Horvátországi barangolások

Új utakon a Velebit-hegység csodás tájain

Egy izgalmas aktív kikapcsolódásra csábítjuk a hegyek és tengerek kedvelőit Horvátországba, melynek keretében két nemzeti parkot is meglátogatunk. Öt napos túránk során felfedezzük Horvátország leghosszabb hegyláncát, a Velebitet, bejárjuk a híres Paklenica Nemzeti Park pazar szurdokait, ellátogatunk a hegység egy nyugodtabb, kevésbé háborgatott szegletébe, hogy megismerjük a Velebit igazi arcát, illetve helyi termékeket kóstoljunk és nem hagyjuk ki a Zrmanja kanyont sem, melyet Winnetou szemszögéből csodálunk meg a filmek egyik forgatási helyszínén. Mindeközben a tengerről sem kell lemondanunk, hiszen amellett, hogy a túráink során végigkíséri utunkat, egy egész napos kirándulás alkalmával a gyönyörű Kornati szigetvilágot is behajózzuk.

MÁJUS 1. HÉTVÉGE!!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 4 éj szállást mobilházakban, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap csak 2 nap szabival!
Szállás: 
bungaló
Létszám: 
35-40 fő

Szállás

Starigrad-Paklenicaban tengerparti 2×2 fős apartmanházakban, 50 méterre a tengerparttól. Az apartmanok jól felszereltek, konyhával és fürdőszobával vannak ellátva.. Egy apartmanházhoz két különálló szoba tartozik. 
Egyágyas felár 7.900 Ft/fő/éj.
Az ágynemű mediterrán jellegű, ha fázósabb vagy hozz magaddal egy plusz vékony takarót, ez a buszon is jól jöhet.

Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Kapcsolódó cikkek

» Horvátország, Kaprije tengeri kajakkal - Hudanik Zsolt, 2019. október. 23
» Zadar hangulatos városa Horvátországban - Kovács Attila, 2019. szeptember. 04
» Horvátország örömteli tájain - Kovács Attila, 2019. június. 18
» Zágráb: látnivalók és hangulat - Kovács Attila, 2019. május. 21
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila, 2019. május. 16
» Horvátország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa, 2019. május. 07
» Horvátország - a víz birodalma - Kovács Attila, 2019. március. 09
» 10+1 homokos strand Horvátországban - Kovács Attila, 2019. február. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Horvátországi barangolások - 4 nap
Részletes program
1. nap: Starigrad Paklenica- Rövid gyalogtúra és kóstoló program Ljubotić hegyi pásztorfaluban

Kora délután érkezünk meg Észak-Dalmáciába, Starigrad Paklenica településre. Programunk során Ljubotićba, a Velebit-hegység egyik utolsó, máig autentikusan megmaradt hegyi falucskájába túrázunk fel egy tanösvényen. Sziklás, emelkedős, néhol igen meredek terepen vezet utunk, cserébe az Adriai-tenger káprázatos látványa kíséri végig utunkat. A tanösvényen megismerkedhetünk a mirilákkal, melyek a Velebitben egykor élő pogány népek különleges temetkezési szokásait mutatják be. Ljubotićba megérkezvén lehetőség lesz a falu termelői által megtermelt méz, sajtok, likőrök kóstolására és borozásra, ill. természetesen a termékek megvásárlására. A program végeztével visszaindulunk buszunkhoz és szállásunkra utazunk.
Táv: 2,5 óra; 8km oda-vissza; fel: 300m, le: 300m

2. nap: Paklenica Nemzeti Park.
Második napunkon belevetjük magunkat a Velebit csodálatos sziklavilágába egy nagyon változatos túra keretében. Utunk első harmada a Velika Paklenica patak által kivájt szurdokban, csodás vízesések, zuhatagok és hatalmas szikák között vezet. Ahogy egyre magasabbra kaptatunk fel a sziklalépcsőkön, a horizont is mindjobban kiszélesedik számunkra, szép kilátást biztosítva néhol a tenger felé, néhol az óriás sziklafalakra. Hosszabb szerpentinezést követően kb. 2 órán belül érünk fel a Manita Pec barlang bejáratához. Itt tartunk egy hosszabb pihenőt, majd egy technikásabb izgalmas ösvényen haladunk tovább, egy rövid szakaszon drótkötél segítségével jutunk fel a Zoljine kuk nevű csúcsra, ahol pazar panorámában részesülünk. Lábunk előtt hever a tenger, hátunk mögött pedig a Velebit legmagasabb ormai magasodnak. Páratlan kilátás. A csúcsélményék átélését követően „már csak” egy szép hosszú ereszkedés vár ránk. Tomići tanyái érintésével érünk vissza Starigradba a délutáni órákban.
Velika Paklenica – Manita pec - Zoljine kuk – Tomici - Starigrad; Táv: 14km; fel 780m; 7-8 óra  
 
3. nap: Kornati Nemzeti Park- Hajókirándulás a Kornati szigetvilágban és a Telaščica Natúrparkban

