Benelux körutazás - Belgium, Hollandia, Luxemburg

Benelux körutazás - Sajt, tulipán, fapapucs

7 napos körutazás a Benelux államokban

Egy utazás, három ország. Élményekben gazdag , felejthetetlen körutazás Európa nyugati szegletébe. Hollandia sajátos hangulatú fővárosa, Belgium és Luxemburg kulturális és természeti látnivalói várják az utazót.

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 6 éj szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat.

Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap:  
Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor.  Folyamatos utazás rövid szünetekkel, késő este érkezés Saarbrücken környékére, szállásfoglalás.

2. nap: 
Reggeli után Luxemburg mini államába utazunk. Luxemburg óvárosa és erődrendszere a Világörökség része. Ismerkedés a gazdag nagyhercegség különlegesen szép fekvésű fővárosával: erőd,  a mór stílusban épült Nagyhercegi palota, a Notre Dame katedrális és a Parlament lesznek a legfontosabb látnivalók. Délután Brüsszel, Európa politikai központjának nevezetességeivel ismerkedünk, buszból megtekintjük a Királyi Palotát és az Igazságügyi Palotát, majd séta: Grande Palace (a világ egyik legdíszesebb tere körös-körül művészien kidolgozott, aranyozott palotákkal), St. Michael templom, Manneken Pis szobor. Fényképszünet az Atomiumnál, melynek 9 acélgömbből álló építménye az 1958-as brüsszeli világkiállításra épült. Szállás elfoglalása Antwerpen környékén.

3. nap:
Városnézés a világ egyik legnagyobb kikötővárosában, a Schelde folyó partján fekvő Antwerpenben. Ismerkedés a gyémántkereskedelemből meggazdagodott város díszes központjával: a Place de Meir, a királyi palota, a Rubens ház, a Notre Dame székesegyház és a Németalföld legrégebbi reneszánsz épülete a Városháza lesznek a legfontosabb látnivalók. Rövid szabadprogram után továbbutazunk, utunk Kelet-Flandria tartomány legnagyobb városában Gentbe vezet, a tornyok és csipkés flandriai házak városában. A város a középkorban Észak-Európa egyik legnagyobb és leggazdagabb települése volt. Séta a városban: St. Bavo katedrális és környéke, középkori vízi vár, Beginaudvar, harangtorony, valamint a közeli szövetcsarnok, melyek mind az UNESCO világörökség részét képezik. A délutánt Bruggeben töltjük, amely a korai polgárosodás egyik mintavárosa: séta a reneszánsz paloták, díszes házsorok és csatornák mentén: a hangulatos óvárosi piactér, városháza és várostorony (Belfort), Begina udvar, Szent Vér Bazilika. Szállás ugyanott, ahol előző este.

4. nap:   
Reggeli után városnézés Rotterdamban: belváros, Erasmus-híd. Továbbutazunk csatornák mentén a fajansz, a világhírű kék porcelán városába:Delft-be, mely a régi flamand uralkodók székvárosa volt. Továbbutazva felkeressük az Északi-tenger mellett fekvő Hágát, a királyi család és a kormány székhelyét. Megtekintjük parlamentjét és a belvárost. A tavaszi időpontokban (áprilisban és májusban) Keukenhofba, Hollandia és egyben a világ legnagyobb virágoskertjébe látogatunk. (ebben az időpontban Delft kimarad a programból) A 30 hektáros parkban kialakított sétautakon barangolhatnak  a több millió tulipán, jácint, nárcisz és krókusz között. A fedett üvegépületekben számtalan cserepes virág nyílik. Kálák, liliomok,  hortenziák, amarillisek, szegfűk, ciklámenek és sok más. Külön épületben tekinthető meg az orchidea kiállítás. Itt több száz m2-i területen pompáznak csodálatos színekben ezek az egzotikus növények. Itt láthatók még broméliák, flamingóvirágok is. Innen utazás "észak Velencéjébe", Amszterdamba: rövid közös séta a Dam téren és környékén, fakultatív hajókázás Amszterdam csatornáin. Esti szabadidő a belváros és a hírhedt szórakozó negyed felfedezésére. Szállás Amszterdam környékén.

