Horvátország természeti csodája - Plitvicei tavak

3 napos kirándulás a plitvicei tavakhoz

A Horvátországban lévő Plitvicei tavak egész Európa legszebb és egyben a legismertebb Nemzeti parkja. A természet csodája, a kitörő erővel bíró vízesése, annak zaja, valamint a víz tovább több szakadékon keresztül történő zuhanása, folyása, minden látogató számára egyedi felejthetetlen élmény. Kirándulásunk során megtekintjük a világhírű nemzeti park természeti szépségeit.

Alapár tartalmazza

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
**
Létszám: 
Minimum létszám: 30 fő
Program: 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Trsat vára – Rijeka
Indulás a kora hajnali órákban.  Kora délután érkezés a Rijeka fölé magasodó középkori Trsat várába, mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált. Udvarából gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában, majd leereszkedünk a hegyről és megnézzünk a legnagyobb Monarchia-korabeli kikötővárost az Adriai tenger partján fekvő Rijekát (Fiume). Ismerkedünk a Korzó és óváros nevezetességeivel - városi torony az órával, Szt. Vitus-dóm, Magasztos Mária-templom és a ferde torony stb.) Este szállás elfoglalása a Krk szigeten, vagy környékén. (2éj)

2. nap: Plitvicei Nemzet Park (UNESCO Világörökség)
Reggeli után a Plitvicei Nemzet Parkba indulunk. Horvátország legismertebb természeti értéke a zuhatagos festői tavakból egybekovácsoló „Vizi csoda”. A tóvilág alsó részén a nagy vízesés a leglenyűgözőbb látvány. A kristálytiszta tavakban pisztrángok úszkálnak, közelről szemlélhetjük meg a tórendszert kialakító geológiai folyamatokat. A tavak között gyalogosan és hajóval közlekedünk. E vízi csodát, valamint a páratlan szépségű növényvilágot számtalan fából készült, a tavak felszíne felett átvezető hidak ívelik. A völgykatlan 1979 óta az UNESCO Világörökség része. Este szállás elfoglalása.

3. nap: Karlovac - Zágráb – Budapest – Nyíregyháza - Debrecen
Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk a Dinári-hegység lábánál elterülő Karlovacban (Károlyváros). Az egykori török támadásoknak ellenálló várak megmaradt sáncai mai meghatározó képe a belvárosnak. A vár körüli sétány Európában is egyedülálló, legszebb része a Nagy Promenád. Következő megállónk Horvátország fővárosa Zágráb. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk az óváros magyar vonatkozású emlékeivel. Megtekintjük a hangulatos Jellasics főteret, a Szent István katedrálist. Élvezzük az óváros és a várnegyed szépségét, nosztalgiázunk a történelem nagy eseményei között, hiszen nem csak, a város alapítása fűződik magyar király nevéhez, hanem sok más tett is. Rövid szabadprogram után hazaindulunk, Nagykanizsa útvonalon érkezünk Budapestre a késő esti, Nyíregyháza és Debrecenbe a késő éjszakai órákban.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Türkiz csoda: A Plitvicei-tavak - Etédi Alexa, 2013. augusztus. 30
» Hamisítatlan Horvátország - Kovács Attila, 2018. április. 18
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. március. 29
» Vitorlázás Horvátország legszebb tájain - Kovács Attila, 2018. március. 28
» Horvátország, Kaprije tengeri kajakkal - Hudanik Zsolt, 2018. március. 24
» Zágráb: látnivalók és hangulat - Kovács Attila, 2018. február. 03
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2017. december. 12
» Horvátország két gyöngyszeme: Krka és Plitvice - Kovács Attila, 2017. november. 27
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Csoportos, helyi idegenvezetés díja.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők (kb 70 EUR/fő), további étkezések, személyes kiadások

Várható költőpénz szükséglet: 
Belépők díja: kb 70 EUR/fő, további költőpénz szükséglet igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Kiránduláshoz alkalmas cipő

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Ingyenes fel- és leszállási helyek:
Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros,
M3 autópálya pihenői, Miskolc,
Gyöngyös, Budapest
 

Szállás: 

2 éjszaka **/*** szállodában Krk szigeten vagy környékén, 2 ágyas tusoló/WC- szobában Egyágyas elhelyezés felár ellenében válaszható. 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
Időjárás: 
Az általános reggeli hőmérséklet 9 °C, a délutáni pedig 24 °C. A téli időszakban az általános hőmérséklet - 3 °C körül van. Télen szinte minden nap, a Plitvicei tavak hegyei hóval borítottak, így a vendégeknek lehetőséget nyújt az úgymond télies kikapcsolódásra: szánkózásra, síelésre, valamint élvezhetik a más természet adta változatos szórakozási lehetőségeket.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.2
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
3.0
Budapest, XVIII. kerület
4.2
Tisztelt Tóutazom.com utazási iroda!

Én nagyon jól éreztem magam, sajnálom, hogy pár napra tudtam elmenni kirándulni, de legközelebb, ami reméllem jövőre lesz több napra el tudok menni.

A programok jók voltak, Zágrábban szerettem volna többet látni a város másik részét is meg szerettem volna nézni az időbe is bele fért volna nem kellet volna 1,5 óra szabad program, mert elnéztem mindenki csak lődörgött megnéztünk együtt mindent a főtéren és a templomba és utána csak sétálgattunk meg egymást néztük nehogy lemaradjunk a csoporttól.
Karlovacban szívesen bementem volna a templomba nem csak a téren nézelődni, azt hiányoltam ha már elmentünk olyan messzire.
Fiume nagyon tetszett ott sok mindent megnéztünk, de másnap a Plitvicei tavak ott minden oké volt.
A túravezetők és a gépjármű vezetők is nagyon jók voltak, csak a busszal volt problémám figyelembe lehetne venni, hogy vannak 180 cm magas emberek is az ülések közt nagyon kevés hely volt én végig terpeszállásban ültem és a térdem így is hozzáért az üléshez az volt a szerencsém a mellettem ülő alacsony volt és a lábait kifelé fordította, így elfértünk. De a feláláskor nehéz volt az elindulás.
Köszönettel.

Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!