Üdülés és kultúra Dalmáciában

8 napos üdülés és körutazás Horvátországban

Dalmácia fő vonzereje az egyedülálló tenger, partvidék és a számos, összesen 1208 szigetből álló szigetvilág, a gyönyörű természetes és kiépített strandok nemzeti parkok, valamint a part mentén elterülő gyönyörű városok; Zadar, Šibenik, Trogir, Split, Dubrovnik. Ezért, és sok más miatt is Dalmáciát sokan az Adria igazgyöngyének nevezik.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, a 7 éj­sza­kai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat (a fakultatívok kivételével) és az ide­gen­ve­ze­tő­t az indulástól az érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyek, fakultatív programok árát.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

7 éjszaka a 4 csillagos, tengerparti Hotel Kornatiban, Biograd na Moru település központjában; kétágyas, pótágyazható, légkondicionált, fürdőszobás szobákban (tv, telefon, minibár, hajszárító). A szomszéd szállodához tartozó úszómedencét, wellness-részleget és sportcentrumot a Hotel Kornati vendégei is díjmentesen használhatják. A tengerparti strand kb. 50 méterre van a szállodától.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy csak a tengerre néző szobák pótágyazhatóak, tehát 3 fő elhelyezésére csak tengerre néző szobában van lehetőség, bár 3 felnőtt számára a szoba kissé szűkös.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Program: 

1. nap: Zadar
Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pálya­udvartól. Székesfe­hérvárról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagyka­nizsa – Letenye – Varasd – Zágráb – Karlovac – Zadar útvonalon Dalmáciába. Ismer­kedés Zadarral (magyarul Zára), Dalmácia legészakibb váro­sával, melynek ola­szos hangu­latú törté­nelmi belvárosa egy kis félszi­geten talál­ható. 
Szállás egy szép, tenger­parti kisvá­rosban, Bio­grad­ban (7 éj).

2. nap: Krka Nemzeti Park
Félnapos kirándulás a Šibenik melletti Krka Nemzeti Parkba, mely Dalmácia egyik kihagy­hatatlan látni­valója. A legszebb része a Skradinski Buk vízesés­rendszere (17 kisebb-nagyobb zuhatag), ahol a folyó feletti fahidakon sétálva gyönyör­ködhetünk e különös természeti csodában.

3. nap: Dubrovnik
Pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Egész napos kirán­dulás Dubrovnikba (oda-vissza összesen kb. 8-9 órás buszozás nagy­részt szép tájakon keresztül). Indulás kora reggel. Az út egy 9 kilométeres szakasza Bosznia-Hercegovinán vezet keresztül. 
Dubrovnik a Földközi-tenger térsé­gének műem­lékekben egyik leggaz­dagabb városa. A hatalmas falakkal körülvett óváros sikátorai, közép­kori épületei, temp­lomai, kolostorai igazi csemegét jelentenek a kultu­rális köruta­zások kedve­lőinek. A város­nézés csúcs­pontját a várfa­lakon tett körséta jelenti, melynek során az óváros, az erőd­rendszer, a tenger és a környező szigetek legkü­lönbözőbb pano­rámájában gyönyör­ködhetünk. A várfalak összhosszú­sága közel 2 kilo­méter. 
A fakultatív program ára: 11 200 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

4. nap: Šibenik, Primošten
Félnapos kirándulás. Utazás a szép fekvésű Šibe­nik­be. Ismer­kedés a velencei uralomra emlé­keztető óvárossal, melynek igazi gyöngy­szeme a késő gótikus, kora rene­szánsz kated­rális. Ezután séta a hangu­latos Primoštenben. A szép­ségével nyaranta ezreket vonzó városkát egy part­közeli szigeten alapí­tották, melyet a későb­biekben híddal kapcsoltak a szárazföldhöz.

5. nap: Split, Trogir
Egész napos kirándulás. Délelőtt város­nézés Split­ben, Dalmácia főváro­sában, ahol Horvát­ország egyik legér­de­kesebb törté­nelmi neve­zetes­sége talál­ható. Itt építtette fel Diocletianus római császár gigan­tikus méretű palo­táját. A hatalmas kövekből álló, négyszög alaprajzú épület­együttes minden oldala kb. 200 méter hosszú. Split közép­kori óvárosa tulaj­don­kép­pen a palota belse­jében épült, jórészt a palota köveiből. Egészen egyedül­álló élményt jelent az óvárosban sétálni, ahol a közép­kori össze­zsúfolt házak és siká­torok világában lépten-nyomon elő­bukkannak az egykori császári palota monu­mentális marad­vá­nyai. Jellemző módon Diocletianus császár mauzó­leuma lett a VII. században Split székes­egyháza.
A követ­kező állomás Trogir, amely egykor a tatárok elől mene­külő IV. Béla kirá­lyunknak is mene­déket nyúj­tott. Ez a 10.000 lakosú kisváros valaha Splittel vetél­kedett, azóta Csipke­rózsika álmát alussza, az ember úgy érzi, itt megállt az idő. Séta a kis szigetre épült olaszos műemlék­városban (paloták, temp­lomok, kolostorok, városkapuk, városháza, erőd stb.).

