Liptói-Havasok

Hétvégi túra a Liptói-Havasokban

3 napos kirándulás és túra Szlovákiában

A Liptói-Havasok főgerincét a vad, sziklás alakzatok, és a lágyabb
vonalú hegyhátak váltakozása jellemzi. A hegység központi részét
alkotó Rohács-csoport meredek sziklafalaitól nyugatra is, keletre is
könnyebben járható, de nem kevésbé látványos gerincszakaszok
következnek. Túránk során a Brestova és Salatín csúcsok érintésével
keresztezzük a Liptói-Havasok főgerincét.

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, 2 éjszaka szállást, a szombati kétfogásos vacsorát, szervezést és a túravezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a további étkezéseket, az esetleges belépőket a városi programokhoz, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
3 napos túra
Létszám: 
30-46 fő.

Nehézség:

A túraútvonal komoly technikai nehézséget nem tartalmaz, végig jelzett turistautakon haladunk, de a magashegyi terep - különösen a főgerincen vezető sziklás szakasz – megfelelő lépésbiztonságot, az 1000 métert meghaladó szintemelkedés pedig megfelelő állóképességet igényel.

Szállás

Alsókubin város mellett, az Árva folyó partján lévő kemping fűtött 6 ágyas üdülőházaiban, 2 és 4 ágyas szobákban lesz a szállásunk. Minden házban fürdőszoba és wc található.

Program: 

1. nap: Budapest, Alsókubin
Pénteken délután 15.45 órakor találkozunk Újpest-Városkapu metróállomásnál a Match áruház parkolójában, indulás 16 órakor. A nap hátralévő része utazással telik, 22 óra körül érkezünk Alsókubin város melletti szálláshelyünkre.
Szállás: üdülőház kempingben

2. nap: Alsókubin, Zverovka, Predný Salatín, Brestova, Salatín, Jalvoska dolina
Szombaton korán reggel a Liptói-Havasok északi oldalára utazunk. Egésznapos túránk a Rohácsi-völgy bejáratánál meredek emelkedővel indul, felkapaszkodunk a Brestova északi mellékgerincén fekvő Predný Salatín csúcsra (1624 méter). A gerincen továbbra is felfelé haladunk, de a meredekség fokozatosan csökken. A főgerincet a Brestova csúcs közelében érjük el, amin kb 2 km-t teszünk meg, végül elérjük túránk célját, a 2048 méter magas Salatín csúcsot. Miután kellő időt szenteltünk a kilátásban való gyönyörködésre, a déli oldalon indulunk lefelé. Kezdetben meredeken ereszkedünk a völgy felé, keresztezünk egy kis patakot, majd hosszan haladunk törpefenyvesben. Az erdőhatár alatt érkezünk meg a Jalovska patak hídjához, az utolsó kilométereket a vadregényes völgy mentén könnyű sétával tesszük meg. Visszaubuszozunk Alsókubinba és együtt vacsorázunk. A túra távja 16 km, a szintemelkedés 1150 méter.
Szállás: üdülőház kempingben
Ellátás: kétfogásos vacsora

3. nap: Aslókubin,  Budapest
A vasárnap délelőttöt az Árva-völgyében töltjük. Először tutajozunk egy órát az Árva-folyó leglátványosabb szakaszán, Árva várának meredek sziklafala alatt, majd meglátogatjuk magát a várat. Aki inkább gyaloglással töltené a délelőttöt, az az Árvai-Magúra egyik mellékgerincét járhatja végig, melynek több pontjáról szép kilátás nyílik az Árva-völgyére.
(A túra távja : 8 km, szint fel: 300 méter, szint le: 600 méter)
Kora délután indulunk haza, az utazást Zólyom város közelében egy gyors sztrapacskás ebéd elfogyasztása kedvéért megszakítjuk. Budapestre 19-20 óra körül érkezünk.
 

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
» Mindenszentek a hegyen - Kovács Attila, 2012. november. 01
» Bajmóc várkastélya - Kovács Attila, 2012. október. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» A Magas-Tátra legszebb tavai - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, 2 éjszaka szállást, a szombati kétfogásos vacsorát, szervezést és a túravezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a további étkezéseket, az esetleges belépőket a városi programokhoz, és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

- Árva-vár belépő: 5 Euró/fő
- tutajozás: 10 Euró/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
10-30 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Kis hátizsák, magasszárú túrabakancs, réteges túraöltözet, eső- és szélálló kabát, kamásli, egész napra elegendő mennyiségű étel és ital, fényképezőgép, esetleg túrabot.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest, Parassapuszta, Zólyom, Beszterce, Donovaly, Rózsahegy, Alsókubin útvonalon utazunk légkondícionált különjárati autóbusszal.

Szállás: 

Alsókubin város mellett, az Árva folyó partján lévő kemping fűtött 6 ágyas üdülőházaiban, 2 és 4 ágyas szobákban lesz a szállásunk. Minden házban fürdőszoba és wc található.

Étkezés: 
Szombat este kétfogásos közös vacsora, további étkezések egyénileg. Élelmiszert elsősorban otthonról érdemes hozni. A szombati túraútvonal egyetlen menedékházat vagy büfét sem érint, ez egész napos élelmiszer és ital adagot hátizsákban kell magunkkal vinnünk. Vasárnap reggel Alsókubinban lesz vásárlási lehetőség élelmiszerboltban, koradélután pedig útba ejtünk egy csárdát, ahol meg lehet ebédelni.
Időjárás: 
A kora nyári időpontnak köszönhetően az időjárás az esetleges frontátvonulásoktól függően meglehetősen eltérő lehet. Frontmentes időszakban langyos, akár 15 fokot is elérő hőmérséklet, sok napsütés, erős UV sugárzás lehetséges, frontátvonulás esetén zárt felhőzet, erős szél, heves csapadék és 10 fok alatti hőmérséklet is lehet. Mindezekre fel kell készülni. Pontosabb előrejelzés csak az indulás előtt néhány nappal várható.
Csomagolás: 
Bejáratott, jó lábbeli! Trekking cipő vagy bakancs a legalkalmasabb viselet, de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Meleg alsó és felső ruházat, szél- és esőálló kabát szükséges. Egy kisebb hátizsák, amibe az enni- és innivalót tesszük. Jó szolgálatot tehet egy túrabot, segíti haladásod a nehezebb részeken.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!