Kaprije - tengeri csavargás, delfinlesés

5 napos kajaktúra horvátországban

A kora őszi tenger, illatos reggelek, meleg nappalok, mirtuszos esték, alkonyatok, fáradt mólon ücsörgések... delfinelős tengeri csavargás Miró barátunk szigetére. Az őszi tenger a legszebb ajándék. Melegek a nappalok és az időjárás is a legstabilabb ebben az időszakban. A víz tükör sima, nincsenek turisták, csak a sirályok reggeli nyávogása a dalmát háztetőkön. Nincsenek muszájok, nincs rohanás. Egy kis lopott nyár a napsütéses őszben.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...

Nehézség:

A túra útvonalát meghatározza az időjárás. A távolságok mindenki számára teljesíthetők, a túra teljesítése nem igényel komoly fizikai felkészülést. 

Részvételi díj tartalmazza

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a kompátkelés oda-vissza díját, a szállást tengerparti apartmanban, az étkezést, az utazást és a BBP biztosítást. Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy a horvát állam esetlegesen tengerhasználati díjat szabhat ki.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
10 - 24 fő

Szállás

Tengerparti, két-három ágyas apartmanokban, fürdőszobával, nagy közös konyhával, saját kikötővel. A túra során apartmanban töltjük az éjszakákat. Az apartmanok egyszerűek, tiszták. A ház a tengerparton, egy varázslatos öbölben van, a sziget központjától 1 percre.

Program: » Részletes program

A programról:
A kora őszi tenger, illatos reggelek, meleg nappalok, mirtuszos esték, alkonyatok, fáradt mólon ücsörgések...  delfinelős tengeri csavargás Miró barátunk szigetére. Az őszi tenger a legszebb ajándék. Melegek a nappalok és az időjárás is a legstabilabb ebben az időszakban. A víz tükör sima, nincsenek turisták, csak a sirályok reggeli nyávogása a dalmát háztetőkön. Nincsenek muszájok, nincs rohanás. Egy kis lopott nyár a napsütéses őszben. 

Kaprije.
A Sibeniki szigetvilág középső részén, a Kakan és Zmajan szigetek között található. Nevét a mediterrán kapri cserjéről kapta, amelynek virágbimbója kedvelt fűszer.Nincs hajóforgalom, nincsenek turisták. Vannak delfinek és világítótornyok. Apró szigetek. A sziget Sibenik előtt fekszik a Kornátok Nemzeti Park közelében, a dél-adriai szigetvilág egyik legszebb, legtisztább vizű pontján, Budapesttől 650 km-re. A sziget híres vitorlás berkekben is. Kedves kis halászfalu, ahová autót sem engednek be.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Első nap - Szerda:

Szerda éjszaka elindulunk Magyarországról és vidám kis járgányunkkal, leutazunk Sibenikbe. Éjszaka utazunk, várakozunk, izgulunk, zenét hallgatunk...

Második nap - Csütörtök:

Reggel behajózunk Kaprije szigetére. A hajó közel egy óra alatt ér be a varázslatos kis szigetre. A hajóút alatt kipihenjük a leutazás fáradalmait, és kötelességeinknek eleget téve, néhány üveget légtelenítünk, izgalmunkat palástolva.  Lepakolás a kompról, majd az apartmanok elfoglalása után rövid eligazítás és irány a tenger. Az első evezésünk célpontja Kakan sziget legnagyobb öblébe vezet. 

Harmadik nap - Péntek:

A reggeli szendvicsgyártás után vízre szállunk és egy napos kis expedíció keretei között megkerüljük Kakan szigetét. A part változatos, öblökkel tarkított. A bátrak az őszi fürdőzést is kipróbálhatják. Az esti érkezés után Gasztrocsapás jeligére Miró vacsoráját fogjuk elfogyasztani, hogy utána egy életre elmenjen a főzéstől a kedvünk! 

Negyedik nap - Szombat:

Korai indulással, Kaprije szigetének megkerülése. Ha szerencsénk lesz, és a szél is kegyes hozzánk, akkor belekóstolhatunk a hullámokba is. Este sütés-főzés, zenebona. 

Ötödik nap - Vasárnap:

Délelőtt kedvenc szikláinkat keressük fel, fókapadok, pihizés, naplopás, majd  délutáni komppal irány kis hazánk, irány a valóság.
Várható hazaérkezés hétfőn a kora hajnali órákban.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a kompátkelés oda-vissza díját, a szállást tengerparti apartmanban, az étkezést, az utazást és a BBP biztosítást. Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy a horvát állam esetlegesen tengerhasználati díjat szabhat ki.

Kötelező költségek: 

Komp átkelés (kb. 40 kuna/fő oda-vissza), szállásdíja tengerparti apartmanban (kb. 18 Euro/fő/éj), BBP biztosítás, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Komp: 40 kuna /fő
Szállás: 18 Euro/fő/éj

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg, vagy Vidám Kisbusszal (helyek korlátozott számban)

Étkezés: 

A részvételi díj ellátást nem tartalmaz! Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket. A szigeten kisbolt üzemel, itt mindenféle finomságot és alapélelmiszert be tudsz szerezni. Házigazdánk Míró kitűnő szakács, remekül főz, igény esetén lehetőség van fél panzió igénybe vételére.

A területről: 
Kaprije - a Sibeniki szigetvilág középső részén, a Kakan és Zmajan szigetek között található. Nevét a mediterrán kapri cserjéről kapta, amelynek virágbimbója kedvelt fűszer.Nincs hajóforgalom, nincsenek turisták. Vannak delfinek és világítótornyok. Apró szigetek. A sziget Sibenik előtt fekszik a Kornátok Nemzeti Park közelében, a dél-adriai szigetvilág egyik legszebb, legtisztább vizű pontján, Budapesttől 650 km-re.
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, az ősz csodálatosan meleg. Természetesen előfordulhat rossz idő, is de a sziget adottságaiból fakadóan szeles időben is lehet szépeket lapátolni.
Csomagolás: 
Javasolt felszerelés: Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:)
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Horvátországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!