Hortobágy - Berettyó - Az Ős Berettyó - Az utolsó "kanyarok"

2 napos kajakos kaland

Hazánk területén nagyon kevés kis alföldi folyóról mondhatjuk el, hogy megőrizte eredeti állapotát. A szabályozások, feltöltések, emberi beavatkozások keményen rajta hagyták lenyomatukat napjaink vizes élőhelyein. A Hortobágy - Berettyó csatorna egy kis részén - amelyen evezni fogunk - talán még megmaradt valami abból amilyen ez a kis folyó lehetett a szabályozások előtt.

Alapár tartalmazza

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

Étkezéseket, az utazást (egyénileg, vagy Vidám kisbusszal 4.900 Ft/fő) A részvételi/kölcsönzési díjon felüli költségeket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
Minimum létszám: 8 fő

Nehézség:

Könnyű, két napos kellemes testmozgás, lapátolás.

Program: 

Hortobágy - Berettyó

Találkozó: A vidám kisbusz utasainak május 9. a reggeli órákban a Római parton. Az egyénileg utazóknak Ecsegfalva község központjában 9 órakor.

Első nap:
A reggeli találka és az autók logisztikája után a falu határában vízre szállunk, és irány a folyó és csorgunk lefelé. A folyó a vízállástól függően mutatja a tájat. Kanyarog, körbeölelve történelmi dombokat /Emődi kanyar, Templom-zug, Gyűrű-zug/  elhagyott tanyákat, emlékezetet a letűnt tanyavilágra. Az estét a folyó partján töltjük, itt ver csapatunk táborhelyet. Este tüzet rakunk, főzünk, zenélünk, együtt leszünk.

Második nap:
Reggeli után újra a folyóé a főszerep. Folytatjuk igéző kis kalandunkat az alföldi tájon. Kísérnek minket a májusi gátoldalak, a vadvirágok színével, pipacsmezők és a folyó kedvesen lassú hangulata. Néhány korty fröccs, szelíd gondolatok, gólyák és megannyi
Kiszálló helyünk terveink szerint Túrkeve alatt lesz, a Ballai -hídnál.
Érkezés az esti órákban Budapestre.

További információ

Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...

Kapcsolódó cikkek

» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2018. május. 25
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2018. május. 23
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. május. 15
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Étkezéseket, az utazást (egyénileg, vagy Vidám kisbusszal 4.900 Ft/fő) A részvételi/kölcsönzési díjon felüli költségeket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni.

Előleg: 

A részvételi díj 19.900.- Ft/fő, mely a foglaláskor egyösszegben fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Nappali öltözet - Esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, papucs, sportcipő, bakancs - évszaktól függően hosszú-, rövidujjú pólók, polárkabát, kényelmes rövid-, hosszúnadrág , fürdőruha, fehérnemű, zokni

Nap ellen - napszemüveg, napvédő-krém, ajakír, sapka, kendő, hosszú ujjú világos póló, ing, nadrág

Tisztasági csomag - Törülköző, szappan, fogkefe, fogkrém, kontaktlencse-folyadék, -tartó, dezodor, testápoló, borotva, -hab, WC-papír, papír zsebkendõ, cuccok a „tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzésért”, hajcsat, hajgumi csipesz, ruhaszárító kötél, ruhacsipesz, kis ásó – ha nem lenne angol vagy pottyantós WC a közelben

Egyebek - zseblámpa, fejlámpa, gumipók, kötél, kis táska, hátizsák, szemüvegtok, tű, cérna, olló, körömcsipesz, szemöldökcsipesz (szálka, kullancs), távcső, fényképezőgép, igazolvány, toll, jegyzettömb, útinapló

Elsősegély, gyógyszerek alapvető gyógyszerek, elsősegély ellátását biztosító eszközök nálunk is lesznek, de mindenképpen gondold végig egyéni szükségleteidet:szúnyogriasztó; kenőcs rovarcsípésre, égésre; láz- és fájdalomcsillapító (fej, fog, torok, hasgörcs, stb.); gyógyszer hasmenés, allergia, magas vérnyomás ellen; fertőtlenítő jód, sebbenzin, kötszer, sebtapasz, szemcsepp, orrcsepp
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg, vagy a Vidám Kisbuszban. Busz költsége: 4.900.- Ft/fő

Szállás: 

Vadkemping - sátor - kalandkomfort

Étkezés: 
Túránk önellátó.
A területről: 
A folyószabályozások során a Bucsa és túrkevei Ballai híd közötti kanyarokban gazdag folyószakaszt nem háborgatták, így megmaradt eredeti formájában. A kanyarok által bezárt termékeny, füves legelőket az itt élt őslakosság zugoknak nevezte el, melyek még ma is az állatok legeltetésére szolgálnak. A zugok a folyón lefelé haladva ebben a sorrendben követik egymást: Szőlős-zug, Gyilkos-zug, Kóré-zug, Bokros-zug, Templom-zug, Tereh-zug, Gyűrű-zug, Bense-zug, Farkas-zug (Goda, Köteles, 1984). A terület természeti értékeinek veszélyeztetettségére több természettudósunk - Herman Ottó, Jermy Gusztáv és Benkő Gyula - felhívta a figyelmet, felhívásuk mégis csak hosszú idő elteltével valósult meg. Dr. Tóth Albert kisújszállási biológia tanár tervjavaslata alapján 1984-ben a Szolnok Megyei Tanács Ecsegpusztai Természetvédelmi Terület néven védetté nyilvánította ezt a területet.
Csomagolás: 
A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog. Ajánlott felszerelések: esőkabát, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok.
Biztosítás: 
A túrákon, nem vehet részt, aki nem rendelkezik érvényes egészség biztosítással!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. A szigeten kapcsolatban leszünk egy szárazföldi egységgel, aki bármiféle probléma esetén pár órán belül támogatni tudja a vízen a csapatot. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szigeten orvossal is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!