5. nap:    
Délelőtt fakultatív programlehetőség: Volendam-Marken
Elsőként Volendamba látogatunk, ami, az egyik legközkedveltebb egy napos kiruccanás Amszterdamból. Ezt a kis városkát, az IJssel tó partján, még mindig áthatja a halászfalu volta, s a helyieket még sokszor lehet tradicionális öltözetben látni a zöld és fehér faházak között. Látogatás egy helyi gazdaságban ahol a sajtkészítés és a fapapucs gyártás rejtélyeibe is betekintést nyerhetünk, majd kóstoló az ízletes sajtfélékből. Utolsó megállónkat egy földnyelven érjük el: Marken színpompás halászfalujába érkezünk, ahol 1450 táján építették az első faházaikat a halászok, akik a számtalan megpróbáltatás ellenére sem féltek a tengertől.
Délután a városnézés folytatása Hollandia fővárosában, a csatornáiról, múzeumairól híres Amstel folyó partján fekvő Amszterdamban. Városnézésünk során a következő nevezetességeket tekintjük meg: Rijksmuseum, Dam tér a Királyi Palota és az Új-templom épülete, Öreg templom (Oude Kerk). Látogatás egy gyémántcsiszoló műhelyben majd szabadidő a belvárosban. Szabadidőre javasoljuk a világhírű Van Gogh Múzeum megtekintését. Szállás ugyanott, ahol előző este.

6. nap:    
Utazás Németország felé,Útközben a csodálatos Aacheni dóm megtekintése, melyegyike a császári katedrálisoknak. Ez Észak-Európa legrégebbi katedrálisa, 32 uralkodót koronáztak itt, a dómban a mai napig hihetetlen kincseket, köztük több ereklyét is őriznek. Szállás Regensburg környékén

7. nap:  
Reggeli után városnézés a Felső - Duna "hercegének" tartott Regensburgban: gótikus katedrális, városháza, óvárosi séta. Folyamatos utazás Magyarországra. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Amszterdam hangulata - Kovács Attila, 2017. március. 14
» Amszterdami látnivalók - Etédi Alexa, 2013. április. 04
» Látnivalók Amszterdamban: a Dam tér - Etédi Alexa, 2013. március. 29
» Látnivalók Amszterdamban: a Beginaudvar - Etédi Alexa, 2013. március. 29
» Látnivalók Amszterdamban: a Csatornaövezet - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: a Vörös lámpás negyed és az Erotika Múzeum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: Hasis és Marihuána Múzeum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
» Látnivalók Amszterdamban: a Rijksmuseum - Etédi Alexa, 2013. március. 28
Fakultatív programok

Volendam-Marken kirándulás. A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 6 éj szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív program:
Volendam-Marken: 20 Euro/fő

Várható belépőjegy költségek:
Rotterdam, Euromast torony: kb. 10 Euro/fő
Amszterdam, Rijksmuseum: kb. 12 Euro/fő
Brugge templom: kb. 2 Euro/fő
Brugge hajókázás: kb. 7 Euro/fő
Antwerpen Rubens háza: kb. 6 Euro/fő
Antwerpen Miasszonyunk katedrális: kb. 3 Euro/fő
Antwerpen St.James katedrális: kb. 1,50 Euro/fő
Van Gogh múzeum: kb. 14 Euro/fő
Amszterdam Királyi Palota: kb. 7,50 Euro/fő
Sétahajózás: kb. 15 Euro/fő

Előleg: 

 A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

1 éjszaka Saarbrücken környékén, 2 éjszaka Antwerpenben, 2 éjszaka Amszterdamban, 1 éjszaka Regensburg környékén egyszerű szállodákban, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Vélemények, értékelések
4.8
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Benelux körutazás - Belgium, Hollandia, Luxemburg
Budapest
4.8
Utazás kellemes volt, sok érdekes információ hangzott el, az utazás felépítése logikus.
Keveseltem a szabadidőre fordított időt.
Érd
4.8
Nagyon meg voltunk elégedve.Ezt Önállóan biztos nem tudtuk volna kivitelezni.Annyi lenne esetleg az észrevétel,hogy jó lett volna,ha az első három szálódába-vagy környékén- este lehetőség lett volna egy meleg ételre vagy italra esetleg szendvics vásárlására.Köszönjük szépen szívesen vennénk hasonló szervezésű körútat pl Párizsba is.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!