Horvát Nemzeti Parkok felfedezése

Észak Velebit és Dalmácia

Öt napos horvát nyaralásra csábítjuk a hegyek és a tengerek kedvelőit, melyen három nemzeti parkot is meglátogatunk, úgy, hogy a túrák mellett jut idő a kikapcsolódásra is. Első két napunkon Horvátország legfiatalabb nemzeti parkját, a látványos karsztvilággal rendelkező Észak-Velebit NP-ot fedezzük fel, majd harmadik napunkat már Dalmáciában töltjük és teszünk egy változatos körtúrát a Paklenica NP-ban. A negyedik napon, jól megérdemelt pihenőként hajóra szállunk és átszeljük a Kornati NP szigetvilágát, csobbanunk egyet a szigetek egyikén, hogy aztán utolsó napunkat egy könnyű kirándulással vezessük le a Zrmanja folyó kanyonjának felkeresésével.

Alapár tartalmazza

az utazást,
2 éj szállást hotelben reggelivel,
2 éj szállást tengerparti Mobilházakban,
a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket,
a belépőket,
az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap,
Létszám: 
35-40 fő

Nehézség:

Közepes nehézségü túrák

Szállás

2 éjszaka Krasno Poljeban Hotelben reggelivel, 2 éjszaka Starigrad-Paklenicaban tengerparti 2×2 fős apartmanházakban, 50 méterre a tengerparttól. Az apartmanok jól felszereltek, konyhával és fürdőszobával vannak ellátva.. Egy apartmanházhoz két különálló szoba tartozik. 
Egyágyas felár 

Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.
Leinemann Gellért
Gellért a sportok az egészség és a természet megszállottja.

Kapcsolódó cikkek

» Horvátország, Kaprije tengeri kajakkal - Hudanik Zsolt, 2019. július. 07
» Horvátország örömteli tájain - Kovács Attila, 2019. június. 18
» Zágráb: látnivalók és hangulat - Kovács Attila, 2019. május. 21
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila, 2019. május. 16
» Horvátország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa, 2019. május. 07
» Horvátország - a víz birodalma - Kovács Attila, 2019. március. 09
» 10+1 homokos strand Horvátországban - Kovács Attila, 2019. február. 27
» 15+1 hely hazánkban, melyekről nehéz elhinni, hogy léteznek! - Etédi Alexa, 2019. február. 03

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1.nap: Észak – Velebit NP Budapest – Krasno Polje

Túra az Észak-Velebit NP-ban, a Vučjak csúcsára (1644m).
Otočac felől érjük el kora délután az Észak-Velebit NP központját, Krasno Polje-t. A településtől még 20km-t utazunk a Babić Siča nevű (1300m) parkolóhoz, ahol a Nemzeti Park bejárata található. Megvesszük belépőinket és megkezdjük a mintegy 4km-es túránkat a Zavižan menedékházig (1594m). Ősi bükkerdőkön keresztül haladva jutunk el a menedékházhoz 1,5-2 órán belül. Innen felkapaszkodunk a ház közvetlen szomszédságában emelkedő Vučjak (1644m) csúcsára, ahol pazar panoráma fogad minket. Lábunk előtt hever az Adria a Kvarner-öböli szigetekkel. A jól megérdemelt pihenőnk után helyi transzfer segítségével jutunk vissza buszunkhoz. Érkezés a szállásra: 18:00-19:00.
Táv: 4 km; 362m fel, 64m le
Szállás: Hotel
Fotók: Weiszhaupt Viktor

2.nap: Észak – Velebit NP- Túra a Premužić ösvényen

Mai napunkon az Észak-Velebitet 57km-en átszelő, a hegység egyesek szerint legvadabb és egyben legbizarrabb részét feltáró Premužić hegyi ösvényen túrázunk. Kiindulópontunk az első napon már megismert Zavižan menedékház. Háromnegyedóra gyaloglás után érjük el az ösvényt és merészkedünk beljebb a Rožanski és Hajdučki kukovi karsztrengetegébe. Utóbbiak Horvátország legmagasabb szintű természetvédelmi státuszát élvezik. Elképesztő sziklaalakzatok, több száz méter mély töbrök, szakadékok és merész csúcsok övezik utunkat. Mindez biztonságos és kevés szintemelkedést magában foglaló terepen. Célpontunkon, a Rossi menedékháznál hosszabb pihenőt tartunk, majd a már megtett úton visszafelé indulunk el a Zavižan menedékházig. A háztól buszunkig ismét helyi transzferünket vesszük igénybe. Érkezés a szállásra: kb 19:00.
Fotók: Weiszhaupt Viktor

3.nap: Paklenica NP- Szurdok-, barlang-, csúcstúra- mindez egy napon!

