Panama és Costa Rica - kalandozás az esőerdők világában 2022.12.27.-2023.01.07.

12 napos körutazás az esőerdők világában

Mint egy híd észak és dél között, úgy ékelődik Panama és Costa Rica a vékony földsávra a Karib-tenger és a Csendes- óceán partján. Panamaváros tele van meglepetésekkel: az amerikai nagyvárosokat idéző felhőkarcolók jól megférnek az 1600-as években épült óváros (Casco Viejo) világa mellett, míg a Panama-csatorna mérnöki bravúrja ámulatba ejti valamennyi utazót. Costa Rica a biodiverzitás mintaországa: területének negyede természetvédelmi terület, energiaigényének 98%-át megújuló energiaforrásokból fedezi. A fenntartható turizmus éllovasa, trópusi strandjaival és buja nemzeti parkjaival minden utazó számára tartogat izgalmakat. Esőerdő túrák, fehérvizes zuhatagok, gőzölgő vulkánok, fák lombkoronájára épült magas ösvények és drótkötélpályák teszik még emlékezetesebbé utazásunkat. Természetjárás közben egy kerítések nélküli állatkertet fedezhetünk fel, fákon ugráló majmokat, lajhárokat, színes madarakat, egzotikus hüllőket kaphatunk lencsevégre. Utazásunk során megpihenünk a Csendes-óceán csodálatos homokos partján is. Csatlakozzon hozzánk és merüljünk el a Costa Rica-i Pura Vida (tiszta élet) csodájában!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Panama és San José-Budapest útvonalon, egy átszállással az Air France/KLM légitársaságok menetrend szerinti járatain
Repülőjegy Panama - San José útvonalon a Copa Airlines járatával
Személyenkénti egy standard kézipoggyász és kézitáska, továbbá egy feladható poggyász (max. 23 kg)
Szállás két éjszakára Panamavárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás egy éjszakára San Joséban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás két éjszakára a Tortuguero Nemzeti Parkban középkategóriás szállodában teljes ellátással
Szállás két éjszakára az Arenal vulkánnál, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás két éjszakára a Tamarindo óceánparton, közvetlen tengerparti négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás egy éjszakára a Monteverde Felhőerdő Rezervátum területén, félpanzióval
Három alkalommal ebéd, program szerint
Kirándulások, városnézések program szerint külön busszal, helyi idegenvezetővel és belépőkkel
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza

Szervizdíj (javasolt borravaló): 100 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Biztosítások
Egyéb személyes jellegű kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 15 fő.
Az utazáshoz vízum nem szükséges. Az útlevélnek a Costa Ricába történő belépési dátumot követően további 91 napig kell érvényesnek lennie.
Panama jelenleg elfogadja az Európai Unió (EMA), az FDA és WHO védettségi igazolványát. A beutazáshoz 2 oltás vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszt kell. Ezek hiányában lehetőség van gyorsteszt készítésére a repülőtéren (50 USD).
Costa Ricán 2022. április 1-ével minden járványügyi beutazási korlátozást hatályon kívül helyeztek.
Utazási feltételeinktől eltérően 35 napon kívüli lemondás esetén a kötbér 190 000 Ft/fő. A hátralék esedékessége 60 nappal az indulás előtt, 2022.október 28-án lesz.

Hossz: 
14 nap
Létszám: 
Minimum létszám 15 fő.

Szállás

Szállás két éjszakára Panamavárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás egy éjszakára San Joséban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás két éjszakára a Tortuguero Nemzeti Parkban középkategóriás szállodában teljes ellátással
Szállás két éjszakára az Arenal vulkánnál, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás két éjszakára a Tamarindo óceánparton, közvetlen tengerparti négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás egy éjszakára a Monteverde Felhőerdő Rezervátum területén, félpanzióval

Program: 

december 27. kedd
Elutazás Budapestről amszterdami átszállással Panamavárosba (06:30-08:45, 11:10-16:25). Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás a négycsillagos, központi elhelyezkedésű Aloft Panama 4* szállodában.

