Isztria és Szlovénia

5 napos buszos körút Horvátországban és Szlovéniában

Az Adriai-tenger nagy félszigete Isztria, melyen Horvátország és Szlovénia osztozik. Isztria a horvát tengerpart legészakibb szakasza. Legfobb vonzereje a tengerpart és a félsziget külölegesen gazdag növényvilágú belso tájainak közelségébol, a ketto harmonikus egységébol fakad. Itt találhatóak az ország talán legnépszerűbb üdülővárosai, mint Porec, Umag, Rovinj vagy Pula.

Az oldalon feltüntetett legkedvezőbb árak, foglaláskor történő TELJES ÖSSZEG befizetése esetén érvényesek!
Előleggel történő foglalás esetén, kérjük, a magasabb összeget jelölje meg a jelentkezés beküldésekor.
Amennyiben segítségére lehetünk, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest-Maribor-Ljubjana
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről. Városnézés Maribor-ban, majd folytatjuk az utunkat a Ljubljanica folyó partján fekvő szlovén fővárosba, ahol a Monarchia közép-európai világa elbűvölő mediterrán bájjal párosul. Gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Vár, Szent Miklós Székesegyház, Hármas híd. Esti érkezés a közeli szállodába.

2. nap: Postojna-Predjama-Opatija
Reggeli a szállodában majd kirándulás az ország leghosszabb ismert karsztvidéki barlangjához, a Postojnai cseppkőbarlanghoz. A sokszínű és formájú cseppköveket részben barlangvasúton, részben gyalogosan tekinthetjük meg. Séta a fantasztikus cseppkőcsodák között, majd továbbutazás a mindössze néhány kilométerre található, meghökkentő fekvésű Predjama festői várához. Szlovénia egyik legérdekesebb és leghíresebb látnivalója, a kicsinyke Predjama falu határában található Predjamai barlangvár (Predjamski Grad). A ma látható reneszánsz stílusú épület több száz éve áll büszkén a sziklatetőn, az egykori erőd épülete szinte bevehetetlen volt. Ezt követően folytatjuk utunkat  Horvátországba. Délután megérkezünk Opatija-ba. Itt gyalogos sétát teszünk és megismerkedünk a horvát Monte Carlo-val. Végigsétálunk a hangulatos tengerparti sétányon ahol gyönyörű épületeket láthatunk, majd továbbutazás az Isztria üdülővárosában található szállodában.

3. nap: Rovinj-Porec-Limski fjord-Bale-Pula
Kirándulás az Isztria legszebb történelmi kisvárosába, Rovinj-ba. Városnézés, majd továbbutazás Porec városába, melynek igazi kincse a kora bizánci kor egyik legjelentősebb műemléke, a VI. századból származó Euphrasis bazilika és a körülötte álló épületegyüttes. Délután megálló a Limski fjordnál, majd egy jellegzetes isztriai kisvárosba Bale-ba utazunk. A római időkből eredő Bale kőből rakott városkája az Isztria egyik kedvelt turista célpontja. Ez az apró település a csend, a kacskaringós kikövezett utcácskák, a középkori vár falai által visszhangzott több száz éves szokások és hagyományok városkája. Késő délután a félsziget legnagyobb városába Pula-ba utazunk. Séta az óvárosban, majd rövid szabadidő után a szállodába megyünk.

4. nap: Portoroz-Piran-Koper-Hrastovlje
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Szlovéniába. Séta Portoroz üdülővárosában, majd utazás a szlovén tengerpart legszebb városába. Piran ódon városfalaival, keskeny kis utcáival a mediterrán egyik legelbűvölőbb kisvárosa. Következik a szlovén tengerpart fővárosa Koper, római nevén Insula Capris, az ország legidősebb városa. Több mint ötszáz évig a velenceiek fennhatósága alá tartozott a település, mely korszak máig látható nyomot hagyott építészetén. A modern fejlesztések ellenére megőrizte középkori hangulatát, és Szlovénia 1991-es függetlenedését követően, az ország legjelentősebb kikötővárosává vált. Városnézés, majd egy ősi erődtemplom megtekintésére indulunk. A hrastovljei Szentháromság-templom a XIII. században épült kicsiny román stílusú templom Szlovénia Obalno-kraška régiójában, az Isztriai-félsziget északi részén található. A templomot a teljes belső falfelületét beborító freskók teszik nevezetessé, melyet a dalmáciai Johhanes de Castua festett 1490 körül. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban (Ár: 20 EUR/fő).
 
5. nap: Skofja Loka-Bled-Budapest
Korai reggeli a szállodában, majd utazás Skofja Lokába, mely Szlovénia műemlékekben leggazdagabb kisvárosa. Séta a középkori hangulatú óvárosban, majd továbbutazás Bled felé.Látogatás Szlovénia gyöngyszeménél a festői Bledi tónál, szabadidő, majd hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Otthon a világban - Hegedüs Anett, 2013. június. 10
» Az Isztria titkai: Limski kanal - Kovács Attila, 2012. augusztus. 29
» Pula szépséges városa - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21
» Opatija reggeli fényben - Kovács Attila, 2013. június. 28
» Pula látnivalói - Kovács Attila, 2013. január. 23
» Rovinj színei - Kovács Attila, 2012. augusztus. 31
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
» Látnivalók és érdekességek Krk szigetén - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Rovinj harangtorony 10 HRK
Porec 15 HRK
Euphrasis bazilika 30 HRK
Postojnai cseppkőbarlang 20 EUR
Predjamai barlangvár 8,1 EUR
Hrastovljei Szentháromság templom 2 EUR
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Elhelyezés egyszerűen berendezett 3* 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Horvátországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!