Horvátország újratöltve

Barangolás a Velebit csodás tájain

Horvátországról elsősorban a tenger, strandolás, tűző napsütés, másodsorban az ódon halászfalvak, Plitvice és a gazdag kulturális értékekkel rendelkező városok juthatnak eszünkbe. Az ország azonban csodaszép hegyekkel is rendelkezik, így belevetjük magunkat a messziről kopárnak, kietlennek tűnő, ámde valójában élettel teli sziklavilágba. Négy napos túránk során Horvátország leghosszabb hegyláncát, a Velebitet fedezzük fel. Bejárjuk a híres Paklenica Nemzeti Park pazar szurdokait, ellátogatunk a hegység egy nyugodtabb, kevésbé háborgatott szegletébe, hogy megismerjük a Velebit igazi arcát, illetve helyi termékeket kóstoljunk és nem hagyjuk ki a Zrmanja folyót sem, melyet Winnetou szemszögéből csodálunk meg a filmek egyik forgatási helyszínén. Mindeközben a tengerről sem kell lemondanunk, hiszen amellett, hogy a túráink során végigkíséri utunkat az Adria, szállásunk saját tengerpartján is lesz lehetőségünk élvezni a hullámok zaját és a sós levegőt. Tavasz, hegyek, tenger, mediterrán konyha, megspékelve izgalmas túrákkal: ez mind rád vár ebben a négy napban.

GARANTÁLT INDULÁS!

HÚSVÉT HÉTVÉGE, SZABI NÉLKÜL!!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 3 éj szállást mobilházakban, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
bungaló
Létszám: 
35-40 fő

Szállás

Starigrad-Paklenicaban tengerparti 2×2 fős apartmanházakban, 50 méterre a tengerparttól. Az apartmanok jól felszereltek, konyhával és fürdőszobával vannak ellátva.. Egy apartmanházhoz két különálló szoba tartozik. 
Egyágyas felár 7.500 Ft/fő/éj.

Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.

Kapcsolódó cikkek

» Zadar hangulatos városa Horvátországban - Kovács Attila, 2019. szeptember. 04
» Horvátország, Kaprije tengeri kajakkal - Hudanik Zsolt, 2019. szeptember. 03
» Horvátország örömteli tájain - Kovács Attila, 2019. június. 18
» Zágráb: látnivalók és hangulat - Kovács Attila, 2019. május. 21
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila, 2019. május. 16
» Horvátország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa, 2019. május. 07
» Horvátország - a víz birodalma - Kovács Attila, 2019. március. 09
» 10+1 homokos strand Horvátországban - Kovács Attila, 2019. február. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1. nap: Budapest, Starigrad, Paklenica NP - Velika Paklenica szurdok

Kora délután érkezünk meg Starigrad-ba, a Paklenica NP-hoz. Programunk során a Velika Paklenica szurdokot járjuk be. Kellemes erdei ösvényen szlalomozva érjük el 20percen belül a szurdok bejáratát, ahonnan a Velika Paklenica patak mentén indulunk felfelé a Lugarnica fogadóig. Csodás sziklafalak, zuhatagok, vízesések kísérik utunkat. 1,5-2 órán belül meg is érkezünk a kis erdei étteremhez és teszünk egy hosszabb pihenőt. A vállalkozóbb kedvűekkel tovább túrázunk a Paklenica menedékházig és a ugyanazon az úton jutunk vissza buszunkig. Érkezés a szállásra: várhatóan 19:00 körül.
Táv: 12km oda-vissza; 4-5 óra; fel: 400m, le: 400m
Szállás: Bluesun Camp, Starigrad

2. nap: Starigrad, Stap- Rejtőző kincs a Velebit szívében

Mai napon a Velebit egy romantikus és kevésbé ismert szegletét indulunk felfedezni. Célpontunk a Stap, egy bájos, hegyekkel körülölelt karsztmező a hegylánc belsőbb vonulatai között. Ljubotic-ból, egy, a Velebitben máig megmaradt autentikus kis hegyi faluból kezdjük meg túránkat. Megerőltető gyaloglás, nehéz, sziklás terep vár ránk, mögöttünk fel-felsejlik az Adria. Másfél óra múltán érjük el Zagon szellemtanyáit, ahol teszünk egy rövid pihenőt. Zagon-t elhagyva változatos terepen folytatjuk utunkat. Sziklásabb részek, rétek, mezők váltják egymást, hogy aztán csodás gyertyános-tölgyes, majd bükkerdőket átszelve megérkezzünk túránk célpontjához, Stap-hoz, mintegy 3,5-4 óra elteltével az indulástól számolva. Tatek menedékháza mellett tartunk egy hosszabb pihenőt. Aki bírja még erővel, azokkal feltúrázunk a jellegzetes formájú Stapina szikla lábához, hogy megcsodáljuk a gyönyörű panorámát a tengerre. Visszafelé a már megtett úton megyünk és a késő délutáni órákban érkezünk vissza Ljubotic-ba. A túra után lehetőség van a falu termelői által megtermelt méz, sajtok, likőrök kóstolására és borozásra, illetve mindezek megvásárlására. Visszaérkezés a szállásra a kora esti órákban várható.
Táv: 8-9 óra; 14km; kb. 850m fel és le
Szállás: Bluesun Camp, Starigrad

