelivel és 2 vacsorával, a program szerinti transzfereket, kirándulásokat légkondicionált gépjárművel, belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet illetékkel, e-vízum díja ügyintézéssel, borravalók, útlemondási biztosítás, egyéb költségek, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

Helyi 4*-os szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program: 

1 - 2. nap: Budapest - Delhi  
Elutazás Budapestről az Emirates Légitársaság menetrend szerinti járatával, egy átszállással Delhibe. Érkezés után kezdődik az autóbuszos városnéző programunk. Ismerkedés India vallásaival, kultúrájával, Delhi műemlékeivel. Elsőként a Laksmi Narayan hindu templomot látogatjuk meg, valamint a Jama Masjid, Pénteki mecsetet és a Vörös Erődöt (kívülről). A mecset megtekintése után teszünk egy 4 bazárt körbeölelő, kerékpáros riksa túrát. A nap zárásaként felkeressük a Raj Ghat-ot, Mahatma Gandhi emlékhelyét. Szállás Delhiben (2 éj).

Szállás: Radisson Blu Hotel New Delhi Paschim Vihar****

3. nap: Delhi 
Reggeli után folytatódik a városnéző programunk. A városnézés során megtekintjük a Qutab minaretet,India legmagasabb, kőből épített tornyát, valamint a környező romterületet is. Majd a Parlament épületét (kívülről), az India Kaput, valamint Delhi legnagyobb szikh templomát, a Birla Bangla Sahib Gurudwara-t, ahol nemcsak nézelődünk, hanem lehetőség szerint segítünk is a közösségi konyhán. Amennyiben időnk engedi, a napot az Aksharadam hindu szentély-komplexum meglátogatása zárja.

4. nap: Mathura - Agra  
Korai reggeli után utazás Agrába (reggeli hideg csomag), útközben megálló a Jamuna folyó partján fekvő Mathura-ban, a hindu és a Krisna hívők szent városába, Krisna szülővárosában. Agrába érkezés után részt fakultatív programként részt vehetünk a színpompás és látványos Holi ünnepen. A fakultatív program végeztével a Jamuna folyó partján álló, 20 méter magas falakkal körbevett Vörös erődöt látogatjuk meg (belülről). A nap zárásaként felkeressük a „mini Taj Mahal”-ként, a „Taj Mahal előképeként” is ismert I’timád-ud-Daulah síremléket. Szállás Agrában (2 éj).

Szállás: Howard Plaza****

5. nap: Taj Mahal – Fatehpur Sikri – Bharatpur  
Napfelkeltekor keressük fel a XVI. század közepén, Sah Jahan által a felesége, Mumtaz Mahal részére épült, „a szerelem emlékműveként” is ismert Taj Mahal-t, mert ilyenkor a legkülönlegesebb és nincs sok látogató sem. Visszatérve reggelizünk a szállodában és folytatjuk utunkat tovább Fatehpur Sikribe, Agrától 40 km-re található Akbar elhagyott városába. A Panch Mahal Palota, Salim Chisti sírja, a Jama Masjid (Pénteki mecset) mind megtekintendő látványosságok közé tartozik. A „Szellemváros” megtekintése után érkezés Bharatpur-ba a délutáni órákban. Szállás Bharatpurban (1 éj). Napi utazás kb. 54 km, 1 óra.

Szállás: Laxmi Vilas****

6. nap: Bharatpur – Jaipur  
A reggeli előtt egy riksás túrára indulunk a Bharatpur madár rezervátumban és nemzeti parkban. Az UNESCO Világörökség (Keoladeo Ghana Nemzeti Park) részét képező vízi paradicsomban, a vízi és költöző madarakon túl szambár szarvasokat és antilopokat is láthatunk. A program végeztével utazás a szálláshelyre reggeli, majd tovább utazunk Jaipurba. Útközben megálló a világ egyik rejtett csodájának tartott, Abhaneri lépcsős kútnál. Szállás Jaipurban (2 éj). Napi utazás kb. 176 km, 4 óra

Szállás: Park Regis****

7. nap: Amber Erőd – Jaipur
Reggeli után utazás a Jaipurtól 11-km-re fekvő Amber-erődhöz, ahova elefántháton jutunk fel. Az erőd megtekintése után, felkeressük Jaipurban a Városi palotát és Múzeumot, látni fogjuk kívülről a Szelek Palotáját, valamint a Jantar Mantar obszervatóriumot is. Mielőtt visszatérünk a városba, megállunk a Jagmandir Pakotánál egy foto stopra. A program végeztével szabadidő, ajándékvásárlási lehetőség.