december 28. szerda
Ma felkeressük a Panama-csatornát: ellátogatunk a Karib-tenger partján található Agua Clara és a Csendes-óceán felőli Mirafloresnél található zsilipekhez, majd felfedezzük az Amador Causeway-t, mely a csatorna építése során felhalmozott földből és kövekből épült szigeteket köti össze a fővárossal. Délután sétálunk Panamaváros hangulatos óvárosában, a Casco Viejo-ban, ami az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Szállás Panamavárosban, az Aloft Panama 4* szállodában.

december 29. csütörtök
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elutazás Costa Rica fővárosába, San Joséba (12:22-12:41). Délután gyalogos városnézésre indulunk a belvárosban: megkóstoljuk a környék lankáin termő helyi kávét a Nemzeti Színház ikonikus kávézójában, látogatást teszünk a közeli Aranymúzeumban és körülnézünk a kézművespiac forgatagában. Szállás San José belvárosában a Hilton San José La Sabana 5* szállodában.

december 30. péntek
Ma hajnalban magunk mögött hagyjuk a nyüzsgő városok zaját és a Brauilo Carillo nemzeti parkon keresztül indulunk északkelet felé, az atlanti partokhoz. Útközben egy helyi kisváros éttermében fogyasztjuk el reggelinket, majd még dél előtt hajóra szállunk, hogy kb. másfélórás utazásunk végén elérjük a Tortuguero Nemzeti Park szívében található szállásunkat, ahol két éjszakát töltünk. Érkezés után finom welcome koktél kíséretében fogyasztjuk el ebédünket és berendezkedünk a szálláson. Délután megnézzük a teknős múzeumot és a karibi hangulatú Tortuguero falvát, tengerpartjait. Szállás és vacsora az Aninga Lodge 3* szállodában.

december 31. szombat
Reggelink után gyalogos felfedezőkörútra indulunk a szállásunk körül található nemzeti park területén, majd ebéd után csónakra szállunk és környék csatornahálózatának élővilágát fedezzük fel. Tortuguero a nyugat-karibi térség legfontosabb zöld tengeri teknős keltető helye, számtalan madárfaj, majmok, lajhárok, krokodilok és kajmánok élnek itt, de a park menedéket nyújt még olyan ritka fajoknak is, mint a lamantin és a tapír. Este szilveszteri vacsora és koccintás a vadon rejtekében. Szállás és vacsora az Aninga Lodge 3* szállodában.

január 1. vasárnap
Reggeli után visszatérünk Cano Blancóba, ahonnan mai úticélunk, az 1657 m magas, még mindig aktív El Arenal vulkán felé vesszük az irányt. Útközben megállunk az EcoTermales Fortuna termálfürdőben, ahol fürdőzünk az erdő ölelésében megbúvó, hőforrások táplálta medencékben. Gazdag ebédünk után érünk el szállásunkig, az Arenal Manoa Resort Hotel & Hot Springs 4* szállodába, ahonnan páratlan kilátás nyílik a vulkán közel tökéletes kúpjára.

január 2. hétfő
Ma az egész napot az Arenal Vulkán Nemzeti Parkban töltjük. A Costa Rica legfiatalabb és legaktívabb vulkánjáról elnevezett parkban délelőtt ellátogatunk az 1968-as lávakitörés helyszínére, ahol kb. 2 órás sétát teszünk a megkövesedett láva mentén. Délután az erdő sűrűjében megbúvő függőhidakon indulunk madár és állatlesre. A kb. 3 km hosszú függőhíd rendszer a fák lombkoronaszintjének közvetlen közelében kanyarog, kitekintve fel-feltűnik az Arenal vulkán és az azt körülvevő tórendszer is. Szállás az Arenal Manoa Resort Hotel & Hot Springs 4* szállodában.

január 3. kedd
Továbbutazunk az Arenal-lagúna mentén a Csendes-óceán északi strandjaihoz. Guanacaste tartományban találhatók az ország legfehérebb és legszélesebb strandjai. Emellett ez a terület az ország éléskamrája és a helyi cowboy-ok hazája is. Szállás és délutáni pihenés a Tamarindo Diria Beach Resort 4* szállodában.

január 4. szerda
Délelőtt szabadidő a szállodában és az óceánparton. Délután a környék csodás partszakaszait keressük fel: a Flamingo, Potrero és Penca strandokon pihenhetünk. Szállás a Tamarindo Diria Beach Resort 4* szállodában.

