Hongkong - Malajzia, Borneó szilveszteri csoportos utazás tengerparti pihenéssel 2019.12.26.-2020.01.07.

Ázsia legjavával ismerkedhetünk meg ezen a körutazáson. A legendás Hongkong, a kaszinóiról ismert Makaó, a trópusi városállam Szingapúr, az érintetlen esőerdőivel lenyűgöző Borneó, a modern Kuala Lumpur mind-mind kihagyhatatlan élmény. Megyünk orángután-lesre és egy hagyományos hosszúházba, felmegyünk a KL-toronyba, felfedezzük Hong Kong és Makaó nyüzsgését, mindenütt trópusi növényzetben gyönyörködhetünk, élvezzük a gyönyörű strandokat.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Hong Kong / Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, átszállással az Emirates járataival
Repülőjegyet a Hong Kong-Szingapúr útvonalon, közvetlen Jetstar járattal
Repülőjegyet a Szingapúr-Kuching útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegyet a Kuching- Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Szállást két éjszakára Hong Kongban, a Harbour Plaza Metropolis 4* szállodában, kétágyas szobában
Szállást két éjszakára Szingapúrban, a Hotel Orchard 4* szállodában, kétágyas szobában
Szállást egy éjszakára Kuchingban, a Hilton Kuching 5* szállodában, kétágyas szobában
Szállást négy éjszakára Damai Beachen, a Damai Beach Resort 4* szállodában, kétágyas szobában
Szállást egy éjszakára Kuala Lumpurban, az Impiana 4* szállodában, kétágyas szobában
Bőséges büféreggelit minden nap
Transzfert külön busszal
Magyar idegenvezetőt az út teljes időtartama alatt
Helyi idegenvezetőt Hong Kongban, Malájziában és Szingapúrban
Városnézést Hong Kongban, Szingapúrban, Kuchingban, Kuala Lumpurban és Melakában
Belépőjegyeket

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket
Útlemondási biztosítás
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Kötelező szilveszteri gálavacsora
Szervizdíj

Hossz: 
13 nap
Létszám: 
20 (min.)

Szállás

Hongkongban, a 4*-os Dorsett Kwun Tong szállodában, kétágyas szobában
Kota Kinabalu mellett , a 4*-os Nexus Karambunai szállodában, kétágyas szobában 
Sandakanban, a 4*-os Four Points by Sheraton szállodában, kétágyas szobában
Kuala Lumpurban, az 4*-os Dorsett Kuala Lumpur  szállodában, kétágyas szobában

Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.

Program: 

Hongkong a Távol-Kelet és a világ egyik legdinamikusabb metropolisza. Ki hinné, hogy száz évvel ezelőtt nem volt több egy halászfalunál, de Kína kapujaként és angol gyarmatként fejlődési esélyei sokkal jobbak voltak környezetéhez képest. Kelet-Borneó – Malajzia Sabah tartománya - egy másik világ: ide az érintetlen természet és állatvilág vonzza a látogatókat. Mesebeli trópusi tengerpartokat, a méltóságteljes Kinabalu-hegyet, őserdőket és számtalan különleges és gyönyörű állatfajt láthatunk utazásunk során. A program Kuala Lumpurban folytatódik – a város egy dzsungel közepén épült, koloniális építészet és óriási felhőkarcolók jellemzik, majd Malakkában, a multikulturális kikötővárosban zárul az utazás.

Az út kiemelkedő értékei:

Remek menetrend a Turkish Airlines járataival
Ázsiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Izgalmas városok és Borneó érintetlen állat- és növényvilága, melyhez foghatót máshol nem láthat
Tengerparti pihenés Borneón
Világörökségi helyszínek az út során: Kinabalu Park és Malakka történelmi városmagja
Négycsillagos, jó minőségű szállodák az út során
Sem vízum, sem oltás nem szükséges az úthoz

1. nap:
Elutazás a Turkish Airlines járataival Hongkongba egy átszállással. (Budapest-Isztambul 20:05-00:10, Isztambul-Hongkong 02:00-17:00).

2. nap:
Megérkezés Hongkongba, transzfer a szállodába, szállás: Dorsett Kwun Tong Hotel 4*.