8. nap: Jaipur – Delhi – Dubai
A reggeli utáni utazás Delhibe a repülőtérre, majd Dubai-ba repülünk. Érkezés után transzfer a szállodába. Szabad program. Esti fakultatív ingyenes program: az Emirates Mall felkeresése, vacsorázási lehetőséggel. Szállás Dubaiban (3 éj).

Szállás: Hilton Garden Inn****

9. nap: Dubai  
Reggeli után félnapos Dubai városnéző programra indulunk. Elsőként a Pálma-szigetre (Palm) megyünk el, ahol egy fotó megálló keretében megörökítjük az Atlantis Hotelt, és környékét. Ezt követően megnézzük (kívülről) a város ikonikus épületeit; Burj el Arab, Burj Khalifa. A Dubai Múzeum meglátogatása után kicsit hajózunk abrával a Creek-en is. Délután szabad program, majd késő délután terepjáró autókba ülünk és indulunk a sivatagba szafari programra. Szakavatott gépkocsivezetőink visznek minket a homokdűnéken keresztül a sivatagban felállított táborig, ahol a programunk további része zajlik majd BBQ vacsorával és táncosokkal.

10. nap: Dubai – Abu Dhabi fakultatív kirándulás  
A reggelit követően szabad program, vagy fakultatív egész napos kirándulási lehetőség Abu Dhabiba. A kirándulás keretében megismerkedünk a város ikonikus épületeivel, látványosságaival, többek között a világ egyik legszebb mecsetével a Zayed Sejk mecsettel is, természetesen nem marad ki egy kis kitérő a Yas - szigetre sem.  A fakultatív programot követően visszatérünk Dubaiba. Az esti program hajókirándulás és vacsora a Creek-en egy dau fedélzetén.

11. nap: Dubai - Budapest  
Kora reggel transzfer a repülőtérre, és utazás Budapestrerepülővel, közvetlen menetrendszerinti járattal. 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
Delhi – Vörös Erőd
Delhi – Qutub Minaret
Agra – Taj Mahal
Agra – Vörös Erőd
Fatehpur Sikri
Jaipur – Jantar Mantar
Rádzsasztáni erődök – Amber erőd

Kapcsolódó cikkek

» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Jaipur nevezetességei - Szenczi Zsolt, 2012. szeptember. 26
» A nyüzsgő Dubai képekben - Kovács Attila, 2019. április. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India valódi arca... - Kovács Attila, 2017. szeptember. 04
» Dubai nyaralások kedvezményekkel! - Kovács Attila, 2016. május. 07
» Dubai bevásárlási lehetőségei - Etédi Alexa, 2015. november. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Holi ünnep (fehér ruha , színes festékek): 19 900 Ft
Abu Dhabi egész napos kirándulás: 18 500 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka szállást Indiában, félpanziós ellátással (italok nélkül), 3 éjszaka szállást Dubaiban, reggelivel és 2 vacsorával, a program szerinti transzfereket, kirándulásokat légkondicionált gépjárművel, belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet illetékkel, e-vízum díja ügyintézéssel, borravalók, útlemondási biztosítás, egyéb költségek, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek, e-vízum ügyintézés, borravalók, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók kb. 50 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók kb. 50 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással.

Tervezett menetrend (változhat) Emirates
Március 07. Budapest-Dubai 14:50 - 23:05   EK 112 / kb.5 óra 20 perc
Március 08.  Dubai-Delhi  04:20 - 08:55   EK 510 / kb.3 óra 15 perc

Március 14.  Delhi -Dubai 16:15 - 18:35  EK 517 / kb. 3 óra 20 perc
Március 17.  Dubai-Budapest 08:40 - 11:45   EK 111 / kb.5 óra 05 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

Helyi 4*-os szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós (Indiában - büféreggeli és büfévacsora, italok nélkül. Dubaiban - 3 reggeli és 2 vacsora) ellátást tartalmaz.
A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart.
Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is.
Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál.
FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akar el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a higiénés alapkövetelményeket.. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott vizet igyunk!!! A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező védőoltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező oltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a SMECTA-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A nyilvános WC-k legtöbbször ázsiai jellegűek, olyan luxuscikkek, mint a melegvíz, szappan, WC papír hiányoznak. Érdemesebb az éttermekben használni a toilettet.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!