január 5. csütörtök
Dél körül magunk mögött hagyjuk az óceánpartot, hogy a Monteverde Felhőerdő-rezervátum misztikus világába látogassunk. A felhőkbe burkolódzó trópusi esőerdőben közel 100%-os a páratartalom egész évben. Mintegy 450 madárfaj és több mint 100 állatfaj él ebben a csodálatos és páratlan környezetben. Délután felkeressük a kolibri kertet, majd sötétedés után helyi idegenvezetőnkkel esti vadlesre indulunk az erdőben, hogy a környék rejtőzködő, éjszakai állatait is lencsevégre kaphassuk. Szállás és vacsora az El Establo Mountain Hotel 3* szállodában lesz.

január 6. péntek
Utolsó délelőttünket a Santa Elena felhőerdő-rezervátumban töltjük. Ez a rezervátum a Monteverde terület karibi lejtőjén, átlagosan 1600 m magasságban található. Különleges klímáját az északkeletről érkező passzátszelek alakítják, olyan felhőrendszert hozva létre, amely szinte egész évben jelen van. A  sokszínű hegyvidéki növényzet ezáltal igazi, felhőkbe burkolózó varázserdőt képez. Látogatásunkkal egy 1992 óta működő közösségi projektet is támogatunk. Délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás amszterdami átszállással Budapestre (19:10-14:15 január 7-én, 21:05-23:05).

január 7. szombat
Érkezés Budapestre az esti órákban (23:05).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az út kiemelkedő értékei:

  • Ideális menetrend a KLM légitársaság járataival, egy átszállással
  • Változatos, látnivalókban gazdag utazás csodálatos természeti környezetben, óceánparti pihenéssel
  • Kényelmes, jó minőségű szálláshelyek, központi elhelyezkedéssel
  • Az országokat jól ismerő magyar idegenvezető
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Helikopteres túra - Kauai madártávlatból (155 000 Ft/fő)
Egy tradicionális polinéz táncesten és showműsoron (75 000 Ft/fő)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Panama és San José-Budapest útvonalon, egy átszállással az Air France/KLM légitársaságok menetrend szerinti járatain
Repülőjegy Panama - San José útvonalon a Copa Airlines járatával
Személyenkénti egy standard kézipoggyász és kézitáska, továbbá egy feladható poggyász (max. 23 kg)
Szállás két éjszakára Panamavárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás egy éjszakára San Joséban, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás két éjszakára a Tortuguero Nemzeti Parkban középkategóriás szállodában teljes ellátással
Szállás két éjszakára az Arenal vulkánnál, négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás két éjszakára a Tamarindo óceánparton, közvetlen tengerparti négycsillagos szállodában, reggelivel
Szállás egy éjszakára a Monteverde Felhőerdő Rezervátum területén, félpanzióval
Három alkalommal ebéd, program szerint
Kirándulások, városnézések program szerint külön busszal, helyi idegenvezetővel és belépőkkel
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Szervizdíj (javasolt borravaló): 100 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Biztosítások
Egyéb személyes jellegű kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 15 fő.
Az utazáshoz vízum nem szükséges. Az útlevélnek a Costa Ricába történő belépési dátumot követően további 91 napig kell érvényesnek lennie.
Panama jelenleg elfogadja az Európai Unió (EMA), az FDA és WHO védettségi igazolványát. A beutazáshoz 2 oltás vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszt kell. Ezek hiányában lehetőség van gyorsteszt készítésére a repülőtéren (50 USD).
Costa Ricán 2022. április 1-ével minden járványügyi beutazási korlátozást hatályon kívül helyeztek.
Utazási feltételeinktől eltérően 35 napon kívüli lemondás esetén a kötbér 190 000 Ft/fő. A hátralék esedékessége 60 nappal az indulás előtt, 2022.október 28-án lesz.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
ESTA - elektronikus beutazási engedély

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt szervizdíj: 50 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjegy a Budapest-Panama és San José-Budapest útvonalon, egy átszállással az Air France/KLM légitársaságok menetrend szerinti járatain

Étkezés: 

