Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai

3 napos via ferrata és gyalogtúra Ausztriában

Ezen a túrán a közeli Hochschwab csoport és a Hochkar izgalmas, szép via ferrátáit ismerhetjük meg, és egy szép gyalogtúra keretében felderítünk egy közeli barlangot is. A völgy fölé magasodó csipkés gerincek, mélység felett vezető biztosított kitett útvonalak, igazi kihívást jelentenek a kalandra vágyóknak!
“Precíz szervezés, kiváló hangulat jellemezte a hétvégénket. Köszönöm az újabb felejthetetlen élményeket! :)”
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...

Nehézség:

Túráink haladó via ferráta utak, kitett meredek részeken vezetnek, B/C, D nehézségi szintűek. Azoknak ajánljuk ezt a túrát, akik jártak már ilyen útvonalakon, rendszeresen túráznak, mozognak. További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Miért minket válassz?

- KÉNYELMES APARTMANOS ELHELYEZÉS!
- KÉNYELMES SZERVEZETT BUSZOS UTAZÁS!
- FÉLPANZIÓS ELLÁTÁS!
- VIA FERRATA FELSZERELÉS AZ ÁRBAN!
- MAXIMÁLIS ODAFIGYELÉS, EZÉRT BIZTONSÁGOSABB!
- GARANTÁLTAN KIS CSOPORTOS TÚRÁK (1 VEZETŐ MAX. 5 FŐVEL)

Ez a programunk párhuzamosan halad a gyalog túrás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de az autobuszon és a szálláson lesz lehetőségünk az élménycserére!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, két éjszaka szállást egyszerű félpanzióval, a via ferrata felszerelések bérleti díját és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a programban nem szereplő étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
12-15 fő

Szállás

Az éjszakát a vendégház 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobáiban tőltjük. Ágynemű huzatot, törölközőt hozni kell!

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Ausztriába beutazás feltételei:
​COVID-19 betegségen  6 hónapon belül átesett (ez egy 3 hónapon belüli antitest teszttel is igazolható)
igazolni tudja, hogy oltással rendelkezik (Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm) az alábbiak szerint:
- az első oltás utáni 22 naptól kezdődően, összesen három hónapig,
- a második oltástól kezdődően, ameddig az első oltástól 9 hónap nem telt el,
- egy dózisú oltóanyagoknál a beadástól számított 9 hónapig,
jelen pillanatban a Szputnyik oltást nem fogadják el!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap - Budapest, Hochkar parkoló, Heli-Kraft Klettersteig (C - D), Hochkar csúcs (1808 méter), Präbichl (1232 méter) - via ferrata túranap

Korán reggel indulunk Budapestről és szinte végig autópályán haladva, rövid pihenőt tartva, délelőtt érkezünk meg Hochkarra, az osztrák síközpontba. Felszereléseinket magunkhoz véve kezdjük meg a völgy fölé magasodó csipkés gerinc meghódítását. Fél óra alatt jutunk el a ferráta beszálló pontjához, ahonnan izgalmas kitett útvonalon haladunk tovább. Menet közben billegő fapallón és két kis vietnámi hídon is keresztül kell másznunk. A gerincre kiérve rövid séta után a csúcsgerincen folytatjuk utunkat, fantasztikus panoráma mellett. Belátjuk az alattunk elterülő Salza völgyét, az Alpok magas csúcsait például a Reichensteint (2165 méter), vagy a Hochschwab csoport 2000 méteres vonulatait is. A csúcsról egy normál túraösvényen térünk vissza autóbuszunkhoz.
Menetidő: 4 óra, szint: fel/le 350 méter Szállás: turistaház Ellátás: vacsora

2. nap - Präbichl, Eisenerzer Klettersteig (C/D), Präbichl - via ferrata túranap

Izgalmas nap virrad ránk, hiszen mai célunk a Pfaffenstein (1871 méter) megmászása. A városka határán lévő parkolóból másfél órás gyaloglás után felöltjük a ferrátás felszerelésünket. Az Eisenerz klettersteig jól biztosított, C/D nehézségű, meredek gerinc-ösvényét másszuk meg. Az útról jól látható az Erzberg, a maja piramisra hasonlító, hatalmas, lépcsős külszíni fejtése, kanyargó szerpentinje. A látvány szépségét az Alpok körben magasodó fenséges bércei fokozzák. A csúcskereszthez érve megpihenünk, majd egy köves, meredek ösvényen ereszkedünk vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz.
Menetidő: 7 óra, szint: fel/le 1200 méter Szállás: turistaház Ellátás: reggeli, vacsora

3. nap: Präbichl, Frauenmauer barlang, TAC spitze, Polster, Budapest - gyalogtúrás nap

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és rövid utazással érkezünk mai túránk kiindulópontjára. Hamisítatlan alpesi réteken keresztül kanyargunk felfelé majd fenyőerdőben folytatva utunkat érkezünk meg a Frauenmauer barlang bejáratához. A közel 800 méter hosszú barlang átvezet minket a hegy túloldalára. A barlang nem kúszós-mászós, végig tudunk rajta sétálni egy izgalmas túra keretében. A barlang túloldali bejáratánál lévő pihenőhelyen szusszanunk egyet majd tovább indulunk a zöldellő hegyoldalakon  a Polster nyeregig. Innen van lehetőség rövid kitérőre a TAC spitze Dolomitokat idéző sziklavilágába bolyongni egyet vagy leereszkedni a közeli kis menedékházhoz, csodás panoráma mellett ott bevárni a visszatérőket. Miután mindenki kifújta magát leereszkedünk a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. Az esti órákban érkezünk meg Budapestre.    
Menetidő: 6 óra; távolság: 12 km, szint: fel/le 800 méter

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, két éjszaka szállást egyszerű félpanzióval, a via ferrata felszerelések bérleti díját és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a programban nem szereplő étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

5 euro, barlangbelépő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraruházat, 25-30 l. hátizsák a napi cuccoknak és a felszerelésnek.

Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!
A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Via Ferraták: Mesterségesen biztosított sziklautak. Speciális biztosító felszerelés szükségesek végigjárásukhoz! Gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferráta szett és sisak” viselése kötelező! A felszerelést irodánk biztosítja minden résztvevő részére. Saját felszerelés saját felelősségre használható, ám ez nem csökkenti a részvételi díj összegét! 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
A turistaházban reggelit és vacsorát kapunk. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
Alapvetően két csomagba pakold a felszereléseidet.A túrák során a kis, kb. 25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni. A másik csomag a szálláson marad a többi holmival.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
18 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.1
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.4
Budapest, XIII. kerület
4.4
Jó csapat volt.
Budapest, XIX. kerület
4.8
...
Győrújbarát
5.0
Precíz szervezés, kiváló hangulat jellemezte a hétvégénket. Köszönöm az újabb felejthetetlen élményeket! :)
Budaörs
5.0
Fölösleges ragozni: ha egy jó utat akartok-jól megszervezve-jó csapattal-akkor utazom.com!
Budapest
4.2
Sajnos a buszos utazást mint müfajt nagyon nehezen viselem,és mindig elhatarozom hogy soha többet, de annyira jo fejek a túravezetök, meg a ferratas csapat is mindig jo, hogy időnként muszáj elmenni az utazom .com-al. Szóval most is nagyon jól éreztem magam.
Budapest, XI. kerület
5.0
Esős hétvégét fogtunk ki, de szerencsére a ferrátás mászásokat ez nem akadályozta. Fantasztikus volt a panoráma, megcsodálhattuk a völgyben úszó felhőket és nem kellett a tűző napon a sziklákon izzadni. Az utolsó napi túrát az eső miatt nem tudtuk teljesíteni. A túravezetők egy szurdok túrát kínáltak helyette, ami nekem nagyon tetszett. Itt nem úsztuk meg az esőt, de legalább kipróbáltuk az esőfelszereléseket.
Összességében nagyon jól éreztem magamat, ami a klassz programoknak, túravezetőknek és a jó csapatnak köszönhető. Jó volt a szálláson a közösségi helység, ahol lehetett lazítani és a tóparti fürdőzés. :)
Budapest
4.8
Kedves Túravezetôk!
Nagyon jól éreztem magam. Magabiztosságot adott a felkészültségetek a mászásban, és a folyamatos odafigyelés, amit kaptunk tôletek. Tetszett, h mindenki igényének igyekeztetek eleget tenni, még akkor is, ha ez azt jelentette, h az egész busz várt míg egy ember gyorsan elvégezte szükséges dolgát!;)
Köszönök mindent, bízom benne még találkozunk!
Nyúl
4.6
Remek túratársakkal zártuk a sort a mászásokon, többnyire árnyékban. Számomra soknak tűnt a gyaloglás, de a ferratán kipihentem magam. Köszönöm!
Páty
4.8
Minden szuper volt. A leglátványosabb Utazom
Com-os túrám volt eddig (gyalog is, ferrátázva is).
Budapest, I. kerület
4.4
Nagyon szép helyeken via ferrátáztunk. Hosszú a buszozás, de megéri az élmény. A szálláson többnyire rugalmasan álltak az étkezéseket érintő egyéni igényekhez. A túravezetők barátságosak és segítőkészek. Nagyszerű hétvége! :)
Budapest, IX. kerület
5.0
Nagyon jó szervezés, jó társaság, szuper túravezetők, csak ajanlani tudom.
Solymár
4.6
Az ausztriai utazásaim leglátványosabb kalandja volt ez a 3 via ferráta, örülök, hogy ott lehettem Veletek!
Mindenkinek ajánlom, aki nem rest jó kiadósakat gyalogtúrázni a beszállásokig és szájtátva szeretné teljesíteni a közepesen nehéz ferrátákat:-)

(Ezzel a busszal valami gond van, már a Dachstein túrán is akadékoskodott a sebváltó!Nem kéne alaposan megnézetni?)
Budapest, XVI. kerület
4.6
A túravezetők hozzáállása ismét maximális volt, ezért külön köszönet Nekik.A szállás megfelelő, a reggelire és a vacsorára nem lehet panasz.A buszsofőrünk is a biztonságot szem előtt tartva teljesítette a távot,gyakorlatilag ez is egy tökéletes 3 napos élménnyé kerekedett számunkra.
Ezúton köszönjük, hogy részt vehettünk az úton!
Budapest, XVII. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest, XX. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Pécs
4.6
<szöveg nélkül>
Kecskemét
4.6
<szöveg nélkül>
Budapest
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!