3. nap: Starigrad; Paklenica NP- Mala Paklenica szurdoktúra

Harmadik napunkon visszatérünk a Paklenica NP-ba. Startpontunk ez alkalommal a „kistestvér”, a Mala Paklenica lesz, a nemzeti park két fő szurdoka közül a kisebbik. Túránk első része a száraz patakmederben halad, folyamatos szintemelkedéssel, itt-ott a víz által lekoptatott sziklák megmászásával jutunk előre. 5 óra megerőltető gyaloglás után érünk fel először a Njive Lekine, majd a Grabove doline nevezetű fennsíkra. Gyönyörű kilátás fogad minket a Velebit legmagasabb csúcsaira. A Jurline tanya érintésével megkezdjük ereszkedésünket a Velika Paklenica szurdokba, miközben ismét csodás panoráma nyílik immáron a tenger irányába, illetve a nemzeti park sziklamászók által legkedveltebb falaira is. Leérkezvén a szurdokba a Velika Paklenica patak mentén ereszkedünk vissza a park kijáratánál várakozó buszunkhoz. Érkezés a szállásra kb. 18:00 táján.
Táv: 15km; 7-8 óra; fel: 697m, le: 600m
Szállás: Bluesun Camp, Starigrad

4. nap: Starigrad-Muškovci; Zrmanja kanyon

Utolsó napunkon nem sietjük el a felkelést. Délelőtt lesz időnk pihenni egyet a kemping saját tengerpartján, majd 10:00 órai indulással megcélozzuk a Zrmanja folyó lenyűgöző kanyonját. A Winnetou filmekből már jól ismert Pueblo platóról mi is megörökítjük a páratlan panorámát, majd busszal a folyó felsőbb szakaszához utazunk, hogy a Berberov buk vízesésnél tegyünk egy rövid sétát. Hazaindulás: 14:00 körül, várható érkezés: 22:00-23:00 között.

Fotók: https://www.instagram.com/viktor.weiszhaupt.photo/

Szállásunk
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 3 éj szállást mobilházakban, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, az utas és útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Nemzeti Park belépő:
Felnőtt: 80kn/2nap
Gyerek: 40kn/2nap

2. nap: Fakultatív kostólás:
Méz + likőr (pálinka): 5 EUR (1-2 kupica pálinka és encián likőr)
Bor + sajt: 8 EUR (Egy pohár vörösbor  + kecskesajt, 1 porció kb 50-60 g)
Méz+likőr+bor+sajt: 10EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; esőnadrág; kis hátizsák a túrákra és a kirándulásokhoz; meleg felsőruházat; túranadrág; sapka/kalap; elemlámpa; napvédő krém.
Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben hűvös lehet! Az esőkabát és fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Aktív túráinkon a váltócipő, váltóruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és az igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Starigrad-Paklenicaban tengerparti 2×2 fős apartmanházakban, 50 méterre a tengerparttól. Az apartmanok jól felszereltek, konyhával és fürdőszobával vannak ellátva.. Egy apartmanházhoz két különálló szoba tartozik. 
Egyágyas felár 7.500 Ft/fő/éj.

Étkezés: 
Az alapár nem tartalmaz étkezést. A pár percre lévő szállodában vagy a közeli éttermekben van lehetőség vacsorázni. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben van lehetőség vásárolni a benzinkutaknál alapélelmiszereket. Helyben több kis élelmiszerbolt, és pékség is üzemel, így a napi túrákra itt is fel lehet készülni élelemmel.
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. Jellemző a tengerparti kellemes időjárás, azonban rövid esőre néha számíthatunk!
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 15-18 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, II. kerület
5.0
Igazán különleges hely a Velebitek, semmi környező hegyhez nem hasonlitható, Erik a turavezető minden kire figyelt, mindenre volt figyelme. És külön köszönet a busz és a vezetők választása is. Nagyon , de nagyon nagy élmény volt. Köszönjük
Budapest
5.0
Jol osszeallitott program, felkeszult turavezetokkel, tiszta, kellemes szallassal.
London
5.0
<szöveg nélkül>
Pomáz
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!