Három alkalommal ebéd, program szerint

A területről: 
Hawaii az Amerikai Egyesült Államok egyik exklávé tagállama. Az 50. tagállam, amely 1959. augusztus 21-e óta az ország része. Földrajzilag elkülönül az ország törzsterületétől, de még az amerikai kontinenstől is, és lényegében egy Polinéziához (Óceánia) tartozó szigetcsoport a Csendes-óceánon. Fővárosa és egyben legnagyobb települése Honolulu. Változatos természeti környezete, meleg trópusi éghajlata, nyilvános strandokban való bősége és aktív vulkánjai miatt a turisták, szörfösök, biológusok és vulkanológusok számára egyaránt népszerű célpont.
Los Angeles népessége szerint az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb agglomerációja. Fontos gazdasági és kulturális központ, a világ szórakoztatóiparának egyik legfontosabb fellegvára. A legutóbbi népszámlálás adatai szerint lakosainak száma 3 831 868 fő. A teljes agglomeráció lakossága 17 545 623. A város földrajzi értelemben is nagy, hiszen több mint 1200 km²-t foglal el, ezzel nagyobb New Yorknál és Chicagónál is. Lévén az Egyesült Államok egyik legnagyobb bevándorlási központja, etnikailag és kulturálisan rendkívül sokszínű.
Időjárás: 
A Hawaii-szigetek éghajlata kellemes trópusi. Két évszak van: a száraz évszak májustól októberig, és az esős évszak októbertől áprilisig. A Csendes-óceán kiegyenlítő hatással van a szigetek évi átlaghőmérsékletére. A téli átlaghőmérséklet 22-24 °C körüli, a nyári átlaghőmérséklet többnyire 28 °C feletti. A csapadékeloszlásra a szigetek magashegységeinek elhelyezkedése, valamint a Csendes-óceáni passzátszél északkeleti iránya van hatással. A szigetek nyugati és déli oldalai szélárnyékoltak, itt az évi csapadékmennyiség 500–1000 mm. Az északi és keleti oldalakra szabadon juthat be csapadék, itt az évi csapadékmennyiség 3000–4000 mm. Hó nem jellemző a trópusokon, de 4205 méter felett esik a Mauna Keán és a Mauna Loán néhány téli hónapban. A Hawaii-szigeteken nincs hőmérsékleti eltérés, így a természetes növényzet a csapadékmennyiségtől függően alakult ki. A szigetek nyugati és déli oldalain szavannák helyezkednek el, az északi és keleti oldalak növényzetét a kedvező csapadékmennyiségnek köszönhetően trópusi esőerdők alkotják.
Los Angeles a mediterrán övben helyezkedik el, enyhe nedves telek, meleg vagy forró, száraz nyarak jellemzik. Los Angeles és San Diego part menti területein az óceáni szelek kiegyenlítettebb időjárást, enyhébb teleket és hűvösebb nyarakat okoznak, mint a parttól távolabb eső területeken. Nyáron a hőmérséklet jóval 30 °C fölé emelkedhet. A nyári átlagos nappali csúcshőmérséklet 29 °C, a legalacsonyabb éjszakai 18 °C. Télen a nappali csúcs 19 °C és éjszaka sincs hidegebb 8-10 °C-nál. Télen a legvalószínűbb az eső, de minden évszak meleg és száraz, évente 325 napon át süt a nap. A januári középhőmérséklet 14,6 °C, a júliusi 23,5 °C. A városban a legmelegebbet 1985-ben mérték Canoga Park-ban, 46,7 °C-ot, érdekes módon a leghidegebb is itt fordult elő 1989-ben −7,8 °C. Február a legcsapadékosabb hónap, de ez sem jelentős, évente mindössze 330–410 mm eső esik Los Angelesre.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Minimum létszám: 20 fő.
Az USA-ba történő beutazás feltétele a hazautazáshoz képest még 6 hónapig érvényes útlevél és az előre igényelt ESTA engedély vagy vízum. További feltétel a nyugati típusú COVID-oltás szükséges adagjainak felvétele és egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt.
A kétágyas szobák egy franciaággyal rendelkeznek általában, a három- és négyágyas szobák pedig két franciaágyasok.
Ajánlott szervizdíj (helyszínen fizetendő): 50 USD/fő.
A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés 2021. november 25-ig.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!