Holland Ízelítő – Van Gogh nyomában és látogatás a Floriade Expon

4 napos körutazás Hollandiában

Bár Hollandiát elsősorban Amszterdam fémjelzi, érdemes más városokat is felfedezni, megismerni, hisz a kerékpár, a tulipán, a csatornák, a szélmalmok és a németalföldi festők munkái az egész országban megtalálhatóak. Ki ne hallotta volna már Van Gogh nevét Amszterdammal egybekötve, de azt kevesebben tudják, hogy a vidéki Kröller Müller múzeum a festő munkásságának második otthona, több, mint száz munkájával találkozhatunk itt. Megismerhetjük Utrecht városát, ahol szintén a csatornáké az egyik főszerep, az Oudegracht-ról, azaz régi csatornáról sok érdekességet tudunk majd meg. És az elmaradhatatlan virágok. Részt vehetünk egy igazi virág aukció Aalsmeerben, de vigyázat, korán kell majd kelni, ha nem akarunk lemaradni, lévén a milliónyi virág nagyon gyorsan elkel. Ez a világ legforgalmasabb és legnagyobb ilyen jellegű aukciója
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegyet és illetéket (1 db 8 kg-os kézipoggyászt, 1 db 23 kg-os feladható poggyászt), 3 éjszaka szállást reggelivel, 1 ebédet és félnapos városnézést Amszterdamban, 1 órás hajókázással, egész napos kirándulást busszal Almere-be belépővel a Floriade Expora, 3 órás kirándulást az Aalsmeer-i virágaukcióra, egész napos kirándulást az első napon

Részvételi díj nem tartalmazza

útlemondási biztosítás, baleset-, betegség és poggyászbiztosítás, egyéb étkezések, idegenforgalmi adó, fakultatív programok, belépők

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
min. 20 fő

Szállás

4*-os szállodában Utrechtben, 2 ágyas fürdőszobás szobáiban.

Program: 

1.nap:
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében Amszterdamba, a megérkezést követően irány a Hoge Veluwe Nemzeti Park, amely Hollandia egyik legnépszerűbb látnivalója, a két magánkézben lévő park egyike. Változatos tájai egészen különleges helyekre kalauzolnak: sűrű őszi erdők, afrikai szavannákat idéző mezők és a sivatagszerű futóhomok. De nem csak emiatt híres a park, hanem az itt helyet kapó Kröller Müller múzeum miatt, ami Vincent van Gogh munkásságának második otthona. A múzeum csaknem 90 festménnyel és több mint 180 rajzzal büszkélkedhet, így itt található a világ második legnagyobb Van Gogh-gyűjteménye. A múzeum emellett modern mesterek, köztük Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso és Piet Mondriaan kiváló munkáinak ad otthont. Másik különlegessége, hogy a múzeum Európa egyik legnagyobb szoborkertjében található, a 25 hektáros szabadtéri galériában olyan művészek alkotásai simulnak a természetes háttérbe, mint Auguste Rodin, Henry Moore vagy Jean Dubuffet. Innen a Het Loo Palotába utazunk, amelyet holland Versailles-nak is neveznek. A kastélyt az Orániai hercegi család építtette 1684-ben, a királyi család 1975-ig használta a palotát. Sok termet meg lehet látogatni a kastélyban, közülük ötben a királyi család használati tárgyai láthatók, a többi a szokásosan berendezett nappalik, dolgozók, fogadók, hálók, könyvtárszobák. A késő délutáni órákban utazás Utrecthbe, ahol az elkövetkező napi szállásaink lesznek. A sok víz és zöldterület, a görbe házak és a macskaköves utcák helyenként falusias hangulatot kölcsönöznek a városnak, így szinte észre sem vesszük, hogy ez az ország negyedik legnagyobb városa. Szállás elfoglalása, szabad idő, séta a városban idegenvezetőnk kíséretében.

2. nap:
A mai napunkat a Floriade Expo felfedezésére, megtekintésére szánjuk. A Floriade egy nemzetközi kiállítás és kert fesztivál, amelyet 10 évente rendeznek meg Hollandiában. Az inspiráló kertek, a konferenciák, az alkotó műhelyek és a kiállítások lenyűgöző látnivalókkal, meglepő kóstolókkal, valamint művészeti és kulturális programokkal várják a látogatókat. A park tele lesz energiával és aktivitással, természetesen mindez csodálatos, zöld környezetben zajlik. Visszatérés a szállásunkra, szabad idő.