3. nap:
Fél napos városnézés Hongkongban: először a Viktória-csúcsra megyünk fel - itt található a világ egyik legszebb kilátópontja, ahonnan fenséges a kilátás a szigetekre, az üzleti negyed ikonikus felhőkarcolóira. Ismét a tengerszintre ereszkedünk, Aberdeen halászfalut látogatjuk meg, ahol a lakóhajókat ritkán hagyják el a halászok. A homokos tengerparttal rendelkező Repulse-öböl a hongkongi gazdagok és híresek játszótere, a város teljesen más arcát mutatja. Délután utazzunk egy emeletes villamos felső emeletén, válogassunk kedvünkre egy igazi helyi piac kínálatában, este élvezzük a  zenés lézershow-t Kowloon szigetéről, amikor Hong Kong sziget felhőkarcolói színes fényekbe öltöznek!

4. nap:
Transzfer a repülőtérre, elutazás Malajziába, Kelet-Borneóra, Kota Kinabalu városába. Városnézés Sabah tartomány fővárosában, Malajzia egyik leggyorsabban fejlődő multikulturális városában, melyet a brit gyarmati időkben Jesselton néven ismertek és fontos kikötő volt. Transzfer a tengerparti szállodába.
Szállásunk a következő négy éjszakára a négycsillagos Nexus Karambunai Resortban lesz. A szállodakomplexum közvetlenül a szép, 6 km hosszan elterülő esőerdővel határos tengerparton található. Három úszómedence, nyolc étterem, 18 lyukú golfpálya, vizisporteszközök, spa biztosítja kényelmünket az itt tartózkodás során.

5. nap:
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Kinabalu Nemzeti Parkba
A Kinabalu Park az azonos nevű hegy lejtőin található, az első maláj világörökségi helyszín egyedülálló biológiai sokszínűsége miatt – a 4095 méter magas hegyen ezer feletti az orchideafajok száma, és sok ezer az egyéb növényfajok előfordulása. Átsétálunk a 41 méter magasan függő hídon,a misztikus őserdő lombjai között, majd megmártózhatunk a Poring melegvizű forrás táplálta medencékben. Ebéd majd a parkban az érintetlen növényvilággal ismerkedünk.

6. nap:
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

Fakultatív program: Félnapos látogatás a Mari Mari skanzenbe
Az őserdőben ismerkedünk a borneói törzsek életmódjával, szokásaival, építkezésével, fegyvereivel, szerszámaival. Öt törzs mutatkozik be: a rizstermesztő Kadazan-Dusun, a hosszúházakban élő Rungus, a vadászattal és halászattal foglalkozó Lundayeh, a tengeri cigány és „kovboj” Bajau, és a fejvadász Murut.  Ebéd, majd transzfer vissza a szállodába.

Kötelező szilveszteri gálavacsora a tengerparti szállodában.

7. nap:
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

Fakultatív program:  Egész napos hajós kirándulás a Manukan szigetre: 100 USD (helyszínen fizetendő)
Reggeli után átkelés a tengeri nemzeti park legszebb szigetére, Manukanra, barbecue ebéddel. Itt egész nap élvezhetjük a trópusi tengerpartot, a kristálytiszta tengert, a színes víz alatti világot. Lehetőség sznorkelezésre, úszásra, napozásra vagy a dús vegetációjú sziget felfedezésére.

8. nap:
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Sandakanba, Borneo egykori brit gyarmati fővárosába. Ebéd után igazi dzsungeltúrára indulunk  busszal (a menetidő kb. két és fél óra), ahol  vízre szállunk: a naplementéig hajózunk a Kinabatangan folyón a dzsungelben, ahol rengeteg vadon élő különleges állatot láthatunk kis szerencsével: nagyorrú majmok, orángutánok, makákók, gibbonok, gyönyörű madarak, krokodilok, borneói törpeelefántok. Vacsora majd visszautazunk Sandakanba, ahol a szállás: Four Points Sheraton Hotel 4*.

9. nap:
Délelőtt a Sepilok orángután rehabilitációs központba látogatunk, ahol visszaszoktatják a vadonba a veszélyeztetett főemlősöket. Etetés közben csodálhatók meg a malájul „erdei embereknek” nevezett emberszabásúak, és az orángután óvodát is megnézzük. Következő megállónk a maláj medvéknek létrehozott központ: itt szintén a vadonba való visszaszoktatás a cél, hiszen itt főleg sanyarú körülmények között tartott medvéket segítenek. A délután szabad.
Szállás Sandakanban: Four Points Sheraton Hotel 4*.

