Isztria és Szlovénia

5 napos buszos körút Horvátországban és Szlovéniában

Az Adriai-tenger nagy félszigete Isztria, melyen Horvátország és Szlovénia osztozik. Isztria a horvát tengerpart legészakibb szakasza. Legfobb vonzereje a tengerpart és a félsziget külölegesen gazdag növényvilágú belso tájainak közelségébol, a ketto harmonikus egységébol fakad. Itt találhatóak az ország talán legnépszerűbb üdülővárosai, mint Porec, Umag, Rovinj vagy Pula.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Maribor-Ljubjana
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről. Városnézés Maribor-ban, majd folytatjuk az utunkat a Ljubljanica folyó partján fekvő szlovén fővárosba, ahol a Monarchia közép-európai világa elbűvölő mediterrán bájjal párosul. Gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Vár, Szent Miklós Székesegyház, Hármas híd. Esti érkezés a közeli szállodába.

2. nap: Postojna-Predjama-Opatija
Reggeli a szállodában majd kirándulás az ország leghosszabb ismert karsztvidéki barlangjához, a Postojnai cseppkőbarlanghoz. A sokszínű és formájú cseppköveket részben barlangvasúton, részben gyalogosan tekinthetjük meg. Séta a fantasztikus cseppkőcsodák között, majd továbbutazás a mindössze néhány kilométerre található, meghökkentő fekvésű Predjama festői várához. Szlovénia egyik legérdekesebb és leghíresebb látnivalója, a kicsinyke Predjama falu határában található Predjamai barlangvár (Predjamski Grad). A ma látható reneszánsz stílusú épület több száz éve áll büszkén a sziklatetőn, az egykori erőd épülete szinte bevehetetlen volt. Ezt követően folytatjuk utunkat  Horvátországba. Délután megérkezünk Opatija-ba. Itt gyalogos sétát teszünk és megismerkedünk a horvát Monte Carlo-val. Végigsétálunk a hangulatos tengerparti sétányon ahol gyönyörű épületeket láthatunk, majd továbbutazás az Isztria üdülővárosában található szállodában.

3. nap: Rovinj-Porec-Limski fjord-Bale-Pula
Kirándulás az Isztria legszebb történelmi kisvárosába, Rovinj-ba. Városnézés, majd továbbutazás Porec városába, melynek igazi kincse a kora bizánci kor egyik legjelentősebb műemléke, a VI. századból származó Euphrasis bazilika és a körülötte álló épületegyüttes. Délután megálló a Limski fjordnál, majd egy jellegzetes isztriai kisvárosba Bale-ba utazunk. A római időkből eredő Bale kőből rakott városkája az Isztria egyik kedvelt turista célpontja. Ez az apró település a csend, a kacskaringós kikövezett utcácskák, a középkori vár falai által visszhangzott több száz éves szokások és hagyományok városkája. Késő délután a félsziget legnagyobb városába Pula-ba utazunk. Séta az óvárosban, majd rövid szabadidő után a szállodába megyünk.

4. nap: Portoroz-Piran-Koper-Hrastovlje
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Szlovéniába. Séta Portoroz üdülővárosában, majd utazás a szlovén tengerpart legszebb városába. Piran ódon városfalaival, keskeny kis utcáival a mediterrán egyik legelbűvölőbb kisvárosa. Következik a szlovén tengerpart fővárosa Koper, római nevén Insula Capris, az ország legidősebb városa. Több mint ötszáz évig a velenceiek fennhatósága alá tartozott a település, mely korszak máig látható nyomot hagyott építészetén. A modern fejlesztések ellenére megőrizte középkori hangulatát, és Szlovénia 1991-es függetlenedését követően, az ország legjelentősebb kikötővárosává vált. Városnézés, majd egy ősi erődtemplom megtekintésére indulunk. A hrastovljei Szentháromság-templom a XIII. században épült kicsiny román stílusú templom Szlovénia Obalno-kraška régiójában, az Isztriai-félsziget északi részén található. A templomot a teljes belső falfelületét beborító freskók teszik nevezetessé, melyet a dalmáciai Johhanes de Castua festett 1490 körül. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban (Ár: 20 EUR/fő).
 
5. nap: Skofja Loka-Bled-Budapest
Korai reggeli a szállodában, majd utazás Skofja Lokába, mely Szlovénia műemlékekben leggazdagabb kisvárosa. Séta a középkori hangulatú óvárosban, majd továbbutazás Bled felé.Látogatás Szlovénia gyöngyszeménél a festői Bledi tónál, szabadidő, majd hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Otthon a világban - Hegedüs Anett, 2013. június. 10
» Az Isztria titkai: Limski kanal - Kovács Attila, 2012. augusztus. 29
» Pula szépséges városa - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21
» Opatija reggeli fényben - Kovács Attila, 2013. június. 28
» Pula látnivalói - Kovács Attila, 2013. január. 23
» Rovinj színei - Kovács Attila, 2012. augusztus. 31
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
» Látnivalók és érdekességek Krk szigetén - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Rovinj harangtorony 10 HRK
Porec 15 HRK
Euphrasis bazilika 30 HRK
Postojnai cseppkőbarlang 20 EUR
Predjamai barlangvár 8,1 EUR
Hrastovljei Szentháromság templom 2 EUR
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Elhelyezés egyszerűen berendezett 3* 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Horvátországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!