3. nap:
A reggelit követően gyalogos séta idegenvezetőnkkel. Utrecht egyik legjelentősebb látnivalója egy különösen nagy és gyönyörű csatorna, az Oudegracht, amely az egész városközpontot átszeli. Érdekessége, hogy kétszintes, van egy utcaszintű és egy pár méterrel alatta, amik a pincékhez biztosítottak közvetlen elérést, az árut egyből oda lehetett szállítani. Ma is még több száz ilyen boltíves pince maradt fenn, amiket étteremmé, kávézóvá vagy üzlettél alakítottak. Ezt követően szabadidő. Javasoljuk utazzanak be gyorsvasúttal Amszterdamba, a központi pályaudvarról induló vonatok 15 percenként közlekednek és Amszterdam központjába érkeznek!

4. nap:
A korai reggelit követően utazás Aalsmeerbe, ahol egy nagyon különleges virág aukció vehetünk részt. Az aukció reggel 07.00 órától várja a látogatókat és addig tart, amíg az összes virág gazdára nem lel. Messze ez a legforgalmasabb és legnagyobb virágpiac a világon. Az eladott virágok nagy többsége Hollandiából származik, de azért sok érkezik messzi helyekről, mint Ecuador, Kolumbia, Etiópia és Kenya. Ezt követően látogatást teszünk egy szobor parkban Larenben, ahol egy tea vagy kávé elfogyasztása mellet gyönyörködhetünk park értékeiben. Innen Amszterdamba vezet utunk, ahol egy Gault Millau díjjal jutalmazott étteremben elfogyasztott ebédet követően félnapos városnézés helyi vezetéssel a csatornákkal teli Amszterdamban. Észak Velencéje kilencven aprócska szigetre épült, hatvan csatorna választja el ezeket egymástól, de összeköti a több mint ötven hasonlóan homorú és mégis különböző híd. Kora délután egy panorámahajós városnézésre indulunk, amely a legjobb lehetőség a zegzugos csatornák mentén épült világhírű kereskedő és kikötőváros építészeti remekeinek felfedezésére. Felejthetetlen élményt nyújtanak a partokon látható paloták, kereskedőházak, múzeumok. Séta a belvárosban, rövid szabadidő, majd a menetrend függvényében transzfer az amszterdami repülőtérre, hazautazás az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló utazások, nyaralások:

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Tavaszi csodák - tulipánmezők Hollandiában - Kovács Attila, 2022. június. 23
» Amszterdam hangulata - Kovács Attila, 2021. december. 03
» Kerékpárral Hollandia legszebb tájain - Kovács Attila, 2015. október. 01
» Sajtfuttatás Hollandiában - Alkmaar - Kovács Attila, 2015. május. 27
» Hollandia legszebb látnivalói - Marken, az élő múzeumfalu - Kovács Attila, 2015. május. 04
» Kirándulás Amszterdamból - Zaanse Schans - Kovács Attila, 2015. április. 27
» Kerékpárral a virágföldek között, Hollandia - Kovács Attila, 2015. április. 20
» Hollandia csodája - a világ legnagyobb virágoskertje, Keukenhof - Kovács Attila, 2015. április. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegyet és illetéket (1 db 8 kg-os kézipoggyászt, 1 db 23 kg-os feladható poggyászt), 3 éjszaka szállást reggelivel, 1 ebédet és félnapos városnézést Amszterdamban, 1 órás hajókázással, egész napos kirándulást busszal Almere-be belépővel a Floriade Expora, 3 órás kirándulást az Aalsmeer-i virágaukcióra, egész napos kirándulást az első napon

Részvételi díj nem tartalmazza: 

útlemondási biztosítás, baleset-, betegség és poggyászbiztosítás, egyéb étkezések, idegenforgalmi adó, fakultatív programok, belépők

Kötelező költségek: 

Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi díj: 12 EUR/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépőjegyek: Amszterdamban egyéni igény szerint
 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A KLM menetrendszerinti járatával.

Tervezett menetrend:
KL1672 Budapest-Amszterdam 06:35-08:40
KL1981 Amszterdam-Budapest 20:55-22:55

A menetrend változtatás jogát a légitársaság fenntartja!

Étkezés: 

büféreggeli, 1 ebéd

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!