10. nap:
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Kuala Lumpurba. Megérkezés után transzfer a szállodába, délután szabadidő. Fakultatív lehetőség a Petronas Ikertornyok kilátójának meglátogatására, a belépőjegy ára: 7 000 Ft/fő. A 452 m-es, 88 emeletes torony  taxival 5 percre van a szállodától. Szállás: Dorsett Kuala Lumpur 4*.

11. nap:
Délelőtt a hindu Batu Barlanghoz indulunk. A mészkőbarlangokat teljesen kitöltő szent templom 272 lépcsőn közelíthető meg, a lépcső mellett Murugánnak, a háború istenének óriási aranyszobra vigyázza a tájat. Délután városnézés Kuala Lumpurban, ahol a koloniális épületek és a felhőkarcolók uralják az utcaképet: Petronas-torony, Királyi Palota, Nemzeti Mecset, Sultan Abdul Samad épület, kínai negyed, Sri Mariamman templom. Szállás Kuala Lumpurban:  Dorsett Kuala Lumpur 4*.

12. nap:
Elutazunk Malakkába, a 15. században virágkorát élő egykori kereskedővárosba, mely a fűszerútvonal egyik fontos állomása volt. Ismerkedés a kínai, holland, brit, portugál és maláj kultúra emlékeivel, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Kuala Lumpur-Isztambul 23:40-06:20, Isztambul-Budapest 08:25-08:30).

13. nap:
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Ázsiában a szilveszter szerényebb ünnep mint Európában, a szállodai vacsorás program kb. éjfélig tart. Néhány kirándulás során hosszabb gyaloglással érhetők el a látnivalók, átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív programok:

Egész napos kirándulás Makaóba/fő: 39 900 Ft
Félnapos kirándulás Szingapúrban a Jurong Madárparkba és az Állatkertbe: 24 900 Ft
Félnapos kirándulás a Damai Beachről Kuching Wetlands National Parkba/fő: 19 900 Ft
Szállás lakosztályokban/fő a teljes időszakra: 149 000 Ft
Félnapos kirándulás a Damai Beachről a Bako Nemzeti Park Parkba/fő: 19 900 Ft

A fakultatív programok minimuml étszáma: 10 fő.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegyet a Budapest-Hong Kong / Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, átszállással az Emirates járataival
Repülőjegyet a Hong Kong-Szingapúr útvonalon, közvetlen Jetstar járattal
Repülőjegyet a Szingapúr-Kuching útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Repülőjegyet a Kuching- Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
Szállást két éjszakára Hong Kongban, a Harbour Plaza Metropolis 4* szállodában, kétágyas szobában
Szállást két éjszakára Szingapúrban, a Hotel Orchard 4* szállodában, kétágyas szobában
Szállást egy éjszakára Kuchingban, a Hilton Kuching 5* szállodában, kétágyas szobában
Szállást négy éjszakára Damai Beachen, a Damai Beach Resort 4* szállodában, kétágyas szobában
Szállást egy éjszakára Kuala Lumpurban, az Impiana 4* szállodában, kétágyas szobában
Bőséges büféreggelit minden nap
Transzfert külön busszal
Magyar idegenvezetőt az út teljes időtartama alatt
Helyi idegenvezetőt Hong Kongban, Malájziában és Szingapúrban
Városnézést Hong Kongban, Szingapúrban, Kuchingban, Kuala Lumpurban és Melakában
Belépőjegyeket

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket
Útlemondási biztosítás
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Kötelező szilveszteri gálavacsora
Szervizdíj

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak
Kötelező szilveszteri gálavacsora
Javasolt szervizdíj
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Hongkong / Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, átszállással a Turkish Airlines járataival. A repülőjáratokon előzetes beültetésre nincs lehetőség, ülőhelyet választani a járatra való bejelentkezéskor lehetséges a repülőtéren.

Étkezés: 

A részvételi díj bőséges büféreggelit minden nap, ebédet két alkalommal tartalmaz

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!