Korai reggeli után Dalmáciába utazunk, hogy egy nagyszerű körtúrát tegyünk a Winnetou filmek helyszínéül is szolgáló Paklenica NP-ban, ahol egy sokoldalú túraprogram vár ránk. A Velika Paklenica szurdokon keresztül érjük el kb. 2 órán belül a Manita Peć barlangot. Itt lehetőség van fakultatív program keretében egy fél órás sétát tenni a barlangban. Elképesztő világ fogad minket a sötétben, sztalagmitok, sztalaktitok, borsókövek és más egyéb barlangi formációk tárulnak szemünk elé. Elhagyva a kellemes hűvöst, újra sziklás terepen haladunk. Néhol mászva, néhol kúszva, egy rövid szakaszon drótkötél segítségével jutunk fel a Zoljine kuk nevű csúcsra, ahol csodálatos panorámában részesülünk. Lábunk előtt hever a tenger, hátunk mögött pedig a Velebit ormai magasodnak. Páratlan kilátás. A csúcsélményék átélését követően „már csak” egy szép hosszú ereszkedés vár ránk. Tomići tanyái érintésével érünk vissza Starigradba a késő délutáni órákban.
Táv: 10km; 800m fel; 800m le; 8 óra

4.nap: Kornati NP- Hajókirándulás a Kornati-szigetek között, érintve a Telaščica natúrparkot

A negyedik napon a harmadik nemzeti parkunkat is meglátogatjuk. Ez azonban merőben eltér az eddigi kettőtől. A Kornati NP Horvátország egyik jelképe, majd 150 kis sziget alkotja. Jellegzetes bálnahát formájuknak köszönhetően messziről is felismerhetőek. Káprázatos öblök, kristálytiszta tenger, kopár hegyek, ódon halászfalvak- mindezt mi is átélhetjük egész napos hajózásunk során. Itt kipihenhetjük az előző három nap fáradalmait. A hajón finom ebéd vár ránk egy üveg bor kíséretében, de lehetőség lesz fürdésre és egy rövid túrára is Dugi Otok szigetén, ahol a káprázatos Telaščica-öbölben kötünk ki és túrázunk fel a hófehér sziklafalak mögött rejtőző Mir nevű sós tóhoz. A hajóút végén kis szerencsével delfineket is láthatunk. 17:30 körül érünk vissza Murter szigetére, ahol lesz időnk sétálni, vacsorázni egyet a kis halászfaluban. Érkezés a szállásunkra: 20:00-20:30
Szállás: Mobilház

5.nao: Zrmanja kanyon - Budapest

Utolsó napunkon nem sietjük el a felkelést. Délelőtt lesz időnk strandolni egyet a kemping saját tengerpartján, majd megcélozzuk a Zrmanja folyó lenyűgöző kanyonját. A Winnetou filmekből már jól ismert Pueblo platóról mi is megörökítjük a páratlan panorámát, majd busszal a folyó felső szakaszához utazunk, hogy a Berberov buk vízesésnél tegyünk egy rövid sétát és megmártózzunk a hűs folyóban. Hazaindulás: 14:00 körül, érkezés: 22:00-23:00 között.
Fotók: Weiszhaupt Viktor

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást,
2 éj szállást hotelben reggelivel,
2 éj szállást tengerparti Mobilházakban,
a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket,
a belépőket,
az utas és útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

1. nap: Nemzeti Park belépő: 35kn/fő; Transzfer: 30kn/fő

2.nap:  Transzfer: 60kn/fő

3.nap: Nemzeti Park belépő: 60kn/fő; Barlanglátogatás: 30kn/fő

4. nap: Hajókirándulás: 220 kn/fő- A hajókirándulás ára tartalmazza a Welcome Drink-et, a NP belépőt, ebédet (hal vagy grill hús vagy vegetáriánus ebéd) a fedélzeten, italt az ebédhez (bor vagy víz vagy üdítő) és az idegenvezetést a hajón.

5.nap: nincsen

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát,  kis hátizsák a napi túrákra,kényelmes túraöltözet, sapka/kalap, strandpapucs fürdőruha a lubickoláshoz.
Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben hűvös lehet! Az esőkabát és fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Aktív túráinkon a váltócipő, váltóruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és az igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

2 éjszaka Krasno Poljeban Hotelben reggelivel, 2 éjszaka Starigrad-Paklenicaban tengerparti 2×2 fős apartmanházakban, 50 méterre a tengerparttól. Az apartmanok jól felszereltek, konyhával és fürdőszobával vannak ellátva.. Egy apartmanházhoz két különálló szoba tartozik. 
Egyágyas felár 

Étkezés: 
Az alapár az első két napi Hotel szálláshoz tartalmaz reggelit. A tengerparti mobilházaknál a pár percre lévő szállodában vagy a közeli éttermekben van lehetőség vacsorázni illetve a hozzá tartozó konyhában lehet reggelit, ételeket készíteni.. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben van lehetőség vásárolni a benzinkutaknál alapélelmiszereket. Helyben több kis élelmiszerbolt, és pékség is üzemel, így a napi túrákra itt is fel lehet készülni élelemmel.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 15-18 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!