6. nap: Kornati-szigetek
Pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Egész napos hajó­kirán­dulás az UNESCO világ­örökséghez tartozó Kornati-sziget­világba (több mint 140 kisebb-nagyobb sziget). A kék Adria vizéből előbuk­kanó különös alakú mészkő­szigetek látványa felejt­hetetlen élményt nyújt. 
A fakultatív program ára: 11 700 Ft – ebéddel (garantált indulás). 12 éves kor alatt a fakultatív program ára: 5 900 Ft.

7. nap: Horvát Adria
Pihenés a ten­ger­parton.

8. nap: Plitvicei-tavak
Utazás a Plitvicei-tavakhoz. A Plitvicei-tórendszer Európa egyik legszebb természeti csodája – kristály­tiszta vizű tavak, vízesések, zúgók, források, erdők káprá­zatos együttese. Baran­golás a nemzeti parkban, majd haza­utazás a Karlovac – Zágráb – Letenye – Nagyka­nizsa – Siófok – Székesfe­hérvár útvo­nalon. Érkezés Buda­pestre az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet.

Kapcsolódó cikkek

» Az egyik legszebb kisváros Dalmáciában - Trogir - Kovács Attila, 2014. január. 21
» Főszezoni akció Horvátországban: nyaralás akár 30% kedvezménnyel! - Kovács Attila, 2013. július. 29
» Ismét ideiglenes konzuli szolgálat Splitben - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» Zadar hangulatos városa Horvátországban - Kovács Attila, 2019. szeptember. 04
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila, 2019. május. 16
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2018. november. 12
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2018. július. 14
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. április. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Egész napos kirándulás Dub­rov­nik­ba (oda-vissza összesen kb. 8-9 órás bu­szo­zás nagyrészt szép tájakon keresztül). Indulás kora reggel. Az út egy 9 kilométeres szakasza Bosznia-Hercegovinán vezet keresztül. Dubrovnik a Földközi-tenger térségének mű­em­lé­kek­ben egyik leg­gaz­da­gabb városa. A hatalmas falakkal körülvett óváros siká­torai, kö­zép­ko­ri épületei, temp­lomai, kolos­torai igazi csemegét jelen­tenek a kultu­rális köru­ta­zások kedve­lőinek. A vá­ros­né­zés csúcs­pontját a várfa­lakon tett körséta jelenti, melynek során az óváros, az erőd­rend­szer, a tenger és a környező szigetek leg­kü­lön­bö­zőbb pano­rá­má­já­ban gyö­nyör­köd­he­tünk. A várfalak össz­hosszú­sága közel 2 kilométer. 
A fakultatív program ára: 11 200 Ft + belépők (garantált indulás).

Egész napos hajókirándulás az UNESCO vi­lág­örök­séghez tartozó Kornati-szi­get­vi­lág­ba (több mint 140 kisebb-nagyobb sziget). A kék Adria vizéből előbuk­kanó különös alakú mész­kő­szi­getek látványa fe­lejt­he­tet­len élményt nyújt. 
A fakultatív program ára: 11 700 Ft – ebéddel (garantált indulás). 12 éves kor alatt a fakul­tatív program ára: 5 900 Ft.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, a 7 éj­sza­kai szállást félpanzióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat (a fakultatívok kivételével) és az ide­gen­ve­ze­tő­t az indulástól az érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyek, fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!
Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Krka Nemzeti Park
HRK 150,-
Split katedrális HRK 25,-
Trogir katedrális HRK 20,-
Dubrovnik séta a várfalakon HRK 200,-
Plitvicei-tavak (szezontól függően) HRK 150-250,- 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

7 éjszaka a 4 csillagos, tengerparti Hotel Kornatiban, Biograd na Moru település központjában; kétágyas, pótágyazható, légkondicionált, fürdőszobás szobákban (tv, telefon, minibár, hajszárító). A szomszéd szállodához tartozó úszómedencét, wellness-részleget és sportcentrumot a Hotel Kornati vendégei is díjmentesen használhatják. A tengerparti strand kb. 50 méterre van a szállodától.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy csak a tengerre néző szobák pótágyazhatóak, tehát 3 fő elhelyezésére csak tengerre néző szobában van lehetőség, bár 3 felnőtt számára a szoba kissé szűkös.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!