Horvátország - Isztria, Plitvicei tavak, Krk-sziget

5 napos buszos körutazás Horvátországban

Horvátország festői kis ország, amelyet mérhetetlen gazdagsággal áldott meg a természet. Öblökkel tagolt tengerpartok, több mint ezer sziget, napfényes strandok, magas hegyek, szilaj hegyi folyók ejtik a turistákat újra és újra ámulatba. A l Magyarországnyi területen 7 nemzeti park van, de szinte bárhova megyünk, mindenhol az áttetsző tenger, az érintetlen dús növényzet vagy az ember által lakatlan, kopár mészkőhegyek fogadnak minket.

Alapár tartalmazza

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1.nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Letenye – Opatija
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a hajnali órákban. Utazás Letenyén keresztül az Isztriai-félszigetre,Opatijába. Az opatijai riviéra több mint 40 km hosszúságban húzódik a Kvarner-öböl partján. A város Abbázia néven a monarchia idejében honfitársainknak is kedvenc üdülőhelye volt. Egyedülálló mikroklímája miatt egész évben balzsamosan langyos itt a levegő és örökzöld a növényzet. Szállás mind a 4 éjszaka Opatija környékén.

2.nap: Kirándulás az Isztriai-félszigeten: Pula – Rovinj – Porecs – Limski fjord
Reggeli után egész napos kirándulást teszünk az Isztriai-félszigeten. Első állomásunk Pula, melynek minden kövén a római örökség érződik.  Az amfiteátrum megtekintése után továbbutazunk Rovinjba. A hangulatos óvárosban megtekintjük a Szent Euphemia templomot, melynek velencei mintára készült harangtornya uralja a város látképét. Porecs felé folytatjuk utunkat (útközben rövid megálló a Limski fjordnál). Séta a hangulatos óvárosban, majd este visszaérkezés, a szálláshelyre.

3.nap: Plitvicei Nemzeti Park
Egész napos pihenés, fürdőzési lehetőség a tengerparton. Fakultatív program: Ezen a napon a Plitvicei-tavakcsodálatos vidékére utazunk. Nevezhetjük smaragdzöldnek vagy türkizzöldnek a Plitvicei-tavak vizét, tény és való, hogy a 16, sűrű erdővel benőtt tó füzére döbbenetesen szép. A védett nemzeti park 1979-től a Világörökség része. Barangolás gyalog, kisbuszokkal és hajóval. A fakultatív program ára:  5.900 Ft + belépőjegy. 

4.nap: Rijeka (Fiume) – Krk-sziget
Reggeli után rövid városnézés Rijeka belvárosában (vár), majd ellátogatunk a Kvarner-öböl legnagyobb szigetére. A szigetek közül ez a legkönnyebben megközelíthető, mivel egyszerűen egy hídon áthajthatunk a szárazföldről. Ismerkedés a sziget központjával Krk várossal. Délután szabadprogram, pihenő a tengerparton.

5.nap: Zágráb – Letenye – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után Zágráb felé vesszük utunkat. Rövid belvárosi séta után indulunk Magyarországra, érkezés a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Otthon a világban - Hegedüs Anett, 2013. június. 10
» Az Isztria titkai: Limski kanal - Kovács Attila, 2012. augusztus. 29
» Látnivalók és érdekességek Krk szigetén - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
» Főszezoni akció Horvátországban: nyaralás akár 30% kedvezménnyel! - Kovács Attila, 2013. július. 29
» Krk városa, Horvátország - Kovács Attila, 2013. június. 20
» Vrbnik, Krk szigete, Horvátország - Kovács Attila, 2013. június. 19
» Stara Baska, Krk sziget - Kovács Attila, 2013. június. 11
» Rovinj színei - Kovács Attila, 2012. augusztus. 31
Fakultatív programok

Fakultatív program: Ezen a napon a Plitviceitavak csodálatos vidékére utazunk. Nevezhetjük smaragdzöldnek vagy türkizzöldnek a Plitviceitavak vizét, tény és való, hogy a 16, sűrű erdővel benőtt tó füzére döbbenetesen szép. A védett nemzeti park 1979-től a Világörökség része. Barangolás gyalog, kisbuszokkal és hajóval. A fakultatív program ára: 5.900 Ft + belépőjegy.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Belépők és járulékos költségek ára: kb. 70 €/fő.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és járulékos költségek ára: kb. 70 €/fő.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Belépők és járulékos költségek ára: kb. 70 €/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.
Ingyenes fel és leszállási helyek: Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest.

Szállás: 

4 éjszaka horvát besorolásnak megfelelő, 3*-os szállodában, 2 ágyas tusoló/WC-s szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Az Adriai-tenger egyik nagy félszigete, a Trieszti-öböl, Kvarner-öböl határolja. Mi magyarok főleg azért szeretjük mert viszonylag gyorsan és könnyen elérhető a kítűnő horvát autópályák segítségével. Legjelentősebb városai: Umag, Savudrija, Novigrad, Porec, Vrsar, Rovinj, Pula, Medulin, Rabac.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Horvátországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!