Kipihenve a tegnapi nap fáradalmait egy hajókirándulás keretében beutazzuk a Kornati NP-ot és egyik különleges részét, a Telaščica Natúrparkot. A Kornati NP Horvátország egyik jelképe, majd 150 kis sziget alkotja. Lenyűgöző, érintetlen öblök, kristálytiszta tenger, kopár hegyek, ódon halászfalvak- mindezt mi is átélhetjük egész napos hajózásunk során. A hajón finom ebéd vár ránk egy üveg bor kíséretében, de lehetőség lesz egy rövid túrára is a Dugi Otok szigetek déli végében található Telaščica Natúrparkban. Utóbbi jelegzetessége a hófehér sziklafalak mögött/felett fekvő gyönyörű sós tó, amiben meg is mártózhatunk. Kiélvezzük a nem mindennapi pillanatokat, majd hajónkkal visszautazunk Zadarba. A napot levezethetjük egy kis városnézéssel vagy vacsorával Zadarban, majd visszaindulunk buszunkkal a szállásra.

4. nap: Paklenica Nemzeti Park- Mala Paklenica – Velika Paklenica szurdoktúra

Negyedik napunkon visszatérünk a Paklenica NP-ba, ahol egy izgalmas szurdoktúra vár ránk. Startpontunk ez alkalommal a „kistestvér”, a Mala Paklenica lesz, a nemzeti park két fő szurdoka közül a kisebbik. Túránk első része a száraz patakmederben halad, folyamatos szintemelkedéssel, itt-ott a víz által lekoptatott sziklák megmászásával jutunk előre. 5 óra megerőltető gyaloglás után érünk fel először a Njive Lekine, majd a Grabove doline nevezetű fennsíkra. Gyönyörű kilátás fogad minket a Velebit legmagasabb csúcsaira. A Jurline tanya érintésével megkezdjük ereszkedésünket a Velika Paklenica szurdokba, miközben ismét csodás panoráma nyílik immáron a tenger irányába, illetve a nemzeti park sziklamászók által legkedveltebb falaira is. Leérkezvén a szurdokba a Velika Paklenica patak mentén ereszkedünk vissza a park bejáratához. Érkezés a szállásra kb. 18:00 táján.
Táv: 15km; kb. 8-9 óra; fel: 697m, le: 600m

5. nap: Zrmanja kanyon

Utolsó napunkon nem sietjük el a felkelést. Délelőtt lesz időnk pihenni egyet a kemping saját tengerpartján, mielőtt megcélozzuk a Zrmanja folyó lenyűgöző kanyonját. A Winnetou filmekből már jól ismert Pueblo platóról mi is megörökítjük a páratlan panorámát, majd busszal a folyó felsőbb szakaszához utazunk, hogy a Berberov buk vízesésnél tegyünk egy rövid sétát. Igény esetén lehetőség adódik egy kiadós ebédre, egy helyi étteremben. Hazaindulás: 14:00 körül, várható hazaérkezés: 22:00-23:00 között.

Szállásunk
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 4 éj szállást mobilházakban, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, az utas és útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

 

1.nap: Kóstolás:
   1/ Méz+ Likőr (szőlőpálinka és mézes enciánlikőr) + kenyér......5 euro
   2/ Egy pohár bor + sajt, kenyér.........8 euro
   3/ Méz + likőrkóstolás + egy pohár bor + sajtkóstolás + kenyér..........11 euro
2. nap: Paklenica NP belépő 3napra: felnőtt: 80kn; gyerek 5-14: 40kn; Nyugdíjas (65év felett): 50kn
3. nap: Hajókirándulás 32kn/fő
4. nap: Nincs
5. nap: Nincs 
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; kényelmes túraöltözet kis hátizsák a napi túrákra, fejfedő.
Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben hűvös lehet! Az esőkabát és fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Aktív túráinkon a busz tisztaságát óvandó, váltócipő, váltóruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és a jelentkezéskor leadott igények alapján történik a lehetőségek függvényéban. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Starigrad-Paklenicaban tengerparti 2×2 fős apartmanházakban, 50 méterre a tengerparttól. Az apartmanok jól felszereltek, konyhával és fürdőszobával vannak ellátva.. Egy apartmanházhoz két különálló szoba tartozik. 
Egyágyas felár 7.900 Ft/fő/éj.
Az ágynemű mediterrán jellegű, ha fázósabb vagy hozz magaddal egy plusz vékony takarót, ez a buszon is jól jöhet.

Étkezés: 
Az alapár nem tartalmaz étkezést. A közeli éttermekben van lehetőség vacsorázni. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben van lehetőség vásárolni a benzinkutaknál alapélelmiszereket. Helyben kis élelmiszerbolt, és pékség is üzemel, így a napi túrákra itt is fel lehet készülni élelemmel.
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. Jellemző a tengerparti kellemes időjárás, azonban rövid esőre néha számíthatunk!
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. 1 db max. 15-18 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!